Προς το περιεχόμενο

Νεο pc

xanoumi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια

επειδη ο υπολογιστης που εχω κλεινε 5ετια και ειναι ο κατοθι

-ram 1gb ddr2 dimm pc2 5400-667

-m/b asus p5kpl-vm (ss75,ddr2,vga)

-intel cor duo 2 4600(ss75/2 sta 2.4)

-albatron 8600 gt 512mb

- kai 2 500αροδες σκληρπυς

ομως η καρτα γραφικων μας αφησε χρονους και πλεον ειμαι με την Onboard εχω ξενβερωσει την ζωη μου

αφηστε που ανεβαζει θερμοκρασια κοντα στα 50 και αρχιζει και κολαει ο διας ολοκληρος

σκεφτηκα να προβω στην αγορα ενως νεου κουτιου

η σκεψη μου ειναι! budget 500E

η χρηση που του κανω ειναι ιντερνετ κανα παιχνιδι αραια και που (ουτε dota δεν τραβαει πλεον :-D )

πολυ ταινια (εχω σκαλωμα με tis hd)

η οθονη που εχω ειναι μια lg 22w2253v και παιζει και συνδεση με οθονη 40 της samsung

τα θελω μου ειναι:καρτα που να υποστηριζει hdmi στανταρ (τι σκατα τις εχω τις οθονες)

βασικα θελω να σκασω λεφτα στα περιφεριακα (βλεπε κουτι να ειναι εμφανισιμο θα το τινγκαρω με ανεμιστηρες γτ δεν παει αλλο η κατασταση)μολις εβαλα τον δευτερο σκληρο επανω ξεκηνησε τα τσιρκα με τις θερμοκρασιες και να εχει ενα control fan pannel(ελπιζω ν το λεω καλα) οταν ειναι να πεσω για υπνο πχ να ριχνω ταχυτητες να μην κανει σαν τρακτερ

ΑΑΑΑΑ και ο υπολογιστης μενει 24ωρα ανοικτος γτ παιφτει πολυ download

AYTAAAAAA ελπιζω να μην κουρασα

οτιδηποτε αποψη καλοδεχουμενη

υγ δεν το πολυ κατεχω το θεμα τον υπολογιστων, ωρολογιες κτλπ

Δημοσ.

α και λεω να σκασω ευρα στα περιφεριακα

δηλαδη τροφοδοτικο κουτι και μετα θε πεφτουν αναβαθμησεις γτ παντα τα χρυσοπληρωνα και δεν εκανα ποτε αναβαθμηση και μετα δεν αξιζε να κανω αναβαθμηση

προγραμματα δεν χρησιμοποιω και πολυ τρελα photoshop και οτι περιελαμβανει η σχολη μου :D

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Από ποια καταστήματα μπορείς να τον αγοράσεις

Που μένεις;

μενω πατρα

και μπορω να αγορασω απ'ολα τα καταστηματα αλλα δεν εχω την δυνατοτητα να τα συνθεσω μονος μου...

Δημοσ.

Μπορείς να ανεβάσεις το budget κάνα 100 με 150Ε για να πάρεις ένα ποιοτικό κουτί και αθόρυβο

κοιτα με 100 πανω 100 κατω δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα...απλα θα καθυστερησω λιγακι να τον παρω

αλλα δεν μπορω πχ να σκασω κανα 1000 για κουτι

το θεμα ειναι να ειναι κατι καλο ωστε να τον κρατησω αρκετο καιρο

και να ασχοληθω μοναχα με αναβαθμηση μετα

Δημοσ.

Κουτι φιλαρακι προτεινω Utgard μιας και εχει και fan controllers επανω για συνδεση μεχρι και 6 ανεμιστηρες.Θα το κρατησεις καιρο οπως λες.Επισης βαλε και ακομη ενα ανεμιστηρα τετοιο 12αρι να μπει στο πλα'ι' απο το κουτι.Ειναι ιδιος με αυτους του κουτιου.Εαν δεν θελεις να τον βαλεις στο πλα'ι' η στην κατω θεση που εχει,μπορεις να κατεβασεις κατω κατω την θηκη που εχει για τους σκληρους που εχει και τον ενα ανεμιστηρα κοτσαρισμενο επανω και να βαλεις τον extra και αυτον παλι μπροστα απο πανω απο την θηκη (εαν εχεις μια μονο dvd συσκευη που θα μπει στην πανω πανω θεση) απλα αντι να πιανεται με 4 βιδες,θα πιανεται με 2 μιας και δεν εχει original θεση για ανεμιστηρα εκει αλλα θα καταλαβεις τι εννοω εαν το παρεις.

Το καταστημα ειναι λιγο μακρια για εσενα αλλα σιγουρα μπορεις να βρεις το ιδιο κουτι και ανεμιστηρα σε καποιο αλλο καταστημα κοντα σε εσενα.Αλλα οχι σε αυτη την τιμη.

Πολυ καλη λυση επισης ειναι και αυτο απο το πλαισιο Coolermaster 690 ΙΙ αλλα δεν εχει fan controller πανω και ειναι λιγο πιο ακριβο.Αλλα υπαρχει και αυτη η λυση σε περιπτωση που καταληξεις σε αυτο, fan controller.Μην πεις οτι εχει ωραιο χρωμα και καταληξεις σε αυτο λογω χρωματος ανεμιστηρα,το utgard ειναι και αυτο με χρωματιστους ανεμιστηρες εαν θελεις κατι τετοιο..... :-)

Τωρα εαν πιστευεις οτι ειναι ακριβα τα κουτια για την χρηση που το θελεις,3 αλλες αξιολογες λυσεις ειναι:

Coolermaster elite 370

CoorelMaster elite 430

Xigmatek Asgard II

Απλα υπολογισε την αγορα τουλαχιστον ακομη ενος 12 ανεμιστηρα και του fan controller σε περιπτωση που δεν καταληξεις στο πρωτο.

Δημοσ.

Κουτι φιλαρακι προτεινω Utgard μιας και εχει και fan controllers επανω για συνδεση μεχρι και 6 ανεμιστηρες.Θα το κρατησεις καιρο οπως λες.Επισης βαλε και ακομη ενα ανεμιστηρα τετοιο 12αρι να μπει στο πλα'ι' απο το κουτι.Ειναι ιδιος με αυτους του κουτιου.Εαν δεν θελεις να τον βαλεις στο πλα'ι' η στην κατω θεση που εχει,μπορεις να κατεβασεις κατω κατω την θηκη που εχει για τους σκληρους που εχει και τον ενα ανεμιστηρα κοτσαρισμενο επανω και να βαλεις τον extra και αυτον παλι μπροστα απο πανω απο την θηκη (εαν εχεις μια μονο dvd συσκευη που θα μπει στην πανω πανω θεση) απλα αντι να πιανεται με 4 βιδες,θα πιανεται με 2 μιας και δεν εχει original θεση για ανεμιστηρα εκει αλλα θα καταλαβεις τι εννοω εαν το παρεις.

Το καταστημα ειναι λιγο μακρια για εσενα αλλα σιγουρα μπορεις να βρεις το ιδιο κουτι και ανεμιστηρα σε καποιο αλλο καταστημα κοντα σε εσενα.Αλλα οχι σε αυτη την τιμη.

Πολυ καλη λυση επισης ειναι και αυτο απο το πλαισιο Coolermaster 690 ΙΙ αλλα δεν εχει fan controller πανω και ειναι λιγο πιο ακριβο.Αλλα υπαρχει και αυτη η λυση σε περιπτωση που καταληξεις σε αυτο, fan controller.Μην πεις οτι εχει ωραιο χρωμα και καταληξεις σε αυτο λογω χρωματος ανεμιστηρα,το utgard ειναι και αυτο με χρωματιστους ανεμιστηρες εαν θελεις κατι τετοιο..... :-)

Τωρα εαν πιστευεις οτι ειναι ακριβα τα κουτια για την χρηση που το θελεις,3 αλλες αξιολογες λυσεις ειναι:

Coolermaster elite 370

CoorelMaster elite 430

Xigmatek Asgard II

Απλα υπολογισε την αγορα τουλαχιστον ακομη ενος 12 ανεμιστηρα και του fan controller σε περιπτωση που δεν καταληξεις στο πρωτο.

δεν εχω σκαλωμα με τα φωτακια και τα χρωματιστα ανεμιστηρακια...με καει να μην κανει σαν τρακτερ για να μπορω να κοιμαμαι ανετα

απο τα λειτουργικα κμαια γνωμη(μητρικη, γραφικων κτλπ) το πρωτο αρκετα καλο μπορω να πω, μου εκατσε στο ματι :mrgreen:

Δημοσ.

www.eworld.com.gr Στην πάτρα είναι.Πήγαινε εκεί και κάντου και παζάρι γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί.Αν δεν στο αφήσει ένα 50€ κάτω μην το πάρεις.:-D

Δεν έχει SSD.Αν δώσεις 80 ακόμη βγάλε τον 500άρη και βάλε έναν Force Corsair 60gb.Θα στο πρότεινα να το κάνεις.Μπορείς να βγάλεις και τον 1,5TB για storage για να μπεί σε πρώτη φάση ο SSD.Στον έβαλα γιατί είπες για πολύ κατέβασμα και HD.Θες να τον πάρεις τώρα,θέλεις αργότερα αν κατεβάζεις HD σίγουρα θα τον πάρεις κάποια στιγμή.Κάρτα γραφικών δεν έβαλα.Κάτσε με την onboard μέχρι να βρείς λεφτά για να αγοράσεις μια που θα παίζει και παιχνίδια.Για όλα τα υπόλοιπα σου φτάνει και περισσεύει και η Onboard.Συνιθισμένος είσαι στο να μην παίζεις παιχνίδια κάνε λίγο παραπάνω υπομονή.Τα πολλά λεφτά και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ κάνεις,τα έριξα σε κουτί και psu που μένουν.

eworldcomgr.jpg

Κουτί αν θές μπορείς να δώσεις και κανένα 200€ παραπάνω και να πάρεις αυτό.:lol:

imgp0146n.jpg

Δημοσ.

Corsair Power Supply 430W ΤΙΜΗ 46.63 €

Xigmatek Utgard CPC-T90DB-U01 ΤΙΜΗ 78.50 €

Asus Socket AM3 M4A88TD-V EVO/USB3 ΤΙΜΗ 90.61 €

Kingston Hyper X Blu 2GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz ΤΙΜΗ 25.41 Χ 2 τεμαχια = 50,82

AMD Athlon II X4 640 3.0 GHz Quad Core ΤΙΜΗ 93.57 €

Cpu Cooler Coolermaster Hyper 212 Plus ΤΙΜΗ 25.37 €

ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 ΤΙΜΗ 119.72 €

Case Cooler Xigmatek XLF XLF-F1253 ΤΙΜΗ 8.17 €

Σύνολο 513.39 €

Πολυ ισσοροπημενο για τις αναγκες σου και καλα και ποιοτικα Parts(πχ μπορεις να πας σε λιγο πιο φθηνη μητρικη,μνημες χωρις ψυκτρες επανω,να καταργησεις τον extra fan και εαν δεν κανεις overclock να μην βαλεις extra ψυκτρα στον επεξεργαστη (η να βαλεις μια λιγο πιο φθηνη) αλλα θα ακουγεται με την στοκ.εκτος και εαν ανεβασεις το Budget σου λιγο και παμε ειτε σε AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz Quad Core Socket AM3 125W Box Black Edition ΤΙΜΗ 124.75 € ειτε σε αλλη καρτα γραφικων πχ ATI Radeon HD6850 1GB DDR5 ΤΙΜΗ 163.59 €

Κρατας τους σκληρους σου και το dvd recorder.Βεβαια ειναι λιγο μακρια το μαγαζι μιας και βρισκεται θεσσαλονικη αλλα αυτα ειναι περιπου τα parts που θα πρεπει να κινηθεις.τωρα για την καρτα γραφικων,θα μπορεις να παιξεις ανετα παιχνιδια με αυτη.εαν δεν θα παιξεις καθολου η πχ μονο dota τοτε την βγαζουμε τελειως και μενεις με την Onboard για το dota και μονο.

Δημοσ.

μμμμ ευχαριστω πολυ παιδια...με διαφωτιζεται μπορω να πω...

αλλα στον φιλο αεκτζη αναφερω οτι θελω μαι καρτα γραφικων γιατι βλεπω πολλες ταινιες se hd και θελω την συνδεση με hdmi(ειτε με οθονη ειτε με τηλεοραση)

Intel πλεον δεν ειναι τοσο αξιοπιστη να πω, η τοσο καλη οσο h amd γιατι παρατηρησα και οι δυο σας επεξεργαστη amd προτεινατε!

ssd ειναι σκληρος δισκος που μ αυξανει λιγο την ταχυτητα στις λειτουργιες του υπολογιστη σωστα??? η χωριτικοτητα ειναι ακριβως αυτη που δηλωνει σωστα???

τωρα off topic ειναι αυτο αλλα εχω απορια

ολα τα προγραμματα,windows 7, παιχνιδια κτλπ

θα αποθηκευοντε αρχικα στον ssd και εγω μετα θα πρεπει να τα μεταφερω στον αλλο δισκο???

Έρχεται και το dota 2 :P

καπου το εχει παρει το αυτι μου αυτο...μεσα στο 2011 λενε!

Δημοσ.

case:Xigmatek Utgard CPC-T90DB-U01 Midi Tower no PSU Black 78.50€

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20189&cat=1&sub=152&pmanuf=1120&sort=undefined&step=undefined

Psu:OCZ StealthXStream 2 OCZ600SXS2 - Τροφοδοτικό - 600 Watt 56.90€

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0551412&catid=020500

Cpu:AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz Quad Core Socket AM3 125W Box Black Edition 124.75€

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18663&cat=2

Cpu Cooler:Arctic Cooling Freezer 7 PRO Rev.2 CPU Cooler 19.20€

http://www.eworld.com.gr/front/details/590

Μ/Β:ASROCK 870 EXTREME3 83,86€

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200011631

Ram:Kingston Hyper X Genesis 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz 48.41€

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21359&cat=4

Gpu:Sapphire Radeon HD6850 1GB 158.90€

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=a150a3b4-c4b7-48f2-b835-ea4cd340bcc6

ΗDD:Samsung Spinpoint F3 1TB 54.12€

http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=19377&catid=294

Σύνολο 624,64€ (με την προϋπόθεση πως μπορείς να κάνεις αυτην την υπέρβαση των 150€)

Απο το παλαιό σου σύστημα κρατάς dvdrw και τους δυο 500αρηδες για αποθήκη ενω στο Spinpoint περνάς το λειτουργικό.

Δημοσ.

θα αποθηκευοντε αρχικα στον ssd και εγω μετα θα πρεπει να τα μεταφερω στον αλλο δισκο???

Οχι θα βαλεις το λειτουργικο στον ssd και θα εχεις πολυ πιο γρηγορη αποκριση του συστηματος.θα ειναι μονιμα αποθηκευμενα οτι δεδομενα γραψεις εκει.

Τωρα εαν βαλεις και καποιο παιχνιδι στον ssd δεν θα εχεις πιο πολλα fps αλλα θα εχεις πιο γρηγορο loading times πχ οταν κανεις load καποιο save.

εαν τα παιχνιδια τα βαλεις στον μηχανικο δισκο δεν κερδιζεις κατι.

Δημοσ.

μμμμ ευχαριστω πολυ παιδια...με διαφωτιζεται μπορω να πω...

αλλα στον φιλο αεκτζη αναφερω οτι θελω μαι καρτα γραφικων γιατι βλεπω πολλες ταινιες se hd και θελω την συνδεση με hdmi(ειτε με οθονη ειτε με τηλεοραση)

Intel πλεον δεν ειναι τοσο αξιοπιστη να πω, η τοσο καλη οσο h amd γιατι παρατηρησα και οι δυο σας επεξεργαστη amd προτεινατε!

Έχει και hdmi η onboard.Και εκτός από gaming δεν υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο δεν σε καλύπτει.Ένας από τους λόγους που στο προτείνουμε amd είναι και αυτός.Αυτή τη στιγμή είναι πιο ευέλικτη σε αναβαθμίσεις μελλοντικές.Και στα λεφτά που δίνεις δύσκολα βρίσκεις κάτι παρόμοιο σε δύναμη σε intel.

PER.528554_1.jpg

ssd ειναι σκληρος δισκος που μ αυξανει λιγο την ταχυτητα στις λειτουργιες του υπολογιστη σωστα??? η χωριτικοτητα ειναι ακριβως αυτη που δηλωνει σωστα???

τωρα off topic ειναι αυτο αλλα εχω απορια

Δεν αυξάνει λίγο την ταχύτητα.Την αυξάνει πάρα πολύ.Δεν έχει μηχανικά μέρη να ψάχνει η κεφαλή το τι θέλεις να ανοίξεις και ανοίγουν τα πάντα αστραπιαία.Υπάρχουν στο εμπόριο εδώ και αρκετά χρόνια.Αλλά πολλοί επιμένουν ακόμη να μην βάζουν σε σύχρονα μηχανήματα γιατί για επεξεργραστή που στο 99% της χρήσης θα δουλεύει στο 1% δίνεις,για μνήμες δίνεις για σκληρό που είναι η πραγματική ταχύτητα απόκρισης του υπολογιστή και το νιώθεις από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα τον ανοίξεις,ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ!Χαζή νοοτροπία δηλαδή.Στον SSD θα βάλεις τα Windows και όλα τα προγράμματα,άντε και κανένα δύο παιχνιδάκια που λιώνεις.Και όλα τα υπόλοιπα στους μηχανικούς σκληρούς.

Δημοσ.

αααα ωραια καταλαβα...καταλαβα οσον αφορα ssd

οσο για την μητρικη δεν το γνωριζα οτι εχει hdmi :rolleyes:

ναι υπολογιζω να τους κρατησω και τους 2 τους σκληρους για να ειμαι ειλικρηνης

οπως και το dvdrw

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...