Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση cpu (Athlon X2 6000+ σε PhenomII X3 720)

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται παιδες!

Πριν μερικες μερες, εγινα κατοχος του PhenomII X3 720. :-D

Το μηχανημα ειναι της υπογραφης. Εκανα καλη επιλογη? Θα παρουν (επιτελους) στροφες οι καρτες γραφικων στα παιχνιδια? Ειναι ελεϊνο να βλεπω 25fps στο F1 2010 (για παραδειγμα) οτι settings και να βαλω (συγκεκριμενα εβαλα 1440x900 full και 1080p full)..

Επειδη δεν τον εχω ακομη στα χερια μου, ειπα να ανοιξω το συγκεκριμενο τοπικ για να ακουσω και τις δικες σας αποψεις πανω στο θεμα, μιας και δεν εχει τυχει να πειραματιστω με αλλους επεξεργαστες περα απο τον 6000+ που εβαλα πανω πριν 3 χρονια, οταν εστησα το μηχανημα.

Σας ευχαριστω! :)

Δημοσ.

Πλάκα κάνεις? :-D

Τον έχω 2 χρόνια και είναι τόσο καλός που δεν έχω σκεφτεί ακόμα για αναβάθμιση... Βέβαια έχω ξεκλειδώσει τον 4ο πυρήνα και τον έχω πάει και στα 3.4GHz, αλλά ήταν δυνατός και όπως ήταν. Πέρα από το Flight Simulator Χ ή το GRAND THEFT AUTO IV δύσκολα θα χρειαστείς κάτι παραπάνω.

Αλλά γιατί δεν ενδιαφέρεσαι για overclocking? Ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή έχει. Αντί για 14 επί 200 το βάζεις 16 επί 200 και τέλειωσε η υπόθεση. Δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο...

Δημοσ.

ειναι μια χαρα επεξεργαστης, ακομα και σαν 3πυρηνος! και ο πρωτοπορος (ξε)κλειδοκρατορας!!!

κι εγω καπου το ιδιο χρονικο διαστημα (2 χρονια), με τον ahristo, τον εχω και ουτε εμενα με νοιαζει για αναβαθμιση...!!! εχει πολυ ψωμι ακομη!!

παντως με την μητρικη που εχεις, ουτως η αλλως δεν μπορει να τον ξεκλειδωσει, λογω SB600! αρα θα παραμεινει 3πυρηνος! αλλα οταν τον βαλεις επανω, κανε οπωσδηποτε αυτο που σου λεει ο ahristos! ανεβασε τον στα 3,2 για να ξεμπουκωσουν και οι καρτες γραφικων!! δεν ειναι τπτ....!

παντως στο μελλον, η επομενη αναβαθμιση σου, θα ειναι μια μητρικη με DDR3 μνημες και SB850, μη σου πω και SB950, και ξεκλειδωμα του 720! δε λεει να εχεις 4ο πυρηνα και να καθεται...!

Δημοσ.

Αμα ειναι μονο να τον κανω 16x200 και λειτουργει σταθερα, θα τον κανω, απλα δεν εχω υπομονη να ασχολουμαι με τετοια. Γι' αυτο και εγραψα ετσι παραπανω..

Οντως, οταν με το καλο παμε για upgrade, μητρικη και μνημες ειναι μονο να παρω, τα υπολοιπα θα μεινουν οπως ειναι. ^_^ Και 3 χρονακια που μου εβγαλε οπως ηταν, ειναι πολυ καλα! :-D

@cabdik

Βλεπω κι εσυ με πιο παλια μητρικη και ddr2 μνημες εισαι, πανω κατω ιδια φαση με εμενα (και gpu βλεπω ιδια εχουμε). Αν επιτρεπεται, τι cpu ειχες πιο πριν? Ειδες μεγαλη διαφορα? Να ξερω τι να περιμενω.. :rolleyes:

Δημοσ.

επειδη βλεπω οτι εχεις 2χ4850 και οχι 1, καλο θα ειναι να τον ανεβασεις οσο παει, αλλα χωρις ασταθειες. πιστευω οτι σαν 3πυρηνος μπορει να παει και 3.4ghz χωρις προβλημα, μονο με τον πολ/στη στο 200χ17. μπορει και παραπανω σιγουρα αλλα εκει θα θες και αλλες ρυθμισεις και θα μπλεξεις, αν δεν γνωριζεις πως να το κανεις. οποτε δοκιμασε να τον ανεβαζεις χ0,5 τον πολ/στη καθε φορα και να τσεκαρεις αν ειναι σταθερος! και αστον οπου δεις οτι ειναι οκ.

οταν θα το προσπαθησεις, η βοηθεια ειναι εδω. ρωτα οτι θες και θα σε βοηθησουμε!!

εγω το συστημα το εχω εδω και 2 χρονια, ξεκλειδωμενο σε 4πυρηνο σταθερα στα 3.0ghz. δεν μου χρειαστηκε ποτε ολη η ισχυς του, γιατι δεν κανω και "βαριες" εργασιες στο πισι μου. καμμια φορα επεξεργαζομαι κανα βιντεακι και καμμια ταινια. εκει ξεσκουριαζει λιγο και ξυπναει ολοκληρος!!!!! πριν απο τον 720 ειχα τον athlon x2 4000+ 2.1ghz, και μαλιστα πανω στο ιδιο συστημα. να σου πω τι διαφορες ειδα? ΤΟ ΧΑΟΣ....!!!! καμμια σχεση! εντελως αλλος υπολογιστης. και δεν σου μιλαω για σερφαρισμα στο νετ....! ειδικα στα παιχνιδια φανηκε η ανεπαρκεια ισχυος του athlon x2 να πουσαρει την καρτα γραφικων! μετα την αλλαγη τρεχανε ολα τα παιχνιδια νερακι. δεν κολλαγε (και δεν κολλαει) πουθενα! ακομα και απο τον 6000+ που εχεις εσυ, θα δεις τεραστια διαφορα!!!! και ειδικα στα παιχνιδια, αφου εισαι και με 2χ4850, θα δεις πραγματικα το χαος!!! αν θες, μετρησε με το FRAPS, τι FPS βγαζεις τωρα στα παιχνιδια που παιζεις με τον 6000 και μετρησε και μετα, με τον 720.

(ο 720 οταν τον ξεκλειδωσεις γινεται PHENOM II X4 925)

και μια ερωτηση. το λειτουργικο σου σε ποιον δισκο, απο ολους, το εχεις?

Δημοσ.

Και που εχω 2 καρτες, δεν ειδα διαφορα (με τον 6000+ τουλαχιστον..).

Εχω "μετρησει" αρκετα παιχνιδια, πανω-κατω θυμαμαι ποσα χτυπουσε. ^_^

Στον 160αρι ειναι εγκατεστημενα τα 7, μαζι με προγραμματα και παιχνιδια.

ps : πιο πριν ειχα εναν hitachi deskstar.. εκει να δεις γελιο.. :P

Δημοσ.

δδλ? τι εννοεις? και με μια καρτα, τα ιδια εβγαζε?

στον 160αρη εχεις ολα αυτα.....??? :-D :-D και χωρανε?

ειδα στην υπογραφη 2 χ 500ΑΑΚS και λεω θα εχει κανα RAID και εκει θα ειναι το λειτουργικο!!

εγω εχω κανει σπαστο RAID0 με 2χ640ΑAKS και εχω 150gb για λειτουργικο και λοιπα προγραμματα και τα υπολοιπα αποθηκη. οσο να ναι, κατι κερδιζω απο ταχυτητα κι απο κει!!

για πες μου εχεις το NFS Hot Pursuit? σε φουλ settings στα 1920χ1080 ποσα βγαζεις? εμενα βγαζει 45fps. σε ρωταω για το συγκεκριμενο παιχνιοδι που θυμαμαι σκορ..!!

Δημοσ.

Οταν εβαλα την 2η καρτα (πριν κανενα χρονο σχεδον), ναι, δεν ειχε καμια διαφορα, μονο στο Crysis Warhead εβγαλα 3-4 frames παραπανω. Στα υπολοιπα και με μια ετρεχε πολυ ανετα.

Οι 500αρηδες ειναι για storage (οπως και ολοι οι υπολοιποι :P )

Χωρανε.. Αλλα τωρα μου εχουν μεινει καπου 35GB ελευθερα με τα παιχνιδια που εχω βαλει.. :wacko:

Ξερω οτι με RAID κερδιζεις, απλα ενταξει, σε σχεση με τον hitachi που ειχα, ο wd ειναι.. raptor.. :lol:

Το Hot Pursuit ηταν μαρτυριο..Τι 1080p full, τι 1680x1050 στο medium, το ιδιο πηγαινε.. Οπως μου κανει το F1 2010, το ιδιο μου εκανε και το HP, οτι settings και να το εβαζα, το ιδιο χαλια ετρεχε. Με εκνευρισε απιστευτα. Δεν εβαλα κανενα patch. Τωρα δεν το εχω, το τερματησα και εφαγε μια διαγραφη, που την ευχαρηστηθηκα αφανταστα!!

Τωρα για frames, οπως το κοβω ημουν στα 25 με 30 το πολυ με αποτομα drops στα 18-20.. Πανω-κατω ηταν playable...

Δημοσ.

εε, προφανως δεν σηκωνει ο επεξεργαστης αλλο..!! μην ξεχνας οτι στην εποχη τους οι 4850 ηταν πολυ δυνατες καρτες! ποσο μαλλον να εχεις και 2! παντως οταν βαλεις τον 720, κανε μια δοκιμη παλι και τρεξε το HotPursuit. ετσι εντελως ενδεικτικα για συγκριση!!

Δημοσ.

Οντως, η καρτα ειναι πολυ δυνατη για την εποχη της. Δεν περιμενα κατι τοσο value for money! Ισως να μην ηξερε η AMD τι εβγαζε τοτε.. :lol:

Οταν με το καλο θα τον εχω στα χερια μου (και οταν ανεβω Θεσ/νικη παλι), θα το δοκιμασω μια. ;)

Αν τρεχουν και τα Crysis πιο ανετα.. Τζαμι!! :D Να δουμε ομως τι θα γινει στο 2.. Θα το τρεχουμε 1080p..??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...