Προς το περιεχόμενο

o firefox μου δειχνει τα Images διαφορετικα αποτι ο explorer

salamalekum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν

κατα την διάρκεια στησίματος μιας ιστοσελίδας, τοποθέτησα μια πράσινη γραμμή οριζίντια στην κορυφή της ιστοσελίδας.

μόλις το ανέβασα δοκιμαστικά να δω πως φαίνεται, παρατήρησα οτι η πράσινη γραμμη δεν είναι "καθαρή" αλλα φαίνονται μέσα της αχνες λευκές οριζόντιες γραμμές!

Στον EXPLORER η πράσινη γραμμή φαίνεται κανονικά!

Συμπέρανα οτι μπορεί να έγινε η εικόνα corrupt για κάποιο λόγο και έτσιξαναέφτιαξα το κομμάτι της πράσινης μπάρας, το χρώμα ήταν κανονικό και το ξανα-ανέβασα. αποτέλεσμα το ίδιο!!

Άρα λοιπόν κάτι παίζει με τα settings του Firefox...

Υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιώσω τα χρώματα στον browser.? Υπάρχει κάποια επιλογή ή κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει??

έχω φάει μεγάλο κόλλημα. HELP!

δείτε μια εικόνα πως φαίνεται η πράσινη μπάρα στους 2 browser και πείτε μου αν βλέπετε τις αχνές γραμμές!

diafores.jpg

Δημοσ.

βλέπει κανείς τις διαφορές στα δύο πράσινα ή απλά έχει κάποιο λάθος setting ο firefox?

βρήκα στο support του mozilla κάτι παρόμοιο με τα χρώματα . Images in Firefox lack Colour Depth

έκανα διάφορες δοκιμές με το color management μέσω του about:config αλλά πάλι ίδιο το βλέπω..

σε Chrome και Explorer η πράσινη μπάρα φαίνεται κανονικά σαν ένα flat χρώμα

(τα λευκά gridlines φαίνονται μονο στον firefox)

Δημοσ.

Πάντως στο image που βαλες δε βλέπω καμία απολύτως διαφορά στο πράσινο.

Ίσως στο site απ το οποίο προέρχονται να φαίνεται καλύτερα...

Δημοσ.

Και με firefox και με IE. Και τις δυο φορές δεν είδα κάτι περίεργο ή διαφορετικό.

Αν θες βάλε κάποια portable έκδοση του firefox για να τσεκάρεις.

Δημοσ.

το θέμα είναι οτι στο photoshop η μονόχρωμη πράσινη εικόνα δείχνει ΟΚ κανονικά. τα ICC προφιλ λειτουργούν κανονικά μετά απο τεστ που έκανα.

στον Explorer κανονικά, το ίδιο και στον Chrome.

απο την στιγμη που το πρόβλημα είναι στον firefox και έκανα printscreen , πως γίνεται να μην βλέπει κανείς την διαφορά που βλέπω εγώ ??

EDIT: μόλις μετέτρεψα τα jpg σε png (διαβάζωντας εδώ)

τώρα η πράσινη μπάρα φαίνεται κανονικά χωρίς τις "θολές οριζόντιες γραμμές"

κάτι παίζει με τα jpg τον firefox..

Δημοσ.

Στο post #1, το screenshot που ανέβασες είναι σε JPEG format. "Big no-no" όταν θέλεις να δείξεις τέτοιου είδους προβλήματα, προτίμησε PNG format. Καταρχάς, ανοίγοντας το screenshot σε έναν image viewer, παρατήρησα ότι δεν πρόκειται καν για solid χρώμα. Ούτε στην πρώτη λωρίδα ούτε στη δεύτερη. Άλλα pixels έχουν Χ χρωματικότητα, άλλα έχουν Y κ.ο.κ. Αυτές είναι οι «ομορφιές» του JPEG, σε μεγάλες solid επιφάνειες τα κάνει μαντάρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...