Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.7 Lion

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 787
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ρε παιδια μη λεμε οτι θελουμε...

Όπως ειχα ξαναγραψει παλιοτερα το Lion το χα και στα 2 μηχανηματα μου (iMac late 2006+Macbook pro 13 mid 2010) και κατεληξε στο 2ο. Όχι λόγω σταθερότητας αλλά λόγω βάρους για ενα παλιοτερο μηχανημα οπως ο iMac.

Βεβαια μπορει μελλοντικα να το βαλω ως Clean install στον iMac αλλα θεμα σταθεροτητας δεν υπηρξε.. αλλα προβληματακια ναι, αλλα οχι αλλα ηταν rock-solid όπως και καθε εκδοση os x.

Αν δεν ηταν, θα το χαμε γυρισει ολοι σε Win7!!!!!! Απλα τα πραγματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πω κι εγώ μετά από κάμποση χρήση

(+)Ανέφερα και πριν ότι πρόβλημα σταθερότητας ή πρόβλημα με εφαρμογές δεν συνάντησα,απο μπαταρία παίρνω λίγο λιγότερη διάρκεια (που πιστεύω ότι οφείλεται στο encryption)

Ωραίο το All my File αλλά είναι ένα χάος και πρακτικά αχρησιμοποίητο

Ωραίο το preview στο spotlight αλλά επίσης πρακτικά άχρηστο

Κατά τ΄άλλα:

Περιττό να πω ότι σε 3 sec απενεργοποίησα το ανάποδο scrolling (και όχι natural όπως θέλει να το λέει η Apple).

Μου φαίνεται λιγάκι αργό,δεν ξέρω αν είναι όντως αλλά στην χρήση το SL μοιάζει πιο snappy

Το Launchpad είναι το σουπερ-ντουπερ άχρηστο feature,πραγματικά ξέχασα ότι υπάρχει

Το Mission Control είναι εκνευριστικό,ΟΚ συμβιβάστηκα ότι θα λείπει το expose αλλά

1.Δεν δείχνει τα minimized παράθυρα

2.Δεν μπορώ να μεταφέρω παράθυρα από 1 background space σε ένα άλλο

Μετά

3.Αργό ξύπνημα μετά το sleep και πιο αργό boot(ψιλοαδιάφορο το boot time)

4.Μετά το sleep χάνει το ασύρματο και τον κωδικό του

5.Στο column view αν και είναι ωραίο το μεγάλο preview στο MBP '10 που έχω κολλάει,πχ ένα zip/rar αν επιλέξω πρέπει να περιμένω 3-4 sec για να κάνω extract με διπλό κλικ

Με τα gestures αισθάνομαι σαν πιανίστας,3 για το ένα,2 για το άλλο,4 για το διπλα.

Ειδικά η έλλειψη του drag lock είναι ανυπόφορη,όπως και του double tap to drag,σε κείμενο είναι μαρτύριο να επιλέξεις με τα 3 δάχτυλα.

Full screen αν κι έχω 13αρι δεν το χρησιμοποίησα γιατί δεν φαίνονται οι ειδοποιήσεις από menu bar και dock

Versions ούτε,δεν χρησιμοποιώ iWork

Back to the Mac αύριο μετά την δουλειά,επιστροφή δηλαδή σε Mac OS X Snow Leopard

Γενικά προσπαθείστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο τον chrome γιατί δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Αυτό το βλέπω χρησιμοποιώντας το Xlog το οποίο είναι γεμάτο μυνήματα για τον chrome.

Με τα gestures αισθάνομαι σαν πιανίστας,3 για το ένα,2 για το άλλο,4 για το διπλα.

Ειδικά η έλλειψη του drag lock είναι ανυπόφορη,όπως και του double tap to drag,σε κείμενο είναι μαρτύριο να επιλέξεις με τα 3 δάχτυλα.

Full screen αν κι έχω 13αρι δεν το χρησιμοποίησα γιατί δεν φαίνονται οι ειδοποιήσεις από menu bar και dock

Versions ούτε,δεν χρησιμοποιώ iWork

Back to the Mac αύριο μετά την δουλειά,επιστροφή δηλαδή σε Mac OS X Snow Leopard

Με προβλημάτισε η "απουσία" του drag lock που λες και είπα να το ψάξω γιατί παίζει και αυτό ρόλο στο αν θα πάω σε lion ή όχι. Βρήκα όμως ότι υπάρχει τελικά και αντιγράφω από άλλο φόρουμ:

Επαναφορά του Drag Lock όταν χρησιμοποιείτε το trackpad

Η Apple μετακίνησε την επιλογή του Drag Lock απο το Trackpad preference pane στο Universal Access. Πηγαίνετε στο System Preferences > Universal Access > Mouse & Trackpad > Trackpad Options

Ωραίος ρε φίλε,ευχαριστώ.

Μένει το expose και το double tap :P

To ξέχασα το double tap και το κοίταξα και αυτό στο ίδιο φόρουμ όπου ένας χρήστης ρώτησε τον άλλο (και αυτό είναι η λύση από ότι κατάλαβα):

"Μήπως έχεις ενεργοποιημένο το three finger drag και αυτό από μόνο του καταργεί το double tap drag"

Για το expose τι να σου πω. Στη θεωρία μου ακούγεται πολύ καλό το mission control παρά τα προβλήματα που ακούω. Για παράδειγμα μου αρέσει στη θεωρία (στη πράξη βλέπουμε) το γκρουπάρισμα των εφαρμογών και έτσι μειώνεται το χάος με τα παράθυρα αλλά το σημαντικότερο που έχει το εικονίδιο της εφαρμογής που πιστεύω θα με βοηθάει να βρίσκω πιο εύκολα αυτό που θέλω. Τέλος πάντων, όόόόταν βάλω το lion θα το δω στη πράξη με τον δικό μου τρόπο χρήσης.

To ξέχασα το double tap και το κοίταξα και αυτό στο ίδιο φόρουμ όπου ένας χρήστης ρώτησε τον άλλο (και αυτό είναι η λύση από ότι κατάλαβα):

"Μήπως έχεις ενεργοποιημένο το three finger drag και αυτό από μόνο του καταργεί το double tap drag"

Για το expose τι να σου πω. Στη θεωρία μου ακούγεται πολύ καλό το mission control παρά τα προβλήματα που ακούω. Για παράδειγμα μου αρέσει στη θεωρία (στη πράξη βλέπουμε) το γκρουπάρισμα των εφαρμογών και έτσι μειώνεται το χάος με τα παράθυρα αλλά το σημαντικότερο που έχει το εικονίδιο της εφαρμογής που πιστεύω θα με βοηθάει να βρίσκω πιο εύκολα αυτό που θέλω. Τέλος πάντων, όόόόταν βάλω το lion θα το δω στη πράξη με τον δικό μου τρόπο χρήσης.

ισχύει το double tap!!!

αλλά με ανενεργό το drag lock δεν δούλευε (και ούτε δουλεύει που το ξαναδοκίμασα),και πάλι thanks.

Καλό είναι το mission control,αρκεί να έδειχνε τα minimized ή να δεχόταν μετακινήσεις από τα background spaces

(του πούστη,έχει και γι αυτά λύση;αισθάνομαι noob)

το mission control διάβασα τρόπο να παίξει στο SL,αύριο που θα κάνω downgrade θα το δοκιμάσω

το mission control διάβασα τρόπο να παίξει στο SL,αύριο που θα κάνω downgrade θα το δοκιμάσω

δεν μας ενδιαφέρει να μπει σε SL. σε Lion να μπει θέλουμε :P

αποφεύγω το update μόνο για το λόγο του άχρηστου Mission Control.

δεν μας ενδιαφέρει να μπει σε SL. σε Lion να μπει θέλουμε :P

αποφεύγω το update μόνο για το λόγο του άχρηστου Mission Control.

για να το δει αν θέλει το είπα

btw στο SL σαν έξτρα του expose δεν κακό

αν είναι υπολογιστής δουλειάς,δεν βλέπω λόγο να πας στο Lion,εκτός αν θες το icloud

Στο Mac OS X το integration του iCloud syncing γίνεται με το ίδιο το λειτουργικό. Στα Windows το integration δεν γίνεται με το λειτουργικό αλλά με την εφαρμογή Outlook του MS Office. Έτσι λοιπόν, δεν το έδωσαν για Vista, το έδωσαν για Office 2007 και Office 2010, τα οποία τυχαίνει να τρέχουν σε windows XP, Windows Vista και Windows 7.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...