Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για Dell Inspiron 15R (N5010) i5-480M - Black

UpToDate_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι φυσιολογικό σε αυτό το λαπτοπ να μην ανάβει το led της μπαταρίας όταν ο υπολογιστής είναι απενεργοποιημένος, ο μετασχηματιστής κανονικά στο ρεύμα και η μπαταρία (υποτίθεται) φορτίζει??

Πως μπορώ να καταλάβω οτι είναι γεμάτη η μπαταρία χωρίς να τον ανοίξω??

Ο δικος μου Dell, οταν εχει φορτισει στο φουλ και ειναι κλειστος,

δεν εχει κανενα αναμμενο led.

Αντιθετως οταν ειναι κλειστος και φορτιζει, το led της μπαταριας ειναι αναμμενο.

• Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο δικος μου Dell, οταν εχει φορτισει στο φουλ και ειναι κλειστος,

δεν εχει κανενα αναμμενο led.

Αντιθετως οταν ειναι κλειστος και φορτιζει, το led της μπαταριας ειναι αναμμενο.

Καλά την ψηλιάστικα..

Οπότε ο δικός μου ήρθε από σφραγισμένο κουτί, με full μπαταρία?? :fear:

Περίεργα πράγματα....

Φοβερό λαπτόπι btw....Μόνο λίγο ο θόρυβος με χαλάει...

Δημοσ.

Καλά την ψηλιάστικα..

Οπότε ο δικός μου ήρθε από σφραγισμένο κουτί, με full μπαταρία?? :fear:

Περίεργα πράγματα....

Φοβερό λαπτόπι btw....Μόνο λίγο ο θόρυβος με χαλάει...

Φυσιολογικο ειναι.

Αυτο γινεται απο την μαμα εταιρια για να αποφευχθουν ελλατωματικα κομματια.

Το ιδιο ακριβως γινεται και στις μπαταριες των κινητων.

Πρωτου τις διαθεσουν προς πωληση (τις μπαταριες), τις τσεκαρουν μιας και στο παρελθον

παρα πολλες μπαταριες ερχονταν ελλατωματικες και επρεπε να το επιστρεψεις κλπ. (μου ειχε συμβει πριν κατι χρονια,

να αγορασω ολοκαινουριο κινητο και να ειναι χαλασμενη η μπαταρια του).

Αν δεν κανω λαθος, πλεον ειναι κανονισμος της ΕΕ να προ-φορτιζονται οι μπαταριες και να ελεγχονται αν λειτουργουν σωστα.

Δημοσ.

Η γνώμες απο όσους πήραν το μηχάνημα ποιες είναι; Ρωτάω γιατί εχω ένα φίλο που ψάχνεται να αντικαταστήσει το αρχαίο PC με ενα δυνατό laptop.

Αυτό που τον θέλει είναι να μην ψήνεται (μιλάμε για τον i5) το μηχάνημα. Σtα υπόλοιπα θα είναι σίγουρα καλύτερο απο το pC που εχει τώρα.

Δημοσ.

Εχω αλλάξει σε 2 15r(i3,i5) σκληρό δίσκο (7.200rpm) , δεν ενθουσιάστηκα με τις επιδόσεις που έχουν τα συγκεκριμένα laptop έχω δεί αισθητά ποιό γρήγορα laptop ακόμα και με τον P6100-6200.

Αν τα ζορίσεις ανεβάζουν σχετικά εύκολα θερμοκρασίες, η ποιότητα κατασκευής είναι σχετικά καλή.

Εκεί που υπερτερούν για μένα είναι η εγγύηση και στο οτι παίζεις με άνεση και απαιτητικά παιχνίδια.

Δημοσ.

Παιδιά το θέμα του θορύβου που αναφέρετε είναι τόσο αποτρεπτικό για την αγορά του?

Να τον προτιμήσω έναντι του Samsung SF510-S05GR ?

εγω θα σου προτεινα να τον προτιμισεις και λογω after sale που ειναι πολυ καλοι.

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα.

Λοιπόν εγώ με τον Dell είχα – έχω δηλαδή- κάποια μικρό προβληματάκια όπως πχ ο θόρυβος στο ανεμιστηράκι από το πουθενά (όχι ενοχλητικός όμως), η σχετικώς κακή κατασκευή του πληκτρολογίου, τα μικρά πλήκτρα, τα ηχεία τα οποία είναι σχετικά χαμηλά σε ένταση αλλά και σε λάθος θέση (αφού ένα ιδιοφυές μυαλό τα τοποθέτησε σε σημείο όπου καλύπτονται από τα χέρια όταν δουλεύεις) κ.λπ. Τα προβληματάκια όμως αυτά ας πούμε ότι αντισταθμίζονται από την χαμηλή του τιμή (δεδομένου του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών εννοώ...)

Ένα πρόβλημα όμως ήταν (είναι) πιο ενοχλητικό, και είναι ένας σχετικά υψηλής συχνότητας θόρυβος που κάνει το μηχάνημα, ο οποίος δε απογειώνεται (εγώ τον ακούω πολύ, άλλοι λιγότερο) όταν δουλεύει με μπαταρία...

Στην προσπάθειά μου να το λύσω, όταν πήρα την Dell βγήκε ένα μεγαλύτερο (για έμενα είναι μεγαλύτερο anyway), πρόβλημα με την εγγύηση... θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος έχει ψάξει το θέμα με την εγγύηση, διότι φαίνεται ότι η Dell δεν καλύπτει για αυτό το μηχάνημα εγγύηση on Site (όπως δηλώνει το κατάστημα). Επικοινώνησα με τα παιδιά στο μαγαζί (εξυπηρετικότατοι btw), αλλά και με την Dell επανειλημμένως, όμως ακόμα το ψάχνουνε...

Ξέρει κάποιος κάτι για αυτό? Εγω θα ενημερώσω αν έχω οποιαδήποτε εξέλιξη...

Δημοσ.

εγω που το πηρα απο το my system exei on site και μαλιστα μια μια φορα που χρειαστηκα ηρθε τεχνικος στο σπιτι την επομενη μερα.

Δημοσ.

Σχετικώς κακή κατασκευή του πληκτρολογίου;;;;;

Τα WASD πλήκτρα στο δικό μου έχουν αρχίσει να γυαλίζουν - ξεχωρίζουν μετά από 5 μήνες και δεν ξέρω γω πόσα παιχνίδια τελειωμένα. Αν ήταν άλλο θα είχαν φύγει προ πολλού από τη θέση τους.

Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για φτηνό φορητό και όχι για Alienware της τάξης των 2500 ευρώ!

Δημοσ.

απο θέμα μπαταρίας πως πάει το laptop; Γιατί θεωρητικά λόγω της καλής κάρτας γραφικών θα ξοδεύει περισσότερο.

Δημοσ.

@Pooky(1): Δεν ειναι και το καλυτερο πληκτρολόγιο που έχω δουλέψει (προσωπικά) αλλα ανέφερα πως όλα αυτά δικαιολογούνται από την τιμή του...

Τον θόρυβο υψηλής συχνότητας που ανέφερα τον έχεις παρατηρήσει? γιατί αυτό ουσιαστικά είναι που με ενοχλεί (εμένα προσωπικά, γιατί από ότι κατάλαβα δεν τον ακούνε όλοι).

Το να κλέισεις το bluetooth όπως προτείνεται απο χρήστη στο φορουμ της Dell δεν βοήθησε (http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19348296.aspx).

@bebis4: Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

@Sofos@: Με γενική χρήση (office, idle, internet) καθώς και την φωτεινότητα μόνιμα στο 25% (για εμένα είναι μια χαρά μέσα στο σπίτι) η μπαταρία κρατάει περίπου 2,5 ώρες (μέσα στον πρώτο μήνα χρήσης του). Με την ίδια φωτεινότητα εχω δει και ταινία (περίπου 1,5 ώρα - όχι HD) αλλα δεν θυμάμαι πόσο είχε μείνει ακόμα στην μπαταρία...

Όσον αφορά το θέμα με την εγγύηση μίλησα με τα παιδιά στο μαγαζί (άμεση ανταπόκριση και πολύ καλή η υποστήριξή τους μέχρι τώρα), τα οποία με διαβεβαίωσαν ότι η εγγύηση ισχύει και ότι μάλλον ειναι μπέρδεμα της Dell, οπότε αύριο θα τους ξαναπάρω και ελπίζω να λήξει σύντομα το μπέρδεμα...

Δημοσ.

Πληροφοριακά ενημερώνω ότι τελικά στην Dell έκαναν λάθος (δεν ξέρω τον λόγο) και η εγγύηση είναι κανονικά on site. Τα παιδιά στο μαγαζί με υποστήριξαν πλήρως και άμεσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...