Προς το περιεχόμενο

Toshiba Satellite A665 vs HP Pavilion dv6-3150ev

naknak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι. Είμαι σε ένα δίλλημα και χρειάζομαι την γνώμη σας. Έχω να επιλέξω ανάμεσα σε δύο laptop. Το Toshiba Satellite A665 και το HP Pavilion dv6-3150ev.

Μία γρήγορη σύγκριση είναι αυτή

Οι εργασίες που θέλω να κάνω είναι video editing (ερασιτεχνικά) και από εκεί και πέρα το χρειάζομαι επαγγελματικά για προγράμματα όπως το spss, oracle κ.τ.λ.. Κύριο κριτήριο μου είναι η διάρκεια "αξιοποιήσιμης ζωής" του Η/Υ να φτάνει min τα 5 χρόνια. Ο HP υστερεί σε ram βασικά και σε optical driver που για να εξισωθεί με τον Toshiba πρέπει να δώσω επιπλέον 233€. Εκτός των χαρακτηριστικών, εφόσον σκοπεύω να το κρατήσω τόσο, σημασία παίζει και η ποιότητά του. Ο μεν HP έχει φινίρισμα αλουμινίου και ο δε Toshiba απλό πλαστικό. Δεν ξέρω όμως αν η Toshiba έχει πλέον φτάσει σε ποιότητα την HP ή ακόμα έχει προβλήματα με την τροφοδοσία και με τις οθόνες της.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σας.

Δημοσ.

δεν τιθεται θεμα συγκρισης

ποιοτικα και απο χαρτι να ταν το τοσιμπα ειναι μακραν καλυτερα απο τα μετρια HP ειδικα σε θεμα εγγυησης και service (σχεδον ανυπαρκτο απο την hp και σε πολλα μοντελα μονο ενα χρονο εγγυηση)

αν δεν σε νοιαζει τοσο ο Ι7 (που ειναι λιγο ζεστος και τρωει γρηγορα την μπαταρια) και το blue ray μπορεις να βρεις μοντελο toshiba με Ι5 σε τιμη κατω απο χιλιαρικο που ειναι οτι πρεπει για την δουλεια που το θελεις ακομα και για βαρυ gaming και την διαφορα να την παρεις σε ssd και 4 ή ακομα και 5ετη εγγυηση (οπως πχ αυτο της υπογραφης μου που ειναι υποδειγματικο ακομα και για βαρυ gaming σε αυτη την κατηγορια τιμης). η καλυψη περιλαμβανει http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=921&Itemid=769 και εχει και την περιπτωση που απλα δεν σου αρεσει να το αλλαξεις

επισης τα toshiba εχουν αυτη την εγγυηση http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=651&Itemid=543 με καλυψη για απολυση κλοπη και καταστροφη.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε GoldenEye για την απάντησή σου. Δεν ήξερα για τις νέες εγγυήσεις της Toshiba. Οπότε μάλλον θα την προτιμήσω. Όμως τα προβλήματα με την τροφοδοσία που είχαν παρατηρηθεί παλιότερα έχουν λυθεί; Γιατί έχω 4 παραδείγματα που το laptop καταστράφηκε πέραν επισκευής. Δε οφειλόταν η καταστροφή σε κακή χρήση ή σε imitation μετασχηματιστή κ.τ.λ.. Κάηκαν λόγο αστοχίας του μετασχηματιστή της Toshiba και προφανώς λόγο έλλειψης ή αστοχίας ασφάλειας στην μητρική.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε GoldenEye για την απάντησή σου. Δεν ήξερα για τις νέες εγγυήσεις της Toshiba. Οπότε μάλλον θα την προτιμήσω. Όμως τα προβλήματα με την τροφοδοσία που είχαν παρατηρηθεί παλιότερα έχουν λυθεί; Γιατί έχω 4 παραδείγματα που το laptop καταστράφηκε πέραν επισκευής. Δε οφειλόταν η καταστροφή σε κακή χρήση ή σε imitation μετασχηματιστή κ.τ.λ.. Κάηκαν λόγο αστοχίας του μετασχηματιστή της Toshiba και προφανώς λόγο έλλειψης ή αστοχίας ασφάλειας στην μητρική.

πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο και μου κανει εντυπωση. για πες για τα παραδειγματα αυτα ποια μοντελα ηταν ποτε συναιβει αυτο;

η εγγυηση δεν ειναι νεα ειναι 3 χρονια τουλαχιστον που εφαρμοζεται (εκτος απο τον ορο για την απολυση)

Δημοσ.

η τοσιμπα ειναι η μονη (ή απο τις λιγες ,δεν ξερω αλλη εταιρια) που δινει εγγυηση μεχρι 4 χρονια σε λαπτοπ, ενω στα τεκρα δινει ισως και μεχρι 5 δεν θυμαμαι καλα.

δεν ειναι τυχαιο αυτο.ποιος αλλος εχει τα κοτσια να δωσει τετοια εγγυηση;εστω κ με επεκταση,οπως η τοσιμπα.

παρε το τοσιμπα.

αν σου χαλασει,θα εισαι απλα εξαιρετικα ατυχος,αλλα θα εχεις να κανεις με ενα καλο σερβις.

Δημοσ.

πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο και μου κανει εντυπωση. για πες για τα παραδειγματα αυτα ποια μοντελα ηταν ποτε συναιβει αυτο;

η εγγυηση δεν ειναι νεα ειναι 3 χρονια τουλαχιστον που εφαρμοζεται (εκτος απο τον ορο για την απολυση)

Τα μοντέλα ήταν τα εξής:

Satellite A355 (2009): Κάηκε ο αυθεντικός μετασχηματιστής μετά από 3 μήνες με επαγγελματική χρήση (λογιστική).

1115-S103 (2004): Μετά από 1 χρόνο κάηκε ο αυθεντικός μετασχηματιστής και επειδή δεν είχε εσωτερική προστασία το laptop κάηκε και το κύκλωμα τροφοδοσίας της μητρικής. Φοιτητική χρήση (= από office έως παιχνίδια).

A15-S157 (2003): Μετά από 3 χρόνια κάηκε κύκλωμα της μητρικής. Δεν ρώτησε λεπτομέρειες (από το επίσημο service). Καθαρά επαγγελματική χρήση για αποθήκη.

Το 4ο ήταν του 2000 αλλά δεν θυμάται ο κάτοχός του το μοντέλο εκτός ότι ήταν satellite και του κάηκε η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Χρήση επαγγελματική φωτογράφος.

Όπως είπατε μπορεί και να ήταν τυχαία. Μία απλή αστοχία υλικών. Πάντως στις δύο πρώτες περιπτώσεις έγινε αντικατάσταση. Τελικά λέω να την εμπιστευτώ αν και με βαριά καρδία για να είμαι ειλικρινής.

Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...