quinn Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σας. Μπορεί παρακαλώ καποιος να εξηγήσει σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να δουλέψουμε cmyk πριν την εκτύπωση και γιατι? παιζει ρόλο τι εκτυπωτή έχουμε και σε τι χαρτί θα τυπώσουμε? Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Απλά το cmyk έχει καλλίτερη απόδοση στα χρώματα αφού χρησιμοποιεί ένα παραπάνω χρώμα,επίσης τα χρώματα αυτά υποτίθεται ότι αποδίδουν ποιο σωστά τα πραγματικά χρώματα. Αν δεν είσαι επαγγελματίας με της ανάλογες απαιτήσεις αλλά και εξοπλισμό δεν νομίζω να έχει αισθητή διαφορά στο αποτέλεσμα.
Silok Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Σε καθημερινή χρήση δηλαδή μη επαγγελματική μην μετατρέπεις ποτέ από rgb σε cmyk.Μετατροπές κάνουμε μόνο σε δουλειές που πρόκειται να φύγουν για φιλμ offset. Όσο για το αν το cmyk έχει καλύτερη απόδοση το rgb δεν ισχύει.Πολλές φορές από rgb σε cmyk παίρνεις χειρότερο αποτέλεσμα και ειδικά στα πράσινα,κόκκινα και μπλέ. Αν είναι να μετατρέψεις rgb σε cmyk κάντο μόνο στο phtoshop και ποτέ στο corel γιατί έχει χειρότερο μετατροπέα
micos000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Απ' ότι ξέρω το cmyk μοντέλο το χρησιμοποιείς όταν στέλνεις σε τυπογραφείο για εκτύπωση σε τσίγκο. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποδώσει ένας εκτυπωτής inkjet σωστά το cmyk. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, οι Inkjet δουλεύουν τα cmyk χρώματα και όχι τα rgb.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.