gpap13 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Παιδιά και εγώ έχω παραγγείλει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Τελικά από ότι βρήκα ο επεξεργαστής είναι δυπήρυνος. http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52952&processor=i5-480M&spec-codes=SLC26,SLC27 Τι σημαίνει όμως αυτό??? έχει τόσο μεγάλη διαφορά από το να ήταν 4πύρηνος??? Ο δυπήρηνος αυτός λέει τίποτα ή θα σέρνεται???
xristoforos89 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Μα διπυρηνοι ειναι ολοι οι i5 για λαπτοπ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ θα πηγαινει το λαπτοπ. Πλεον οι επεξεργαστες των λαπτοπ εχουν βελτιωθει παρα πολυ. Δεν προκειται να σου κολλαει, αν αυτος νομιζεις.
gpap13 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Εγω βασικά το θέλω για π[ρογραμματιστική δουλειά. Άρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να την "παλεύει" με πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Όλοι οι i5 είναι δυπήρηνοι??? Αυτό ειλικρινά δεν το ξερα... Ενημερωτικά αλλά υπάρχουν i3 τετραπύρηνοι????
Pooky(1) Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148599 Αυτον εδω εχει μεσα. Τον ειχα δει παλιοτερα μεσω του everest. LOL Α χα χα thaks a lot!!!! Αυτόν έχει και εμένα! Πω ρε συ νόμιζα ότι ήταν 5400 rpm! Πρόσθετο + στο μηχανάκι λοιπόν!!!!! Όσο για τον επεξεργαστή, εδώ ο Pentium 6100 που είναι ένας "κομμένος" i3 κάνει παπάδες στα παιχνίδια και δεν κολλάει σε τίποτε, λέτε να υπάρχει πρόβλημα σε i5; Γενικά οι τετραπύρηνοι σε φορητό ψήνουν παϊδάκια. Ποιος δεν θα ξεχάσει το πρόβλημα της DELL με τον i7 στα φορητά της που έφταναν σε τέτοιες θερμοκρασίες που το φορητό έριχνε τη συχνότητα του επεξεργαστή για να μη λιώσει. Άλλωστε, το έχουμε παρακάνει μου φαίνεται. Αγοράζουμε υπολογιστές με κριτήριο το "wow factor" και με χαρακτηριστικά που ποτέ δεν χρειαζόμαστε και μένουν στα χαρτιά. Πρώτος από όλους το έκανα εγώ μέχρι τώρα, πολιτική εντελώς λάθος. Πριν από κάποιο καιρό αν κάποιος μου έλεγε ότι θα παίζω αποκλειστικά σε φορητό με entry level επεξεργαστή και 5650 κάρτα γραφικών θα τον κοίταζα στραβά και θα γέλαγα. Έλα όμως που αν δεν δοκιμάσεις πρώτο χέρι δεν πρέπει να μιλάς τελικά............ Προτιμώ με τα χρήματα που θα εξοικονομήσω σε δυο χρόνια (να είμαστε καλά) από αναβαθμίσεις να πάρω νέο φορητό + μια καλή TFT ή Plasma TV να γουστάρω ταινίες και να ρίξω το 360 μου και το PS3 μου πάνω (είπαμε είμαι gamer πάνω από όλα) , παρά να αλλάζω κάρτες γραφικών και επεξεργαστές κάθε 6 μήνες απλά για να έχω την ψυχολογική ησυχία ότι είμαι μέσα στα πράγματα.
xristoforos89 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 +1 στα λεγομενα του Pooky(1) Μια απο τα ιδια ημουν μεχρι περυσι. Επαιρνα οτι καλυτερο κυκλοφορουσε, και ουσιαστικα δεν θα τα αξιοποιουσα ποτε. Εε πηρα αποφαση να παρω λοιπον ενα καλο λαπτοπακι (Dell inspiron 15r) να το αξιοποιησω οσο δεν παει, και σε 2 χρονια παιρνω κατι καλυτερο. Πολλα λεφτα εχω πεταξει για βλακειες!
mkst Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Η μπαταρία του παιδιά τι λέει? Με χαλαρή χρήση wi-fi ή να δεις καμια ταινια, πόση ώρα κρατάει? Δεν φέρνει κανείς άλλος εκτός από την msystems το μηχανάκι αυτό?
gRegor86 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Παιδια οσοι εχουν dell N5010 παρατηρουν κανενα προβλημα με την διαχείριση του fan? Τα bios μετα του 07 που εχω δοκιμασει εχουν όντως εντονο προβλημα αλλα και στο 07 και κατω αν και το φανακι αρχικα σταματαει αρχιζει σταματαει αρχιζει (εννοώντας οτι οταν ανεβαίνει η θερμοκρασια αρχιζει και οταν πεφτει σταματαει) μετα απο καποιες φορες αν και οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες ο ανεμιστήρας δεν σταματαει να δουλευει.. Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος.. Συναντα κανεις αλλος αυτο το προβλημα?
xristoforos89 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Παιδια οσοι εχουν dell N5010 παρατηρουν κανενα προβλημα με την διαχείριση του fan? Τα bios μετα του 07 που εχω δοκιμασει εχουν όντως εντονο προβλημα αλλα και στο 07 και κατω αν και το φανακι αρχικα σταματαει αρχιζει σταματαει αρχιζει (εννοώντας οτι οταν ανεβαίνει η θερμοκρασια αρχιζει και οταν πεφτει σταματαει) μετα απο καποιες φορες αν και οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες ο ανεμιστήρας δεν σταματαει να δουλευει.. Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος.. Συναντα κανεις αλλος αυτο το προβλημα? Moi!(αν και το εχουμε ξανασυζητησει) Παντως εμενα που εβαλα το 07 οταν ειναι χαμηλες οι θερμοκρασιες, σταματα να δουλευει στο φουλ.
tsioudiver Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Εμένα πάλι είναι σχετικά αθόρυβο, αλλά δεν έχω τρέξει κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό πέρα απο παλαιότερα παιχνίδια, βλέπε Crazy Machines και το σχετικά πρόσφατο The Whispered World. Η αγορά έγινε πρόσφατα και φόρτωσα τη τελευταία έκδοση BIOS(A12) κατευθείαν. Το θέμα με τον ανεμιστήρα δε το έχω συναντήσει. Μέχρι στιγμής το μόνο θέμα που έχει προκύψει είναι η μη εύρεση της Recovery console όταν χρειάστηκε για επιδιόρθωση του mbr.
gRegor86 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Moi!(αν και το εχουμε ξανασυζητησει) Παντως εμενα που εβαλα το 07 οταν ειναι χαμηλες οι θερμοκρασιες, σταματα να δουλευει στο φουλ. Pff,Εμενα παλι αρχικα σταματαει αλλα μετα απο καποιες φορες αν και οι θερμοκρασιες ειναι καλες δεν σταματαει και σταματαει μονο του μετα απο κανα 10λεπτο τεταρτο.. Oταν παιζετε games οταν πεφτει οι θερμοκρασια σταματαιε να δουλευει εστω και για λιγο το fun? Εμένα πάλι είναι σχετικά αθόρυβο Το σχετικα αθορυβο ειναι σχετικο .. Οταν λες σχετικα αν εχεις τα παντα κλειστα (ραδιόφωνο τηλεόραση κλπ) και οχι ηχο απο laptop δεν ακους θορυβο απο το fun?
xristoforos89 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Εγω οταν παιζω κανενα παιχνιδι και δουλευει στο full ο ανεμιστηρας, αφου το κλεισω το παιχνιδι στα 3 λεπτα επανερχεται στο ελαχιστο των στροφων του και στο 5λεπτο(αφου πεσει η θερμοκρασια) κλεινει τελειως. Μιλαμε παντα για λεια επιφανεια ετσι;
gRegor86 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Πανω στο γραφειο ναι.. Κοιτα και εμενα οταν κλεινω το παιχνιδι επανερχεται σχετικα γρηγορα ..Οταν τρεχω καποια οχι τοσα απαιτιτικα games και οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες πχ (44 σε cpu και 48 σε gpu) δεν ειναι λογικο να κλεισει ο ανεμιστήρας εστω και για λιγο? Eπισης Οταν λες το ελαχιστο των στροφων του ειναι αντιληπτός (ο θορυβος) ετσι ? Σε καταστασεις σερφαρισμα στο internet η 5650 σε τι θερμοκρασιες σας δουλευει? Εμενα με κλειστο το fun φτανει στους 57 και οταν ανοιγει το Fun και λογω cpu μαλλον ανοιγει (στις ελαχιστες στροφες) παει στους 50..
milios Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 1. Όσοι το πήρατε η κάρτα δικτύου είναι μόνο g/n ή b/g/n; 2. Bluetooth έχει ενσωματωμένο το μηχάνημα, γιατί δεν βλέπω να το αναφέρει κάπου στη σελίδα του καταστήματος; Παρακαλώ απαντήστε μόνο όσοι έχετε το παραπάνω laptop από το συγκεκριμένο κατάστημα, με τα χαρακτηριστικά που το δίνει το κατάστημα αυτό και όχι από κάπου αλλού καθώς από μαγαζί σε μαγαζί διαφέρουν τα χαρακτηριστικά των dell 15r.
Pooky(1) Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Πανω στο γραφειο ναι.. Κοιτα και εμενα οταν κλεινω το παιχνιδι επανερχεται σχετικα γρηγορα ..Οταν τρεχω καποια οχι τοσα απαιτιτικα games και οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες πχ (44 σε cpu και 48 σε gpu) δεν ειναι λογικο να κλεισει ο ανεμιστήρας εστω και για λιγο? Eπισης Οταν λες το ελαχιστο των στροφων του ειναι αντιληπτός (ο θορυβος) ετσι ? Σε καταστασεις σερφαρισμα στο internet η 5650 σε τι θερμοκρασιες σας δουλευει? Εμενα με κλειστο το fun φτανει στους 57 και οταν ανοιγει το Fun και λογω cpu μαλλον ανοιγει (στις ελαχιστες στροφες) παει στους 50.. Εμένα κλείνει και ανοίγει μόλις φτάσει η κάρτα 57 σε idle. Αλλά το έχω σε βάση και πρόσεξε, δεν έχουμε τον ίδιο επεξεργαστή πάνω. Η 5650 57 σε idle max, είναι τζιτζί. Μη σε ανησυχεί, η 9600m gt στο παλιότερο μου Compal JHL-90 βρισκόταν μόνιμα στα 65+ σε idle και χτύπαγε 90 + σε games με το μηχάνημα πεντακάθαρο από σκόνες και χειμώνα. Και λειτουργεί 3ο χρόνο τώρα μια χαρά, δεν έχει καμία σχέση με το Dell σε ποιότητα κατασκευής, απλά έχει δωθεί στη σύζυγο πια. Bluetooth έχει κανονικά πάνω. Το εχω απενεργοποιημένο, ποτέ δεν με ενδιέφερε αυτή η λειτουργία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.