Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Σκέφτομαι να αγοράσω το Smart Pure, το οποίο το πουλάει μια γνωστή μου 5.000. Είναι το πάνω μέρος μαύρο και το υπόλοιπο (περισσότερο) μπεζ, και απ' ότι μου είπε είναι γραμμένο σαν μαύρο! Θαύμα.. Το Smart είναι με 40.000 χλμ και δεν έχει πολλά πάνω, είναι απλό που μπήκα. Επειδή δεν έχω ΙΔΕΑ από αμάξια.. θα ήθελα να ήξερα ένα Sum up εξόδων για να δω στην τελική αν αξίζει και αν είναι όντως σαν αγορά. Άντρες, την σοφία σας. Το αμάξι έχει περάσει KTEO, έχει ολοκαίνουρια ζαντο-λάστιχα (ακόμα με τα τριχάκια), και έχει περάσει SERVICE. Ας πούμε πως θέλω να βάλω μέσα δέρμα, το οποίο θα το βάλει τεχνίτης φίλος μου και μου έχει πει πως οι 2 καρέκλες και το ταμπλό θα πάνε κάπου 200-250€. (είναι κολλητός, μη συγκρίνετε τιμές) Το σημαντικότερο, εφόσον είναι γραμμένο σαν μαύρο, αν το βάψω ΟΛΟΚΛΗΡΟ μαύρο δεν θα έχω πρόβλημα με το να δηλώσω την αλλαγή χρώματος στους κερατάδες ε; Για μικρές επιφανειούλες όπως αυτές του SMART, πόσα περίπου θα χρειαστώ στην χειρότερη για να το βάψω το αμάξι κατάμαυρο; Επίσης, επειδή δεν ξέρω τίποτα που έχει σχέση με αμάξι.. θα ήθελα να ήξερα και ένα ποσό για CD Player (αλλά όχι μούφα - καλής μάρκας), συν 2 καλά ηχεία που να μη βουίζουν καθόλου και να ακούω γαμάτη μουσική μέσα. Όλα τα παραπάνω, πόσο θα μου κοστίσουν; Αξίζει; Ή να ψάξω για ένα Full Extra αμάξι (όμως με λίγο περισσότερα χιλιόμετρα) το οποίο θα τα έχει όλα ήδη πάνω του και στην τελική αντί για 5000 θα σκάσω κάνα 6700ρι € π.χ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Την Δευτέρα θα κινηθώ ανάλογα ότι μου προτείνετε.
bluesattack Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 ' οφ τοπικ ' -απορια .Τωρα δεν ειναι που θα επρεπε να υπαρχει προβλημα που ειναι διχρωμο ? Πιο ομορφο παντως ακουγεται το μπεζομαυρο.
panosno1com Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 ΝΑ σου πω ενα θεμα? Το αμαξι θα το παρεις απο γνωστη σου... οποτε οσο να ναι το αμαξι (λογικα) το ξερεις ! δλδ θα ξερες αν ειχε καποιο τρακαρισμα η τπτ τετοιο! του αγνωστου που λες οτι θα ψαξεις ;;; Νταξει αν η γνωστη ειναι πχ μια "ξεχασμενη συμμαθητρια απ τολυκειο" οκ παω πάσο Καποιος στη οικογενεια δε εχει καποιο μαστορα να σου προτεινει ; Οποτε λες στη γνωστη να το πατε στο μαστορα να του ριξει μια ματια ... Επισης απο περιεργεια δες ποσο πανε αναλογα αυτοκινητα..! Παραδειγμα: μη πουλιεται 2,000 και στο πουλαει 5 η γνωστη σου! Παραδειγμα ξαναλεω! Πες μας και που μενεις ή που εισαι διαθεσιμη να πας με το τουτου ωστε καποιος απο δω αν ξερει μαγαζι με ηχεια να σου πει ! Η γενικα να προτεινει μαγαζια κτλ . Κοιτα οσο για το cd player: κατα τη γνωμη μου , ειτε μπορεις να πας σε media markt ειτε στο πρακτικερ και να δεις εκει τι παιζει ειτε να πας σ αυτον που θα σου βαλει τα ηχεια να σου βαλει και πηγη (νομιζω ετσι το λενε το cd player) . Λογικα θα θες να αλλαξεις επειδη θα θες και καμια θυρα USB να χωνεις το στικακι σου..Δε νομιζω σμαρτ να μην εχει cd player ! Για το χρωμα απλα πας στην υποδιευθυνση υπουργειου μεταφορων της περιοχης σου αλλα ρωτα και σε ενα ΚΕΠ ! νομιζω πως δε ειναι δυσκολο, απλα θα συμπληρωσεις χαρτουρα οτι αλλαξες χρωμα με σκοπο να σου δωσουν μια νεα αδεια για το αμαξι οπου θα αναγραφεται το νεο χρωμα ! Το τελευταιο απο 2007 δε ξερω μετα απο τοσο καιρο τι θα χει αλλαξει ! edit : παραδειγμα πηγης : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502488 εμενα μου φαινεται αρκετα "τίμια" πηγούλα !
Alxnks Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Smart...εφόσον είναι από γνωστή, λογικα δεν θα έχεις πρόβλημα με το να έχει έρθει απέξω και να έχει γυρισμένα χιλιόμετρα, εκτός αν το είχε αγοράσει εκείνη από σχετική μάντρα κι όχι αντιπροσωπεία. Δες το αυτό. Τα χιλιόμετρα και τα σερβις και τα μάτια σου στα smart..διαφορετικά πηγαίνεις για αλλαγές/ανακατασκευες μηχανής για πλάκα! Sent from my HTC Desire using Tapatalk
panosno1com Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Σωστος ο Alxnks το εχω ακουσει και γω αυτο για τα smartakia ! Καλα οποιοδηποτε αμαξι μπορει να εχει γυρισμενα χιλιομετρα απλα τωρα μιλαμε για smart που γινεται κατα κορον εκει ! Γι αυτο και σου προτεινα να το πας σε καποιο μαστορα που εμπιστευσαι ,τουλαχιστον οτι να ξερεις οτι αμαξι ειναι μαχιμο και οχι gtp
Alxnks Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Όντως, οποιοδήποτε αμάξι μπορεί να έχει γυρισμενα αλλά τα smart επειδή έχουν και το τουρμπακι είναι πιο επίφοβο. Τούρμπο + χαμένα σερβις (εν άγνοια σου κιόλας αφού δεν ξέρεις τα σωστά χιλιόμετρα για να τα κάνεις) = μηχανή στο χέρι..ενώ με ένα απλό αμάξι την γλιτώνεις συνήθως (εκεί στηρίζονται αυτοί που φέρνουν και τα γυρίζουν, ότι με νορμάλ χρήση δεν θα καταλάβεις κάτι). Το δικό μου που έχει τουρμπίνα (όχι smart) έκανα το προβλεπόμενο της σερβις 5000 χιλιόμετρα πριν την ώρα του, έτσι για να εχω το κεφάλι μου σίγουρο, παρόλο που δεν το πολυκυκλοφορω κιόλας. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Smart...εφόσον είναι από γνωστή, λογικα δεν θα έχεις πρόβλημα με το να έχει έρθει απέξω και να έχει γυρισμένα χιλιόμετρα, εκτός αν το είχε αγοράσει εκείνη από σχετική μάντρα κι όχι αντιπροσωπεία. Δες το αυτό. Τα χιλιόμετρα και τα σερβις και τα μάτια σου στα smart..διαφορετικά πηγαίνεις για αλλαγές/ανακατασκευες μηχανής για πλάκα! Sent from my HTC Desire using Tapatalk Με έπεισες να το πάω την Δευτέρα σε ειδικό να το κοιτάξει, και σε ευχαριστώ γι'αυτό.. διότι πολύ μου το είπαν αλλά κανείς δε μου το δικαιολόγησε τόσο καλά. Ήταν φράγκα (ελπίζω και όχι πάνω από 50€) και λίγο πολύ την εμπιστευόμουν, αλλά δίνω ΠΟΛΛΑ χρήματα για να μη το κοιτάξω! Αν το αμάξι έχει έρθει από Γερμανία (εισαγωγής) αλλά το έχει δηλώσει κανονικότατα, πειράζει; Πραγματικά δεν έχω ιδέα από αμάξια και ότι σχετίζετε με αυτά.. και δεν ξέρω τι να προσέξω! Το μόνο που έχω είναι φαναρτζής κολλητός που είδε και ΜΠΟΡΕΙ να δει αν το αμάξι έχει τρακαριστεί και του έχω εμπιστοσύνη. (Διαφορετικά τουλάχιστον θα μου έλεγε Μαρία δεν είμαι σίγουρος!) Τώρα από μηχανή δεν μπορεί να ξέρει, δεν το άνοιξε καν! Οι φίλοι μου μου πρότειναν να το πάω σε Mercedes, αλλά ίσως μου πάρουν περισσότερα! Που να το πάω κοντά Μελίσσια το αμάξι; Και επίσης τι ακριβώς να ζητήσω να κοιτάξουν; Μην είναι κάτι παραπάνω (για τα χρήματα) και να μην είναι ούτε κάτι λιγότερο.. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο για το χρόνο σας.
Alxnks Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 ε μην δωσεις και ΠΑΡΑ πολλα για να το κοιταξεις, δεν χρειαζεται. κανα εμπιστο ατομο θελει μονο και thats all. και ουτε να το πας στην mercedes, τσαμπα θα σου πιασουν τον ποπο. δεν εχετε στην οικογενεια καπου να πηγαινετε κανα αυτοκινητο συνεργειο και να το εμπιστευεστε; καποια πραγματα μπορεις να δεις και μονη σου παντως και σχετικα με πολλα αλλα γυρισμενα χιλιομετρα αλλα και για βαψιμο αν εχει πεσει. για την πρωτη περιπτωση...αμαξι που λεγεται καλομεταχειρισμενο και με λιγα χιλιομετρα, δεν μπορει να εχει ιδιαιτερα καταπονημενο εσωτερικο (ειτε αυτο λεγεται καθισμα με ταλαιπωρημενη/φαγωμενη ταπετσαρια, ειτε με πολυχρησιμοποιημενα χερουλια ανοιγματος πορτας, ταλαιπωρημενο ταμπλω, ταλαιπωρημενο/φαγωμενο τιμονι). ολα αυτα ειναι ανησυχητικα σημαδια για χιλιομετρα παραπανω απο τα κανονικα. εξωτερικα και για βαψιμο...να κοιτας οπωσδηποτε (απο πολυ κοντα εννοειται, οχι απο ενα μετρο αποσταση) γυρω απο τα φαναρια (μπρος πισω), στα λαστιχα του παρπριζ και των παραθυρων, γυρω απο τα χερουλια εξωτερικα και γενικα σε τετοιες ''ενωσεις'' κομματιων...μαρτυρουν ευκολα αν εχει γινει βαψιμο γιατι κατα 90% δεν καλυπτουν αυτες τις επιφανειες καλα (βασικα ουτε καν το 10% που περισσευει δεν τις βγαζουν για να τις βαψουν εκτος αυτοκινητου και τις ξαναβαλουν, οποτε ημουν πολυ γεναιοδωρος με το 10%) και παει λιγο χρωμα και μαρτυρα το βαψιμο. βεβαια μπορει απλα να εχει γινει ενα βαψιματακι απο γρατζουνια, αλλα αν ο αλλος στο μοσχοπουλαει το αυτοκινητο για αβαφτο/ατρακαριστο και δεις εσυ κατι τετοιο, αμεσως αμεσως τσακωνεις ενα ψεμμα (ποιος ξερει ποσα ακομα), οποτε μπαινεις σε πιο save your money mode και το τσεκαρεις εξονυχιστικα.
NickTG Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Τι χρονολογίας είναι; Πόσα κυβικά είναι;
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 6' του 2004 και 700 cc turbo. Alxnks θα το πάω σε κανέναν γνωστό αλλά όχι και official ξέρω γω μηχανικό.. και θα το κοιτάξουν. Τη μηχανή και το κοντέρ θέλω να κοιτάξει, γιατί δε μπορεί να τα δει ο φίλος μου αυτά ο φανοποιός που σου είπα.. Αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω.. πείτε μου.
panosno1com Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 θα σου λεγα για το σασμαν αλλα δε ξερω απο αυτοματα τι γινεται... (στα χειροκινητα κιβωτια ταχυτητων πατας αμπραγιαζ/συμπλεκτη και βαζεις ολες τις ταχυτητες για να δεις αν κολλαει καπου η κανει θορυβο). Κοιτα τα φρενα του, απ οτι θυμαμαι πρεπει να πατας το πενταλ και το φρενο να επανερχεται,μη μενει "μεσα"..αν μου ρθει κατι αλλο θα τογραψω
SOCRATIS1000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Πηγαινε το σε μηχανικο για ελεγχο και τα λεμε. Μπουχτησαμε στα smart και στα yaris ρε παιδια,παρτε κατι διαφορετικο να'ουμε :rolleyes:[γενικα μιλαω,καλα κανεις και παιρνεις σμαρτ,αν ειναι σε καλη κατασταση και σε αυτη την τιμη ,εισαι κομπλε].
Alxnks Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί αυτόματο είναι; σε μη αυτόματα πάντως, η εξής δοκιμή δείχνει και σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος, με δεμένο χειρόφρενο (εννοείται αναμμένη μηχανή) και πατημενο συμπλεκτη βάζεις 5..4..3..(ελπίζω να μη χρειαστεί 2 η 1) και περιμένεις να δεις με ποια από αυτές θα σβήσει η μηχανή μόλις αφήσεις το συμπλεκτη. Εννοείται ότι σε οσο πιο μεγάλη σχέση σβήσει, σε τόσο καλύτερη σχέση είναι ο δίσκος. Ακόμα και 3 αμα χρειαστεί, δεν έχει πολλά ψωμιά μπροστά του, ειδικά με χρήση από νέο οδηγό. Ένα ακόμα τεστ που επίσης μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, πριν παμε σε μηχανικό Α..εφόσον πάει σε μηχανικό, πέρα από τα γνωστα γενικά που κοιτούν, ζητα να κοιτάξει και τη συμπίεση του κάθε κυλίνδρου. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
panosno1com Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Σωστος κ παλι,δειχνει οτι ξερει αρκετα πραγματα! Αυτο με το χειροκινητο δε καταλαβα ,εννοεις ποτε θα σβησει στο μεσοδιαστημα που πατας αμπραγιαζ για να αλλαξεις ταχυτητα ή απλα να βαλεις 5η και να αφησειςτο συμπλεκτη για να σβησει ; Φυσικα ο μηχανικος Μαρια θα σου πει την επαγγελματικη γνωμη του για τ αμαξι , αλλα λογικα αφου ειναι τουρμπο δε πρεπει να δει και την αντλια (νομιζω ετσι λεγεται) της τουρμπινας ; Σωκρατη , πλεον με τοσο δυσκολο που βρισκεις παρκιν, με την τιμη της βενζινης κιολας... Θα γεμισουμε απο μικρα και μικρομεσσαια αυτοκινητα!
Alxnks Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Τι να κάνω..όσο τρίβεσαι με αυτα μαθαίνεις Το δεύτερο που είπες..δοκιμάζεις αφήνοντας με 5..μετά με 4 κτλ, μέχρι να σου σβήσει. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα