Προς το περιεχόμενο

Πρωτοφανη καθυστέρηση στο boot

kkostas77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κύριοι...τα φώτα σας.

(Πιθανον το θέμα να μη κολλάει εδω, οπότε μετακινήστε το αν γινεται)

Εδω και ένα 3ημερο, όταν ανοιγω το pc (τελευταίας τεχνολογίας τα πάντα μέσα), κάνει το λιγότερο 3 λεπτά για να ακουστεί το γνωστο μπιπ της μητρικης(? η της κάρτας γραφικων) ωστε να αρχισει να μπουτάρει και σιγά σιγά να πάει στη φορτώσει τα windows...

Προσοχη.

Δεν αργούν να φορτώσουν τα windows....Αυτά ΟΤΑΝ ο υπολογιστής επιτέλους booτάρει, πάνε κανονικά.

Τι μου παρουσιάζει ακριβως???

Αναμιστηράκια και το φωτάκι μέσα κανονικά αναμμένα....Δηλαδη δίνει ρευμα κανονικά....

Να υποθέσω τέλος ζωής του τροφοδοτικού???

Ισως κάποιο θέμα με τη μητρική?

Η κάτι με τη κάρτα γραφικών???

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Που ακριβώς σου κολλάει κατά το boot;

Στην αναγνώριση μνήμης;

Στην αναγνώριση δίσκων;

Για πες και από τι αποτελείται ο δεινόσαυρος να έχουμε μία ιδέα.

Δημοσ.

Πρόσεξε...Δεν ανταποκρίνεται καν η οθόνη κατα το πρωτο 5λεπτο...

Δεν ακουγεται το κλασικό μπιπ δηλαδη οταν πατας το κουμπι του υπολογιστή. (ξέρεις εκει που δινει ρευμα, ξεκινάνε να δινουν τα ανεμιστηράκια, ακους ενα μπιπ, απ τη μητρικη και ξεκινάει να σου δειχνει στην οθονη τα αρχικα...ε σε μένα αυτο, το κάνει μετά απο κανα 5λεπτο...εως εκεινη τη στιγμη δεν υπάρχει καν σημα στην οθόνη...δεν έχει κάτι να διξει δηλαδη...

Ο δεινόσαυρος ειναι εν τέλη ψιλοδεινοσαυρος μιας και τα χρονια περνάνε γρηγορα:-P

Pure INNOVATION SAPPHIRE SAM2 VGA

AMD ATH 64X2 (2,8)

To τροφοδοτικο το άλλαξα προσφατα αλλά βαριέμαι να ψάξω να σου πω τι ειναι...

nvidia ge force 6900 (νομιζω..)

δε ξέρω αν έχουν ιδιαίτερη σημασία τα χαρακτηριστικά βέβαια σε αυτο που ρωτάω...Το παρουσιάζει πρωτη φορά και με μια ψαχτικη που έκανα στο νετ δε βρηκα κάτι παρόμοιο...

Δημοσ.

Δεν μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, αλλά ούτε έχω ξανακούσει.

Σίγουρα κάποιο hardware σου κάνει τη καθυστέρηση. Μπορείς με διάφορα τεστ να αποκλείσεις κομμάτια, πχ μνήμες, σκληρούς, κλπ ή αν έχεις άλλα εξαρτήματα να αντικαταστήσεις ένα ένα τα υπάρχοντα και να βγάλεις συμπέρασμα.

Κάτι συγκεκριμένο δεν μου έρχεται. Τροφοδοτικό ή mobo υποψιάζομαι πάντως.

Δημοσ.

Λοιπόν, ξεκίνα με bootable memtest (για τις ram, το τρέχεις 4-5 ώρες.)

συνέχισε με ένα furmark (για την gpu,βγάλε φώτο το ντόνατ και ανέβασε την εδώ)

και τέλος κάνε και ένα clear cmos. Δεν χάνεις τίποτα..

Επίσης, βγάλε το pc απ την πρίζα και κράτα πατημένο το power για 1-2 λεπτά...

Αυτά για αρχή.

Αν δεν βρεις το πρόβλημα, επανέρχεσαι...

Δημοσ.

Έτσι όπως το περιγράφεις στο μυαλό μου έρχεται οτι ίσως να υπάρχει καθυστέρηση απο κάποια συσκευή όπως ο δίσκος η και το cdrom ακόμα μιας και αυτα ειναι που φορτώνουν πρώτα στην αρχή,το πρώτο που θα έκανα θα ηταν να βγάλω απο πάνω δίσκο και cdrom και να δείς αν αρχίζει πάλι μετα απο κανα 5λεπτο η μπαίνει κατευθείαν οπότε ψάχνουμε εκει το πρόβλημα.

Δοκίμασε το και αν μπορείς πες μας.

Δημοσ.

Όταν λες "Εδώ και ένα 3ήμερο..." να υποθέσω οτι πριν το 3ήμερο το pc σου δεν παρουσίαζε αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις;

Γιατί εαν ναι, τότε υποψιάζομαι οτι είτε έχεις συνδέσει κάποια νέα συσκευή που σου δημιουργεί το κόλλημα αυτό,είτε φταίει κάποιος driver που έβαλες και δημιουργεί ασυμβατότητες, είτε εγκατέστησες κάποιο καινούριο πρόγραμμα που δημιουργεί αυτό το κόλλημα.

Προσπάθησε να θυμιθείς τι άλλαξες ΠΡΙΝ τις 3 μέρες που σου εμφάνισε τα κολλήματα αυτά που αναφέρεις.

Αν δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω δοκίμασε να βγάλεις καλώδιο του SATA δίσκου και να το βάλεις σε άλλη θύρα SATA.

Επίσης, αφού σου φορτώσουν τα windows , άνοιξε τον task manager και δες τα processes μήπως υπάρχει κανένα περίεργο process φορτωμένο και δεσμεύει μεγάλο μέρος της μνήμης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...