Προς το περιεχόμενο

κεφαλαία, η μή κεφαλαία;

1lj4z1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
NA ΡΟΤΕΙΣΟ ΚΑΤΥ ΡΑΙ ΠΕΔΟΙΑ ΠΡΕΙΝ ΤΩ "ΚΑΙ" ΜΠΩΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΑΙ ΚΩΜΑ ΕΙ ΩΧΗ?
έλιωσα λέμε! στο θέμα μας, ναι ρωτάω για τους κανώνες το ΠΟΥ χρησιμοποιούμε κεφαλαία, π.χ. ένας τίτλος πρέπει να είναι "Το Δόγμα Του Τουτανχανμόν" ή "Το Δόγμα του Τουτανχαμόν" ή "Το δόγμα του τουτανχαμόν" ; shock.png
Δημοσ.

έλιωσα λέμε! στο θέμα μας, ναι ρωτάω για τους κανώνες το ΠΟΥ χρησιμοποιούμε κεφαλαία, π.χ. ένας τίτλος πρέπει να είναι "Το Δόγμα Του Τουτανχανμόν" ή "Το Δόγμα του Τουτανχαμόν" ή "Το δόγμα του τουτανχαμόν" ; shock.png

Αν υποθέσουμε ότι το "Τουτανχαμόν" είναι το όνομα ενός προσώπου κι όχι είδος αλλαντικού, τότε το σωστό είναι "Το δόγμα του Τουτανχαμόν"

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι το "Τουτανχαμόν" είναι το όνομα ενός προσώπου κι όχι είδος αλλαντικού, τότε το σωστό είναι "Το δόγμα του Τουτανχαμόν"

Για αρχή είναι "Τουταγχαμών".

Δημοσ.

Μεγάλη εφεύρεση το σχολείο, δοκίμασε την.

i've been there, καταρχήν δεν μαρέσει η ειρωνεία σου. άν δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις τότε απλά μην γράφεις. Μπορώ να σου πώ ότι μιλάω τρείς γλώσσες και στην μία έχω proficiency (αγγλικά).

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις ή μου λες;

Πάντως, συγχαρητήρια για τις ρητορικές σου ικανότητες, αφού μιλάς 3 γλώσσες. Στη γραφή όμως δεν τα πας καλά.

Δημοσ.

εγώ γράφω μόνο με μικρά, γουστάρω τρελλά το ατονικό και δεν χρησιμοποιώ ποτέ το ελληνικό ερωτηματικό! ζω εκτός κανόνων γενικά μάλλον :rolleyes:

οι περισσοτεροι ετσι γραφουμε νομιζω. εγω πχ ποτε δεν βαζω τονους. ουτε σε χειρογραφο, ειναι κουσουρι που εμεινε. αλλα οταν προκειται για κανα επισημο η επαγγελματικο εγγραφο, ε δεν μπορεις να γραφεις οπως θες :whistle:

Δημοσ.

καλησπέρα, έχω ένα μίσος προς τα κεφαλαία γράμματα, πιο πολύ μου την δίνει που οι κανόνες για αυτά είναι λίγο ότι νάναι. είναι σωστό να γράφω με μικρά; ποιούς κανόνες ξέρετε για τα κεφαλαία και τα μικρά γράμματα; grin.png

Παραμενω να μην καταλαβαινω που ειναι το προβλημα, και ποιοι κανονες ειναι οτι ναναι. Εχεις καποιο κανονα συγκεκριμενο που ειναι οτι ναναι;

Τελικα τι παιζει με το πιστευε και μη, ερευνα, ρε;;

Το ιδιο που παιζει με το "ηξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω".

Βαλε το κομμα εκει που σε βολευει :rolleyes:

Δημοσ.

Θυμάμαι μέχρι την 6η δημοτικού στη τάξη μου, δεν τόνιζε τις λέξεις σχεδόν κανείς. Μέχρι που ο δάσκαλος μας είπε αν ξανα δω έστω και μία λέξη στην ορθογραφία χωρίς τόνο, θα σκίζω το τετράδιο. ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΚΙΖΕ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Έμαθα να τονίζω δε λέω, αλλά οκ. =ρ

Δημοσ.

Παραμενω να μην καταλαβαινω που ειναι το προβλημα, και ποιοι κανονες ειναι οτι ναναι. Εχεις καποιο κανονα συγκεκριμενο που ειναι οτι ναναι;

Το ιδιο που παιζει με το "ηξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω".

Βαλε το κομμα εκει που σε βολευει :rolleyes:

Οτι για παράδειγμα είναι στην κρίση σου άν θα κάνεις μερικά πράγματα, δεν είναι συγκεκριμένα.

Δημοσ.

Οτι για παράδειγμα είναι στην κρίση σου άν θα κάνεις μερικά πράγματα, δεν είναι συγκεκριμένα.

Σε καμμια κριση δεν ειναι, υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονες. Το οτι καποιοι δεν τους ακολουθουν, οπως για παραδειγμα το ατονικο (που κι εγω το εχω υοιθετησει), αυτο δε σημαινει οτι ο κανονας δεν υπαρχει. Αν πχ καποιος χρησιμοποιησει σε ολες τις λεξεις πρωτο κεφαλαιο για να τονισει κατι πχ, δεν του φταιει ο κανονας που τον γραφει στα @@ του.

Δεν ξερω κανενα νομο της γραμματικης που ειναι κατα το δοκουν, αλλο αν εμεις τους εχουμε γραμμενους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...