leroy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ωστόσο εάν υποτεθεί ότι κάποιος αγοράζει μεταχειρισμένο mac που έχει βάλει ο προκάτοχος τα lion αλλά έσβησε το account του, θα πρέπει να τα αγοράσει ξανά για να είναι νόμιμος (από τη στιγμή που στο account του δε θα υπάρχουν σαν αγορασμένα); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ωστόσο εάν υποτεθεί ότι κάποιος αγοράζει μεταχειρισμένο mac που έχει βάλει ο προκάτοχος τα lion αλλά έσβησε το account του, θα πρέπει να τα αγοράσει ξανά για να είναι νόμιμος (από τη στιγμή που στο account του δε θα υπάρχουν σαν αγορασμένα); Η αγορά του Lion είναι προσωπική και αναφέρεται σε συγκεκριμένο άτομο και όχι σε υπολογιστή! Γι' αυτό το λόγο κάποιος που αγόρασε το Lion μπορεί να το περάσει σε όλα τα μηχανήματά του! Ακόμα και μετά την πώληση του υπολογιστή, ο πρώην κάτοχος διατηρεί το Mac ID του και τις αγορές που έχει κάνει με αυτό. Η απάντηση είναι λοιπόν ''ναι''! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leroy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ναι φυσικά και είναι ναι, το θέμα είναι ότι το λειτουργικο θα έπρεπε να αποτελεί μέρος του μηχανήματος ή τουλάχιστον να μπορούσε να γίνει μια μεταφορά μεταξύ λογαριασμών. Λέω τώρα εγώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ενδεχομένως να γίνεται και αυτό,να τους δίνεις τα 2 iD's στην εξυπηρέτηση πελατών της Apple και να μεταφέρουν τα δικαιώματα.. Αν σ'ενδιαφερει τόσο καν τους μια ερώτηση είναι πολύ εξυπηρετικοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leroy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ναι , πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό. Δεν με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση, απλά μου δημιουργήθηκε η απορία και το έθεσα ως προβληματισμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ναι φυσικά και είναι ναι, το θέμα είναι ότι το λειτουργικο θα έπρεπε να αποτελεί μέρος του μηχανήματος ή τουλάχιστον να μπορούσε να γίνει μια μεταφορά μεταξύ λογαριασμών. Λέω τώρα εγώ... Με τα App Store και iTunes Store οι πωλήσεις γίνονται σε συγκεκριμένα Apple ID. Αυτό που λες μοιάζει με το να αγοράζεις μεταχειρισμένο iPhone και να θέλεις να έχεις ως νόμιμος κάτοχος τα apps και τη μουσική αγορασμένη από τον πρώην ιδιοκτήτη.... Ή με το Mac, εκτός από το καινούργιο λειτουργικό να έχεις νόμιμα και τα αγορασμένα apps. Από την άλλη ότι εφαρμογές και μουσική αγοράσεις με το Apple ID μπορείς να τα μεταφέρεις νόμιμα ακόμα κι όταν αλλάξεις συσκευή, στο επόμενο iPhone/iPad/Mac σου.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leroy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μη μπερδεύουμε τα apps με το λειτουργικο.Αλλο το ενα κ άλλο τα extras.Χωρίς το λειτουργικό δεν έχει νόημα. Σαν να πληρώνεις το ios στο iphone Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μη μπερδεύουμε τα apps με το λειτουργικο.Αλλο το ενα κ άλλο τα extras.Χωρίς το λειτουργικό δεν έχει νόημα. Σαν να πληρώνεις το ios στο iphone Μα δεν θα το πάρεις χωρίς λειτουργικό. Θα φοράει αυτό με το οποίο βγήκε από το εργοστάσιο το οποίο και θα τρέχεις νόμιμα! Η αναβάθμιση σε Lion είναι αγορασμένη από ένα συγκεκριμένο άτομο, όπως τα apps, και ακολουθούν το άτομο και όχι τον υπολογιστή! Σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθεί η Apple και ότι και να πούμε...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Επειδή δεν υπάρχει rollback καταρχήν,κάνεις δεν μπορεί να σε κατηγορήσει οτι πούλησες υπολογιστή με αγορασμένο από εσένα το lion. Και αφού υπάρχει πλέον σε εσωτερικό partition αν είναι αγορασμένο,ο αγοραστής μπορεί να το επαναφέρει όσες φορές θέλει. Κατά την γνώμη μου λοιπόν αν συμβεί αυτό λογαριάζεται σαν απλό UpDate.Εξάλλου και την καλή διάθεση να έχει ο αγοραστής να το ξαναγορασει,δεν του επιτρέπει το AppStore.Γράφει Installed. Ένας καλός τρόπος είναι να έχεις άλλο iD στο Appstore και να δώσεις και αυτό μαζί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 περι recovery Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Moderators Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μόλις το διαπίστωσα κι εγώ... Κ όχι τπτ άλλο, αλλά ήμουν κ στο chapter IV... Δεν υπάρχει γιατρειά φαντάζομαι?? 1η λυση: Fusion 3.1.3. Copy-paste τον φακελο του diablo (lod 1.12) σε win 7 sp1 vm, 4gb ram δικα της και ετοιμο. Δεν εχω δοκιμασει ακομα το lan,αλλα φανταζομαι πως θα παιζει οκ. Περιορισμοι: Εαν κανεις πως πειραζεις την αναλυση, τα χρωματα πανε κατα διαολου. Σε διαφορετικη περιπτωση δειχνει να λειτουργει κανονικα. Επισης, οπως ειπα εδωσα 4 gb στη vm.Δεν εχω ιδεα πως συμπεριφερεται με λιγοτερα. Το επομενο που θα δοκιμασω ειναι 'native' μεσω wine ή κατι αντιστοιχο. Ειδωμεν. Το torchlight περιμενει στωικα παντως Edit 2η λυση, crossover και ο official installer του diablo απο το battle net Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ωστόσο εάν υποτεθεί ότι κάποιος αγοράζει μεταχειρισμένο mac που έχει βάλει ο προκάτοχος τα lion αλλά έσβησε το account του, θα πρέπει να τα αγοράσει ξανά για να είναι νόμιμος (από τη στιγμή που στο account του δε θα υπάρχουν σαν αγορασμένα); Ναι φυσικά και είναι ναι, το θέμα είναι ότι το λειτουργικο θα έπρεπε να αποτελεί μέρος του μηχανήματος ή τουλάχιστον να μπορούσε να γίνει μια μεταφορά μεταξύ λογαριασμών. Λέω τώρα εγώ... Ενδεχομένως να γίνεται και αυτό,να τους δίνεις τα 2 iD's στην εξυπηρέτηση πελατών της Apple και να μεταφέρουν τα δικαιώματα.. Αν σ'ενδιαφερει τόσο καν τους μια ερώτηση είναι πολύ εξυπηρετικοί. Ναι , πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό. Δεν με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση, απλά μου δημιουργήθηκε η απορία και το έθεσα ως προβληματισμό. Μη μπερδεύουμε τα apps με το λειτουργικο.Αλλο το ενα κ άλλο τα extras.Χωρίς το λειτουργικό δεν έχει νόημα. Σαν να πληρώνεις το ios στο iphone Επειδή δεν υπάρχει rollback καταρχήν,κάνεις δεν μπορεί να σε κατηγορήσει οτι πούλησες υπολογιστή με αγορασμένο από εσένα το lion. Και αφού υπάρχει πλέον σε εσωτερικό partition αν είναι αγορασμένο,ο αγοραστής μπορεί να το επαναφέρει όσες φορές θέλει. Κατά την γνώμη μου λοιπόν αν συμβεί αυτό λογαριάζεται σαν απλό UpDate.Εξάλλου και την καλή διάθεση να έχει ο αγοραστής να το ξαναγορασει,δεν του επιτρέπει το AppStore.Γράφει Installed. Ένας καλός τρόπος είναι να έχεις άλλο iD στο Appstore και να δώσεις και αυτό μαζί. Ο συλλογισμός σας είναι εντελώς λάθος. Είναι άλλο το λειτουργικό και άλλο το μηχάνημα. Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι αυτά τα δυο πάνε μαζί, η περίπτωση των PCs είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν των κινητών, αλλά και από αυτήν των mac υπολογιστών. Στα PCs το μόνο που υποχρεούται να δώσει κάποιος είναι τα δισκάκια με τους drivers. Τα windows αποτελούν ξεχωριστή αγορά και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να τα χαρίσει στον υποψήφιο αγοραστή, εκτός εάν τα windows είναι κλειδωμένα για συγκεκριμένη motherboard. Από την άλλη το Linux είναι τσάμπα. Στα κινητά η flash μνήμη έχει ενσωματωμένο το λειτουργικό και δεν είναι κάτι που το πληρώνεις ξεχωριστά. Άλλωστε όταν έγινε η αναβάθμιση από ios 3 σε 4 αυτό έγινε τσάμπα. Συνεπώς ο αγοραστής παίρνει τη συσκευή με ό,τι OS έχει και τελειώνει εκεί το θέμα. Με τον mac Η/Υ υπάρχουν αντιστοίχως στο κουτί του κάποια DVDs του κατασκευαστή. Αυτά πρέπει να πάρει ο αγοραστής για να μπορέσει να λειτουργήσει τον υπολογιστή του με mac os x. Όχι όμως και τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού. Αν εγώ ας πούμε ήθελα να δώσω τον mac μου θα πρέπει να δώσω και το 10.5 και το 10.6 και το 10.7; Εννοείται ότι, αν θέλω, θα δώσω το 10.5, δλδ το δισκάκι που βρισκόταν μέσα στο κουτί. Τα άλλα είναι ξεχωριστά πακέτα που τα αγόρασα ξεχωριστά (όχι το lion δεν το αγόρασα ακόμα, αλλά λέμε). Δλδ αν δεν είχα αγοράσει ούτε το SL θα έπρεπε ο αγοραστής να μου κάνει και παράπονο;;;;;; Επίσης το mac μου τρέχει και winodws xp, vista και 7. Ποια κόπια από αυτά να του χαρίσω;;; Μήπως θέλετε τα 7 που είναι και καινούργια;;; Όταν λοιπόν κάποιος αγοράζει το Lion παιδιά σκάει extra φράγκα για να βάλει το νέο OS σε όποιο μηχανάκι γουστάρει αυτός. Δεν είναι υποχρεωμένος να το χαρίσει πουθενά αλλού, ούτε να έχει 2 IDs. Αυτό είναι πολύ σωστό εκ μέρους της Apple. Έχετε δει πουθενά αλλού άδεια που να μην περιορίζει σε πόσα μηχανήματα θα εγκαταστήσεις ένα OS;;; Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί ο αγοραστής να πουλήσει το "μεταχειρισμένο" λειτουργικό του, αλλά φυσικά αυτό ισχύει σε όλες τις EULA. Η Apple έχει κάνει άλλα στραβά, αλλά αυτό τολάχιστον το έχει κάνει πολύ σωστά και ευνοϊκά θα έλεγα για τους αγοραστές του Lion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Συνεπώς ο αγοραστής παίρνει τη συσκευή με ό,τι OS έχει και τελειώνει εκεί το θέμα. Αν συμφωνούμε στο διαταυτα ας έχουμε φτάσει και από άλλο δρόμο_συλλογισμό, "δεν τρεχει.." Το λάθος της Apple είναι αλλού ότι δεν σου είπε ποτέ ότι αν τα έχεις ήδη πάνω δεν μπορείς να τα ξανα_αγορασεις. Εγώ π.χ αυτή την στιγμή πουλάω τον υπολογιστή μου και έχει πάνω και Lion θα δώσω κ ενα stickaki backup στον μελλοντικό κάτοχο και θα είμαι διαθέσιμος αν τα χρειαστεί να τα ξανα κατεβάσει με το iD μου όσες φορές θέλει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.Αν τώρα αυτός θέλει να τα αγοράσει ξανά για δικούς του λόγους πρέπει να έχει snow 10.6.8 όταν μπει στο AppStore για να του επιτραπεί. Είναι λίγο παράδοξο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george263 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 να κάνω και εγώ μια ερώτηση: υποθετικά πάντα , δεν είναι λίγο απίθανο να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο υπολογιστή? θέλω να πω , με τις τιμές που παίζουνε σήμερα στην αγορά να πας να τα δώσεις σε κάποιον και να τον κάνεις μαγκα δεν λέει .... μπορεί όμως να κάνω και λάθος ... δεν έχω αγοράσει τίποτα από όλα αυτά μεταχειρισμένο και ίσως δεν το κατέχω το σπορ ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Όλα σε αυτή την περίπτωση είναι προσφορά κ ζήτηση παλικάρι.Αφού είσαι σε αυτό το τοπικ ας πάρουμε τα mac καινούριο κάνει 2000 μεταχειρισμένο 1300 συμφέρει.Μπορείς να γίνεις μάγκας εσύ λοιπόν αν και δεν είναι μαγκιά το ζητούμενο,είναι να έχεις αυτό που θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα