Προς το περιεχόμενο

Linux & Netbook

carnag9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας.

Εδω και κανα εναμιση χρονο εχω ενα netbook το οποιο καθετε σε windows xp. Προσφατα,επειδη απλα δεν αντεχω αλλο τα xp σκεφτομουν να του αλλαξω λειτουργικο και κοιτουσα προς Linux.

Ειμαι πληρως ασχετος με το θεμα ομως, γι αυτο ειμαι εδω για πληροφοριες. Το χρησιμοποιω κυριως για social networking(fb/twitter/msn) καμια σειρα/ταινια και κανα word/excel/ppt.

Θα εχω θεμα με κατι αμα βαλω linux - δηλαδη δεν θα μπορω να κανω κατι που κανω ηδη? και πως ακριβως "βαζεις" - i mean there's like so friggin many versions of linux. ποια πρεπει να διαλεξω?

το μοντελο ειναι το Compaq mini 110c-1030sv αυτο ελπιζω να μην εχω θεμα με drivers or whatsoever

αν εχω πει καποια μπαρουφα - συγχωρεστε με, ευχαριστω :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ειδική διανομή για netbook είναι το ubuntu remix.

http://www.ubuntu.com/netbook

word,excel κτλ...τα αντίστοιχα του open office.

Όσον για τους drivers πάνω κάτω σε πολλές συσκευές υπάρχουν μικροπροβλήματα.Για αυτά που τα θές όμως δεν θα έχεις πρόβλημα.

Το Ίδιο νετβοοκ έχω και εγώ, και έχω linux από την μέρα που το αγόρασα. Με ubuntu δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, βρίσκει drivers μόνο του, προσωπικά έχω βάλει Linux Mint Debian και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Ubuntu που ποστσαρε ο Dookoo πιο πανω εχεις και εσυ? σκεφτομαι να το κανω σημερα κιολας. :P

εχουν flash κανονικα τα παντα ολα?

Για να μη Ψαχνεσε βαλε Linux Mint και θα εχεις τα παντα.

Επειδη η σελιδα της hp δεν ειναι και πολυ διαφωτιστικη για το τι ασυρματο εχει το νετμπουκ, ανοιξε ενα τερματικο, δωσε

>lspci

και ποσταρε οτι σου βγαλει.

ολα καλα παιδες, εβαλα ethernet και εκανε updates και μου βγηκαν σαν option στα additional drivers. τωρα παιζω με τα themes και αρχιζω να ψαχνω για flash/twitter-fb-msn clients/vlc/jdownloader/chrome :D thanks a lot παντως!

δωσε σε ενα τερματικο

> sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

και εχεις τα παντα .... mp3 flash java ....

για twitter/facebook εχεις το gwibber ...

ειναι ενας εξαιρετικα καλος client αλλα το μονο κακο / καλο ειναι οταν κανεις tweet απο αυτο τοτε γραφει απο το ubuntu ....

και οχι απο το gwibber

για msn σου προτεινω το emesene ....

> sudo apt-get install emesene

κατι ασχετο ... γιατι εχεις το logo του debian ως avantar ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...