Προς το περιεχόμενο

Μέτρηση ενός κτιρίου σε μ^2 στο Autocad

vardaloupas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χεραιτώ την λίστα

Από Autocad δεν είμαι και πολύ σχετικός. Έχω κάποιες κατόψεις κτιρίων και θέλω να βρω πόσα τετραγωνικά είναι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν διαστάσεις μόνο την γραφική κλίμακα σε κάθε σχέδιο. Υπάρχει τρόπος στο Autocad να μετρίσω την κλίμακα και να πάρει διαστάσεις το πρόγραμμα;

Εαν υπάρχει λύση στο Arcmap η άλλο πρόγραμμα θα με ενδιέφερε εξίσου.

Δημοσ.

Χεραιτώ την λίστα

Από Autocad δεν είμαι και πολύ σχετικός. Έχω κάποιες κατόψεις κτιρίων και θέλω να βρω πόσα τετραγωνικά είναι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν διαστάσεις μόνο την γραφική κλίμακα σε κάθε σχέδιο. Υπάρχει τρόπος στο Autocad να μετρίσω την κλίμακα και να πάρει διαστάσεις το πρόγραμμα;

Εαν υπάρχει λύση στο Arcmap η άλλο πρόγραμμα θα με ενδιέφερε εξίσου.

Η εντολή που μετρά την επιφάνεια είναι η area.

Εάν δε θέλεις να πληκτρολογήσεις την εντολή,

μπορείς να ενεργοποιήσεις το εικονίδιο της εντολής μέσω της μπάρας Inquiry. Έτσι θα εμφανιστεί η σχετική μπάρα με 4 νέα εικονίδια.

Εάν είναι στη σωστή κλίμακα και χρησιμοποιούν τις σωστές μονάδες, τότε δε χρειάζεσαι τίποτε άλλο

Δημοσ.

Αφού πατήσεις Area επιλέγεις στην συνέχεια ένα ένα όλα τα περιμετρικά σημεία με snap στο endpoint μέχρι να κλείσει η επιφάνεια.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν θέλει μόνο να κάνεις area. Για να δώσει σωστο αποτέλεσμα η εντολή AREA (δηλαδή ότι σου βγάλει για εμβαδόν να είναι και τα πραγματικά m2) θα πρέπει αφου εισάγεις

την εικόνα στον AutoCAD με την εντολή MODIFY->SCALE να την "φέρεις¨ σε κλίμακα 1:1. Θα πρέπει δηλαδή η εικόνα σου να έχει τέτοιες διαστάσεις έτσι ωστε όταν μετράς με την εντολή DIST την κλίμακα που είναι σχεδιασμένη στο κάτω μέρος του σχεδίου να σου γράφει απόσταση "20" (δεν είδα και καλά τι γράφει)

Όταν το κάνεις αυτό μετα πας και κάνεις AREA τσιμπάς τα σημεία όπως είπαν και οι ποιο πάνω μου.θα μπορείς να βγάλεις σωστό εμβαδόν.

Δημοσ.

Θα κάνεις insert το .pdf/.jpg σε ένα layer στο Autocad για θα το κάνεις scale -> reference. 1ο σημείο η μία άκρη του τμήματος που δίνεται 20m (σαν base point) 2ο σημείο το άλλο άκρο και θα δώσει απόσταση 20m για να στο φέρει σε κλίμακα.

Μετά θα κάνεις Area επιλέγοντας τα περιμετρικά σημεία.

Θα έχεις κάποιο σχετικό σφάλμα καθώς θα πατάς τις άκρες "στο περίπου" καθως και στο "περίπου θα έχει γίνει και το scale.

Αν το pdf έχει βγει από Autocad (που δεν φαίνεται για τέτοιο) το πρόβλημα αυτό δεν θα υπήρχε τόσο, οι νεότερες εκδόσεις acad κάνουν snap και σε pdf.

Δημοσ.

Αν δέν έχει μπεί η εικόνα στο σχέδιο σε κλίμακα 1:1 το καταλαβαίνει αμέσως κάνει dist μιά τυχαία διάσταση και βλέπει ακαριαία άν συμφωνεί με την πραγματικότητα. Αφού γίνει αυτή η αρχική εύκολη επαλήθευση στην συνέχεια άν επιλεγούν περιμετρικά τα σημεία με ενεργοποιημένα τα snap δηλαδή τα Endpoint δέν υπάρχει απολύτως κανένα σφάλμα, το μόνο σφάλμα που μπορεί να βγεί σε σχέση με την πραγματικότητα είναι οι υψομετρικές διαφορές επειδή η εντολή Area μετρά μόνο δυσδιάστατα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...