Προς το περιεχόμενο

Ευσταθούν οι δικαιολογίες του ISP ή μας κοροιδεύει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Ο γιός ενός φίλου μου είναι φοιτητής σε μια χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Στην χώρα αυτή υπάρχει ένας και μοναδικός ISP και όπως καταλαβαίνετε επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες γύρω από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Λοιπόν.

Εδώ και 6 μήνες έχει βάλει μια σύνδεση ADSL 8Mbps και ήταν όλα ΟΚ.

Τον τελευταίο καιρό όμως είχε πολλά προβλήματα με συχνές αποσυνδέσεις και ταχύτητα downloading πολύ χαμηλότερη από αυτή που είχε στην αρχή. Από τον I.S.P. του είπαν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην κακή ποιότητα των καλωδιώσεων στην περιοχή του και ως μόνη λύση - προκειμένου να έχει internet - του πρότειναν να πάρει σύνδεση χαμηλότερης ταχύτητας. Μην έχοντας άλλη επιλογή, έκανε αίτηση στον I.S.P. και άλλαξε τη σύνδεσή του από 8Mb σε 3Mb αφού, όπως του είπαν, με την υπάρχουσα καλωδίωση, αυτή είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να έχει.

Από τότε που μείωσε την ταχύτητα, όταν κατεβάζει με το jdownloader από διάφορους host (με premium), δε μπορεί παράλληλα να κάνει τίποτε άλλο που χρειάζεται internet. Ούτε την αρχική σελίδα του browser δε μπορεί να ανοίξει (του λέει "η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη"), ούτε το outlook express, ούτε οτιδήποτε άλλο σχετικό με internet. Αν σταματήσει προσωρινά το κατέβασμα με το jdownloader, παύει να υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί το Jdownloader το χρησιμοποιεί σχεδόν όλη την μέρα (λόγω εργασιών στο πανεπιστήμιο).

Θέλω να ρωτήσω:

1) Γίνεται μέσα σε μια νύχτα να χαλάσει η ποιότητα των καλωδιώσεων της περιοχής του;

2) "Παίζει" το ενδεχόμενο, να μην είχε προβλήματα με την 8άρα στην αρχή λόγω λίγων συνδρομητών και μετά - λόγω του ότι αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός τους - να άρχισε να "τα παίζει"; Το λέω διότι τώρα, με τη χαμηλότερη ταχύτητα, αν μη τι άλλο, δεν έχει αποσυνδέσεις και το downloading είναι σταθερό στα 300-400 kbps (τον τελευταίο καιρό πριν αλλάξει την ταχύτητα, είχε - θεωρητικώς - 8άρα, αλλά κατέβαζα πρακτικά με μόλις ...100 kbps!!!).

3) Είναι έτσι όπως τα λέει ο ISP ή με την 8Mbps σύνδεση που είχε στην αρχή υπήρχε η δυνατότητα να του ρυθμίσουν κάτι (δεν ξέρω τι) και να του έφτιαχναν το πρόβλημα χωρίς να τον αναγκάσουν να κάνει συμβόλαιο για σύνδεση μικρότερης ταχύτητας;

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές post. :angry: :angry:

Δημοσ.

λίγο περίεργο δεν είναι τη μια να πάνε όλα καλά και την άλλη να λένε ότι το πρόβλημα είανι λόγω καλωδίων. δε νομίζω να χαλάσανε απότομα. μάλλον κάτι άλλο παίζει

και κάτι άσχετο

Το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί το Jdownloader το χρησιμοποιεί σχεδόν όλη την μέρα (λόγω εργασιών στο πανεπιστήμιο).

τι σπουδάζει; μεταπτυχιακό στην πειρατεία;

το Jdownloader δεν χρησιμοποιείται για κατέβασμα από rapidshare και τέτοια; ή κάνω λάθος;

Δημοσ.

το Jdownloader δεν χρησιμοποιείται για κατέβασμα από rapidshare και τέτοια; ή κάνω λάθος;

Από τα λίγα που ξέρω νομίζω ότι ανταλλάσει διάφορες εργασίες με φίλους του από άλλα πανεπιστήμια. Δεν ξέρω κι απ' αυτά. Δεν τον έχω ρωτήσει κιόλας.

Δημοσ.

Φιλε εδω δεν ξέρουμε για τα προβλήματα του adsl για την δική μας χώρα, θα ξέρουμε για μια υποθετική χώρα του ανατολικού μπλοκ? μπορει να φταίνε 1002 πράγματα

Δημοσ.

το πιο πιθανο συνηθως σε τετοια περιπτωση ειναι να παθει κατι το συγκεκρικεμενο ζευγαρι καλωδιου που εχει η να επαθε κατι η εσωτερικη καλωδιωση.για να τσεκαρει την εσωτερικη πρεπει να κατεβει στον κατανεμητη.για το εξω ζευγαρι απο σπιτι μεχρι τον Isp του μπορει πραγματι να επαθε κατι και απλα να μην ηθελαν να μπλεξουν να του το αλλαξουν η να δουν τι εχει γινεικαι απλα μετα για αυτους ισχυσε το ποναει χερι κοβω χερι.αντι να δουν τι επαθε του λενε σε μειωνουμε σε ταχυτητα και ετσι γλιτωνεις και εσυαπο αποσυνδεσεις αλλα γλυτωνουμε και εμεις να δουμε τι εχει γινει η να σε αλλαξουμε ζευγαρι.

Δημοσ.

Πρεπει να εχει δικιο ο divo.Σε αυτες τις χωρες η κριση ειναι χειροτερη και οι παροχοι προσπαθουν να εξυπηρετησουν με οσο γινεται λιγοτερα εξοδα.

Απο την αλλη μαλλον ο γιος του φιλου σου λεει ψεμματα γιατι υπαρχουν αλλα προγραμματα και τροποι να ανταλλαξουν εργασιες και φακελους φοιτητες,το συγκεκριμενο προγραμμα που χρησιμοποιει ειναι για πειρατικο υλικο.

Δημοσ.

Αν κρίνουμε από τα δικά μας, που δεν έχουν και καμιά ΔΙΑΦΟΡΑ στην τριτικοσμικοτητα που ανέφερες :rolleyes: :rolleyes: Το πρόβλημα δεν είναι ότι ξαφνικά χάλασε η καλωδίωση που είχε άλλα, μιας και υποθέτω ότι δεν άλλαξε κάτι στο σπίτι. Αν όμως έχουν βάλει ΠΟΛΛΟΙ στην ΠΕΡΙΟΧΗ του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣΦΑΤΑ και ο παροχος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση , τότε συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ που παρουσίασες. Αποσυνδέσεις και χαμηλός συντονισμός.

Κι εγώ αυτό υποπτεύομαι ότι ίσως φταίει μιας και η ποιότητα των καλωδίων δεν χαλάει μέσα σε λίγες μερες. Ξαφνική συμφόρηση του δικτύου επειδή έβαλαν όλοι ADSL και σε συνδιασμό με τα κακής ποιότητας μηχανήματα έγινε αυτό το πράγμα.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί η εταιρία να τον προτρέψει να βάλει σύνδεση μικρότερης ταχύτητας. Υπ' όψιν ότι τώρα πληρώνει λιγότερα χρήματα στην εταιρεία (έτσι είναι το σύστημα εκεί). Το συμφέρον της εταιρίας δεν είναι να του πάρει όσο γίνεται περισσότερα; Εκτός κι αν με την σύνδεση μικρότερης ταχύτητας εξαφανίζονται οι αποσυνδέσεις και το χαμηλό downloading σε συνθήκες συμφόρησης του δικτύου (έτσι είναι γιατί δεν ξέρω);

Απο την αλλη μαλλον ο γιος του φιλου σου λεει ψεμματα γιατι υπαρχουν αλλα προγραμματα και τροποι να ανταλλαξουν εργασιες και φακελους φοιτητες,το συγκεκριμενο προγραμμα που χρησιμοποιει ειναι για πειρατικο υλικο.

Στο post #3 γράφω:

"Από τα λίγα που ξέρω νομίζω ότι ανταλλάσει διάφορες εργασίες με φίλους του από άλλα πανεπιστήμια. Δεν ξέρω κι απ' αυτά. Δεν τον έχω ρωτήσει κιόλας."

Δεν μου είπε ψέμματα γιατί δεν τον έχω ρωτήσει καν για ποιο λόγο χρησιμοποιεί το jdownloader. Εγώ υποθέτω ότι το θέλει για δουλειές του πανεπιστημίου.

Αλλά από την στιγμή που πληρώνει χρήματα για μια σύνδεση (δεν την έχει τζάμπα) από όποιο site και να κατεβάσει δεν έπρεπε να λειτουργεί κανονικά;

Δημοσ.

στο συμβολαιο θα εχει ος 8 Mbit.κλασσικα παντου ειναι το εως.ακομα και οταν παιζαμε στα 2 mbit και να μην επαιζες παλι θα σου λεγαν αποσταση κτλ.οποτε παντα ειναι εως.

Δημοσ.

2) "Παίζει" το ενδεχόμενο, να μην είχε προβλήματα με την 8άρα στην αρχή λόγω λίγων συνδρομητών και μετά - λόγω του ότι αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός τους - να άρχισε να "τα παίζει"; Το λέω διότι τώρα, με τη χαμηλότερη ταχύτητα, αν μη τι άλλο, δεν έχει αποσυνδέσεις και το downloading είναι σταθερό στα 300-400 kbps (τον τελευταίο καιρό πριν αλλάξει την ταχύτητα, είχε - θεωρητικώς - 8άρα, αλλά κατέβαζε πρακτικά με μόλις ...100 kbps!!!).

Προφανώς ΚΒ εννοείς. Με 3άρα είναι λογικό να μπουκώνει. Εδώ μόνο για browsing δεν φτάνει καλά καλά. Πέστου να κόψει λίγο απο το jd.

Κομμένα αυτά που ήξερες. Σε λίγο καιρό θα γεμίσει το rs και το hotfile αποκλειστικά με σημειώσεις από τη σχολή, άντε και κάνα ringtone. :lol:

Φιλε εδω δεν ξέρουμε για τα προβλήματα του adsl για την δική μας χώρα, θα ξέρουμε για μια υποθετική χώρα του ανατολικού μπλοκ? μπορει να φταίνε 1002 πράγματα

Έλα ντε. :P

Δημοσ.

Ο γιός ενός φίλου μου είναι φοιτητής σε μια χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Στην χώρα αυτή υπάρχει ένας και μοναδικός ISP και όπως καταλαβαίνετε επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες γύρω από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Καλά το σκέφτηκες και ρωτάς εδώ, αφού και εδώ τριτοκοσμικές συνθήκες έχουμε (και όχι μόνο σε ευρυζωνικές υπηρεσίες) :fear: :devil:

όσο για τα προβλήματα ταχύτητας, όντως μπορεί να φταίνει πολλοί παράγοντες.

Πχ. ζημιές λόγω έργων ή φθοράς του δικτύου από πλημύρες - υγρασίες στα καλώδια (πόσες φορές δεν έχει τύχει να ξηλώνουν καλώδια τηλεφώνου διάφορα άσχετα συνεργεία που σκάβουν δρόμους και πεζοδρόμια).

Και μετά το μπάλωμα-επισκευή δεν έχεις ποτέ την ποιότητα δικτύου που είχες πριν..

Επίσης πιθανότητα προβλήματος στα δικτυακά του κτιρίου.

Λιγότερο πιθανό μου φαίνεται, ξαφνικά να αυξήθηκε τόσο πολύ ο αριθμός των συδρομητών στην περιοχή ώστε να μπουκώσει απότομα ένας κόμβος (μπορεί και να ισχύει βέβαια αν είναι στη φάση της ραγδαίας ανάπτυξης).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...