zoranb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Έχω ένα φως εξωτερικού χώρου το οποίο είναι φτιαγμένο για να παίρνει λάμπες g9, όμως ακριβώς το ίδιο βγαίνει και για να φιλοξενεί λάμπες που μπαίνουν σε ντουί gx53. Παρόλαυτα επειδή δεν το είχε αυτό με τις GX53 αρκέστηκα στο να πάρω αυτό με τη G9 και θα έκανα την αλλαγή μόνος μου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι πως θα κάνω τη συνδεσμολογία στο ντουί των gx53. Παρακάτω παραθέτω μια φωτό από τα εσώψυχα του φωτιστικού και μια άλλη από το ντουί GX53 και όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει!
-nick- Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 [ytube]http://www.youtube.com/watch?v=3ZgqeVSa2Ys[/ytube]
LiquidOS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δεν τις ξέρω αυτές τις λάμπες, αλλά μιάς και δεν απάντησε κανείς, απ' τα λίγα που μπορώ να δω στις φωτό, προφανώς βιδώνουν στα ντουί τους παρόμοια με τις gu10, ή με τα starter στις φθορίου. Το ένα καλώδιο πάει στο άσπρο παπαράκι που έχεις ξεχωρίσει αριστερά στη φωτό και το άλλο στο απέναντί του παπαράκι, αυτό που είναι πάνω στην κυκλική βάση. Όπως τα κόβω, είναι ταχείας σύνδεσης, χωρίς βιδάκια.
zoranb Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Ναι εκεί πάνε, αλλά έχει 2 εισόδους το κάθε "παπαράκι" όπως λες, τί να είναι άραγε οι άλλες;
LiquidOS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Τα περισσότερα ντουί ταχείας σύνδεσης έχουν δύο εισόδους, γιά να μπορείς να τροφοδοτείς απ' το ένα στο άλλο αν χρειαστεί. Το δικό σου ενδέχεται να έχει και 4 εισόδους, 2 από τη μιά άκρη κάθε παπαρακίου και 2 απ' την άλλη, ώστε να μπορείς να φέρεις τα καλώδια απ' όποια μεριά σε βολεύει. Μην ψαρώνεις απ' τις πολλές εισόδους, μόνο μία σε κάθε παπαράκι χρειάζεσαι, εκτός αν θες να συνδέσεις κι άλλα φωτιστικά παράλληλα. Φαίνεται άλλωστε απ' το εσωτερικό λαμάκι του παπαρακίου, που είναι ενιαίο απ' τη μιά άκρη του ως την άλλη.
zoranb Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 thanx φίλε, όπως είδες τα "παπαράκια" σήμερα είχαν την τιμητική τους
LiquidOS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Ναι, ως γνωστόν, στα τεχνικά επαγγέλματα, όλα εκείνα τα μικρο-αντικείμενα που δεν έχουν όνομα (ή έχουν αλλά δεν το γνωρίζουμε... ), λέγονται παπαράκια. Τα δε μεγαλύτερα, τα λέμε καβλιτζέκια.
zoranb Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 ααααααχαχαχαχα καλό έγραψες!!! έγραψες
zoranb Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 βρε παιδιά, δεν βρίσκω λάμπες GX53 μεγαλύτερες από 11watt... δεν υπάρχουν;
zoranb Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 α σευχαριστώ, το μόνο μειονέκτημα είναι ίσως πως είναι κατά 1.2cm πιό παχιές από τις μικρές και μπορεί να μην χωράνε στο φωτιστικό μου!
leftermann Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 εμ, και ξυρισμένο και χτενισμένο δεν γίνεται. Ή ξυρισμένο, ή χτενισμένο θα τόχεις...
zoranb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Βγάζει 13 W η megaman. 2 ερωτήματα 1. εκτός από τη Megaman υπάρχει άραγε άλλη εταιρία με αντίστοιχα watts? 2. led GX53 σε αντίστοιχα watts υπάρχουν και εάν ναι αξίζουν τόσο σα φωτεινότητα όσο κ σαν διάρκεια (το λέω για θα μπούν σε μπάνιο οπότε θα αναβοσβήνουν για μικρά χρονικά διαστήματα)
LiquidOS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 1. εκτός από τη Megaman υπάρχει άραγε άλλη εταιρία με αντίστοιχα watts? Αμφιβάλλω. Στις αποθήκες που γνωρίζω τουλάχιστον, δεν έχω δει. 2. led GX53 σε αντίστοιχα watts υπάρχουν και εάν ναι αξίζουν τόσο σα φωτεινότητα όσο κ σαν διάρκεια Δεν παίρνω και όρκο, αλλά μάλλον όχι. Η μόνη που έχω δει, κι αυτή στο net, είναι αυτή γιά την οποία σου απάντησαν σε άλλο forum. Η οποία αποδίδει λιγότερα από 300 lumen. Καλή γιά "ατμόσφαιρα", αλλά γιά ξύρισμα π.χ. μάλλον δεν ενδύκνυται... Ακόμα και τα 13W της magaman ίσως είναι λίγα. Νομίζω σαν 60W πυρακτώσεως αποδίδουν. Σε φωτεινότητα τα led υπολείπονται προς το παρόν. Σε διάρκεια σαφώς υπερέχουν, αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί το κόστος γιά να βγάλεις συμπέρασμα αν αξίζουν.
zoranb Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 ok thanx φίλε, σήμερα πήγα κ πήρα τα απαραίτητα and im good to go η νομίζω πως είμαι βασικά να ρωτήσω κάποια πράγματα: 1. η λάμπα φωτίζει καλύτερα χωρίς το καπάκι της, υπάρχει πρόβλημα εάν την βάλω χωρίς το καπάκι; το φωτιστικό μου είναι χελώνα κ είναι υδατοστεγής οπότε δεν εχει φόβο για νερά να πέφτουν εάν δεν μπεί το καπάκι 2. τα καλώδια που έχει το ντουί κάνουν για 220v; ρωτάω γιατί μου φαίνονται πολύ πιό λεπτά από τα μονόκλωνα που βγαίνουν από το τοίχο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.