jimpapa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Θέλω την βοήθεια σας σε ένα περίεργο πρόβλημα που έχω κατά την εκκίνηση των windows 7. Παλιά είχα τα windows vista περασμένα αλλά μετά έβαλα τα windows 7. Για κάποιο διάστημα τα 2 λειτουργικά συνυπήρχαν στον υπολογιστή μου αλλά τελικά τα vista έφυγαν. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν ξεκινούν τα win7 εμφανίζεται η εικόνα αυτή: Αλλά μετά από λίγο σταματά και στην θέση της μου βγαίνει η εκκίνηση από τα vista Όταν φύγει και αυτή επανέρχονται τα win7 με την οθόνη καλωσορίσματος. Κατά κάποιο τρόπο μπερδεύεται το boot και την μισή εκκίνηση την κάνει σαν να έχω win7 και την άλλη μισή σαν να έχω win vista. Από το μπέρδεμα αυτό έχω την εντύπωση ότι καθυστέρει να μπουτάρει ο υπολογιστής. Δοκίμασα να κάνω repair στο boot αλλά τα ίδια. Καμιά ιδέα ρε παιδιά???
DooKoo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Πολύ περίεργο πρόβλημα.Τα 7 σου δουλεύουν καλά τουλάχιστον? Εγώ στη θέση σου θα έκανα φορμάτ.
hal9001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 δοκιμασες να κανεις repair? καποιο σκαλωμα θα εγινε αφου ειχες σε καποια στιγμη ταυτοχρονα win7 και vista. με ενα σωστο φορματ και εγκατασταση καθαρου win7 λειτουργικου θα εισαι κομπλε
popeye68 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Αυτήν την οθόνη την βγάζει όταν στο boot-άρισμα πατήσεις f8 για να κάνεις repair (επισκευή). Βoot-αρε με το δισκάκι των Win7 και σε κάποιοα οθόνη θα σου βγάλει "εγκατάσταση" ή "επισκευή". Πάτα "επισκευή" και στην επόμενη οθόνη επέλεξε "startup repair". Αν δεν διορθωθεί τότε κάνε αναγκαστικά format.
dazeman Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Θα έλεγα να μην κανεις τιποτε, εκτός κι εάν έχεις και άλλα προβλήματα εκτός απο αυτό που λές. Αυτο το ξεκίνημα έχω και εγώ στο netbook, που πριν ειχε windows xp, και κατα την εγκατάσταση των 7 έκανα φορματ στον δίσκο.
jimpapa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Πέρα από αυτό που σας είπα δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στα win7 και δουλεύουν μια χαρά. Στο αρχικό μου post είπα ότι έκανα repair .... τότε μου είχε βγάλει ένα μήνυμα ότι κάτι βρήκε στραβό στο boot και ότι το διόρθωσε .... αλλά δεν έκανε τίποτα....
TheELF Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μην ξεχνάμε εδώ ότι τα windows7 κατά την εγκατάστασή τους δείχνουν και κανονικά την εικόνα που ανέβασες σαν δεύτερη,δεν είναι δηλαδή αποκλειστικά των vista,βέβαια κατά την κανονική εκκίνηση δεν έπρεπε να σου την βγάζει.
nikomas50 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Πέρα από αυτό που σας είπα δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στα win7 και δουλεύουν μια χαρά. Στο αρχικό μου post είπα ότι έκανα repair .... τότε μου είχε βγάλει ένα μήνυμα ότι κάτι βρήκε στραβό στο boot και ότι το διόρθωσε .... αλλά δεν έκανε τίποτα.... Συνέβη ακριβώς το ίδιο και σε μένα μετά από repair system που έκανα γιατί δεν μου εγκαθιστούσε το SP1 αλλά το επανέφερα από ένα ghost που είχα κρατήσει προ δεκαημέρου και τώρα λειτουργεί κανονικά.
jimpapa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Επίσης να προσθέσω ότι σε άλλη εγκατάσταση win7 στο ίδιο pc αλλά σε άλλο δίσκο δεν υπάρχει πρόβλημα και η οθόνη εκκίνησης είναι όπως πρέπει να είναι. Έχω ακούσει για κάτι εντολές … fixboot …. fixmbr λέτε να κάνουν δουλειά? Υπάρχει κίνδυνος να γίνει καμιά στραβή??? Να μην μπουτάρει… ή να μην μπορώ να μπω μέσα στα windows??? Γιατί μετά … Κλάφτα Χαράλαμπε !!!
popeye68 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Κάνε ένα format να φτιάξει θέλει δεν θέλει. Αν έχεις αρχεία που χρειάζεσαι κάνε τα backup σε έναν εξωτερικό σκληρό ή ακόμη και στον 2ο δίσκο στο ίδιο pc. Οι εντολές που περιγράφεις ξέρω ότι είναι για να επαναφέρεις το MBR σε περίπτωση που έχει μετακινηθεί (δηλ. όταν δεν ανοίγουν τα windows). Δεν ξέρω αν το επισκευάζουν κιόλας.
nikomas50 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Κάνε ένα format να φτιάξει θέλει δεν θέλει. Αν έχεις αρχεία που χρειάζεσαι κάνε τα backup σε έναν εξωτερικό σκληρό ή ακόμη και στον 2ο δίσκο στο ίδιο pc. Οι εντολές που περιγράφεις ξέρω ότι είναι για να επαναφέρεις το MBR σε περίπτωση που έχει μετακινηθεί (δηλ. όταν δεν ανοίγουν τα windows). Δεν ξέρω αν το επισκευάζουν κιόλας. Με μεγάλη ευκολία προτείνεις στον άλλο να κάνει format για ασήμαντο λόγο. Το χρόνο που θα χρειαστεί για να επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στο μεταξύ και να εγκαταστήσει όλα τα προγράμματα και τις ενημερώσεις τον σκέπτεσαι? Μην ξεχνάμε εδώ ότι τα windows7 κατά την εγκατάστασή τους δείχνουν και κανονικά την εικόνα που ανέβασες σαν δεύτερη,δεν είναι δηλαδή αποκλειστικά των vista,βέβαια κατά την κανονική εκκίνηση δεν έπρεπε να σου την βγάζει. Προφανώς κάποιο αρχείο είναι υπεύθυνο γι' αυτή την εμφάνιση αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το βρώ από μια πρόχειρη σύγκριση που έκανα ανάμεσα στις δυο εμφανίσεις στα αντίστοιχα ghost. Θέλει ψάξιμο.
jimpapa Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την απόκρισή σας. Στην παρούσα φάση το format δεν το σκέπτομαι καν, διότι θα πρέπει να περάσω ξανά όλα μου τα προγράμματα, παιχνίδια κλπ, >100GB και χρόνος δεν υπάρχει… Μήπως κάποιο προγραμματάκι που να μπορείς να βάλεις ότι οθόνη εκκίνησης θέλεις??? Όπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο που αλλάζει την οθόνη καλωσορίσματος???
nikomas50 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μήπως κάποιο προγραμματάκι που να μπορείς να βάλεις ότι οθόνη εκκίνησης θέλεις??? Όπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο που αλλάζει την οθόνη καλωσορίσματος??? Το TuneUp Utilities 2011 κάνει αυτές τις δουλειές.
jimpapa Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν παιδιά βρήκα την λύση!!! Μετά από πολλές ώρες ψάξιμο ....... Η αιτια: Παράθεση από: http://www.mydigitallife.info/2009/02/19/fix-and-restore-windows-7-boot-screen-that-changes-to-vista-style/ «The invalid and wrong boot screen for Windows 7 is due to missing locale entry in boot record, which failed to be set when editing or rebuilding the BCD. When locale is not found, Windows boot loader does not know which boot locale folder to look for the animated bootscreen.» Η λύση: Start -----> run-----> Cmd bcdboot %WinDir% /l el-GR ή bcdedit /set {current} locale el-GR Επανεκκίνηση του υπολογιστή ........ και όλα οκ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.