Προς το περιεχόμενο

Μετά το Proficiency ποιό;

nik324

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

LoL Γιατι οχι γαλλιδα ρε ? :P

ενα lower εχω και θεωρουν οτι ειμαι η σουπερ ντουπερ αγγλοφωνη οι συμφοιτητες μου...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να μάθεις καλύτερα την αγγλική, χρειάζεται να ζήσεις στην Αγγλία μερικά χρόνια.

Αν έχεις ελεύθερο χρόνο, μάθε καλύτερα και μια άλλη γλώσσα.

Δημοσ.

Πολύ σπουδαίο στην εκμάθηση αγγλικών είναι οι ξένες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους...Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ αυτό...Εντάξη και οι αγγλίδες,σουδέζες,γαλλιδες,γερμανίδες κτλ πάιζουν...καθοριστηκό ρόλο!! :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.

Ε, οι φλαμανδο-βελγοι καλα αγγλικα μιλανε ρε συ ..

Θα συμφωνησω...

Brussels, ειπαμε μαλακιες δεν κανουμε.

Γιατι ρε συ;

To φλαμανδικο κομματι του Βελγιου ειναι πολυ πιο ομορφο-πλουσιο απο το γαλλικο.

Εχω ζησει Βελγιο 4 χρονια (βρυξελλες) και ξερω τι σου λεω... :-)

Sorry για το offtopic

Δημοσ.

Θα συμφωνησω...

Γιατι ρε συ;

To φλαμανδικο κομματι του Βελγιου ειναι πολυ πιο ομορφο-πλουσιο απο το γαλλικο.

Εχω ζησει Βελγιο 4 χρονια (βρυξελλες) και ξερω τι σου λεω... :-)

Sorry για το offtopic

και τι σχεση εχουν οι βρυξελλες με την φλανδρα; και ποιος ειπε οτι ειναι ασχημη; και στι σχεση εχουν ολα αυτα με τα αγγλικα;

Δημοσ.

Σιγά την "διάκριση" που σου δίνει το Proficiency.

Μια φορά το έδωσα πέρσυ και το πήρα με μηδενικό διάβασμα μετά απο αποχή 2-3 χρόνων απο φροντιστήρια κτλ.

Το θέμα είναι να εξασκηθείς προφορικά με τουρίστες/τουρίστριες :-D

Δημοσ.

Μια φορά το έδωσα πέρσυ και το πήρα με μηδενικό διάβασμα μετά απο αποχή 2-3 χρόνων απο φροντιστήρια κτλ.

Χμ... ρίλι; Τοτε ψηνομαι να το δωσω κι εγω. Εχω μονο lower αλλα καθημερινη επαφη με τα Αγγλικα αφου λιωνω εκ γενετης με ταινιες-σειρες και τσάτ.

Αλλα αυτο που μου εχει καρφωθει τον τελευταιο χρονο+ ειναι να μαθω Ιαπωνικα.

Δημοσ.

Τυπικα δεν υπαρχει ανωτερο ομως για non native speakers παγκοσμιως.Μιλαω για το Βρετανικο.Προσωπικα 8 ωρες ειχα διαβασει κ το ειχα χτυπησει με Α περικαλω στα 15 μου.

Η ουσια φυσικα ειναι η καθημερινη εξοικιωση με την Αγγλικη.Παντως μετα απο μια 10ετια+ εδω,μπορω να πω οτι το προφ δεν πιανει μια μπροστα σε αυτα που διδασκεσαι καθημερινα σε μια Αγγλοφωνη χωρα

Δημοσ.

Τυπικα δεν υπαρχει ανωτερο ομως για non native speakers παγκοσμιως.Μιλαω για το Βρετανικο.Προσωπικα 8 ωρες ειχα διαβασει κ το ειχα χτυπησει με Α περικαλω στα 15 μου.

Η ουσια φυσικα ειναι η καθημερινη εξοικιωση με την Αγγλικη.Παντως μετα απο μια 10ετια+ εδω,μπορω να πω οτι το προφ δεν πιανει μια μπροστα σε αυτα που διδασκεσαι καθημερινα σε μια Αγγλοφωνη χωρα

Κοίτα, εγώ που πήρα του Michigan σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω οτι γνωρίζω τέλεια Αγγλικά. Και γενικά δεν μου φάνηκε τόσο δύσκολο όσο λέγεται οτι είναι. Του Cambridge σίγουρα πιστεύω θα είναι δυσκολότερο.

Αυτό που είπες με την καθημερινή επαφή με αγγλόφωνους είναι το πιο σημαντικό νομίζω.

Χμ... ρίλι; Τοτε ψηνομαι να το δωσω κι εγω. Εχω μονο lower αλλα καθημερινη επαφη με τα Αγγλικα αφου λιωνω εκ γενετης με ταινιες-σειρες και τσάτ.

Αλλα αυτο που μου εχει καρφωθει τον τελευταιο χρονο+ ειναι να μαθω Ιαπωνικα.

Είναι αρκετά εύκολο πιστεύω αν έχεις επαφή με ταινίες/σειρές. Βοηθούν απίστευτα.

Τώρα αυτό με τα Ιαπωνικά το έχω σκεφτεί και εγώ, αν και τελευταία έχω κολλήσει με τα Ισπανικά :-D

Δημοσ.

Το χα σκεφτεί και εγώ για κάτι ανώτερο από Profficiency αλλά δεν υπάρχει νόημα τελικά.

Ας είναι καλά το ΜΤV στις δόξες του (80-90ς) που κάναμε εξάσκηση με Ray Cokes και όλους τους άλλους.

Πήρα το Profficiency του Cabridge το 1998 και ομολογουμένως είχα ρίξει αρκετό διάβασμα. Αλλά δεν θεωρώ το Michigan ευκολότερο, δεν ξέρω γιατί το υποβιβάζουν. Νομίζω ότι και τα δύο απαιτούν το διάβασμά τους, απλά ίσως φαίνεται πιο εύκολος ο τρόπος εξέτασης του, αλλά αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα, δεν θα το πάρεις. Τελος.

Μετά λοιπόν έπαιρνα αγγλικές εφημερίδες (ΝΜΕ :P & Newsweek) για να μην χάσω την επαφή, κάτι που το συστήνω. Αλλά πλέον με το Ιντερνετ δεν έχεις πρόβλημα.

Διάβαζε αγγλικά ειδησεογραφικά sites. Kαι λέω ειδησεογραφικά γιατί είναι πιο σωστά αγγλικά (χωρίς να είναι απόλυτο αυτό).

Αλλά το καλύτερο είναι να βλέπεις τηλεόραση και ταινίες χωρίς υπότιτλους. Στην αρχή ίσως να είναι ζόρικο - όχι τόσο με ειδήσεις γιατί μιλάνε αργά και καθαρά- αλλά με ταινίες, κωμικές σειρές κτλ.

Επίσης τελευταία το χω ρίξει και σε βρετανικά podcasts. Το συστήνω οπωσδήποτε.

Και εννοείται προτιμώ την βρετανική προφορά από την αμερικανική :P και ας είναι πιο εύκολη καμιά φορά.

Αλλά για να αποκτήσεις ευφράδεια θες αγγλόφωνο φίλο/η για να μιλάς ασταμάτητα.

Αλλά γενικά πλέον με Ιντερνετ και Youtube και ένα κάρο σειρές, άμα κάθεσαι να βλέπεις/διαβάζεις, θα είσαι πολύ οκ. Εμένα πάντως όλα αυτά με βοήθησαν πάρα πολύ.

Είχα γνωρίσει μια κοπέλα από το Essex (νομίζω) και ορισμένα τα έχανα γιατί μιλούσε γρήγορα και την έβλεπα ότι προσπαθούσε να μιλάει αργά. Από την άλλη με έναν φίλο, ο οποίος είναι Λονδρέζος, συνενοούμαστε μια χαρά.

• Moderators
Δημοσ.

Είχα γνωρίσει μια κοπέλα από το Essex (νομίζω) και ορισμένα τα έχανα γιατί μιλούσε γρήγορα και την έβλεπα ότι προσπαθούσε να μιλάει αργά. Από την άλλη με έναν φίλο, ο οποίος είναι Λονδρέζος, συνενοούμαστε μια χαρά.

Εssex...

Που να μιλουσες σε καποια μεγαλυτερη απο κει, με πιο βαρεια προφορα.

Καλα και για Newcastle δεν το συζηταω απο θεμα προφορας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...