Προς το περιεχόμενο

Χρησιμη γλωσσα προγραμματισμου ?

Vincent-Terra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απλως ρε φιλε ο προγραμματισμος μαρεσει..

επισης ειμαι της αποψης πως ολοι μπορουμε να μαθουμε κατι αμα θελουμε.

Τωρα ολα αυτα για τον αθλητισμο δεν ξερω π κολανε αφου ετσι και αλιως και με τουσ φιλους μ βγαινω και basket παιζω και μπαλα.. (κανω και ακοντιο). Δεν μπορω να κανω και προγραμματισμο οταν δεν εχω διαβασμα και δεν μπορω να κανω τπτ απο τα παραπανω?

Τελος παντων προχωρισα αρκετα με την C++.

Για compiler προτεινω με κλειστα ματια Dev C++.. Ο καλυτερος που εχω χρησιμοποιησει..

Καλη φαση να ξεκινησεις απο τα 15 σου με προγραμματισμο... Αν το εχεις το αθλημα , μετα ο προγρμματισμος στη 3η λυκειου θα σου φαινεται περιπατος και ας ειναι σε αλλη γλωσσα (ψευδογλωσσα)...

Αλλα να ξερεις οτι αν θελεις να κανεις κατι καλο πανω στο προγραμματισμο , θα χρειαστουν ωρες και ωρες καψιματος..

Δημοσ.

Για compiler προτεινω με κλειστα ματια Dev C++.. Ο καλυτερος που εχω χρησιμοποιησει..

Δεν νομίζω να υπάρχει Dev-C++ compiler...
Δημοσ.

Απλως ρε φιλε ο προγραμματισμος μαρεσει..

επισης ειμαι της αποψης πως ολοι μπορουμε να μαθουμε κατι αμα θελουμε.

Τωρα ολα αυτα για τον αθλητισμο δεν ξερω π κολανε αφου ετσι και αλιως και με τουσ φιλους μ βγαινω και basket παιζω και μπαλα.. (κανω και ακοντιο). Δεν μπορω να κανω και προγραμματισμο οταν δεν εχω διαβασμα και δεν μπορω να κανω τπτ απο τα παραπανω?

Τελος παντων προχωρισα αρκετα με την C++.

Βρε... εάν σου αρέσει προχώρα! Καλό χόμπυ είναι. Φυσικά και μπορείς να μάθεις.

Το "πρόβλημα" είναι πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μάθεις επιφανειακά κάποια βασικά στοιχεία (όχι γιατί δεν μπορείς/θες αλλά γιατί δεν είναι δυνατό λόγω γνώσεων στην φάση που είσαι) και όταν θα έρθει η ώρα να τα "ξαναμάθεις" να μην το κάνεις επειδή θα τα "ξέρεις".

Φυσικά και είναι ωραίο να το κάνεις σαν χόμπυ!

Αλλά... και επειδή κάθε γλώσσα είχε κάτι που "έλυνε"... θα σου πρότεινα να αρχίσεις με "ελαφριές" "γλώσσες" και όχι με C και C++ και Java και και και.

Θα σου πρότεινα να δεις το processing. Μπορείς να κάνεις παιχνιδάκια και διαδραστικά "πράματα" ενώ παράλληλα θα δεις όσο πρέπει στοιχεία από άλλες γλώσσες.

Τσέκαρέ το.

Καλη φαση να ξεκινησεις απο τα 15 σου με προγραμματισμο... Αν το εχεις το αθλημα , μετα ο προγρμματισμος στη 3η λυκειου θα σου φαινεται περιπατος και ας ειναι σε αλλη γλωσσα (ψευδογλωσσα)...

Αλλα να ξερεις οτι αν θελεις να κανεις κατι καλο πανω στο προγραμματισμο , θα χρειαστουν ωρες και ωρες καψιματος..

Το Dev C++ είναι ό,τι χειρότερο έχω χρησιμοποιήσει... και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ compiler. Είναι IDE. Απ΄όσο θυμάμαι... χρησιμοποιεί τον MinGW compiler.

Δημοσ.
Το "πρόβλημα" είναι πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μάθεις επιφανειακά κάποια βασικά στοιχεία (όχι γιατί δεν μπορείς/θες αλλά γιατί δεν είναι δυνατό λόγω γνώσεων στην φάση που είσαι) και όταν θα έρθει η ώρα να τα "ξαναμάθεις" να μην το κάνεις επειδή θα τα "ξέρεις".
Στα 18 δεν γίνεσαι άνθρωπος ξαφνικά.
Δημοσ.

Στα 18 δεν γίνεσαι άνθρωπος ξαφνικά.

Πήγαινε πρώτα τόσο.. και μετά το ξαναλές!

χαχαχααχαχαχαχαχχα

(kidding)

Προφανώς και δεν είπα κάτι τέτοιο. Αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι είπα... και αυτό ακριβώς είναι η απόδειξη ότι αυτό που λέω στέκει.

Merci.

Δημοσ.

Άλλο είναι το προφανές αλλά τέλος πάντων...

Κοίτα... καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαφόρων ειδών ψυχολογικές άμυνες. ΟΚ. Δεν έχω σκοπό να στα λύσω τα ψυχολογικά.

Αλλά εάν είναι να κάνεις διάλογο.. τουλάχιστον προσπάθησε να φέρεσαι έτσι ώστε να τον προάγεις.

Φιλικά.

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα..

Φίλε thanos713 χαίρομαι που υπάρχουν παιδιά σαν και εσένα.. (Μακάρι δηλαδή ο αδερφός μου να μου έλεγε οτι θέλει να ασχοληθεί με προγραμματισμό.. <_< )

Το θέμα είναι ότι εδώ ζητάς συμβουλή σχετικά με το ποια γλώσσα να αρχίσεις να μαθαίνεις

και τελικά κατέληξες στην C++ που εξαρχής είχες υπόψιν σου...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν αρχίσεις (με Python ας πουμε..) θα σου είναι πιο εύκολο να καταλάβεις την C++ στην πορεία και πίστεψέ με δεν θα χάσεις άδικα τον χρόνο σου μελετώντας την python..

Δημοσ.

Νομίζω ότι η C,C++ θα ήταν καταστροφική απο πολές αποψεις , φανταστήτε την στιγμή που θα μαθένει Pointers+Stuctures+Classes...

Μια συμβουλή απο έναν νέο προγραμματιστή σαν και εμένα είναι να διαβάζεις όσο περισσότερο μπορείς Μαθηματικά (διότι πέζουν καθοριστικό ρόλο στην πληροφορική) και εαν θέλεις προγραμματισμό άρχισε με Pascal ή Basic. Για να μάθει κανείς προγραμματισμό πάει σιγά σιγά γιατί μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως...

Δημοσ.

άρχισε με Pascal ή Basic. Για να μάθει κανείς προγραμματισμό πάει σιγά σιγά γιατί μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως...

[offtopic]

Xaxa Με την pascal έφτιαξα το πρώτο μου πρόγραμμα... "Hello world.."

Όταν μετά από πολλές προσπάθειες και πολλά errors μου τύπωσε στην οθόνη μου το "Hello world" είχα τρελαθεί από την χαρά μου...

[/offtopic]

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα..

Φίλε thanos713 χαίρομαι που υπάρχουν παιδιά σαν και εσένα.. (Μακάρι δηλαδή ο αδερφός μου να μου έλεγε οτι θέλει να ασχοληθεί με προγραμματισμό.. <_< )

Το θέμα είναι ότι εδώ ζητάς συμβουλή σχετικά με το ποια γλώσσα να αρχίσεις να μαθαίνεις

και τελικά κατέληξες στην C++ που εξαρχής είχες υπόψιν σου...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν αρχίσεις (με Python ας πουμε..) θα σου είναι πιο εύκολο να καταλάβεις την C++ στην πορεία και πίστεψέ με δεν θα χάσεις άδικα τον χρόνο σου μελετώντας την python..

Έχεις χάσει το thread... Δεν ζητησα εγώ από πού να ξεκινήσω.
Δημοσ.

Δεν ψαχνω για κατι ευκολο αλλα για κατι χρησιμο. Σκεφτομαι να αρχισω C++ τι πιστεβετε ?

Έστω και έτσι.. Python και μετά C++

Σου ξαναλέω δεν θα χάσεις τον χρόνο σου τζάμπα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...