Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.7 Lion

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω τα Lion περασμένα σχεδόν από τότε που βγήκαν. Έχω ένα MacBook Pro Unibody με 4GB μνήμη Ram και παρτηρώ ότι μου καταναλώνει χωρίς κανένα απολύτως λόγω (τρέχοντας μόνο τον Safari και το Mail) σχεδόν όλη τη μνήμη με αποτέλεσμα να σέρνεται το laptop. Στο activity monitor μου δείχνει ότι το Flash Player Plugin τρώει 143 MB!!! κάποιες φόρες και πολύ παραπάνω μνήμη και το αστείο της υπόθεσης χωρίς να είμαι σε σελίδα με flash. Επίσης παρατηρώ ένα Safari Web Contents 650MB!!!!! με μόνο 2 tab ανοιχτά και αυτά forum... Τα άλλα MB τα καταναλώνονται σε κάτι άσχετα. ελεύθερη μνήμη τρέχοντας τα παραπάνω 1GB από τα 4GB. Απίστευτο!!!! Τι παίζει? Στα SL που είχα πριν τα Lion δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα. Κάποιος να μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 787
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

αν κάτι είναι μούφα και δεν σου ταιριάζει γιατί να αναβαθμίσεις;

εγώ 29$ δεν έχω για ένα λειτουργικό που θεωρώ ότι είναι χειρότερο απο τον προκάτοχο του

Δεν θα σου απαντήσω,θα σε ρωτήσω..

Γιατί όλοι δεν λένε τίποτα για το 10.6.8 που είναι το χειρότερο Update στο Snow και κατά το ήμισυ το lion ?

Γιατί το έκαναν όλοι και το καταπιαν ?

Αν άκουγα κάποιον να λέει εγώ θα μείνω 10.6.7 και γουστάρω θα τα είχε αξιολογήσει σωστά τα πράγματα κ θα τον επικροτούσα..

@kdiamant Φίλε μου δες πια προγράμματα ξεκινάνε με τον υπολογιστή σου στο boot και πες μας..

Σαν πρώτο βήμα λοιπόν θα σου πω να τα απενεργοποιήσεις και να δεις πως θα πάει,σαν δεύτερο να κανείς repair permissions πριν το καταλυτικό που είναι ένα Clean install.. Το βράδυ ίσως να καταφέρω να σου ανεβάσω το δικό μου activity monitor ώστε να δεις διαφορές. Εγώ έχω διαπιστώσει με μετρήσεις ότι το lion είναι 10-15% πιο αργό από το Snow αλλά δεν θέλω να την χαλάσω σε αυτούς που έχουν δει "αύξηση ταχύτητας."άσε που μπορεί να είναι συμπεριφορά του δικού μου μηχανήματος αυτή. Δοκίμασε και έναν άλλο Browser αν θέλεις. Γενικά θέλει καλό και λεπτομερές ψάξιμο.. Αλλά εγώ νομίζω ότι κουβαλάς πολλά από παλιά κ χρειάζεσαι ένα clean install.

Λοιπόν με ένα restart του Mac και μόνη εφαρμογή ανοιχτή το activity monitor μου λέει userd ta 1.3GB μνήμης. Εσένα πόσο μνήμη σου τρώει με μόνο το activity monitor να τρέχει? Thanks για το help πάντως!

Λοιπόν με ένα restart του Mac και μόνη εφαρμογή ανοιχτή το activity monitor μου λέει userd ta 1.3GB μνήμης. Εσένα πόσο μνήμη σου τρώει με μόνο το activity monitor να τρέχει? Thanks για το help πάντως!

Δεν το έχω μπροστά μου αλλά θα σου γράψω το βραδάκι

Εβαλα και εγω το lion την πρωτη εβδομαδα που κυκλοφορησε σε macbook pro late 2008 4gb ram ssd ocz , περα απο την ελλειψη του expose δεν με ενοχλει κατι αλλο , για την ταχυτητα εχω να πω οτι υπαρχει αισθητη διαφορα προς το καλυτερο σε σχεση με το snow , απο εφαρμογες δεν τρεχω τιποτα σπουδαιο , safari, firefox, mail, excel , word .

Ο ρομαντισμός σαν έκφραση είναι πολύ γλυκός κ αποδεκτός είναι λίγο ασύμβατος όμως με τα προϊόντα της τεχνολογίας.

Αν τον βάλεις λίγο στην άκρη θα ανακαλύψεις καινούριες σύγχρονες ομορφιές που σ'εμποδιζει να δεις..

Κάθε τι καινούριο μας ξενίζει στην αρχή γιατί μας χαλάει την ηρεμία να πίνουμε τον καφέ μας όπως παλιά μπροστά σ'αυτο,μας ξεβολευει,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το βολικό για εμάς είναι κακό για όλους.

Παρ'ολα αυτά νομίζω ότι έχεις βρει την λύση με το δεύτερο mac που είπες,έτσι πραγματικά μπορείς να έχεις και αυτό που θέλεις κ να μην έχεις το "φρένο" στα καινούρια.Αυτή η σκέψη που έκανες φυσικά δηλώνει ότι και εσύ θέλεις να είσαι στην κόψη της τεχνολογίας.

Και έμενα μ'αρεσε τρελά η 10.6.7 και είχα βολευτεί και δεν ήθελα ούτε καν την 10.6.8 παρόλα αυτά την παρόπλισα,την ευχαρίστησα για την συνεργασία μας και πήγα παρακάτω.

Το expose για μένα δεν είναι κάτι για να θυμάμαι τα νιάτα μου, αλλά μια αναγκαιότητα! :rolleyes:

Εγώ έχω διαπιστώσει με μετρήσεις ότι το lion είναι 10-15% πιο αργό από το Snow αλλά δεν θέλω να την χαλάσω σε αυτούς που έχουν δει "αύξηση ταχύτητας."άσε που μπορεί να είναι συμπεριφορά του δικού μου μηχανήματος αυτή. Δοκίμασε και έναν άλλο Browser αν θέλεις. Γενικά θέλει καλό και λεπτομερές ψάξιμο.. Αλλά εγώ νομίζω ότι κουβαλάς πολλά από παλιά κ χρειάζεσαι ένα clean install.

Δεν είσαι ο μόνος που έχει χαμηλή ταχύτητα στο Lion.

Κι ενώ στο Snow η κατανάλωση μνήμης ήταν γύρω στα 1,5GB με το Lion ξεπερνάει τα 2GB σχεδόν όλες τις φορές με τις standard εφαρμογές που έχω ανοιχτά.

Ελπίζω με update να το φτιάξουν.

Γενικώς οι εντυπώσεις είναι μέτριες απο το Lion.

post-61752-0-26639000-1313314990_thumb.png

Το expose για μένα δεν είναι κάτι για να θυμάμαι τα νιάτα μου, αλλά μια αναγκαιότητα! :rolleyes:

Γι'αυτο εκανες και την κριτική που έκανες γι'αυτο και σκέφτηκες και την άλλη λύση..

Μην σου γίνει αναγκαιότητα το Full Screen Apps τώρα γιατί θα έχεις πρόβλημα πάλι με το 10.8 :P

μια ερώτηση

το encryption του Lion ισχύει για το bootcamp;

λέει whole disk

και αν ναι,είναι pre boot λογικά ε;

Mε μια ματια που έριξα στον υπολογιστή μου,το filevault ξεκινάει μόνο στο macintosh HD , δεν βλέπω να έχει επιλογή και για το bootcamp.

• Moderators

Mε μια ματια που έριξα στον υπολογιστή μου,το filevault ξεκινάει μόνο στο macintosh HD , δεν βλέπω να έχει επιλογή και για το bootcamp.

Yeap,κανει encrypt μονο τον δισκο στον οποιο ειναι εγκατεστημενο το lion,oυτε καν τα απλα partitions εκτος αυτου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...