akpe Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ παίδες Αρχικά θα ελέγξω το κατα πόσο θα είμαι σταθερός στα 2.6-2.8-3.0 και μετά ίσως ανεβάσω. (θα μου πείς, τα ίδια έλεγα και για την gtx460 και δεν άντεξα μια ώρα χωρίς να την πουσάρω λίγο )
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 3GHz θα ειναι ικανοποιητικα -για ολους τους λογους που ανεφερα. Ξεχασε οτι πηγαινει μεχρι 4GHz με αλλες μητρικες -ή αλλαξε την.. Για παραπανω, θα χρειαστεις -σιγουρα!- καλυτερο συστημα ψυξης, διχως να εχεις καμμια εγγυηση για ιδιαιτερα παραπανω συχνοτητα* [με καλυτερο cooler, μονο σιγουρο ειναι η πτωση θερμοκρασιων] *με αυτη τη μητρικη και 45αρηδες επεξ/τες, απο ενα σημειο & μετα, το τελικο αποτελεσμα γινεται 'λαχειο', ασε που τη ζοριζεις κιολας..
panosno1com Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 συγνωμη που παρεμβαίνω, θα ηθελα να ρωτησω... εχω ολες τις ρυθμισεις se auto , κ εχω απενεργποιησει τα 3 πραγματα που ελεγε ο οδηγος overclocking στο pinαρισμενο θεμα. Οπως βλεπετε τις μνημες τις εχω 5-5-15 (ετσι ειναι απο μαμα δε εχω πειραξει τιποτα) . Γενικα αυτο που προσπαθουμε να επιτυχουμε ειναι να λεει 1:1 ; οποτε να μη τον πειραξω αλλο; (πιστευω πως δε ειμαι εντελως ασχετος με το ολο θεμα και ο τοπικ σταρτερ μπορει να επωφεληθει μαθαινοντας απο τη δικια μου απορια)
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 panosno1com δε ξερω τι επιλογες εχει η μητρικη σου, αν μπορεις να το ανεβασεις με αυτη, απλως κανε το Τις μνημες μπορεις να τις δοκιμασεις και σε 4-4-4-12. Το 1-1 που αναφερω εχει νοημα σιγουρα στο 975χ. Σε νεοτερα εαν φτασουν π.χ. 5-5-5-15@1066 -ασχετως αναλογιας- μπορει να ειναι ταχυτερο, συγκρινομενο με 1-1, αλλα σε 5-5-5-15@800 Q9550, αν μου επιτρεπει η μητρικη θα τον ανεβαζα πχ @ 3.8 -και τις μνημες επισης οσο φτασουν μαζι. Κι αν οχι, εκει που εισαι θα τον κρατουσα, αλλα με τα ελαχιστα ρευματα & ολες τις επιλογες εξοικονομησης και τις μνημες 1-1 / 4-4-4-12 (ή 13) αν το δεχονται
panosno1com Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 θα το δοκιμασω! Δηλαδη εκει που ειμαι να ξαναενεργοποιησω speedstep C1E (καπως ετσι) και την τριτη επιλογη που δε θυμαμαι ποια ειναι την ειδα ομως στο τοπικ για το οβερκλοκ (το οποιο δε βρισκω τωρα (A)
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Αυτο ειναι και προσωπικη επιλογη...εγω εχω παντοτε το speedstep ενεργοποιημενο! Δε βρισκω λογο, να ειναι διαρκως "τεντωμενη" η μητρικη, διχως να χρειαζεται αυτο. Ασε που δεν εχω και μετοχες στη ΔΕΗ (!!), οποτε γιατι τζαμπα να καιει η λαμπα..?
juno12 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Είναι περίεργο που αυτούς τους 2 τους άφησαν stock χρονισμό μόνο μέχρι 3GHz. O δικός μου αντέχει 3.8 χωρίς καθόλου επιπλέον ρεύμα.
akpe Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Χεχεχ Τελικά θα τον έχω το απογευματάκι, αλλά επειδή είμαι sleep deprived θα επιχειρήσω την αναβάθμιση αύριο (ή το βράδυ, αν προλάβω να κοιμηθώ καθόλου ) Ερώτηση: Θα είναι καλύτερο φαντάζομαι να ανέβω στα 311-333mhz σε κάποια συγκεκριμένα increments; 10-20mhz; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό app για να ρίχνω stress test στο σύστημα σε κάθε προσπάθεια; Η αφού θα bootάρει είναι περιττό; Τέλος (I promise!) κάποιος εγγυημένος τρόπος να αποφύγω static κατά τη διάρκεια της επέμβασης; Θένξ!
akpe Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Λοιπόν... Ευπειθώς αναφέρω πως η επέμβαση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία! Μάλιστα η μητρική αυτόματα ανέβασε το fsb στα 333 ενώ το cpuz μου δίνει rated fsb 1333 (πίνει 1.256v)! Οπότε τρέχω στα 3ghz χωρίς να πειράξω τίποτε! Απλά κατέβασα τις μνήμες στα 667 για να έχω 1:1, και timings σε 4-4-4-12! Λίγο με τις θερμοκρασίες ψιλοανησυχώ, έχω 36-41 σε idle (λίγο πιο κάτω από τον e6600) αν και ήδη πέφτουν και φαντάζομαι πως σε λίγο καιρό θα στεριώσουν γύρω στους 30-35c. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους Παω να ρίξω ενα stress test από everest να δοκιμάσω σταθερότητα! edit: στα 5 λεπτά του τεστ το συστημα όχι μόνο δεν κολλάει καθόλου, αλλά δεν έχω επίγνωση του οτι χρησιμοποιώ τω 100% των πυρήνων (στον 6600 με το που έπιανεσ 60% σερνόταν). Από θερμοκρασίες απλά άγγιξα τους 60c οι 2 πυρήνες (ο ένας έπεσε, ο άλλος ανεβοκατεβαίνει από 58-60c, και προς το παρόν είμαι από 54 εως 60. Η μητρική σταθερά στους 32.
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Ειδες που ηταν τελικως πολυ ευκολο? 3GHz cpu, 1-1 μνημες: πεταει η ομάδα! Οι θερμοκρασιες ειναι ενταξει -τουλαχιστον για 4πυρηνο με stock cooler, αν επεφτε στα χερια σου καποιο καλυτερο μπορουσες να δοκιμασεις o/c σε σεναρια τυπου 3.6GHZ 1-1@800MHz (με αλλες ψυξεις αυτα εννοειται) Αλλα επειδη δεν ειναι σιγουρο αυτο απολαυσε την τωρινη σου επιτυχια -αλλωστε δεν θα εκανε την τρελη διαφορα, ηδη εισαι pretty OK speed. Αντε καλοριζικο Από θερμοκρασίες απλά άγγιξα τους 60c οι 2 πυρήνες (ο ένας έπεσε, ο άλλος ανεβοκατεβαίνει από 58-60c, και προς το παρόν είμαι από 54 εως 60. Επειδη λες μονο "2", βλεπεις και τους 4 ετσι? Αν οχι, ορισε τους: run -> msconfig -> boot.ini -> advanced options -> /numproc = 4!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.