Προς το περιεχόμενο

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

dark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

pantos bre paidia xoris na thelo na eironeuto kanena kala na pathete afoy thelete athina. kai min moy pei kaneis gia oikogeneia kai doyleia giati hmoyn 6 xronia sthn athina. eixa brei doyleia me perissotera xrimata apo osa pairno edo sthn patra alla protimisa na fugo apo thn poli ayti. ta liga kala pou exei pleon den einai ikana na antistatmisoyn thn xaotiki katastasi pou epikratei ekei.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια μέτρηση στο καυσαέριο της Δευτέρας, έκανε κανείς? Βαζω στοιχημα οτι τα χιλιαδες ακινητοποιημενα ΙΧ, αλλα με αναμενη μηχανη, έβγαλαν περισσότερη ρύπανση απο μια κανονική μέρα.

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο λέει. Εγω οταν το άκουσα, λέω εντάξει, μας καλούν, μας προτρέπουν, μας ζητούν ευγενικά, να μην χρησιμοποιήσουμε ΙΧ. Αυτοι εκαναν απαγόρευση! δεν πανε καλα!

δηλαδή, λάθος μέτρο: η απαγόρευση αντι της σύστασης,

λάθος μερα: εργάσιμη αντι Κυριακής (που και πάλι, θέλουμε να πάμε μια βολτα, λεμε τωρα)

και γιατι παρακαλώ μονο στο μικρό δακτύλιο? σταμάτα τα πάντα σε όλη τη χώρα, να σε δούμε!

Κάνε και την παρουσία στη δουλειά προεραιτική να σε δούμε μ**** υπουργέ!

Το μπουκοτάζ για την ακρίβεια το θυμάστε?

Ειναι ακριβό? μην τρώς! ωραία!

Προετοιμάζουνε το κλιμα μάγκες, για το Ετος Δίαιτας.

Τον άλλο μηνα θα έχουμε τις "Μέρα Χωρίς Νερό", και Μερα Χωρις Ηλεκτρικό για να αποκτήσουμε οικολογικη συνειδηση.

Επειδή έχει πρόβλημα η οικονομια, λέω να κάνουμε και Το μήνα χωρίς Μισθό.

Ε, ρε Γ***σι (χοντρό) που θέλουνε!

rantom kai ego tis idies antilipseis exo. mprabo. sto telos tha mas sinithisoyn toso pou tha mas exoyn kai to etos ths prosforas. tha prosferoyme stoys ergodotes. alitheia tora pou to skeytomai exo ena xorafaki sthn kato antithea. na to pouliso kai na syneisfero kai ego sthn porche toy ergodoti moy?

Χμμμ... ναι, θα είχε μεγάλη επιτυχία με μια 'σύσταση'. Αφού κύριοι το ξέρατε, γιατί πήρατε αυτκίνητο; Και αυτά περί προαιρετικής παρουσίας στη δουλειά πώς τα λέτε όταν ΟΛΕΣ οι συγκοινωνίες ήταν τσάμπα ΟΛΗ μέρα. Α ρε παλιοκράτος, ακούς εκεί να φέρνεις στην Ελλάδα κάτι που γίνεται στην Ευρώπη πολλά χρόνια τώρα... Και να περιμένεις ότι οι ελληνάρες θα πειθαρχήσουν...

Οι Ελληναρες δεν πειθαρχουν στα Ευρωπαικα μετρα γιατι απλα δεν ειμαστε Ευρωπαικο κρατος

Ειμαστε μονο στα χαρατσια και οχι σε συγκοινωνιες και παροχες

Κανενας δεν ειναι μαζοχιστης να παιρνει το αυτοκινητο του αν υπηρχε μετρό σε ολο το Λεκανοπεδιο

<small>[ 17-09-2002, 23:01: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: adi32 ]</small>

Εγώ όμως που δεν έχω στάση Μετρό έξω από την πόρτα μου, άφησα το αμάξι σπίτι, πήρα το τρόλει και μετά τον ΗΣΑΠ και ήμουν κύριος... Και γλύτωσα και τουλάχιστον 30 λεπτά...

Οι Ελληνάρες δεν πειθαρχούν σε κανένα μέτρο, γιατί δεν πιστεύουν ότι έχει κανένας το δικαίωμα να τους το επιβάλει... Ακόμα θυμάμαι πέρσι με τα χιόνια τον αστυνομικό να έχει κλείσει το δρόμο και τον ελληνάρα να ωρύεται: 'Και ποιος είναι ο αρχηγός της Τροχέας που θα κλείσει το δρόμο;' Ο ίδιος ελληνάρας βέβαια, αν είχε καταφέρει να περάσει θα είχε αποκλειστεί και θα φώναζε για το κωλοκράτος...

στην περιπτωση σου μπορει να ισχυει αυτο

ρωτα ομως κι αλλους που για να πανε με συγκοινωνιες μια αποσταση 3χλμ πρεπει να αλλαξουν 5 λεωφορεια και να κανουν 2.30 ωρες

(ενω με το αμαξι ειναι 10 λεπτα)

Για να μην πουμε για τις ατελειωτες ωρες αναμονης στη βροχη και τη σαρδελοποιηση στα λεωφορεια

<small>[ 18-09-2002, 09:43: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: adi32 ]</small>

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by adi32:

<strong>στην περιπτωση σου μπορει να ισχυει αυτο

ρωτα ομως κι αλλους που για να πανε με συγκοινωνιες μια αποσταση 3χλμ πρεπει να αλλαξουν 5 λεωφορεια και να κανουν 2.30 ωρες

(ενω με το αμαξι ειναι 10 λεπτα)

Για να μην πουμε για τις ατελειωτες ωρες αναμονης στη βροχη και τη σαρδελοποιηση στα λεωφορεια</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Και πόσοι είναι αυτοί που χρειάζεται να πάρουν 5 λεωφορεία; Δε νομίζω να είναι όλοι αυτοί που τελικά πέρνουν το αυτοκίνητο, έτσι δεν είναι;

paidia egw pisteuw oti ayta opws hmera kata tou kapnismatos ktl einai ilithiothtes xwris kanena noima. Diladi perimena thn mera xwris aytokinito h xwris na kapnisw gia na katalabw ta arnitika tous simia? H ti na dw? oti paw aneta me th syginonia th sygekrimenh mera afou den tha kykloforoun aytokinita, alla kserw oti thn epomenh tha ginetai paly mpaxalo. As ftiaksoun tis syginonies estw se ikanopioitiko epipedw kai meta den xriazwmai thn mera xwris aytokinito gia na mathw na xrisimopiw th syginonia. osw gia th mera tou tsigarou tou eids ktl me mia mera to xrono den egeine anthropws oute enimerothike kaneis, an theloun na kanoun kati as to kanoun mesa apo ta sxoleia kai oxi mia fora to xrono.

an to 50% olwn twn porwn eite egxwriwn eite eurwpaikwn paei se ladwma i alliws katw apto trapezi pws perimenete na ftiaksoun oi sugkinwnies?? otan o asxetos sumathitis sas apto gumnasio ginetai upeuthinos ergwn enw einai karagkiozis kai thelei ta misa lefta stin tsepi tou gia na kounisei to daxtulaki tou tote pws na pame mprosta? alla eimaste magkes ekei pou mas sumferei kai ta neura mas ta vgazoume sto gipedo anti ston ilithio upallilo kai sto upervlaka dieuthinti tou pou ksinoun ta arxidia tous anti na deixnoun oti sevontai estw kai ligo to malaka pou tous plirwnei diladi emas...se kati tetious prepei na rixnoume to xesimo kai na tous travame apto auti kai siga siga na proxwrisoume kai sta afentika tous kai stous politikous mas...alliws ta pragmata tha einai apla panta idia. opote kathe fora pou pate na katigorisete kapoion gia kati statheite kai skeftite mipws eiste eseis (emeis) o pragmatikos ******* . kai telika eimaste o wraioteros laos tou kosmou me ta xeirotera xougia kuriws pou den mathenoume apta lathi mas oute akolouthoume to swsto paradeigma -pou nai sumvenei kamia fora to swsto paradeigma na min proerxetai apo tous teleious ellines-

kapoiwn allwn lawn.

Ρε παιδιά για να φτουρήσει ένα τέτοιο μέτρο πρέπει πρώτα να το πιστέψεις. Αν τώρα κάποιος μου πει ότι προτιμά να παίρνει τη συγκοινωνία, τότε μάλλον πρέπει να το κάνει όλες τις μέρες του χρόνου. Αν όμως η συζήτηση γίνεται για να καταλήξουμε στο αν είμαστε απείθαρχοι ή όχι, τότε νομίζω πως τα λόγια είναι περιτά.

Προσωπικά, δε νομίζω πως κάποιος γίνεται καλύτερος πολίτης αν δεν πάρει το αυτοκίνητο όταν του το επιβάλλει κάποιος άλλος και ειδικά όταν το μέτρο εφαρμόζεται επιλεκτικά.

Εχω την εντύπωση πάντως, πως η εφαρμογή του μέτρου θεωρήθηκε πιλοτική για τις μέρες της ολυμπιάδας, όταν προταιρεότητα στις μετακινήσεις θα έχουν οι αθλητές και μετά επίσημοι, μετά οι επισκέπτες και τελευταίοι οι κάτοικοι της Αθήνας.

Εγώ για να κατέβω στην σχολή μου χρειάζομαι 20 λεπτά ποδαρόδρομο, και 1.15 σε συγκοινωνίες. Δηλαδή 3 ώρες και 10 λεπτά την ημέρα. Πιστεύεις οτι είναι λίγες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...