Προς το περιεχόμενο

Προβληματικός Δίσκος???

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παίδες. Έχω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το λύσω ούτε σε τί οφείλεται...

Έχω έναν σκληρό δίσκο Western Digital 1.5Tb Black Sata II 32Mb. Τον έχω χωρήσει σε δύο partition, ένα τον 100Gb και ένα του 1.4Tb. Στο πρώτο partition έχω φορτώσει το λειτουργικό μου σύστημα, Windows 7 Ultimate x64, και στο δεύτερο κάνω εγκατάσταση και παίζω τα Games μου.

Το πρόβλημά μου είναι ότι το σύστημα τρώει κολλήματα μερικών δευτερολέπτων κάθε τόσο και είναι φοβερά εκνευριστηκό! Τα κολλήματα γίνονται κατά το gaming, το surfing ακόμα και κατα την αναπαραγωγή βίντεο!

Περιτό να πώ πως έχω δοκιμάσει με διάφορες εκδόσεις windows και φυσκικά έχω κάνει αρκετά format και όλοι οι drivers είναι up to date. Τα προβλήματα συνέχισαν και αφού είχα ολόκληρο τον δίσκο, χωρίς partition δηλαδή.

Τώρα θα μου πείτε πως υποπτεύομαι ότι για όλα αυτά ευθύνεται ο δίσκος. Θα σας πώ ένα μικρό παράδειγμα!

Όταν έχω ένα αρχείο βίντεο στο desktop και πάω να το δώ κατά την αναπαραγωγή του κάθε τόσο τρώει κολλήματα για μερικά δευτερόλεπτα! Όταν το ίδιο βίντεο πάω να το τρέξω από έναν άλλο σκληρό, πάλι εσωτερικό, τρέχει νεράκι! Και παίρνω το ίδιο αποτέλεσμα σε όσες δοκιμές κι αν έχω κάνει! Μόνο παιχνίδι δεν έχω δοκιμάσει να τρέξω από άλλον σκληρό να δώ αν θα κολλάει...

Εσείς τι λέτε???

Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη για την εκταση του post μου αλλά τέτοιο "περίεργο" πρόβλημα χρειάζεται λεπτομερή περιγραφή.

Υ.Γ: Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στο πρώτο σύστημα της υπογραφής μου.

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εντάξει ξεκινάμε με τον δίσκο και προχώραμε και στα υπόλοιπα

Θα κατεβάσεις από εδω το iso αρχείο θα το γράψεις σε ένα cd και θα κανείς boot από αυτό ,θα βάλεις να κάνει το full scan και αν βγάλει error τον πας πίσω. Αν οχι συνεχίζουμε με της μνήμες

Δημοσ.

Προς το παρόν έχω κατεβάσει το HD Tune. Στο Benchmark δεν βρήκε κάτι.

Τώρα το έχω βάλει να κάνει error scan να δώ τι θα μου βγάλει αλλά αργεί πααααααααααααααααααααααρα πολύ.................................... :fear:

Δημοσ.

Full το έχω βάλει και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής έχει κάνει τα 4/5 και δεν έχει βρεί κάτι...

Δημοσ.

Τώρα προχωράμε στης μνήμες κατέβασε από εδω το memtest κάνε πάλι το ίδιο (Το γραφούμε σε ένα cd και μετά κάνουμε boot από αυτό) το αφήνεις για καμιά 5 με 8 ώρες να τρέξει αν δεις οτι βγάζει error σταματά το και πάνε της μνήμες πίσω αν είναι στην εγγυηση

Δημοσ.

Μην ψάχνεις άδικα το υλικό σου,από την στιγμή που «Όταν το ίδιο βίντεο πάω να το τρέξω από έναν άλλο σκληρό, πάλι εσωτερικό, τρέχει νεράκι! » δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο οποιοσδήποτε δίσκος δεν είναι «multithread» ^_^ δεν μπορεί δηλαδή να κάνει πάνω από μία εργασία την στιγμή,εσύ όπως τα περιγράφεις,και όπως είναι λογικό αφού έχεις και το λειτουργικό στον ίδιο δίσκο,στέλνεις αρκετές εντολές στον δίσκο παράλληλα οπότε ανά διαστήματα «σκαλώνει» (τώρα αν τρέχεις και κάνα torrent παράλληλα άστα να πάνε),για να σιγουρευτείς ότι είναι όντως από αυτό κατέβασε το HD_speed διάλεξε τον κεντρικό σου σκληρό και άστο να τρέχει κατά την κανονική λειτουργία του Η/Υ,σαν avarage ταχύτητα πρέπει να σου βγάζει γύρο στα 100MB/sec,αλλά θα δεις ότι ανά διαστήματα πέφτει η ταχύτητα,ακόμα και να μην κάνεις τίποτα εσύ.

Δημοσ.

[...]

Το πρόβλημα είναι ότι ο οποιοσδήποτε δίσκος δεν είναι «multithread» ^_^ δεν μπορεί δηλαδή να κάνει πάνω από μία εργασία την στιγμή,εσύ όπως τα περιγράφεις,και όπως είναι λογικό αφού έχεις και το λειτουργικό στον ίδιο δίσκο,στέλνεις αρκετές εντολές στον δίσκο παράλληλα οπότε ανά διαστήματα «σκαλώνει» (τώρα αν τρέχεις και κάνα torrent παράλληλα άστα να πάνε),για να σιγουρευτείς ότι είναι όντως από αυτό κατέβασε το HD_speed διάλεξε τον κεντρικό σου σκληρό και άστο να τρέχει κατά την κανονική λειτουργία του Η/Υ,σαν avarage ταχύτητα πρέπει να σου βγάζει γύρο στα 100MB/sec,αλλά θα δεις ότι ανά διαστήματα πέφτει η ταχύτητα,ακόμα και να μην κάνεις τίποτα εσύ.

Μια χαρά "multithread" (ή multitasking) είναι οι δίσκοι, ειδικά οι σύγχρονοι όπως αυτός που αναφέρεται. Εδώ τα laptop που χουν δίσκους ερπετά στις 5400rpm παίζουν ταινίες, κάνεις browsing και ό,τι άλλο ενώ το OS είναι κι αυτό στον ίδιο δίσκο. Δε λέω να κάνεις defrag ενώ κάνεις scan με το antivirus, copy paste ένα κάρο αρχεία και video encoding αλλά αυτά που αναφέρει ο OP δεν είναι τίποτα τέτοιο.

Δημοσ.

Guys

εχω και εγω ενα ''μικρο'' προβληματακι

Ειχα windows xp home premium και επειδη αρχισε να ''Ψιλο'' χαλαει του εκανα upgrade

λοιπον καλα ως εδω το θεμα ειναι οτι ο υπολογιστης μου δεν εχει τις αντοχες για τα 7 οποτε αποφάσισα να τα ΞΑΝΑκανω xp ΑΛΛΑ οταν παω να τα εγκαταστησω δεν μου βρισκει τον σκληρο με αποτελεσμα να μην γινει τιποτα τουλαχιστον θα ηθελα να εχω 2 λογισμικα μεσα στο boot μου ( 7 ultimate )

Δημοσ.

HELP!!!!!!

Εχω ubuntu αλλα παλια ειχα windows 7 πιο παλια ειχα windows vista και ακομα πιο παλια ειχα windows xp.

Επειδη τα windows xp δεν πηγεναν οπως ηθελα εγω αποφασισα να τα απεγκαταστησω(format) και να βαλω τα windows vista

αλλα τα windows vista δεν μπορουσαν να τρεξουν στον υπολογιστη οποτε περασα τα windows 7 ultimate.

ΕΔΩ ειναι το θεμα οταν ανοιγω το vlc η ταινια κολλαει συνεχεια και ετσι αποφασεισα να περαζω τα ubuntu αυτα περασαν μια χαρα αλλα και σε αυτα το vlc κολλαει. Το εχω παρει αποφαση να ξαναεγκαταστησω τα windows xp αλλα οταν βαζω το cd

δεν μου βρισκει τον σκληρο δισκο ενω τα αλλα λογισμικα τον βρισκουν ακομα και partition εχω κανει αλλα ακομα τιποτα παλι δεν βρισκουν το κομματι απο το σκληρο... :P

ΤΩΡΑ ΕΧΩ UBUNTU 11.04

HELP.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...