tr3quart1sta Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2011 · Κρυμμένο από georgeadams, 2 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από georgeadams, 2 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος (εχω πιασει σχεδον 11 αρκετες φορες) σιγα μην κλ@σ€ις
panos2000gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Επισης αυτες ειναι οι μεγιστες καταναλωσεις. Σε απλη χρηση ο i5 νομιζω εχει καλυτερο scaling και καιει λιγοτερο σε idle, χωρια που επειδη ειναι πιο δυνατος θα απαιτει για την ιδια εργασια λιγοτερο χρονο, αρα και λιγοτερη ενεργεια. Αυτά είναι λίγο πιο σύνθετα ζητήματα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε με τόση ευκολία να πούμε ποιος από τους δύο θα καίει λιγότερο ή περισσότερο στην πράξη (σε idle ή απλές εφαρμογές). Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι το 2010 θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία σε browsing...αυτό άλλωστε μας ενδιαφέρει περισσότερο. Από εκεί και πέρα, ακόμη και με μικρότερη αυτονομία, αν ήταν σήμερα να πάρω MBP θα πήγαινα με κλειστά μάτια στο 2011. Για όσους όμως έχουν ήδη το 2010 δε νομίζω ότι ότι αξίζει να πουλήσουν το παλιό τους MBP και να βάλουν άλλα 400-450 ευρώ από πάνω για την αγορά του καινούργιου.
haHa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι το 2010 θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία σε browsing...αυτό άλλωστε μας ενδιαφέρει περισσότερο. Ας περιμενουμε να δουμε. Προσωπικα πιστευω πως θα ειναι πανομοιοτυπες. Οπως και να εχει παντως , μη νομιζει κανενας οτι επειδη η apple διαφημιζει 7 ωρες αντι για 10 ωρες, οτι το παλιο εχει 40+% μεγαλυτερη αυτονομια. Η διαφορα υπαρχει απλα επειδη η apple αλλαξε τροπο μετρησης για να ανταποκρινεται περισσοτερο στην πραγματικοτητα και οχι σε 10 εικονικες-φανταστικες ωρες αυτονομιας.
panos2000gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Οπως και να εχει παντως , μη νομιζει κανενας οτι επειδη η apple διαφημιζει 7 ωρες αντι για 10 ωρες, οτι το παλιο εχει 40+% μεγαλυτερη αυτονομια. Η διαφορα υπαρχει απλα επειδη η apple αλλαξε τροπο μετρησης για να ανταποκρινεται περισσοτερο στην πραγματικοτητα και οχι σε 10 εικονικες-φανταστικες ωρες αυτονομιας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και είμαι από αυτούς που έχουν κράξει εδώ και καιρό την Apple για την συγκεκριμένη μέτρηση. Το 10ωρο ήταν και παραμένει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όσο και αν ορισμένοι επιμένουν ότι το φτάνουν και κάποιοι άλλοι ότι το ξεπερνάνε. Ευτυχώς πάντως η Apple αποφάσισε να σεβαστεί περισσότερο τη νοημοσύνη των αγοραστών της.
GoldenEye Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και είμαι από αυτούς που έχουν κράξει εδώ και καιρό την Apple για την συγκεκριμένη μέτρηση. Το 10ωρο ήταν και παραμένει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όσο και αν ορισμένοι επιμένουν ότι το φτάνουν και κάποιοι άλλοι ότι το ξεπερνάνε. Ευτυχώς πάντως η Apple αποφάσισε να σεβαστεί περισσότερο τη νοημοσύνη των αγοραστών της. με πολυ χαμηλα το φωτισμο σβησμενο το πληκτρολογιο και ethernet ή wifi πολυ κοντα στο router μια χαρα εφικτος ειναι αυτος ο χρονος. μου βγαζει ανετα ενα 6ωρο στην δουλεια και αλλο ενα 3-4ωρο σπιτι (για το Pro παντα του 2010). ειναι καλυτερο απο αντιστοιχο (13αρι) λαπτοπ με CULV που κυμαινοταν σε λιγο μικροτερους χρονους το μονο που μ ανησυχει ειναι τα σκαμπανεβασματα στην ενδειξη του battery health (92-97% απο τον πρωτο μηνα και με υποδειγματικη χρηση της μπαταριας) ξερουμε τι HDD και RAM φοραει το καινουργιο;
panos2000gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 με πολυ χαμηλα το φωτισμο σβησμενο το πληκτρολογιο και ethernet ή wifi πολυ κοντα στο router μια χαρα εφικτος ειναι αυτος ο χρονος. μου βγαζει ανετα ενα 6ωρο στην δουλεια και αλλο ενα 3-4ωρο σπιτι (για το Pro παντα του 2010). ειναι καλυτερο απο αντιστοιχο (13αρι) λαπτοπ με CULV που κυμαινοταν σε λιγο μικροτερους χρονους το μονο που μ ανησυχει ειναι τα σκαμπανεβασματα στην ενδειξη του battery health (92-97% απο τον πρωτο μηνα και με υποδειγματικη χρηση της μπαταριας) Για την ένδειξη της μπαταρίας, δε νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό. ΄Έχω αγοράσει 2 καινούργια macbook 2010 και η μπαταρία είχε την ίδια συμπεριφορά και στα δύο. Στους πρώτους 1-2 μηνες μπορεί να χάσουν μέχρι 5% αλλά επανέρχεται στο 98-99% μετά από 1-2 σωστά calibration. Για την μπαταρία εξακολουθώ να διαφωνώ και για μένα το real life σενάριο με wifi και 50% brightness είναι γύρω στο 6ωρο.
GoldenEye Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Για την ένδειξη της μπαταρίας, δε νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό. ΄Έχω αγοράσει 2 καινούργια macbook 2010 και η μπαταρία είχε την ίδια συμπεριφορά και στα δύο. Στους πρώτους 1-2 μηνες μπορεί να χάσουν μέχρι 5% αλλά επανέρχεται στο 98-99% μετά από 1-2 σωστά calibration. Για την μπαταρία εξακολουθώ να διαφωνώ και για μένα το real life σενάριο με wifi και 50% brightness είναι γύρω στο 6ωρο. ναι οκ για το 6ωρο οπως λες αλλα μπορεις να αυξησεις την διαρκεια με την φωτεινοτητα στο 1 τετραγωνακι σβηστο πληκτρολογιο κανενα εξαρτημα συνδεδεμενο στα usb ειναι εφικτο.
panos2000gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 ξερουμε τι HDD και RAM φοραει το καινουργιο; Φαντάζομαι ρωτάς για τα 13αρια.... Το μοντέλο με i5 στα 2.3Ghz θα φοράει 4GB DDR3/1333 και 320GB/5400rpm και το μοντέλο με τον i5 στα 2.7Ghz 4GB DDR3/1333 και 500GB/5400rpm. Αν θέλεις να έχεις μια συνολική εικόνα για όλα τα μοντέλα ρίξε μια ματιά εδω: http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro
GoldenEye Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Φαντάζομαι ρωτάς για τα 13αρια.... Το μοντέλο με i5 στα 2.3Ghz θα φοράει 4GB DDR3/1333 και 320GB/5400rpm και το μοντέλο με τον i5 στα 2.7Ghz 4GB DDR3/1333 και 500GB/5400rpm. οχι εννοουσα μαρκα και μοντελο
haHa Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Πρωτο review των νεων macbook pro 15": http://www.engadget.com/2011/03/04/macbook-pro-review-early-2011/ Αναφερεται στο 15" μοντελο, αλλα βλεπουμε οτι το mbp 15" 2011 εχει μεγαλυτερη αυτονομια απο το mbp 15" 2010, παρολο που η apple δηλωνε μικροτερη αυτονομια για το καινουριο μοντελο (7 ωρες εναντι 8-9 ωρων του παλιου) Η διαφορα υπαρχει γιατι ο συνδυασμος καινουριος επεξεργαστης + intel gpu ειναι λιγοτερο ενεργοβορος και η apple αλλαξε τον τροπο μετρησης αυτονομιας που τωρα ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα. Με τον παλιο τροπο μετρησης το mbp 15" του 2010 δηλωνε 8-9 ωρες αυτονομια και στο τεστ της engadget ειχε ~5 ωρες, ενω το καινουριο mbp 15" 2011 δηλωνει 7 ωρες αυτονομια και στο τεστ της engadget ειχε πράγματι ~7 ωρες .
GoldenEye Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 αλλη μια θερμη υποδοχη απο την Apple για να το δουμε και απο κοντα πως τα παει με θερμοκρασιες και ειδικα στην Ελλαδα που το καλοκαιρι ειναι πιο ζεστα τα πραγματα Topic : New 2011 MacBook Pro Heating Issue? http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2764570&start=0&tstart=0
panos2000gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Topic : New 2011 MacBook Pro Heating Issue? http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2764570&start=0&tstart=0 Στο link που παρέθεσε ο GoldenEye πέφτει τρελό "θάψιμο" για την θερμική συμπεριφορά και τον θόρυβο στα καινούργια MBP 13 ! Ενδεικτικά : "I had the 2010 13" now the 2011 13" and it is a lot louder even when not doing anything that's graphics intensive, guess that's how they are with the i5 and new gpu. the 2010 was always quiet" "I just got my macbook pro 13" yesteday as well. I have been running powerpoint 2011 ( a 4' x 3' file) and suddenly fans became loud and temps became warm. I got temp monitor and see that temps are 83C or 176F." "I had the 2010 13" now the 2011 13" and it is a lot louder even when not doing anything that's graphics intensive, guess that's how they are with the i5 and new gpu. the 2010 was always quiet" "The constant roar of the fan on this new 13" i7 is very annoying, especially considering the nearly always quiet 13" 2010" "On the 2010 MBP: CPU Temp: 149 F, Fan: 1999 rpm On the 2011 MBP: CPU Temp 192 F, Fan: 6200 rpm" Πάντως αν είναι τα πράγματα όπως περιγράφονται....ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!! Προτιμώ την απόλυτη ησυχία και τις χαμηλές θερμοκρασίες του 2010 (τουλάχιστον στο σασί) ακόμη και αν θυσιάζω επεξεργαστική ισχύ. Στο κάτω κάτω δεν θυμάμαι καμιά απολύτως από τις εφαρμογές που τρέχω στο 13αρι μου, που να έχει κάνει τον P8600 να φανεί ανεπαρκής. Επίσης βρήκα ενδιαφέρουσα αυτή την απλοϊκή ανάλυση, που αν το καλοσκεφτούμε έχει κάποια βάση λογικής: "My guess - and it is just a guess - is that this is related to the switch to the Intel integrated graphics (at least, on the 13" MBPs I have). Since the "GPU" is now on the same die as the CPU, there's no way to spread out the heat generated by graphically intensive tasks. Since my 2010 MBP uses a separate NVIDIA chip, the heat gets spread out over a wider area inside the case."
GoldenEye Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Στο link που παρέθεσε ο GoldenEye πέφτει τρελό "θάψιμο" για την θερμική συμπεριφορά και τον θόρυβο στα καινούργιων MBP 13 ! Ενδεικτικά : "I had the 2010 13" now the 2011 13" and it is a lot louder even when not doing anything that's graphics intensive, guess that's how they are with the i5 and new gpu. the 2010 was always quiet" "I just got my macbook pro 13" yesteday as well. I have been running powerpoint 2011 ( a 4' x 3' file) and suddenly fans became loud and temps became warm. I got temp monitor and see that temps are 83C or 176F." "I had the 2010 13" now the 2011 13" and it is a lot louder even when not doing anything that's graphics intensive, guess that's how they are with the i5 and new gpu. the 2010 was always quiet" "The constant roar of the fan on this new 13" i7 is very annoying, especially considering the nearly always quiet 13" 2010" "On the 2010 MBP: CPU Temp: 149 F, Fan: 1999 rpm On the 2011 MBP: CPU Temp 192 F, Fan: 6200 rpm" Πάντως αν είναι τα πράγματα όπως περιγράφονται....ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!! Προτιμώ την απόλυτη ησυχία και τις χαμηλές θερμοκρασίες του 2010 (τουλάχιστον στο σασί) ακόμη και αν θυσιάζω επεξεργαστική ισχύ. Στο κάτω κάτω δεν θυμάμαι καμιά απολύτως από τις εφαρμογές που τρέχω στο 13αρι μου, που να έχει κάνει τον P8600 να φανεί ανεπαρκής. Επίσης βρήκα ενδιαφέρουσα αυτή την απλοϊκή ανάλυση, που αν το καλοσκεφτούμε έχει κάποια βάση λογικής: "My guess - and it is just a guess - is that this is related to the switch to the Intel integrated graphics (at least, on the 13" MBPs I have). Since the "GPU" is now on the same die as the CPU, there's no way to spread out the heat generated by graphically intensive tasks. Since my 2010 MBP uses a separate NVIDIA chip, the heat gets spread out over a wider area inside the case." και ειναι ακομα μαρτιος. δηλαδη καλοκαιρι με πιο ανεβασμενες θερμοκρασιες τι θα γινεται;
gallaki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω, λογικό δεν είναι να ζεσταίνεται πιο πολύ απο το παλιό αφου η gpu είναι μέσα στην cpu ενώ στο παλιό είνια χώρια? Στο λινκ που έδωσε ο goldeneye γράφουνε οτι έχουν παρατηρήσει θερμοκρασίες μέχρι και 91οC , δεν είναι πάρα πολύ? Εγώ ήξερα οτι απο 80 και πάνω μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα..... δείτε και αυτό I think the issue, at least for me, is SOLVED. I just came back from the Apple Store, where I planned to return the new 13" i7. I also made an appointment at the Genius Bar to see if they had any ideas. Kevin was right onto it. He suspected a printing application might be using a chunk of the CPU. Opened Activity Monitor - right there was HPShortcutManager (or maybe it was HPShortcutManagerStartup). It was taking 99.9% of the core. He said it was not critical (could still print and scan from computer) , and was continually drawing power to the CPU, which would account for the higher temps, and consequent fan. I said delete it, which he did (not sure exactly how). Restarted - it was gone from Activity Monitor. The CPU temp immediately has dropped 40º from in the low 80's to around 40º C and the fan stays right around 2000 rpm - about half of where it was. Aahh - quiet again. Seems to me that that was it - a software, not a hardware, issue. Hope this helps others.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Ποπο αν ισχύει κάτι τετοιο με τις θερμοκρασίες ειναι ότι χειρότερο... Το λέω από την πείρα μου σε white 13" late 2007 το οποίο ψήνεται στο γραφείο μ εδω κ 3,5 χρόνια.. Κ έλεγα ότι αν μαζέψω λεφτά για το pro 13" οι υψηλές θερμοκρασίες κ τα φουρφούρια στο φουλ θα ανήκαν στο παρελθόν για μένα.. Α ρε apple τι πίκρες κερνάς, μυαλό δεν έβαλες, πάλι ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.?.?. Δεν έχω καμία όρεξη να πάω στο 15αρι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.