DooKoo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Έχω έναν φάκελο στην επιφανεια εργασιας ο οποίος έχει μέσα πολλούς φακέλους και μέσα σε αυτούς αρχεία txt.Θέλω τα αρχεία txt να τα μετατρέψω σε php.Μπορείτε να μου πείτε κάποιον κώδικα η κάποια εντολή cmd?
gtroza Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 βάλε ένα τέτοιο αρχείο εδώ ή πές περισσότερα για να πάρεις απάντηση και για ποιό λειτουργικό .
DooKoo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Τί αρχείο δηλ να βάλω? Λέω για batch και cmd...επομένως αναφέρομαι σε windows (7 32bit).
parsifal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Θέλω τα αρχεία txt να τα μετατρέψω σε php. Να τα μετατρέψεις θέλεις ή να τα μετονομάσεις απλά, αλλάζοντας την κατάληξη από .txt σε .php; Ίσως ο gtroza κατάλαβε το 1ο και εννοεί να μας δώσεις ένα παράδειγμα με τα περιεχόμενα κάποιου txt που θέλεις να μετατραπεί σε PHP, για να δούμε αν έχει νόημα κάτι τέτοιο και πώς θα γίνει. Αλλά εγώ στοιχηματίζω ότι θέλεις το 2ο. Έπεσα μέσα;
DooKoo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Parsifal ναι αλλαγή ονομασίας.Από txt σε php κατάληξη.
parsifal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Έχω έναν φάκελο στην επιφανεια εργασιας... Μέσα σε αυτόν τον φάκελο, δημιούργησε ένα batch file, έστω myrename.cmd, που θα περιέχει την παρακάτω γραμμή: > for /f %%a in ('dir /a:-d/b/s *.txt') do ren %%~pna.txt %%~na.php και εκτέλεσέ το.
gtroza Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Τί αρχείο δηλ να βάλω?Λέω για batch και cmd...επομένως αναφέρομαι σε windows (7 32bit). δεν έχω πιά dos! Αλλά εγώ στοιχηματίζω ότι θέλεις το 2ο. Έπεσα μέσα; πάντα μέσα είσαι parsifal! Ίσως ο gtroza κατάλαβε το 1ο και εννοεί να μας δώσεις ένα παράδειγμα με τα περιεχόμενα κάποιου txt που θέλεις να μετατραπεί σε PHP, για να δούμε αν έχει νόημα κάτι τέτοιο και πώς θα γίνει. αυτό και το άλλο αν υπήρχε η μαγική λέξη "μετονομασία", το insomnia θα ήταν πιό "φτωχό" κατά μερικά κλικ. parsifal δεν το γράφεις και ως shell script να μην ψάχνω; ευχαριστώ .
parsifal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 δεν το γράφεις και ως shell script να μην ψάχνω; Σε GNU σύστημα, αυτό το one-liner θα πρέπει να κάνει την ίδια δουλειά νομίζω: > find . -type f -name *.txt -exec rename "s/\.txt/\.php/" {} \;
parsifal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 parsifal δεν έπιασε. :S Χμμμ, σου έβγαλε τίποτα μηνύματα λάθους; Το δοκίμασα στα γρήγορα με mock files στο σύστημά μου στην παρακάτω δενδρική δομή φακέλων-αρχείων: > C:\TEMP\BATCH ├───dir1 │ file11.txt │ file12.txt │ └───dir2 file21.txt file22.txt και δούλεψε μια χαρά.
DooKoo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Όχι δεν έβγαλε κάποιο μήνυμα.Μόνο το cmd να τρέχει. Το ξαναδοκίμασα και πάλι τπτ...μήπως να το δοκιμάσω τρέχοντας το ώς .bat και όχι .cmd?Έχει διαφορά?
parsifal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Όχι, δεν έχει διαφορά, το ίδιο είναι! Για γράψε λίγο την πλήρη διαδρομή/path του φακέλου όπου τοποθέτησες το batch file και την πλήρη διαδρομή του φακέλου που περιέχει τα .txt αρχεία που θέλεις να μετατρέψεις...
DooKoo Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Ο φάκελος έχει μέσα υποφακέλους όπου μέσα σε αυτούς υπάρχουν αρχεία txt σε όλους τους υποφακέλους. C:\Users\*ονομα*\Desktop\*ονομα φακελου* Και εδώ έβαλα το αρχείο και μέσα σε υποφάκελο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.