Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα στην εκκίνηση των win7

jimpapa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω την βοήθεια σας σε ένα περίεργο πρόβλημα που έχω κατά την εκκίνηση των windows 7.

Παλιά είχα τα windows vista περασμένα αλλά μετά έβαλα τα windows 7.

Για κάποιο διάστημα τα 2 λειτουργικά συνυπήρχαν στον υπολογιστή μου αλλά τελικά τα vista έφυγαν.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν ξεκινούν τα win7 εμφανίζεται η εικόνα αυτή:

StartingWindows_30D4F445.png

Αλλά μετά από λίγο σταματά και στην θέση της μου βγαίνει η εκκίνηση από τα vista

safemode-windows-vista-1.jpg

Όταν φύγει και αυτή επανέρχονται τα win7 με την οθόνη καλωσορίσματος.

Κατά κάποιο τρόπο μπερδεύεται το boot και την μισή εκκίνηση την κάνει σαν να έχω win7

και την άλλη μισή σαν να έχω win vista.

Από το μπέρδεμα αυτό έχω την εντύπωση ότι καθυστέρει να μπουτάρει ο υπολογιστής.

Δοκίμασα να κάνω repair στο boot αλλά τα ίδια.

Καμιά ιδέα ρε παιδιά???

Δημοσ.

δοκιμασες να κανεις repair?

καποιο σκαλωμα θα εγινε αφου ειχες σε καποια στιγμη ταυτοχρονα win7 και vista.

με ενα σωστο φορματ και εγκατασταση καθαρου win7 λειτουργικου θα εισαι κομπλε

Δημοσ.

Αυτήν την οθόνη την βγάζει όταν στο boot-άρισμα πατήσεις f8 για να κάνεις repair (επισκευή).

Βoot-αρε με το δισκάκι των Win7 και σε κάποιοα οθόνη θα σου βγάλει "εγκατάσταση" ή "επισκευή". Πάτα "επισκευή" και στην επόμενη οθόνη επέλεξε "startup repair".

Αν δεν διορθωθεί τότε κάνε αναγκαστικά format.

Δημοσ.

Θα έλεγα να μην κανεις τιποτε, εκτός κι εάν έχεις και άλλα προβλήματα εκτός απο αυτό που λές. Αυτο το ξεκίνημα έχω και εγώ στο netbook, που πριν ειχε windows xp, και κατα την εγκατάσταση των 7 έκανα φορματ στον δίσκο.

Δημοσ.

Πέρα από αυτό που σας είπα δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στα win7 και δουλεύουν μια χαρά.

Στο αρχικό μου post είπα ότι έκανα repair

.... τότε μου είχε βγάλει ένα μήνυμα ότι κάτι βρήκε στραβό στο boot και ότι το διόρθωσε

.... αλλά δεν έκανε τίποτα....

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε εδώ ότι τα windows7 κατά την εγκατάστασή τους δείχνουν και κανονικά την εικόνα που ανέβασες σαν δεύτερη,δεν είναι δηλαδή αποκλειστικά των vista,βέβαια κατά την κανονική εκκίνηση δεν έπρεπε να σου την βγάζει.

Δημοσ.

Πέρα από αυτό που σας είπα δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στα win7 και δουλεύουν μια χαρά.

Στο αρχικό μου post είπα ότι έκανα repair

.... τότε μου είχε βγάλει ένα μήνυμα ότι κάτι βρήκε στραβό στο boot και ότι το διόρθωσε

.... αλλά δεν έκανε τίποτα....

Συνέβη ακριβώς το ίδιο και σε μένα μετά από repair system που έκανα γιατί δεν μου εγκαθιστούσε το SP1 αλλά το επανέφερα από ένα ghost που είχα κρατήσει προ δεκαημέρου και τώρα λειτουργεί κανονικά.

Δημοσ.

Επίσης να προσθέσω ότι σε άλλη εγκατάσταση win7 στο ίδιο pc

αλλά σε άλλο δίσκο δεν υπάρχει πρόβλημα και η οθόνη εκκίνησης

είναι όπως πρέπει να είναι.

Έχω ακούσει για κάτι εντολές … fixboot …. fixmbr

λέτε να κάνουν δουλειά?

Υπάρχει κίνδυνος να γίνει καμιά στραβή???

Να μην μπουτάρει… ή να μην μπορώ να μπω μέσα στα windows???

Γιατί μετά … Κλάφτα Χαράλαμπε !!!

Δημοσ.

Κάνε ένα format να φτιάξει θέλει δεν θέλει.

Αν έχεις αρχεία που χρειάζεσαι κάνε τα backup σε έναν εξωτερικό σκληρό ή ακόμη και στον 2ο δίσκο στο ίδιο pc.

Οι εντολές που περιγράφεις ξέρω ότι είναι για να επαναφέρεις το MBR σε περίπτωση που έχει μετακινηθεί (δηλ. όταν δεν ανοίγουν τα windows). Δεν ξέρω αν το επισκευάζουν κιόλας.

Δημοσ.

Κάνε ένα format να φτιάξει θέλει δεν θέλει.

Αν έχεις αρχεία που χρειάζεσαι κάνε τα backup σε έναν εξωτερικό σκληρό ή ακόμη και στον 2ο δίσκο στο ίδιο pc.

Οι εντολές που περιγράφεις ξέρω ότι είναι για να επαναφέρεις το MBR σε περίπτωση που έχει μετακινηθεί (δηλ. όταν δεν ανοίγουν τα windows). Δεν ξέρω αν το επισκευάζουν κιόλας.

Με μεγάλη ευκολία προτείνεις στον άλλο να κάνει format για ασήμαντο λόγο. Το χρόνο που θα χρειαστεί για να επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στο μεταξύ και να εγκαταστήσει όλα τα προγράμματα και τις ενημερώσεις τον σκέπτεσαι?

Μην ξεχνάμε εδώ ότι τα windows7 κατά την εγκατάστασή τους δείχνουν και κανονικά την εικόνα που ανέβασες σαν δεύτερη,δεν είναι δηλαδή αποκλειστικά των vista,βέβαια κατά την κανονική εκκίνηση δεν έπρεπε να σου την βγάζει.

Προφανώς κάποιο αρχείο είναι υπεύθυνο γι' αυτή την εμφάνιση αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το βρώ από μια πρόχειρη σύγκριση που έκανα ανάμεσα στις δυο εμφανίσεις στα αντίστοιχα ghost. Θέλει ψάξιμο.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την απόκρισή σας.

Στην παρούσα φάση το format δεν το σκέπτομαι καν, διότι θα πρέπει να περάσω ξανά

όλα μου τα προγράμματα, παιχνίδια κλπ, >100GB και χρόνος δεν υπάρχει…

Μήπως κάποιο προγραμματάκι που να μπορείς να βάλεις ότι οθόνη εκκίνησης θέλεις???

Όπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο που αλλάζει την οθόνη καλωσορίσματος???

Δημοσ.

Μήπως κάποιο προγραμματάκι που να μπορείς να βάλεις ότι οθόνη εκκίνησης θέλεις???

Όπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο που αλλάζει την οθόνη καλωσορίσματος???

Το TuneUp Utilities 2011 κάνει αυτές τις δουλειές.

Δημοσ.

;) Λοιπόν παιδιά βρήκα την λύση!!! ;)

Μετά από πολλές ώρες ψάξιμο .......

Η αιτια:

Παράθεση από: http://www.mydigitallife.info/2009/02/19/fix-and-restore-windows-7-boot-screen-that-changes-to-vista-style/

«The invalid and wrong boot screen for Windows 7 is due to missing locale entry in boot record, which failed to be set when editing or rebuilding the BCD. When locale is not found, Windows boot loader does not know which boot locale folder to look for the animated bootscreen.»

Η λύση:

Start -----> run-----> Cmd

bcdboot %WinDir% /l el-GR

ή

bcdedit /set {current} locale el-GR

Επανεκκίνηση του υπολογιστή ........

B) :P και όλα οκ!!! :P B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...