Vincent-Terra Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας. Ειμαι 15 χρονων και θελω να ασχολιθω με προγραμματισμο (κυριως για games). Ξερω πολυ καλα logo αλλα δεν την βλεπω να με βοηθαει αργοτερα. Δοκιμασα και λιγο java αλλα δεν μπορεσα να βρω εναν καλο οδηγο. Θα ηθελα να αρχισω μια γλωσσα προγραμματισμου η οποια ειναι χρησιμη και εχει πολλες δυνατοτητες. Δεν ψαχνω για κατι ευκολο αλλα για κατι χρησιμο. Σκεφτομαι να αρχισω C++ τι πιστεβετε ?
mtsouk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Η C++ είναι ενδιαφέρουσα γλώσσα με πολλές δυνατότητες. Νομίζω όμως ότι ένας αρχάριος θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσει με C - προσωπική γνώμη πάντα. φιλικά,
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας. Ειμαι 15 χρονων και θελω να ασχολιθω με προγραμματισμο (κυριως για games). Ξερω πολυ καλα logo αλλα δεν την βλεπω να με βοηθαει αργοτερα. Δοκιμασα και λιγο java αλλα δεν μπορεσα να βρω εναν καλο οδηγο. Θα ηθελα να αρχισω μια γλωσσα προγραμματισμου η οποια ειναι χρησιμη και εχει πολλες δυνατοτητες. Δεν ψαχνω για κατι ευκολο αλλα για κατι χρησιμο. Σκεφτομαι να αρχισω C++ τι πιστεβετε ? Εάν είσαι 15, τότε (πιστεύω) θα βαρεθείς με C και C++. από την άλλη όμως... εάν δεν αρχίσεις με C τότε ενδέχεται να μην έχεις βάσεις για βασικά πράματα και κυρίως για το memory management. Χρήσιμες είναι όλες οι γλώσσες. Στο μόνο που διαφέρουν είναι στο τι μπορεί να κάνει κανείς πιο εύκολα με κάποια και τι όχι (συν μερικές λεπτομέρειες, αλλά "παίζουν ρόλο" μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως ενσωματωμένα συστήματα, συστήματα πραγματικού χρόνου, πυραυλικά συστήματα κ.α...). Μια που είσαι 15.. αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να εστιάσεις στην συλλογή των γενικών γνώσεων που σου προσφέρει το σχολείο και να σκεφτείς, σε 3 χρόνια, με ποια μεριά του Η/Υ θες να ασχοληθείς. Την "σκληρή" (hardware) ή την "μαλακή" (software). Να δεις προγράμματα σπουδών (όταν έρθει η ώρα) από σχολές και να διαλέξεις σχολή. Είναι αρκετά "πιασάρικο" να σκέφτεσαι ότι θα ασχοληθείς με παιχνίδια... αλλά δεν είναι και τόσο "πραγματικό" (ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα). Καταλήγοντας... εγώ θα σου πρότεινα να δεις το Processing ή την C#, απλά και μόνο για δεις "γενικά" πράγματα με κάποιο εύκολο τρόπο.
Vincent-Terra Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Τελικα αποφασισα να αρχισω C. Παρολα αυτα χριαζομαι εναν compiler.Εχετε τιποτα στο νου σας ; Επισις θελω να ξερω αμα απο εδω μπορω να μαθω τα βασικα Link
thanos713 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί να μην μπορείς; Απλά εγώ σου προτείνω να αγοράσεις βιβλίο. Για IDE προτείνω το Dev-C++.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχουν απειρα πραγματα. Μπορεις να χρησιμοποιησεις το gnu c compiler η απο microsoft μερια ,κατεβαζεις visual studio express νομιμα Προτείνω το δευτερο αρχικά
mtsouk Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Θα πρότεινα να βάλεις Linux στον υπολογιστή σου και να μάθεις C (μαζί με πολλά άλλα πράγματα που σχετίζονται με UNIX) χωρίς γραφικό περιβάλλον προγραμματισμού. Εξαιρετικό βιβλίο για προγραμματισμό σε UNIX είναι αυτό. καλημέρα,
MitsakosGR Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Θα πρότεινα να βάλεις Linux στον υπολογιστή σου και να μάθεις C (μαζί με πολλά άλλα πράγματα που σχετίζονται με UNIX) χωρίς γραφικό περιβάλλον προγραμματισμού. Εξαιρετικό βιβλίο για προγραμματισμό σε UNIX είναι αυτό. καλημέρα, Γιατί Linux-C-NonIDE;;;; Για να μάθει κάποιος πρέπει να είναι εύκολο στην αρχή... Δεν μπορείς να τον βάλεις να δουλέψει και σε VI για να μάθει... Θα τα παρατήσει πριν καν ξεκινήσει... Είμαι υπέρμαχος του Linux, αλλά όχι για αρχάριο... Τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιο IDE (πχ NetBeans). Ο προγραμματισμός σε C δεν είναι συναφής με το Linux. Και σε Windows μια χαρά μαθαίνεις.
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Τελικα αποφασισα να αρχισω C. Παρολα αυτα χριαζομαι εναν compiler.Εχετε τιποτα στο νου σας ; Επισις θελω να ξερω αμα απο εδω μπορω να μαθω τα βασικα Link Δεν υπάρχει λόγος να κάτσεις να μάθεις C μόνος σου από βιβλίο στην παρούσα φάση. Αφενός δεν μπορείς να καταλάβεις την χρησιμότητα των μηχανισμών της, γιατί δεν θα είναι κάποιος εκεί να σου δώσει παραδείγματα προβλημάτων και είσαι αρκετά απαίδευτος για να κατανοήσεις εις βάθος το τι κάνει και πώς το κάνει, και αφετέρου γιατί στην παρούσα φάση είναι ΑΡΚΕΤΑ πιο σημαντικό να ξε σκι στείς στο διάβασμα για το σχολείο και εάν σου μείνει ελεύθερος χρόνος να πας σε μία πλατεία να παίξεις μπάλα, μπάσκετ ή να κάνεις βόλτες με το ποδήλατο. Φυσικά και δεν πρόκειται να το ακούσεις... μιας και οι ψυχολογικές σου άμυνες στην κατάρριψη της σημαντικότητας του να φτιάχνει κανείς παιχνίδια χτυπάνε κόκκινο... αλλά τουλάχιστον μπορώ να "πλύνω τα χέρια μου".
Vincent-Terra Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Οταν λεω πως θελω να ασχοληθω δεν ενοω επαγγελματικα. Απλως μ'αρεσει ο προγραμματισμος (τουλαχιστον με αυτα που βλεπω τωρα) και θα μου αρεσε να καθομαι να φτιαχνω καπιο game στον ελευθερο μου χρονο οταν δεν εχω τιποτα καλυτερο να κανω. Μην με παρεξηγησετε δεν κάθομαι ολη μερα στο pc xD Και τι λες για το διαβασμα? ο.Ο Λες και πρεπει να διαβαζεις πανω απο μια-μιαμιση ωρα για να βγαζεις 19ρια..(στο γυμνασιο τουλαχιστον) Τέλος παντων βγαινω λιγο off-topic μου φαινεται.. Παιδια μπορει κάποιος να μου εξηγησει τι κανουν τα arrays?
thanos713 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Είναι πολλές μεταβλητές στην σειρά... http://en.wikipedia.org/wiki/Array_data_structure In computer science, an array data structure or simply array is a data structure consisting of a collection of elements (values or variables), each identified by at least one index.
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Οταν λεω πως θελω να ασχοληθω δεν ενοω επαγγελματικα. Απλως μ'αρεσει ο προγραμματισμος (τουλαχιστον με αυτα που βλεπω τωρα) και θα μου αρεσε να καθομαι να φτιαχνω καπιο game στον ελευθερο μου χρονο οταν δεν εχω τιποτα καλυτερο να κανω. Μην με παρεξηγησετε δεν κάθομαι ολη μερα στο pc xD Και τι λες για το διαβασμα? ο.Ο Λες και πρεπει να διαβαζεις πανω απο μια-μιαμιση ωρα για να βγαζεις 19ρια..(στο γυμνασιο τουλαχιστον) Τέλος παντων βγαινω λιγο off-topic μου φαινεται.. Παιδια μπορει κάποιος να μου εξηγησει τι κανουν τα arrays? Εφόσον δεν πρέπει να διαβάζεις πάνω από μιάμιση ώρα... τότε μένει χρόνος για ΜΠΑΛΑ!!!!!! (που δεν είναι ότι είναι παιχνίδι... αλλά ότι είναι αθλητισμός... και είσαι σε ηλικία που τον χρειάζεσαι αρκετά... για αυτό και θα πρότεινα μπάσκετ ή volley) Τα arrays είναι συνεχόμενες θέσεις μνήμης που, σε κάθε μία, υπάρχει μία τιμή. Έτσι, έχεις πίνακες (arrays) από ακεραίους, όπου κάθε θέση έχει τιμή από έναν ακέραιο, πίνακες από double, floats, chars κ.ο.κ. Η παγίδα στο αποπάνω είναι ότι ισχύει για πίνακες που έχουν μία "γραμμή". Δηλαδή, εάν φανταστείς τον πίνακα σαν πλακάκια σε ένα πάτωμα, είναι μία σειρά πλακάκια (όπου κάθε πλακάκι είναι μία θέση μνήμης). Εάν έχεις δύο σειρές, δηλαδή πίνακα με δύο γραμμές, τότε έχεις δύο σειρές από συνεχόμενες θέσεις μνήμης όπου αυτές οι δύο δεν είναι απαραίτητο να είναι συνεχόμενες ούτε "η μία πάνω από την άλλη". Για την ακρίβεια, για να είναι συνεχόμενες πρέπει να κάνεις "μπαγαποντιά". Αυτό που κάνουν είναι είτε να αναπαριστούν "οντότητες" που έχουν πολλές τιμές, η μία μετά την άλλη (π.χ. οι τιμές από την ταχύτητα ενός αμαξιού σε ένα ταξίδι) είτε να ομαδοποιούν ΟΜΟΙΑ πράγματα σε διπλανές θέσεις μνήμης. Επίσης, μιας και μεγάλο μέρος των θετικών επιστημών χρησιμοποιεί αλγεβρικούς πίνακες, χρησιμοποιούνται και για να αναπαραστήσουν αυτού του είδους τους πίνακες. Όμως... τώρα φτάνουμε σε αυτό που σου είπα πιο πριν... στο ότι είσαι απαίδευτος για να κατανοήσεις τι γίνεται.. μιας και στο γυμνάσιο δεν νομίζω ότι έχετε κάνει αλγεβρικούς πίνακες... Και επαγγελματικά.. είναι ωραίο να ασχοληθείς με game developement...αλλά δεν είναι ούτε έτσι όπως το φαντάζεσαι (νομίζω) ούτε τόσο απλό. Ασχολήσου με ό,τι είναι τώρα καιρός να ασχοληθείς... και όταν έρθει η ώρα και αποφασίσεις να ασχοληθείς με πληροφορική τότε επέλεξε την κατάλληλη σχολή.
Vincent-Terra Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Απλως ρε φιλε ο προγραμματισμος μαρεσει.. επισης ειμαι της αποψης πως ολοι μπορουμε να μαθουμε κατι αμα θελουμε. Τωρα ολα αυτα για τον αθλητισμο δεν ξερω π κολανε αφου ετσι και αλιως και με τουσ φιλους μ βγαινω και basket παιζω και μπαλα.. (κανω και ακοντιο). Δεν μπορω να κανω και προγραμματισμο οταν δεν εχω διαβασμα και δεν μπορω να κανω τπτ απο τα παραπανω? Τελος παντων προχωρισα αρκετα με την C++.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.