Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά SOS, αν έχει αλλάξει κάποιος τα χιλιόμετρα του κοντέρ του με αυτά τα ηλεκτρονικά κόλπα.. με ποιον τρόπο μπορώ εγώ να το μάθω; Δε μπορεί να μην υπάρχει.. Πρέπει απλά να κοιτάξω το αμάξι να δω αν είναι λιωμένο απλά; Δε μπορούμε να δούμε το κοντέρ απλά;
athlios Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Εγω απλα υπολογιζω οτι κανει 10-15κ το χρονο σε km , οποτε 7 χρονων αμαξι πανω απο 70000km σιγουρα. Γενικα για τα 700αρια λενε οτι ειναι πιο καλα απο τα 600αρια.Αν ειναι φιλη σου και το ειχε αγορασει ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και οχι μεταχειρο , τσιμπα το.
Alxnks Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Σε κάποια αυτοκίνητα φαίνεται στον εγκέφαλο (αλλαζει μόνο στο κοντέρ αλλά όχι και στον εγκέφαλο, οπότε προδίδεται η αλλαγή), αλλά πρώτον δεν ξέρω τι παίζει στα σμαρτ και δεύτερον πρέπει να πάει αντιπροσωπεία για τέτοια δουλειά. Και κάτι που ξέχασα πριν..δεν υπάρχει αντλία για το τούρμπο. Και για να δεις σε τι κατάσταση είναι η τουρμπίνα δεν είναι εύκολο, πρέπει να βγει και να πάει σε τουρμπινά να την κοιτάξει..πράγμα που θα κοστίσει, γι αυτό στηριζόμαστε στο να έχει το αυτοκίνητο τα σωστά σερβις. Αν ένα αμάξι δεν δείχνει οκ από όλα τα ελαφρά προκαταρκτικά αυτα τεστ και υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το ποιόν του, καλύτερα να πηγαίνουμε σε επόμενο παρά να κολλάμε σε αυτό (πχ γιατί μας αρέσει ντε και καλά το χρώμα του η οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό)..η αγορά σωστού και καλού μεταχειρισμένου θέλει υπομονή, αλλιώς..chances are ότι θα την πατήσουμε. Sent from my HTC Desire using Tapatalk Εγω απλα υπολογιζω οτι κανει 10-15κ το χρονο σε km , οποτε 7 χρονων αμαξι πανω απο 70000km σιγουρα. Γενικα για τα 700αρια λενε οτι ειναι πιο καλα απο τα 600αρια.Αν ειναι φιλη σου και το ειχε αγορασει ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και οχι μεταχειρο , τσιμπα το. Μην το λες..εγώ στο δικό μου σε 2.5 χρόνια εχω κάνει μόλις 10000 χλμ (παίρνω βέβαια και τα άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας), με τα 2.500 από αυτα στις περσινές καλοκαιρινές διακοπές..οπότε ναι οκ λογικα κάπου στα 10-12κ το χρόνο είναι νορμάλ χρήση, αλλά μην καταδικάζουμε απευθείας άλλα Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δηλαδή αν ζητήσω στην mercedes να δούνε αν πείραξε το κοντέρ, θα μου ρίξουν άκυρο; Δεν μπορούν να το δουν; Ούτε ένας μηχανικός αμαξιών (επώνυμος) που λέει να με πάει αυτός (btw είναι ύποπτο θα μπορέσει να μου πει; WTF.. εδώ μπορώ να ξέρω πόσες μέρες δούλεψε ένας σκληρός δίσκος, και δεν ξέρουν αυτοί για ολόκληρα αμάξια;
NT1G Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Τα smart με τους κινητήρες των 600cc και των 700cc βγάζουν πρόβλημα γενικά μετα τα 50-55Κ km. Πτώση συμπίεσης και κάτι τέτοια. Και ραγισμένα turbo νομίζω.
Alxnks Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δηλαδή αν ζητήσω στην mercedes να δούνε αν πείραξε το κοντέρ, θα μου ρίξουν άκυρο; Δεν μπορούν να το δουν; Ούτε ένας μηχανικός αμαξιών (επώνυμος) που λέει να με πάει αυτός (btw είναι ύποπτο θα μπορέσει να μου πει; WTF.. εδώ μπορώ να ξέρω πόσες μέρες δούλεψε ένας σκληρός δίσκος, και δεν ξέρουν αυτοί για ολόκληρα αμάξια; εγω σου ειπα δεν ξερω αν στα smart φαινεται στον εγκεφαλο η αλλαγη η οχι, αυτο πρεπει να το μαθεις..παρε εστω ενα τηλ σε ενα συνεργειο της mercedes και ζητα ενα μηχανικο και ρωτα τον, μην πας τσαμπα. ποιος ειναι ο επωνυμος δηλαδη; επισης...πιστευω οτι ειναι ευκολως εννοουμενο το γιατι δεν παμε σε μηχανικο του πωλητη...ετσι; τελος...απο φιλη δεν θα το επαιρνες; αλλαξε κατι;
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Τα smart με τους κινητήρες των 600cc και των 700cc βγάζουν πρόβλημα γενικά μετα τα 50-55Κ km. Πτώση συμπίεσης και κάτι τέτοια. Και ραγισμένα turbo νομίζω. 50.000 χλμ ΠΑΩ να το αγοράσω.. Σοβαρά, τι ΑΚΡΙΒΩΣ να κοιτάξω στο συνεργείο που θα το πάω. Μην δώσω 150€ όμως! Τα απολύτως αναγκαία..! @alxnks Ναι.. το αμάξι! Από Pure των 5000€ με χρώμα που δε μου αρέσει.. βρήκα το ΑΠΟΛΥΤΟ SMART, και μπήκα μέσα κιόλας και ήταν άψογο! Το κοίταξε ο φίλος μου ο φανοποιός και δεν βρήκε τράκο.. αλλά τα θέματα της μηχανής κλασσικά μένουν αμφίβολα! Είδαμε τα service, και ήταν ανά 11.000 χιλιόμετρα; Αποδεκτά όλα, ο τύπος φαίνεται καλό παιδί και όχι γκαζιάρης. Μιλάμε για cabrio full extra (ακόμη και θερμενόμενα bucket έχει), καμία σχέση οδήγηση μιας και αυτό είναι το Pulse με full Automatic (δε χρειαζόταν να αγγίζει τίποτα!), με F1 δυνατότητα αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και άλλα πολλά! Δεν θέλω να του ρίξω ούτε 1€ παραπάνω. Παίζει να το πάρω 6 χιλιάρικα λοιπόν! Edit: έχει καινούρια λάστιχα !
Alxnks Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 δεν σου τα εχω ξαναπει; (εξωτερικα) τρακαρισματα/βαψιματα (σου ειπα που και για τι να κοιτας) (εσωτερικα) φθορες σε ταπετσαριες και λοιπα αντικειμενα που φθειρονται με την παροδο του χρονου (ωστε να μαρτυρουν παραπανω χιλιομετρα) (μηχανικα) σασμαν/δισκο (σου ειπα το τεστ πως γινεται)/μηχανη (συμπιεση, χιλιομετρα και σερβις, ξεχωριστο σερβις τουρμπινας (αυτο παιζει να μην το εχει κανει αν οντως εχει τα χιλιομετρα που λες, εκτος αν στα smart της το κανουν πιο συντομα), αν εχει λαδια εμφανως γυρω απο το καπακι της μηχανης (αν και αυτα με κανα δυο καλα πλυσιματα μηχανης φευγουν και η μηχανη δειχνει καινουρια)) επισης...κατασταση ελαστικων (δεν ειναι και αμελητεο το κοστος αλλαγης τους, οποτε σε συμφαιρει να ειναι οσο πιο φρεσκα γινεται..αν δεν ειναι φρεσκα και εχουν και σκασιματα, ειναι φαγωμενα αρκετα..παζαρι στην τιμη αγορας!). τα αμορτισερ επισης θελουν κοιταγμα (επισης προδιδουν παραπανω χιλιομετρα αν εχουν καταπονηθει ιδιαιτερα...απλα σε ενα τοσο ελαφρυ αμαξακι δεν ξερω τι καταπονηση τραβανε). πιστευω στα συμμαζεψα. α...μιας και ειμαι εδω...εγω προτιμω το ndrive στο desire
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Έκλεισε alxnks.. μου έστειλε πριν λίγο το OK. Δεν θα πάω να κοιτάξω τίποτα. Εμπιστεύομαι τον τυπά που γνώρισα.. και από 6800€ μου το έκοψε και στα 6000.. Ναι, είναι ύποπτο.. αλλά θα πιστέψω λίγο και στη τύχη μου διαφορετικά θα μου βγει η ψυχή. Και να μου λέγατε "θας το πας εκεί Μαρία και με 70€ θα σου πούνε τα πάντα για τα πάντα" θα το πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη.. αλλά εφόσον άλλος λέει ξεχωριστά checkup για τουρμπίνα, άλλος λέει για το ένα άλλος για το άλλο βλέπω να σκάω 200€ και αρκετά για ολικό checkup να μην είναι! Αν συμβεί κάτι σε 5 μήνες, πόσο να κοστίσει; Θα το πληρώσω και θα το κάνω καλά το αμαξάκι μου.. στον φίλο μου πάντως (το φανοποιό) που έχει αλλάξει 3 αμάξια και τα έστηνε κιόλας μικρότερος και είναι τρελός, κατέβηκε απ'το αμάξι μόλις το οδήγησε με ένα χαμόγελο και έναν ενθουσιασμό που μου ήταν αρκετά για να πεισθώ πως το αμάξι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πάει καλά. Edit: Το εσωτερικό έλαμπε, και έμοιαζε με καινούριο. Σίγουρα ο τύπος ήταν συντηριτικός και το αγαπούσε.. δηλαδή του πούστη να κάνω λάθος.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Έκλεισε alxnks.. μου έστειλε πριν λίγο το OK. Δεν θα πάω να κοιτάξω τίποτα. Εμπιστεύομαι τον τυπά που γνώρισα.. και από 6800€ μου το έκοψε και στα 6000.. Ναι, είναι ύποπτο.. αλλά θα πιστέψω λίγο και στη τύχη μου διαφορετικά θα μου βγει η ψυχή. Και να μου λέγατε "θας το πας εκεί Μαρία και με 70€ θα σου πούνε τα πάντα για τα πάντα" θα το πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη.. αλλά εφόσον άλλος λέει ξεχωριστά checkup για τουρμπίνα, άλλος λέει για το ένα άλλος για το άλλο βλέπω να σκάω 200€ και αρκετά για ολικό checkup να μην είναι! Αν συμβεί κάτι σε 5 μήνες, πόσο να κοστίσει; Θα το πληρώσω και θα το κάνω καλά το αμαξάκι μου.. στον φίλο μου πάντως (το φανοποιό) που έχει αλλάξει 3 αμάξια και τα έστηνε κιόλας μικρότερος και είναι τρελός, κατέβηκε απ'το αμάξι μόλις το οδήγησε με ένα χαμόγελο και έναν ενθουσιασμό που μου ήταν αρκετά για να πεισθώ πως το αμάξι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πάει καλά. Edit: Το εσωτερικό έλαμπε, και έμοιαζε με καινούριο. Σίγουρα ο τύπος ήταν συντηριτικός και το αγαπούσε.. δηλαδή του πούστη να κάνω λάθος. Λιγο ηθελα να σου ζητησω να μου δωσεις το κινητο του.Αν εχει ολα αυτα και σε αυτη την τιμη ,να σε προλαβω :-D Παντως δεν ηταν και το πιο σοφο αυτο που εκανες,παντα χρειαζετε ενας ελεγχος.
Alxnks Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Έκλεισε alxnks.. μου έστειλε πριν λίγο το OK. Δεν θα πάω να κοιτάξω τίποτα. Εμπιστεύομαι τον τυπά που γνώρισα.. και από 6800€ μου το έκοψε και στα 6000.. Ναι, είναι ύποπτο.. αλλά θα πιστέψω λίγο και στη τύχη μου διαφορετικά θα μου βγει η ψυχή. Και να μου λέγατε "θας το πας εκεί Μαρία και με 70€ θα σου πούνε τα πάντα για τα πάντα" θα το πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη.. αλλά εφόσον άλλος λέει ξεχωριστά checkup για τουρμπίνα, άλλος λέει για το ένα άλλος για το άλλο βλέπω να σκάω 200€ και αρκετά για ολικό checkup να μην είναι! Αν συμβεί κάτι σε 5 μήνες, πόσο να κοστίσει; Θα το πληρώσω και θα το κάνω καλά το αμαξάκι μου.. στον φίλο μου πάντως (το φανοποιό) που έχει αλλάξει 3 αμάξια και τα έστηνε κιόλας μικρότερος και είναι τρελός, κατέβηκε απ'το αμάξι μόλις το οδήγησε με ένα χαμόγελο και έναν ενθουσιασμό που μου ήταν αρκετά για να πεισθώ πως το αμάξι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πάει καλά. Edit: Το εσωτερικό έλαμπε, και έμοιαζε με καινούριο. Σίγουρα ο τύπος ήταν συντηριτικός και το αγαπούσε.. δηλαδή του πούστη να κάνω λάθος. ποσο να κοστισει; εισαι νεα και απειρη στα του αυτοκινητου (μονη σου το ειπες)... για ρωτα ποσο παει ενα rebuilt η μια αντικατασταση μηχανης (που τα smartakia εκει κυριως πονανε) και μολις γινεις ασπρη σαν το πανι, ελα να μου πεις αν εξακολουθεις να θελεις να το παιζεις κορωνα γραμματα με την τυχη σου απλα
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Alxnks απ' ότι φαίνεται το αμέσως πιο πάνω ποστ σου ήταν και το σοφότερο και τι το επαληθεύει; Δεν θα σας πω ιστορίες ολόκληρες και συζητήσεις.. Θα σας πως το ότι όλα φαίνονταν και όδευαν καλώς, και ενώ το πρωί είχαμε κανονίσει ραντεβού για αύριο το απόγευμα να το κοιτάξω το αμάξι σε έναν SMARTά που βρήκα, ΑΠΟΨΕ το βράδυ μου τηλεφώνησε και μου είπε πως πήγε και το κοίταξε για να είναι σίγουρος και τελικά έμαθε πως το αμάξι ήταν τρακαρισμένο από το προηγούμενο owner που ήταν και ο χρήστης στην Γερμανία (γι'αυτό και η εισαγωγή). Ουδέν σχόλιο, πραγματικά δεν έχω όρεξη. Τώρα το θέμα είναι πως εγώ συνεχίζω να το γουστάρω το αμάξι κάργα.. πάλι καλά ήταν ένας κολλητός μου εδώ που ήξερε το στορυ και ξέρει ΠΟΛΛΑ από αμάξια και του μίλησε εκείνος. Τα είπανε, και μας είπε πως του βρήκαν πως ήταν τρακαρισμένο κάπου εκεί: Μου είπε πως βρήκε τον κλωβό το τρακάρισμα.. και άρχισε να μου λέει πως δεν θέλει να το πουλήσει έτσι, παναγία και τα συναφή. Του είπα να μην σας τα πολυλογώ πως αν δεν θέλει να το δώσει σε ψαρωτική τιμή σε άλλον και πραγματικά ξενέρωσε με την όλη φάση.. να πάμε να τον δούμε και στον δικό μου όπως το κανονίσαμε και αν μου πει πως είναι κίνδυνος για τη ζωή μου να μη το πάρω διαφορετικά να κόψουμε από την τιμή. Είπε ΟΚ, κλείσαμε για αύριο.. Αμέσως κάλεσα τον SMARTά να του πω τι να περιμένει αύριο, του εξήγησα πως το είχε τρακάρει και έχει βρει κλωβό και αμέσως μας είπε πως δεν αξίζει η αγορά. Ο φίλος μου του είπε πως τα παραλέει και καλύτερα να πάμε να το δει.. και κανόνισα: Α) Ή το πρόβλημα δεν είναι τόσο τραγικό και μου κόβει κάνα 500ρικο-800ρικο και το παίρνω. (σχεδόν απίθανο το κόβω, και είναι η καλύτερη εκδοχή για μένα) Β) Ή η ζημιά είναι επικίνδυνη και μου δώσει άκυρο και φύγω ΕΝΤΕΛΩΣ ξενερωμένη γιατί έχω ξεκινήσει δουλειά και δε αντέχω άλλο πια να ψάχνω.. Γ) Ή μου λέει πως έχει ζημιά, δεν είναι επικύνδινη για τη ζωή μου (του εξήγησα πως το αμάξι θα το οδηγώ για κάνα 5άρι χρόνια και ότι μπορεί μετά να μείνει και στην οικογένεια) αλλά δεν είναι και ασήμαντη και έτσι θα κόψει την τιμή κατά πολύ (3000€ μου είπε πως μπορεί να το κοστολογήσει). Σε αυτή τη περίπτωση εγώ πιστεύω ο άλλος που μου το πουλάει θα σπάσει και θα σηκωθεί και θα φύγει.. Όσο και καλός να δείχνει ή να κάνει το καλό, το βρίσκω δύσκολο να μου το πουλήσει 3000.. Εσείς τη λέτε; Αύριο σίγουρα θα έχουμε περισσότερα νέα για το αμαξάκι.. αλλά με έχει φάει η αγωνία ρε γαμώτο. Ας πούμε πως δε πιστεύουμε τίποτα απ'όσα λέει ο τύπος πια, αλλά δεν είναι δύσκολο να πιστέψω πως το οδηγούσε καιρό φτιαγμένο από τον τράκο. Άρα αν δεν έπαθε τίποτα, και 2-3 χρόνια το δούλευε έτσι.. δεν αξίζει να το αγοράσω; Ο φίλος μου που ξέρει από αμάξια, κρίνει πως στο σημείο που "υποτίθεται" (από αυτά που μας λέει) έφαγε τράκο και βρήκε τον κλωβό.. δεν είναι τόσο σημαντικό. Δηλαδή μου λέει πως ίσως το πάρω και φθηνότερα χωρίς να έχω σημαντική ζημιά. Με έχει φάει η στεναχώρια..
NT1G Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Αυτός είναι ο κλωβός πάντως για να έχεις μια ιδέα.
Alxnks Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 χωρις να κανω καποιο αλλο σχολιο. γνωμη μου (και δεν νομιζω να υπαρξει καποιος λογικος που να πει το αντιθετο) ειναι πως ενα αμαξι που εχει παρει το σασι (κατι αντιστοιχο στον κλωβο του σμαρτ), δεν αξιζει να ασχοληθει καποιος μαζι του. το να εχει αλλαξει μια πορτα απο ενα βαθουλωμα επανω απο νευρο (που δεν μπορει να ερθει αλλιως η λαμαρινα στα σωστα της), η ενα μπροστινο φτερο απο ενα ακουμπισμα ξερω γω..ειναι πραγματα που ετσι οπως ειναι τα πραγματα, εαν δεν εχεις παρκινγκ μπορει ανετα να συμβουν. αλλα σασι...no no no. επισης...περα απο τον τρακο..το οτι τελικα ειναι εισαγωγης δεν σε προβληματιζει και για τα χιλιομετρα του και αρα και τη μηχανη του; τα smart εισαγωγης ειναι πολυ επιφοβα για γυρισμενα χιλιομετρα. τι να πω, εγω απλα θα το ξεχνουσα και θα πηγαινα στο επομενο. ξαναλεω: Αν ένα αμάξι δεν δείχνει οκ από όλα τα ελαφρά προκαταρκτικά αυτα τεστ και υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το ποιόν του, καλύτερα να πηγαίνουμε σε επόμενο παρά να κολλάμε σε αυτό (πχ γιατί μας αρέσει ντε και καλά το χρώμα του η οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό)..η αγορά σωστού και καλού μεταχειρισμένου θέλει υπομονή, αλλιώς..chances are ότι θα την πατήσουμε. εχω και σχετικη κουβεντα και με ενα αλλο παιδι που ψαχνει c4 μεταχειρισμενο..του ειπα..εγω το δικο μου εκανα 8 μηνες να το παρω μεχρι να το βρω σωστο μηχανικα, σωστο απο λαμαρινα και σε συνδυασμο με τους 4 αεροσακους που το εψαχνα (θυσιασα πχ το δερματινο σαλονι αλλα στα τετοια μου...καλυτερα τα 4 μπαλονια..δερμα βαζω οποτε θελω και μαλιστα δεν θελω πια). 2 λεξουλες...μην κολλας! btw...απλα για να διευκρινισω παλι, επειδη δεν ξερεις, παρμενο σασι σημαινει οτι το αυτοκινητο εαν δεν εχει ερθει στο 100% οπως ηταν απο τη μαμα του, στο δρομο θα μπορει πχ να κρατας εσυ το τιμονι ευθεια ενταλως και εκεινο να φευγει λιγο δεξια η αριστερα. επισης...στη θεση που δειχνεις να εχει γινει το τρακαρισμα..ειναι ακριβως ο πισω τροχος..και τα smart ειναι πισωκινητα οπως ξερουμε. αρα...δεν θα ειχε προχωρησει η ζημια και σε πιο μηχανικα μερη περα απο λαμαρινες; τι να πω..
NickTG Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Smart εισαγωγής, με λίγα χιλιόμετρα και τρακάρισμα. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα