Προς το περιεχόμενο

Macbook pro 13 2011 vs 2010

gallaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιό απο τα δύο? Απότι ακούω κάρτα γραφικών είναι περίπου ίδια και η διαφορά είναι στους επεξεργαστές, απο την μία έχεις τον i5 με αυτονομία 7 ώρες ενώ ο c2d έχει 10... απο την άλλη σε εποχές i7 να είσαι ακόμα με c2d δέν είναι κάπως?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πιο πολύ traktor θα χρησιμοποιώ και χρειάζομαι μεγάλο σκληρό και πολύ ραμ και κανα photoshop για χαβαλέ που και πού, και εχω βαλτώσει δεν ξέρω τι να παρω τωρα.... :/

Δημοσ.

Εγώ θα έπαιρνα το 2010 μόνο και μόνο για την αυτονομία. 30% παραπάνω δεν είναι λίγο και δε νομίζω ο επεξεργαστής να είναι πολύ χειρότερος.

Δημοσ.

Παρε του 10 και φτιαξτο ala panos:

Η επιτυχία του καινούργιου μοντέλου θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την τιμή του! Ειδικότερα για το 13αρι, αν ξεφύγει πάνω από τα 1450-1500 ευρώ νομίζω ότι θα πατώσει!!! Δεν βλέπω καμιά ουσιαστική αναβάθμιση πλην του επεξεργαστή που να με κάνει να το προτιμήσω σε σχέση με το παρόν μοντέλο.

Το entry level 13αρι μπορείς να το βρεις σήμερα ολοκαίνουργιο με 1150 ευρώ. Όσοι το πάρουν ή όσοι το έχουν, μπορούν να "πετάξουν" μαμά δίσκο+supedrive και να το μετατρέψουν με ένα πακέτο αναβάθμισης 300-350 ευρώ σε ένα πάρα πολύ δυνατό μηχάνημα.

Συγκεκριμένα με 330 ευρώ αγοράζεις:

- SSD OCZ Vertex 2 120GB

- WD 750GB 2.5"

- 2nd Optibay HDD που μπαίνει στη θέση του superdrive

- USB 2.0 enclosure for Superdrive (για να το κάνουμε εξωτερικό)

και έχεις έναν MACBOOK PRO με όλα τα καλούδια, έναν ταχύτατο SSD και πολύ μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Σημαντικά πράγματα δηλαδή που απουσιάζουν από το νέο MBP.

Δημοσ.

η μόνη λογική αγωρά κατεμε ειναι ΤΟ ΠΑΛΙΟ , ΜΕΤΑΧΙΡΙΣΜΕΝΟ και σε καλή τιμή

τι να πω πηρα το 13αρι 2010 (για δωρο, το δικο μου το πληρωσα κανονικα, τυχερα ειναι αυτα) στο πλαισιο στο mall 14 αυγουστου που μας περασε που το χανε βγαλει στην εισοδο στο μαγαζι με τις προσφορες και τα εκθεσιακα που σπρωχνανε στα 599 (multirama saturn και αλλες αλυσιδες δινανε εκθεσιακα με 100 ευρω εκπτωση και μτχ που ειχα δει ειχαν πολλα παραπανω) γιατι το χε επιστρεψει καποιος με καμμενες ram (το παρελαβα και με τις παλιες, ειχε 6 ωρες λειτουργιας πανω και ειχε γινει μονο μια φορτιση και εμφανισιακα ειχε μονο λιγο μπιχλα)

απορω πραγματικα ποσο τους ειχε χτυπησει η ζεστη εκει...

και επισης απορω που το σκεφτηκα να μην το παρω γιατι αρχικα δεν πιστεψα τον υπαλληλο και εφυγα και μετα επεστρεψα γιατι δεν επαιζε κατι της προκοπης σε αυτα τα λεφτα

φυσικα το θεμα ειναι οτι μεχρι να ερθει το καινουργιο θα εχουν εξαφανιστει τα προηγουμενα (θυμαμαι ποσο περιμενα γυρω στα τελη σεπτεμβρη για να βρω 13αρι στην Ελλαδα) και οταν ερθει το καινουργιο ποσα ανακατασκευασμενα και εκθεσιακα θα πουλανε σε τιμη σχεδον οσο το καινουργιο (εκτος και αν μιλαμε για αγορα απο ebay). αξιζει το καινουργιο και υστερει μονο στο θεμα μπαταρια αλλα ειναι πιο δυνατο (αν πραγματικα χρειαζεται η εξτρα επεξεργαστικη ισχυς εναντι της ευκολιας της μπαταριας).

και συμφωνω απολυτα για το μεταχειρισμενο αρκει να ειναι σε καλη κατασταση. αλλα ποσο καλη θεωρειται μια τιμη για μεταχειρισμενο (5-6 μηνων) γυρω στα 800-900 ευρω;

Δημοσ.

εγω παντως που εχω το mbp 2010 13inch δεν μπορω να πω

οτι ζηλευω το καινουριο,εχει διαφορες στα σημεια

ουσιαστικες διαφορες,δεν εχει

Δημοσ.

Το κλειδί νομίζω ότι είναι η χρήση.

Προσωπικά... με ένα 15' Macbook Pro late 2010, έχω 4 ώρες αυτονομία όταν τον δουλεύω full (bluetooth, wi-fi, VMWare με Windows 7 Ultimate 64bit και VS05 και 08 ανοιχτό και emulator ανοιχτό από το VS08), MATLAB ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ανοιχτό, uTorrrent ανοιχτό και streaming radio από iTunes.

Δεν νομίζω ότι το 30% λιγότερο στην αυτονομία θα "φανεί" ή, at least, θα αξίζει το trade off για την αγορά ενός c2d έναντι ενός i5 εάν κάποιος ΔΕΝ έχει το Macbook Pro μόνο για internet και καν'να text/word processing.

Δημοσ.

τι συγκρισεις ειναι αυτες βρε παιδια? ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Η επεξεργαστικη ισχυ του ειναι η μερα με την νυχτα με το παλιο!

σχετικα με την αυτονομια. υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι η μπαταρια κραταει 10 ωρες?

εγω παντως που εχω το mbp 2010 13inch δεν μπορω να πω

οτι ζηλευω το καινουριο,εχει διαφορες στα σημεια

ουσιαστικες διαφορες,δεν εχει

το καινουργιο ειναι επεξεργαστικα οπως το μεχρι πριν ενα μηνα ακριβοντερο 17αρι μοντελο με ι7..συνεχιζεις ακομη να μην βλεπεις διαφορες?;p

Δημοσ.

αν είναι να αγοράσεις καινούριο τότε σίγουρα το 2011 α) γιατί ο i5 έχει μεγάλη διαφορά στην επεξεργαστική ισχύ β) δεν αξίζει να πάρεις δώσεις τα ίδια περίπου λεφτά (200 ευρώ λιγότερο?) και να αγοράσεις το παλιό μοντέλο

εγώ είμαι με 13 pro mid 2009 και ακόμα ούτε οι απαιτήσεις μου με έχουν κάνει να θέλω να αλλάξω ούτε μου τρέχουν τα σάλια για τα τρομερά πράγματα που προσφέρουν τα νέα μοντέλα (καμία σχέση με όταν είχα το macbook white early 2007 που τέλος του 2009 περίμενα πώς και πώς να βρω λεφτά για να αγοράσω το pro).

Τώρα αν είναι να βρεις μεταχειρισμένο το προηγούμενο μοντέλο σε καλή τιμή....

Δημοσ.

Οσον αφορα το battery life του mbp 2011, πιστευω οτι θα ειναι καλυτερο απο αυτο του mbp 2010, παρολο που τα specs λενε το αντιθετο. Ο καινουριος επεξεργαστης εκτος απο πολυ πιο γρηγορος απο τον παλαιας κοπης core 2 duo του mbp 2010 ειναι και λιγοτερο ενεργοβορος.

Εικαζω οτι η διαφορα στο battery life που υπαρχει στα specs προκυπτει απο νεα μεθοδο μετρησης που θα χρησιμοποιει η apple για να ανταποκρινεται σε real life σεναρια.

Αλλωστε δεν επιανε κανενα mbp 2010 13" τις 10 ωρες που διαφημιζε, ακομα και με απλη χρηση, δηλαδη wifi surfing.

Δημοσ.

Ο καινουριος επεξεργαστης εκτος απο πολυ πιο γρηγορος απο τον παλαιας κοπης core 2 duo του mbp 2010 ειναι και λιγοτερο ενεργοβορος.

Για το γρηγορότερος είναι κάτι το αναμφισβήτητο, αλλά για το λιγότερο ενεργοβόρος από που προκύπτει αυτό?

Οι Intel C2D (P8400 και P8800) των MBP2010 ήταν max 25W, ενώ ο αντίστοιχος i5 των MBP 2011 στα 35W.

http://www.9to5mac.com/53346/low-end-macbook-pros-intel-core-i5-2410m-processor

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52224 (I5-2410M) --> MBP 2011

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35569 (P8400) -->MBP 2010

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=40380 (P8800) -->MBP 2010

Για την αυτονομία πιστεύω θα είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, με το MBP 2010 να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Δημοσ.

τι συγκρισεις ειναι αυτες βρε παιδια? ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Η επεξεργαστικη ισχυ του ειναι η μερα με την νυχτα με το παλιο!

σχετικα με την αυτονομια. υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι η μπαταρια κραταει 10 ωρες?

το καινουργιο ειναι επεξεργαστικα οπως το μεχρι πριν ενα μηνα ακριβοντερο 17αρι μοντελο με ι7..συνεχιζεις ακομη να μην βλεπεις διαφορες?;p

ναι τοσο κραταει για browsing με wifi word acrobat photoshop μην σου πω και παραπανω (εχω πιασει σχεδον 11 αρκετες φορες) και ειναι ενας λογος που θα απεφευγα το καινουργιο

οπως πιο ειναι επεξεργαστικα; που το δες γραμμενο;

Δημοσ.

Για το γρηγορότερος είναι κάτι το αναμφισβήτητο, αλλά για το λιγότερο ενεργοβόρος από που προκύπτει αυτό?

Οι Intel C2D (P8400 και P8800) των MBP2010 ήταν max 25W, ενώ ο αντίστοιχος i5 των MBP 2011 στα 35W.

Ελα ομως που ο i5 των MBP 2011 περιλαμβανει και τον memory controller και την καρτα γραφικων, κατι που στους Intel C2D (P8400 και P8800) των MBP2010 ηταν στο ξεχωριστο τσιπακι nVidia 320m και εκαιγε και αυτο με την σειρα του ρευμα. (περι τα ~12watt νομιζω)

Επισης αυτες ειναι οι μεγιστες καταναλωσεις. Σε απλη χρηση ο i5 νομιζω εχει καλυτερο scaling και καιει λιγοτερο σε idle, χωρια που επειδη ειναι πιο δυνατος θα απαιτει για την ιδια εργασια λιγοτερο χρονο, αρα και λιγοτερη ενεργεια.

Ενδεικτικα επισης να αναφερω οτι και το λευκο macbook 13" με τον 2.4GHz Core 2 duo ελεγε μεχρι προσφατα "up to 10 hours of wireless productivity".

Το λευκο το macbook δεν ανανεωθηκε, αλλα αν πατε στην σελιδα του θα δειτε οτι αλλαξε και σε αυτο το battery life και γραφει "up to 7hrs Wireless web" και με χαρακτηριστικη υποσημειωση που λεει οτι απο τον Φεβρουαριο του 2011 αλλαξαν τροπο μετρησης:

Wireless web testing conducted by Apple in February 2011 using 2.4GHz Intel Core 2 Duo–based 13-inch MacBook units. The wireless web test measures battery life by wirelessly browsing 25 popular websites with display brightness set to 50%.

Παλιοτερα εγραφαν αυτο:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:RqWLugoZ5DUJ:www.apple.com/lae/macbook/features.html+macbook+up+to+10+hours+of+wireless+productivity+site:+apple.com&cd=4&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

The wireless productivity test measures battery life by wirelessly browsing various websites and editing text in a word processing document with display brightness set to 50%.

Δηλαδη το τεστ περιελαμβανε και word processing , κατι που φυσικα απαιτει ελαχιστη ενεργεια σε σχεση με το wifi surfing, οπου γινονται εξολοκληρου τα νεα τεστ.

Bλεπουμε λοιπον οτι ακομα και στο απλο λευκο macbook που δεν ανανεωθηκε, στην σελιδα της apple αλλαξαν το battery life, επειδη τωρα πια χρησιμοποιουν πιο αξιοπιστες μετρησεις που ειναι πιο κοντα σε real life/use σεναρια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...