hasodikis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 @hasodikis σχετικά με το pages έχει αφαιρεθεί το 'save as...' γιατί έχει προστεθεί κάτι πολύ καλύτερο. Το lion χρησιμοποιεί version control για τα documents. Κάθε φορά που πατάς 'Cmd+S' ή 'Save a version' από το μενου `File' αποθηκεύονται οι αλλαγές που έχουν γίνει στο έγγραφο ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν και όλες οι προηγούμενες. Δες το σαν ένα TM μόνο για έγγραφα. Δλδ μπορείς να ανοίξεις ένα παλιό έγγραφο, να κάνεις ότι αλλαγή θέλεις, να το κάνεις save ή export αν θέλεις να αλλάξεις όνομα και έπειτα να κάνεις επαναφορά σε μια προηγούμενη έκδοση του αρχείου. Τις προηγούμενες εκδόσεις του αρχείου τις βλέπουμε κάνοντας κλικ στο drop down μενου που υπάρχει δίπλα στο όνομα του αρχείου πάνω στην title bar. Μπορεί να διαφωνούμε με πολλές αλλαγές στο lion αλλά εδώ έχουμε μια πολυ καλή προσθήκη, οπου η apple φέρνει τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά κόρον από προγραμματιστές σε επίπεδο απλού χρήστη, όπως έχει κάνει και με το TM βέβαια. Προσθήκη που έγινε ακριβώς για να γλυτώσουμε τα πολλά 'Save as..'. φιλε μου πολύ καλό το versions αλλά πρέπει να διαβάσεις κάποιες σελίδες ποιο πίσω για να καταλάβεις το που ακριβώς βρίσκεται η διαφωνία μου . Και σε κάθε περίπτωση το λέω για ακόμα μία φορά το ΤΟ VERSIONS ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ save as ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Ελάτε τώρα,και το super duper feature να έβαζε αντί για Save As.. δεν δικαιολογείται,αγόρασε την σουίτα για κάποιες λειτουργίες,δεν αναβάθμισε την σουίτα για να τις αλλάξεις με κάτι που πιστεύεις ότι είναι καλύτερο,λειτουργικό σύστημα άλλαξε,τι δουλειά έχει αυτό να πειράξει τις άλλες αγορασμένες εφαρμογές; Να ρωτήσω γιατί το 'χω απορία απο το QuickTime X. Πως δικαιολογεί η Apple που δεν δίνει στους SL χρήστες τις αναβαθμίσεις των προγραμμάτων;Πραγματικά δεν το 'χω ξαναδεί,γιατί να μην αναβαθμίσω το Mail στο SL και πρέπει να βάλω Lion;Ή αντίστοιχα γιατί δεν μπορώ να έχω το QuickTime X στο Leopard και θέλει SL; Εκτός απο ηλίθιο μου φαίνεται και κοροϊδία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrob Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 φιλε μου πολύ καλό το versions αλλά πρέπει να διαβάσεις κάποιες σελίδες ποιο πίσω για να καταλάβεις το που ακριβώς βρίσκεται η διαφωνία μου . Και σε κάθε περίπτωση το λέω για ακόμα μία φορά το ΤΟ VERSIONS ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ save as ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Μα διάβασα το post σου και για αυτό ακριβώς απάντησα. Για να σου εξηγήσω οτι μπορεί να σε βοηθήσει πιο πολύ το versions στη δουλειά σου από ότι το save as... Απλά είναι να το συνηθίσεις. Δε χρειάζεται πια να μετονομάζεις τα αρχεία για να κρατήσεις τις διαφορετικές εκδόσεις, αυτο γινεται αυτόματα για σένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μα διάβασα το post σου και για αυτό ακριβώς απάντησα. Για να σου εξηγήσω οτι μπορεί να σε βοηθήσει πιο πολύ το versions στη δουλειά σου από ότι το save as... Απλά είναι να το συνηθίσεις. Δε χρειάζεται πια να μετονομάζεις τα αρχεία για να κρατήσεις τις διαφορετικές εκδόσεις, αυτο γινεται αυτόματα για σένα. Και όμως δεν κατάλαβες...δε θέλω να κρατάω αντίγραφα του ίδιου εγγράφου. Θέλω να δημιουργώ νέο έγγραφο βάσει ενός αλλού και να το βάζω στο νέο φάκελο του νέου πελάτη με δυο κινήσεις λιγότερες.. Πιο απλά ... ανοίγεις το έγγραφο βάσης και κανείς save as με νέο όνομα στο νέο φάκελο του. Τόσο απλό... Αλλά σου λέω.... Όλα τα αλλά προγράμματα το έχουν γιΑτι ρε κέρατα μου το εβγαλες από το pages"? τι σου εφτεξε; ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΡΡΩ γιΑτι εξακολουθ να το συζηταω.... Είναι απλό με αναβάθμιση του os αφαιρεις feature απο ξεχωριστή αγορασμενη εφαρμογή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 πάμε πίσω στα windows λέω εγώ. apoti ida exei programmata na fernun piso expose kai spaces mouaxaxaxa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daniel's_saving_grace Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Χασοδίκη, είχε βγει ένα Update για το iWork μερικές ημέρες πριν κυκλοφορήσει το Lion. Μήπως αυτό είναι το update που σε συνδυασμό με το Lion ενεργοποίησε την αλλαγή αυτή; Δοκίμασε να ξαναβάλεις το iwork και να κάνεις τα update αλλα όχι το τελευταίο μήπως σου το αφήσει όπως σου άρεσε παλιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημήτρη, πάντα ευχάριστο να σε βλέπουμε ακόμα κι όταν είσαι ''μπριζωμένος'' Ευχαριστούμε την καλή μας Apple που μας οργανώνει τα καλύτερα reunion!!!!!! Οσο αναφορα τις θερμοκρασιες: Σε 2 macbook pro core 2 duo που ειναι με lion, τωρα απλα ψηνονται με το παραμικρο και κανουν και σαν αεροπλανα... Το ίδιο και σ' εμένα, επέστρεψα σε SL. No CoolBook, no Lion!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δουλευω ολα τα χρονια finder σε 'columns' view. Υπαρχει κανενας τροπος να μπορω να απενεργοποιησω το 'αναγκαστικο' (lion) preview αρχειων; Πολλες φορες βιαστικά θελω να δω αρχεια, και παω να διαγραψω, κι ο finder τα εχει ακομη 'κλειδωμενα'(για δευτερολεπτα βεβαια) γιατι παλευω να κανει το preview. Ε οχι, δεν θελω preview. ή οταν το θελω θα το ενεργοποιησω μονος μου. Μπορω να το απενεργοποιησω, παντα για column view μιλωντας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Το ίδιο και σ' εμένα, επέστρεψα σε SL. No CoolBook, no Lion!!!!! Μα το προβλημα δεν ειναι καν το coolbook: τα 2 macbook pro δεν ειχαν coolbook στο SnowLeopard, αλλα παρολα αυτα στο Lion ειχαν ακομη υψηλοτερες θερμοκρασιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μα το προβλημα δεν ειναι καν το coolbook: τα 2 macbook pro δεν ειχαν coolbook στο SnowLeopard, αλλα παρολα αυτα στο Lion ειχαν ακομη υψηλοτερες θερμοκρασιες. Έχεις δίκιο! Στα διάφορα updates του Snow Leopard είχε τύχει να μείνω μερικές ημέρες χωρίς coolbook (μέχρι να αποκτήσει συμβατότητα) και δεν είχα πρόβλημα... Μία ωρίτσα σε Lion έβρασαν τα πάντα! Με απλή χρήση, ούτε gaming ούτε τίποτα! Γι αυτό σου λέω ότι χωρίς να έχω έτοιμο συμβατό το coolbook, ούτε που το σκέφτομαι για Lion (πέρα από το πρόβλημα που είχα με το wifi που ήταν μονίμως κολλημένο στο off). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Κι αυτη η σπαστικη λειτουργια -νεα στο lion - να προσθετει τα νεα tabs αμεσως μετα το τρεχων, και μετα το τελευταιο tab, αραγε αλλαζει να γινεται οπως γινονταν ως τωρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Παιδιά υποψιάζομαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα με τις θερμοκρασίες. και όχι μονο στα λαπτοπ. Το lion κάνει πολύ μεγαλύτερη χρήση της cpu λόγω διαφόρων feature του (και καλά) και δεν ξέρω για ποιους άλλους λόγους. Στο imac έχω παρατηρήσει άνοδο θερμοκρασίας κατά περίπου 5 βαθμούς σε απλή επεξεργασία εγγράφων και σε δουλειά γραφείου (έρευνα στη NOMOS, ανοιγμα και επεξεργασία εγγράφων κτλ.) Σήμερα έγγραφα στο pages μια διαταγή πληρωμής με πολλούς πίνακες λογιστικούς λόγω τιμολογίων. Με το που έβαλα ένα πίνακα με μέγεθος περίπου δυόμιση σελίδες το σύστημα (imac 27", i5, 4 gb ram) κρεμούσε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσες καν να επεκτείνεις τα κελιά με drag με το ποντίκι και είχε απίστευτο lag στο scrolling. Την ίδια στιγμή ένας από τους πυρήνες της cpu χτυπούσε 70άρια % και η θερμοκρασία cpu και gpu είχε ξεπεράσει τους 55 και 65 βαθμούς αντίστοιχα σε δωμάτιο με air condition στους 24 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή κάνω την ίδια δουλειά στο macbook pro στο μπαλκόνι του σπιτιού μου (σημείωση: ειμαι ετοιμος για γενοκτονία τζιτζικιών) με cpu στο περίπου 20% και θερμοκρασία cpu 47 και gpu 43 σε Snow Leopard με coolbook. KATI ΦΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΕΣ @ kpartsi χρονια και ζαμάνια φίλε... εγώ φταίω που έχω χαθεί ..... αλλά τον τελευταίο χρόνο έχουν συμβεί γεγονότα που δε θα μπορούσα ποτέ να πιστεψω.....φαντάσου ότι σε 5-7 ημέρες γεννιέται ο γιος και διάδοχός μου......... :mrgreen: :mrgreen: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 αλλος ενας πελατης της Apple... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Το θέμα με τις θερμοκρασίες είναι υπαρκτό αλλά ίσως να δούμε βελτιώσεις στο θέμα αυτό από κάποια updates. Μπορεί δηλαδή να διορθωθεί φαντάζομαι αν το προσέξουν και πάρουν τα μηνύματα από τον κόσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 δεν ειναι iOS feature... oh wait... Αν είναι σαρκασμός δεν τον κατάλαβα, αν είναι ειρωνία πάλι δεν το κατάλαβα, αν είναι απάντηση στην ερώτησή μου πάλι δεν το κατάλαβα... Το θέτω ανοιχτά στο forum. Παιδιά αν δείτε κάνα app σαν αυτό του tiger, ώστε να έχουμε το παλιό spaces & expose να το αναφέρετε αμέσως! Επίσης σίγουρα δεν παίζει το Diablo2 στο Lion;;; Και μετά λέμε που χρησιμεύει η Rosetta... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα