Προς το περιεχόμενο

Προβληματικός Δίσκος???

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι. SATA μπορείς να πάρεις είτε απ το P55 είτε απ το Marvell (http://www.gigabyte....spx?pid=3436#sp).

Δες απ το manual που το χεις τώρα και βάλ το σε SATA του άλλου controller.

Μα αν αλλάξω την θύρα που είναι ο δίσκος του λειτουργικού δεν θα έχω boot fail???

Νομίζω ότι δεν μπορείς να αλλάζεις θέση έτσι αυθαίρετα. Μπορεί να κάνω και λάθος...

Update: Κοίταξα λίγο το Manual και είδα ότι ο Marvel controller είναι για sata3 δίσκους και εγώ σίγουρα δεν έχω κουμπώσει τον δίσκο μου εκεί!

Δημοσ.

Γειά σου φίλε μου, μήπως σημαίνει πως αν βάλεις πάνω USB3/Sata3 συσκευή η ταχύτητα της PCI-E θα πέσει απ'τα 16x στα 8x???

Εσύ τι προβλήματα έχεις και τι υποπτεύεσαι???

Πάντως το P55 σε συνεργασία με Intel CPU έχει βγεί λίγο μαλακισμένο!

Όλο για παραξενιές και κουλά διαβάζω με αποκορύφωμα την μη συμβατότητα του με συσκευές Apple, όπως το iPhone...

Απ' ότι καταλαβαίνω εγώ, όταν δουλεύει η SATA3 ή το USB3 η κάρτα γραφικών που είναι συνδεδεμένη στο 1o PCIEx16 γίνεται PCIEx8 (ναι αυτό που είπες)

Έτσι "μπλοκάρει" την κάρτα γραφικών και αρχίζει να κολλάει...

Εσύ έχεις καμιά συσκευή συνδεδεμένη με USB3?

Δημοσ.

Μα αν αλλάξω την θύρα που είναι ο δίσκος του λειτουργικού δεν θα έχω boot fail???

Νομίζω ότι δεν μπορείς να αλλάζεις θέση έτσι αυθαίρετα. Μπορεί να κάνω και λάθος...

Update: Κοίταξα λίγο το Manual και είδα ότι ο Marvel controller είναι για sata3 δίσκους και εγώ σίγουρα δεν έχω κουμπώσει τον δίσκο μου εκεί!

Όχι αν ορίσεις στο cmos setup τον συγκεκριμένο δίσκο πρώτο στη σειρά. Αλλιώς ναι θα συμβεί αυτό που γράφεις.

Δημοσ.

Απ' ότι καταλαβαίνω εγώ, όταν δουλεύει η SATA3 ή το USB3 η κάρτα γραφικών που είναι συνδεδεμένη στο 1o PCIEx16 γίνεται PCIEx8 (ναι αυτό που είπες)

Έτσι "μπλοκάρει" την κάρτα γραφικών και αρχίζει να κολλάει...

Εσύ έχεις καμιά συσκευή συνδεδεμένη με USB3?

Όχι! :fear:

Εσύ???

Όχι αν ορίσεις στο cmos setup τον συγκεκριμένο δίσκο πρώτο στη σειρά. Αλλιώς ναι θα συμβεί αυτό που γράφεις.

Εγώ έχω συνδεδεμένο τον σκληρό στο SATA2_0 όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

post-91854-0-47913600-1299078206_thumb.jpg

Για να ήταν συνδεδεμένο στον Marvel controller θα έπρεπε να είναι στα λευκά GSATA3_6 και GSATA3_7. Σωστά???

Δημοσ.

Στο bios -> Hard Disk Boot Priority μπορείς να ορίσεις από ποιό δίσκο θα φορτώσει λειτουργικό ασχέτως

σε ποια SATA είναι τοποθετημένος(αυτό στην περίπτωση που τον βγάλεις από την πρώτη και

τον βάλεις σε άλλη). Θα σου βγάλει λίστα με τους δίσκους και εσύ θα βάλεις τον συγκεκριμένο πρώτο.

Δημοσ.

Στο bios -> Hard Disk Boot Priority μπορείς να ορίσεις από ποιό δίσκο θα φορτώσει λειτουργικό ασχέτως

σε ποια SATA είναι τοποθετημένος(αυτό στην περίπτωση που τον βγάλεις από την πρώτη και

τον βάλεις σε άλλη). Θα σου βγάλει λίστα με τους δίσκους και εσύ θα βάλεις τον συγκεκριμένο πρώτο.

Ωραία, και τι θα κερδίσω απο αυτό?

Αφου σου είπα ότι δεν τον έχω σε Marvel controller τον δίσκο.

Εκτός αν υποννοείς να τον βάλω εκεί.

Δημοσ.

Ωραία, και τι θα κερδίσω απο αυτό?

Αφου σου είπα ότι δεν τον έχω σε Marvel controller τον δίσκο.

Εκτός αν υποννοείς να τον βάλω εκεί.

Ρώτησες παραπάνω αν βάζοντας σε άλλη sata το σκληρό δεν θα φορτώνει λειτουργικό και έγραψα πως μπορεί να γίνει.

Δεν έγραψα ότι θα κερδίσεις τίποτα. Είχα την εντύπωση ότι θέλεις να το δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Ρώτησες παραπάνω αν βάζοντας σε άλλη sata το σκληρό δεν θα φορτώνει λειτουργικό και έγραψα πως μπορεί να γίνει.

Δεν έγραψα ότι θα κερδίσεις τίποτα. Είχα την εντύπωση ότι θέλεις να το δοκιμάσεις.

Δίκιο έχεις φίλε μου και σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Πιο πάνω ο φίλος antonl με προτρέπει να αλλάξω θύρα (controller) στον δίσκο.

Γι'αυτό ρωτάω τι θα κερδίσω.

Και πάλι ευχαριστώ...

Υ.Γ1: Λέτε ΌΛΟ αυτό να το τραβάω επειδή έχω κάνει κανένα λάθος στο "μικρό" Overclock που έχω κάνει??? :devil:

Υ.Γ2: Θυμίζω λίγο τις ρυθμίσεις του OC που έχω κάνει --> http://www.insomnia....de/page__st__80 post #83. Η τωρινές μου ρυθμίσεις περιγράφονται μετά τα πρώτα 8 διαγράμματα...

Υ.Γ3: Πάντως κάποια στιγμή είχα πατήσει Load Default Settings στο Bios μπάς και φτιάξει το πρόβλημα αλλά τζίφος! Μετά επανέφερα το σύστημα σε OC κατάσταση...

Δημοσ.

Έχω μόνο μιά προέκταση βαλμένη στο πίσω μέρος του pc (USB3) άλλα την χρησειμοποιώ σπάνια..

Επίσης έχω έναν σκληρό που συνδέεται με SATA3..

Εφόσον μου λές ότι δεν έχεις κάτι εσύ άρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα...

Να ρωτήσω κάτι σου έχει κολλήσει ποτε το pc έτσι?:

Εκεί που λειτουργεί κανονικά ξαφνικά παγώνει τελείως.

Δεν κουνιέται το mouse, δεν υπάρχει κίνηση στους δίσκους, δεν παίζουν caps/num lock

αν πχ ακούω μουσική μπορώ να 'ακούσω' ακριβώς το κόλημα.

Δηλαδή παγώνει ο ήχος, επαναλαμβάνει το τελευταίο frame (?) του ήχου και για κλάσματα δευτερολέπτου παίζει και το mouse. Παράλληλα αν πατήσω το caps lock το παίρνει. Μόλις το ξαναπατήσω κολάει τελείως και δεν αποκρίνεται.

Δημοσ.

Έχω μόνο μιά προέκταση βαλμένη στο πίσω μέρος του pc (USB3) άλλα την χρησειμοποιώ σπάνια..

Επίσης έχω έναν σκληρό που συνδέεται με SATA3..

Εφόσον μου λές ότι δεν έχεις κάτι εσύ άρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα...

Να ρωτήσω κάτι σου έχει κολλήσει ποτε το pc έτσι?:

Εμένα τα κολλήματα που μου κάνει είναι για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται. Αναφέρω λεπτομερώς την συμπεριφορά του υπολογιστή στο πρώτο post. Μόνιμα δεν μου κολλάει, αλλά σπάνια μου πετάει BSOD.

Δημοσ.

Εμένα τα κολλήματα που μου κάνει είναι για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται. Αναφέρω λεπτομερώς την συμπεριφορά του υπολογιστή στο πρώτο post. Μόνιμα δεν μου κολλάει, αλλά σπάνια μου πετάει BSOD.

ετσι απο περιεργεια δεν αλλαζεις και το καλωδιο sata μπας και?

Δημοσ.

Τι καλώδιο ή θέση στην M/B???

εννοω να αλλαξεις αυτο το καλωδιο sata(κοκκινο ή κιτρινο συνηθως) που ειναι συνδεμενος ο σκληρος στην μητρικη

Δημοσ.

Οκ..Τότε Θα το ψάξω μόνος μου το θέμα ... :-(

Παντος έχεις δίκιο gigabyte + intel = μαλ@κία...

Τώρα δεν ξερώ πιο από τα δύο φταίει αλλά μου έχει βγει η πίστη.... :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...