APsD Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα παιδια, Εχω εναν WD400 ο οποίος ξαφνικά σταμάτησε να τον βλέπει το pc. Τον εβγαλα να δω τι παίζει και τον εβαλα σε κουτι που τον μετατρέπει σε εξωτερικο και τον δοκίμασα σε αλλο pc αλλα ο δισκος δεν γυρνάει καν. Το pc φυσικά δεν βλέπει τπτ. Το θεμα ειναι οτι εχω καποια πραγματακια που τα θέλω μεσα και δεν τα ειχα κρατήσει. Υπάρχει τρόπος να δω αν ειναι η pcb καμμενη ωστε να να παρω εναν ίδιο και να την βάλω πάνω και να δουλέψει? Ευχαριστώ.
nikos903 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Τέτοια ώρα κανείς Κάτσε να ανέβει ο ήλιος... Όπα άκυρο... Ανέβηκε.... Καλημέρα Πρώτα ξεβίδωσε την πλακέτα του δίσκου απο κάτω και δες αμα έχει καεί τίποτα. Το να πάρεις κάποια άλλη και να την βάλεις μπορεί μεν να σου κάνει δουλειά αλλά αμα έχει καεί το μοτέρ που γυρίζει τους δίσκους άντε βγάλε άκρη... Την έχεις ανοίξει την πλακέτα μέχρι τώρα; Άμα είναι ανέβασε καμία φωτογραφία της πλακέτας (απο την μέσα μεριά) να δούμε αμα έχει καεί κάτι(αν και μερικές φορές καίγονται και χωρίς ίχνη )...
APsD Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Σορρυ οι φωτο ειναι απο κινητο.. Δεν μου φαίνεται καπου καμμενη παντως.. Υπάρχει αλλος τροπος να το διαπιστώσω?
APsD Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Οχι πουθενα.. Ουτε στο bios ουτε σε κουτι που τον βαζω τον βλέπει αλλο pc.. (sata 2 usb)
nikos903 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Όντως δεν φαίνεται να έχει ψηθεί κάτι αλλά τα ολοκληρωμένα δεν σκάνε πάντα κιόλας Άρα και να αλλάξεις πλακέτα 50-50 το βλέπω Στο Thread εδώ με τους καμένους σκληρούς είδες αμα υπάρχει κάποιος ίδιος; Μπορείς να μετρήσεις τα παθητικά στοιχεία αμα έχει καεί κάτι(καμία αντίσταση-καμία δίοδος κοντά στην τροφοδοσία) αλλά δεν το βλέπω να έχουν αυτά πρόβλημα, ολοκληρωμένο μυρίζει ή ρότορας.... Άμα τον συνδέσεις και τον αφήσεις κάποια ώρα ζεσταίνεται απο κάτω ο δίσκος;
kadaka80 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μπορεί να είναι η εικόνα αλλά μήπως φαίνονται λίγο καμμένα τα solder joints της τροφοδοσίας;
APsD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Οντως εκει ειναι λιγο κιτρινισμενο.. Αλλα ειναι τροφοδοσία αυτο? αυτα μοιάζουν με τα τα pins που στους ide διαλεγες αν θα ειναι master η slave κλπ. Επίσης δοκίμασα τροφοδοσία και με sata καλώδιο ρέυματος και με το παλιο τετράπινο. (εχει 2 υποδοχες/επιλογές). Τον εχω 20 λεπτα συνδεδεμενο και δεν εχει ζεσταθει ουτε πανω ουτε κατω ουτε πουθενα..
kadaka80 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Yep. Έχεις δίκιο, είναι pins επιλογής. Μάλλον ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείς είναι μέσω δοκιμής. Αλλάζεις το pcb και αν δουλέψει, δούλεψε. Πάντως από ότι κατάλαβα ο δίσκος είναι νεκρός ετσί, δεν βγάζει δηλαδή κανένα ήχο. Συνήθως αυτό υποδηλώνει μάλλον πρόβλημα πλακέτας παρά μοτέρ ή head crash.
APsD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Ουτε κιχ δεν κανει. Ουτε ζεσταίνεται ουτε τον βλέπει κανενα pc..
nikos903 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Χαμός... Δοκίμασες να τον τροφοδοτήσεις απο το Molex? Άμα δεν κάνει κίχ ούτε απο εκεί πέρα... Πας για PCB... Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρεις άμαα φταίει αυτό ή το πρόβλημα είναι παραμέσα(αν και για να μην ζεσταίνεται καν μάλλον η πλακέτα τα έφτυσε)...
APsD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Το molex τι ειναι? παντως εχω δοκιμασει να του δωσω ρευμα και απο το τετράπινο και απο το αλλο που ειναι διπλα στο καλωδιο sata. Δεν κανει τπτ απο κανενα. Σαν να μην του εδωσα ποτε ρευμα
nikos903 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Το Molex είναι το τετράπινο, αλλά αφού δοκίμασες... Αφού δεν ζεσταίνεται κιόλας μπορεί η τροφοδοσία να μην πηγαίνει :/ Ποιος ξέρει τι έχει καεί βέβαια... Άρα ψάχνεις άλλη πλακέτα και μπορεί να δουλέψει αυτή... Καλή τύχη...
APsD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια.. Θα αγοράσω τον ιδιο σκληρο απο το ebay γιατι πλακετα δεν... Ευχαριστώ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.