cecond Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Χρειάζομαι την βοηθειά σας για ένα Desktop για το γραφείο. Ποσό που διαθέτουμε : Μέχρι 900 ευρώ Χρήση υπολογιστή : Γραφείο-Σχεδιασμός Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Αυτοcad 4Μ Στην σύνθεση να περιλαμβάνεται οθόνη, Dell 23 η κάποια καλύτερη να περιλαμβάνεται πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι Βρίσκομαι στην Φθιώτιδα. Όλα τα κομμάτια να είναι από ένα κατάστημα, το οποίο να αναλάβει και την συναρμολόγηση. Λειτουργικό σύστημα και πιο Windows 7
rafail1994 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Τα windows θέλεις να είναι μέσα στο σύνολο; Για μένα μιας και δουλεύεις Αυτοcad δώσε κάτι παραπάνω και πάρε την 24'' αν πιέζεσαι λόγο χρημάτων μένεις στην 23''
Commendatore Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Για μένα μιας και δουλεύεις Αυτοcad δώσε κάτι παραπάνω και πάρε την 24'' αν πιέζεσαι λόγο χρημάτων μένεις στην 23'' Όντως, η διαφορά σε επιφάνεια μιας 23" (16/9) και μιας 24" (16/10) είναι κοντά στο 15% (226.04 cm² έναντι 258.88 cm²) και νομίζω πως παρ'ότι η διαφορά μοιάζει αμελητέα, ωστόσο είναι ορατή... Βέβαια και η διαφορά στην τιμή είναι ορατή, αλλά... Από 'κεί και πέρα τόσο για το AutoCAD όσο και για τα συνήθη υπολογιστικά προγράμματα, δε χρειάζεσαι τίποτα το εξωπραγματικό από πλευράς hardware.
Rn. Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Αποψη μου(κατακριτεα απο πολλους προειδοποιω) ριξε τα λεφτα σε hardware και κατεβασε torrent τα windows.απο κει και περα (δεν ειμαι ο καλητερος για να σου συστησω συστημα) εφοσον λογικα θα κανεις και rendering θες βαρβατο επεξεργαστη (4+?cores),αρκετα gb ram(4 φευγα) και αρκετα καλη καρτα γραφικων.ελπιζω να βοηθησα.
cecond Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς το budget ειναι περιορισμένο. Ισως και τα χίλια ευρώ να φανούν πολλά πληρώνει η εταιρεία. Θα ήθελα πάρα πολύ προτάσεις και θα προτιμούσα με intel επεξεργαστή.
kanesaxo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Tι χρηση autocad θα κανεις? 2D ή 3D? τι μεγέθη αρχείων θα χρησιμοποιείς? Εγώ προσωπικά ασχολούμαι μονο με 2D και έχε υποψιν σου πως εχω "παλιο" υπολογιστη. Για 2D αρχεία,δε χρειάζεται σοβαρά πράγματα,ίσως έναν SSD δισκο και μπολικη μνήμη ώστε να μην έχεις προβλήματα σε μεγάλα αρχεία ή στο πανάρισμα αυτών ή στην αντιγραφή επικόλληση πολλών σημείων,γραμμών κτλ. Για να έχεις ένα μετρο σύγκρισης, ένα ρυμοτομικό ενός χωριού 10.000 κατοίκων, με αποτύπωση λεπτομεριών μέσα με χιλιάδες σημεία, ανοίγει σε 2-3" , με μέγεθος αρχείου τα 30μβ. Οπότε το 1000ρικο φθάνει και περισσεύει. Αυτό πάλι με τις τεράστιες οθόνες δε το καταλαβαίνω...αν κάνει καποιος περιορισμένη χρήση του προγράμματος, χρειάζεται ολο κι ολο 2 μπαρες με εργαλεία και τπτ άλλο.Ετσι κερδίζεις αφθονο σχεδιαστικό χώρο. 23" ειναι μια χαρά... Για σύνθεση τώρα δεν έχω να προτείνω κατι μέχρι να γράψεις για τί ακριβώς θα χρησ. στην εταιρία το πισι.
Commendatore Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Tι χρηση autocad θα κανεις? 2D ή 3D? τι μεγέθη αρχείων θα χρησιμοποιείς? Εγώ προσωπικά ασχολούμαι μονο με 2D και έχε υποψιν σου πως εχω "παλιο" υπολογιστη. Για 2D αρχεία,δε χρειάζεται σοβαρά πράγματα,ίσως έναν SSD δισκο και μπολικη μνήμη ώστε να μην έχεις προβλήματα σε μεγάλα αρχεία ή στο πανάρισμα αυτών ή στην αντιγραφή επικόλληση πολλών σημείων,γραμμών κτλ. Για να έχεις ένα μετρο σύγκρισης, ένα ρυμοτομικό ενός χωριού 10.000 κατοίκων, με αποτύπωση λεπτομεριών μέσα με χιλιάδες σημεία, ανοίγει σε 2-3" , με μέγεθος αρχείου τα 30μβ. Οπότε το 1000ρικο φθάνει και περισσεύει. Αυτό πάλι με τις τεράστιες οθόνες δε το καταλαβαίνω...αν κάνει καποιος περιορισμένη χρήση του προγράμματος, χρειάζεται ολο κι ολο 2 μπαρες με εργαλεία και τπτ άλλο.Ετσι κερδίζεις αφθονο σχεδιαστικό χώρο. 23" ειναι μια χαρά... Για σύνθεση τώρα δεν έχω να προτείνω κατι μέχρι να γράψεις για τί ακριβώς θα χρησ. στην εταιρία το πισι. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα τα υπόλοιπα, αλλά νομίζω πως η μεγάλη οθόνη δεν πάει ποτέ χαμένη... Ειδικά εσύ (ώς τοπογράφος να υποθέσω), δουλεύοντας τόσο μεγάλα σε μέγεθος αρχεία, θα έπρεπε να εκτιμάς την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια της οθόνης. Δεν αντιλέγω πως η εντολή pan είναι μια από τις χρησιμότερες, αλλά σε σχετικά μικρές οθόνες ακόμη και το pan είναι κουραστικό.
panosno1com Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 αφου ειναι εταιρια δε πρεπει τα windows να ειναι αυθεντικα και οχι απο <<θειο>> ;;
kanesaxo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Συμφωνώ μαζί σου σε όλα τα υπόλοιπα, αλλά νομίζω πως η μεγάλη οθόνη δεν πάει ποτέ χαμένη... Ειδικά εσύ (ώς τοπογράφος να υποθέσω), δουλεύοντας τόσο μεγάλα σε μέγεθος αρχεία, θα έπρεπε να εκτιμάς την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια της οθόνης. Δεν αντιλέγω πως η εντολή pan είναι μια από τις χρησιμότερες, αλλά σε σχετικά μικρές οθόνες ακόμη και το pan είναι κουραστικό. Αν και δεν ειναι αυτή καθεαυτή η ειδικότητα,σωστά υποθέτεις. Τι να σου πω,ίσως ναμαι και μινιμαλιστής,αλλα σκέψου πως επι σειρά ετων ειχα μια 19ρα και πλεον μια 22ρα. Οχι πως θα με χαλούσε μια 26ρα ας πούμε, αλλα συνήθως στα τοπογραφικά δουλεύουμε σε πολύ μικρό κομμάτι. Τωρα αν μιλάμε για μελετητικό γραφέιο με χαωτικά ρυμοτομικά, ή τπτ οδοποιιες μπλα μπλα μπλα, τοτε θαρρώ πως μια οθονη χρειάζεται. Οπως και να χει, εγώ εμμένω στο να παρει ο φιλος SSD.Ειναι ΟΤΙ καλύτερο μπορεί να βαλει στο πισι για τέτοια χρηση. Οπότε εγω θα αγόραζα αυτο: και αυτή: http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10596 Eισαι στα 900ε. Βάζει η εταιρία και 20ε και παίρνει κι ένα σετ ηχεία. Και πες τους να μην ειναι τοσο ματζιριδες, θα πάρουν το ΦΠΑ πισω...
chrisosfp488 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί ddr2 μνήμες και τόσο ακριβές;
cecond Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Θα δουλέψω 2D, ο λόγος για intel είναι πως η εταιρεία έχει κακό προηγούμενο από την AMD και έχει αποφασιστεί να μην τους χρησιμοποιεί.
rafail1994 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Αν θέλουν intel πες τους οτι χρειάζεσαι παραπάνω χρήματα για να κανείς ένα αξιόλογο μηχάνημα
kanesaxo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Αν θέλουν intel πες τους οτι χρειάζεσαι παραπάνω χρήματα για να κανείς ένα αξιόλογο μηχάνημα Aυτο ακριβώς. Δε γινεται και τη πιτα ολοκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και τόσα που χώρεσαν στα 900ε, πολλά ήταν.
tmjuju Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 AMD 6core 8GB RAM Ssd Θα ήταν μια καλή αρχή εάν κάνεις και rendering. Πάντως φοβάμαι ότι η εταιρία δεν έχει γενικά εμπειρία με υπολογιστές … και όχι απλά μόνο κακή εμπειρία με amd…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.