Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση συναχιού

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν την πάλευα άλλο και πήρα comtrex.

Άκουσα όμως ότι δεν κάνει και πρέπει να το αφήσεις να εξελιχθεί.

Είναι αλήθεια?

Το Comtrex είναι ένα κοκτέιλ ουσιών και γι' αυτό θέλει προσοχή όταν το παίρνει κάποιος. Οι πιθανότητες να έχεις αλλεργία ή να εμφανίσεις μια περίεργη παρενέργεια είναι πολλαπλάσιες, ακριβώς επειδή δεν περιέχει μόνο μια ουσία. Αλλά αν το έχεις ξαναπάρει, δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα. Πρόσεχε την υπνηλία πάντως και μην οδηγήσεις.

Εννοείται ότι δεν είναι για χόρταση! Καλύτερα να κάνεις πλύσεις με φυσιολογικό ορό, για παράδειγμα.

Δημοσ.

Το Comtrex είναι ένα κοκτέιλ ουσιών και γι' αυτό θέλει προσοχή όταν το παίρνει κάποιος. Οι πιθανότητες να έχεις αλλεργία ή να εμφανίσεις μια περίεργη παρενέργεια είναι πολλαπλάσιες, ακριβώς επειδή δεν περιέχει μόνο μια ουσία. Αλλά αν το έχεις ξαναπάρει, δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα. Πρόσεχε την υπνηλία πάντως και μην οδηγήσεις.

Εννοείται ότι δεν είναι για χόρταση! Καλύτερα να κάνεις πλύσεις με φυσιολογικό ορό, για παράδειγμα.

Το έχω ξαναπάρει χωρίς πρόβλημα και τα αποτελέσματά του είναι φοβερά.

Από υπνηλία δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με άλλα αντιισταμινικά.

Οι πλύσεις με φυσιολογικό ορό τι είναι και πως βοηθάει?

Γιατί να μην κάνει όμως να παίρνουμε χάπια κατά του συναχιού. Είναι όντως έτσι?

Είχε πάει παλιά ο πατέρας μου στο φαρμακείο για το ίδιο πρόβλημα και του είχε πει ο φαρμακοποιός ότι δεν του δίνει χάπια και ότι δεν κάνει και να το αφήσει να εξελιχθεί.

Εγώ όμως πήρα γιατί 1ον δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό και 2ον δεν την παλεύω και έχω και διάβασμα.

Δημοσ.

Παρε καμια βιταμινη ξερωγω η φαε κανα πορτοκαλι και λεμονια . Πλυσεις με φυσιολογικο ορο αν λεμε το ιδιο , ειναι για τη μυτη, ειτε παιρνεις ορο σε μπουκαλι και το τραβας με συριγγα και το βαζεις στη μυτη , ειτε σε μεμονωμενες αμπουλες ειτε κανα spray sterimar-physiomer και αλλες εταιριες που περιεχουν ισοτονικό διάλυμα θαλασσινου νερου [καπως ετσι] και βοηθανε στην αποσυμφορηση της μυτης.

Δημοσ.

1. Κι ας μην είχες άλλοτε υπνηλία, ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ!

2. Παίρνεις φυσιολογικό ορό και μια σύριγγα από το φαρμακείο. Καρφώνεις τη σύριγγα και γεμίζεις τη σύριγγα με ορό. Βγάζεις τη βελόνα και βάζεις τη σύριγγα στη βουλωμένη σου μύτη. Αδειάζεις τον ορό μέσα στη μύτη και τη φυσάς δυνατά. Όπως καταλαβαίνεις, χρησιμεύει στο να ξεβουλώνει η μύτη.

3. Μήπως ο μπαμπάς σου είχε ζητήσει αντιβίωση από τον φαρμακοποιό και δεν του έδωσε; Το κοινό κρυολόγημα, όπως και η γρίπη προκαλούνται από ΙΟΥΣ. Η αντιβίωση (κάθε αντιβίωση) είναι ακατάλληλη για να αντιμετωπίσεις λοίμωξη που προκαλείται από ιούς. Κακό σου κάνει, παρά καλό. Γι' αυτό και πρέπει όλοι να κράζουμε όσους παίρνουν μόνοι τους αντιβίωση για το κρυολόγημά τους. Οπότε, όταν έχεις κρυολόγημα, η συμβουλή είναι "άσε το 3 μέρες να κάνει τον κύκλο του και θα σου περάσει μόνο του". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να παίρνεις Depon, Comtrex και άλλα τέτοια που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Δημοσ.

3. Μήπως ο μπαμπάς σου είχε ζητήσει αντιβίωση από τον φαρμακοποιό και δεν του έδωσε; Το κοινό κρυολόγημα, όπως και η γρίπη προκαλούνται από ΙΟΥΣ. Η αντιβίωση (κάθε αντιβίωση) είναι ακατάλληλη για να αντιμετωπίσεις λοίμωξη που προκαλείται από ιούς. Κακό σου κάνει, παρά καλό. Γι' αυτό και πρέπει όλοι να κράζουμε όσους παίρνουν μόνοι τους αντιβίωση για το κρυολόγημά τους. Οπότε, όταν έχεις κρυολόγημα, η συμβουλή είναι "άσε το 3 μέρες να κάνει τον κύκλο του και θα σου περάσει μόνο του". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να παίρνεις Depon, Comtrex και άλλα τέτοια που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Όχι, για χάπια κατά του συναχιού ήταν η αποτροπή. Ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός το είχε πει και σε μένα παλιότερα. Μήπως η λήψη τέτοιων φαρμάκων καθυστερεί την ίαση?

Δημοσ.

Κατερίνα το "δεν την παλεύω" είναι μεγάλη και άκρως υποκειμενική έννοια. Εγώ στο σχολείο είχα αλλεργική ρινίτιδα, στραβό διάφραγμα, άσθμα και πολλά άλλα, τα οποία βέβαια τότε δεν γνώριζα οτι είχα. Με έπιανε συνάχι και ήμουν σαν το θηρίο στο κλουβί, να σκάσω. Έτρωγα dimetapp σαν καραμέλες, τσίπουρο, μπάφους, τσάι, κάμελ και dexarhina spray. Μετά καβαλούσα το μηχανάκι μεσα στο ψωλόκρυο με ένα φανελάκι, πήγαινα φροντιστήριο και αντί να προσέχω στο μάθημα και να μελετάω, βαρούσα ντάγκλες σαν το πρεζάκι. Αν δεν τα είχα όλα αυτά θα είχα βγάλει 19999 μόρια και θα ήμουν κάπου αλλού τώρα.

Φάε εκεί τα comtrex σου. Η ζωή είναι μικρή. Άγνωσται οι βουλαί του υψίστου.

Δημοσ.

Ντοκ, ποια η γνώμη σου για τα αποσυμφορητικά;

ποιος είναι ο ντοκ?

Κατερίνα το "δεν την παλεύω" είναι μεγάλη και άκρως υποκειμενική έννοια. Εγώ στο σχολείο είχα αλλεργική ρινίτιδα, στραβό διάφραγμα, άσθμα και πολλά άλλα, τα οποία βέβαια τότε δεν γνώριζα οτι είχα. Με έπιανε συνάχι και ήμουν σαν το θηρίο στο κλουβί, να σκάσω. Έτρωγα dimetapp σαν καραμέλες, τσίπουρο, μπάφους, τσάι, κάμελ και dexarhina spray. Μετά καβαλούσα το μηχανάκι μεσα στο ψωλόκρυο με ένα φανελάκι, πήγαινα φροντιστήριο και αντί να προσέχω στο μάθημα και να μελετάω, βαρούσα ντάγκλες σαν το πρεζάκι. Αν δεν τα είχα όλα αυτά θα είχα βγάλει 19999 μόρια και θα ήμουν κάπου αλλού τώρα.

Φάε εκεί τα comtrex σου. Η ζωή είναι μικρή. Άγνωσται οι βουλαί του υψίστου.

Τραγική η περίπτωσή σου αλλά μάλλον έπρεπε να πας σε γιατρό για να σου πει τι έχεις.

Εγώ πχ είχα αλλεργική ρινίτιδα, δεν την πάλευα, πήγα σε γιατρό, έκανα τεστ αλλεργίας, ξεκίνησα ανοσοθεραπεία και βελτιώθηκε η κατάσταση πάρα πολύ.

Ως προς το ότι δεν την παλεύω, χωρίς χάπια φτερνίζομαι κάθε 2-3 sec και έχω πονοκέφαλο κτλ.

Να τα φάω τα comtrex μου λόγω της μικρής ζωής όμως η ερώτηση στο αν κάνει η όχι σχετίζεται κυρίως με το μήπως δεν περάσει το κρύωμα ή χειροτερέψω μιας και ο φαρμακοποιός λέει πως δεν κάνει.

Δημοσ.

Χμ, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπ' όψιν μου για καθυστέρηση της ίασης. Κι εγώ υπέρ των φυσικών μεθόδων είμαι (πλύσεις με ορό, άντε και κανένα αντιπυρετικό πού και πού), αλλά με τη λογική ότι τα φάρμακα είναι για να τα παίρνεις μόνο όταν χρειάζεται. Πάντως, όταν ακούς έναν φαρμακοποιό να σε αποτρέπει από το να αγοράσεις κάτι που του φέρνει κέρδος, πιθανώς κάποιον καλό λόγο έχει να στο πει. Εκτός αν θέλει να σου πουλήσει κάτι πιο ακριβό!

Τα αποσυμφορητικά, στυλ Otrivin, καλά είναι για να τα βάλεις μια φορά πριν τον ύπνο και ανακουφιστείς, αλλά ως γνωστόν πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολλή προσοχή και για λίγες μέρες, γιατί μπορεί να καταλήξεις πρεζόνι και να βάζεις κάθε μέρα, προκειμένου να μπορείς να αναπνέεις από τη μύτη. Οπότε, μόνο στην ανάγκη αποσυμφορητικό και μόνο από άτομα που ξέρεις ότι είναι υπεύθυνα και δεν θα κάνουν κακή χρήση.

Δημοσ.

Κατερίνα, δεν νομίζω οτι τα comtrex, nurofen cold κλπ. είναι τόσο δραματικά. Ακόμα έχω αλλεργική ρινίτιδα και όταν αρρωσταίνω με συνάχι η κατάσταση μου γίνεται αφόρητη με μπούκωμα, φαγούρα και καταρροή. Ε, παίρνω τέτοια χάπια, ακολουθώντας τυπικά τις οδηγίες (1-2 χάπια κάθε 6-8 ώρες) και με ανακουφίζουν αρκετά, το κρυολόγημα/γρίπη κάνει τον φυσιολογικό του κύκλο , στις κοινωνικές/ επαγγελματικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι, χωρίς να καταφεύγω σε υποχονδριακά fail όπως η αντιβίωση.

Δημοσ.

Χμ, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπ' όψιν μου για καθυστέρηση της ίασης. Κι εγώ υπέρ των φυσικών μεθόδων είμαι (πλύσεις με ορό, άντε και κανένα αντιπυρετικό πού και πού), αλλά με τη λογική ότι τα φάρμακα είναι για να τα παίρνεις μόνο όταν χρειάζεται. Πάντως, όταν ακούς έναν φαρμακοποιό να σε αποτρέπει από το να αγοράσεις κάτι που του φέρνει κέρδος, πιθανώς κάποιον καλό λόγο έχει να στο πει. Εκτός αν θέλει να σου πουλήσει κάτι πιο ακριβό!

Τα αποσυμφορητικά, στυλ Otrivin, καλά είναι για να τα βάλεις μια φορά πριν τον ύπνο και ανακουφιστείς, αλλά ως γνωστόν πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολλή προσοχή και για λίγες μέρες, γιατί μπορεί να καταλήξεις πρεζόνι και να βάζεις κάθε μέρα, προκειμένου να μπορείς να αναπνέεις από τη μύτη. Οπότε, μόνο στην ανάγκη αποσυμφορητικό και μόνο από άτομα που ξέρεις ότι είναι υπεύθυνα και δεν θα κάνουν κακή χρήση.

Χμ, μήπως πχ ο φαρμακοποιός το είπε για την υπνηλία και τα χαζοσυμπτώματα? (ή μήπως είναι άσχετος?)

Αυτό με την εμμονή κατά των φαρμάκων γιατί το έχουμε όλοι?

πχ για αντιβιώσεις υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί δεν κάνει καλό, αλλά για ένα ντεπόν πχ έχω δει κόσμο να μην την παλεύει και να αρνείται να πάρει παυσίπονα πιστός σε μια αστήριχτη αντιφαρμακευτική ιδεολογία.

Και αναρωτιέμαι εγώ, τι επιβαρύνει περισσότερο την υγεία σου? Να υπομένεις τόσα συμπτώματα και να κουράζει το σώμα σου ή να πάρεις ένα παυσίπονο? Μήπως πίσω από την νοοτροπία δεν παίρνω χάπια κρύβεται μια λιακοπουλίστικη αντιμετώπιση της ζωής και με θετική ενέργεια και ενεργό όζον ενώ η επιστήμη προχωράει?

Δημοσ.

Καμμια σχεση με λιακοπουλους, καλυτερα ο οργανισμος σου να το περναει απο μονος του γιατι ετσι γινεσαι δυνατοτερος και το ξεπερνας χωρις δεκανικια..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...