r3d3 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Xαιρετώ όλους τους experts !!! Το πρόβλημά μου ,συνοπτικά, είναι το εξής : χάλασε το παλιό pc , εγώ καιγόμουνα να μή μου χαθούν τα δεδομένα στους 2 σκληρους δίσκους (ide) ,αγοράζω θήκη για να τους έχω σαν εξωτερικούς δίσκους στο καινούριο pc ,μου αναγνωρίζει τέλεια τον έναν δίσκο (αλλά όχι τον πιό σημαντικό....) και τον δεύτερο δεν μου τον ανοίγει γιατί ''πρέπει να του κάνω format'' όπως με προειδοποιεί το λειτουργικό.Το θέμα είναι οτι αν του κάνω format...τότε τσάμπα πήρα τη θήκη ,τί να την κάνω εγώ για τα αρχεία την ήθελα...any ideas????Ευχαριστώ προκαταβολικά
opera Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 εγώ θα προσπαθούσα με άλλο λειτουργικό σύστημα π.χ κάποιο live cd linux ή με άλλο υπολογιστή να "τραβήξω" όλα τα αρχεία και μετά θα του έκανα το φορμάτ. από τη στιγμή που δουλεύει η θήκη με τον ένα δίσκο ,η θήκη είναι εντάξει. αν υπήρχε η δυνατότητα να δανειστείς μια άλλη θήκη να δοκίμαζες. η μητρική σου μάλλον δεν έχει ide για να μετέφερες μόνο τα αρχεία σου και μετά να τον φορμάριζες. αυτά μπορώ να σκεφτώ εφόσον ο δίσκος είναι εντάξει.
TheELF Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Αν θες να επαναφέρεις τον δίσκο δοκίμασε το testdisk ή ένα από τα προγράμματα που προσφέρει δωρεάν η easeus π.χ. το EASEUS Partition Recovery. Αν τα αρχεία είναι σημαντικά σκέψου να δοκιμάσεις να τα επαναφέρεις πριν δοκιμάσεις να κάνεις αλλαγές στην δομή του δίσκου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.