Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση υπολογιστή για ατίθασο νιάτο

Cornes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.

Μολονότι δεν έχω άγνοια εν γένει περί υπολογιστών, έχω χάσει άρδην την επαφή μου με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις (η ρημάδα η ταχύτητα των εποχών) κι ελέω άμεσης κι επιτακτικής ανάγκης απόκτησης συστήματος για ένα παληκαράκι που διανύει τα γυμνασιακά του χρόνια, γίνεται επιβεβλημένη η "αξιοποίηση" των απόψεων/γνώσεών σας. Θα κατέφευγα σε αυτές που δόθηκαν και στο φίλο που ζητούσε από χρηματική άποψη κάτι αντίστοιχο, αλλά ο ίδιος είχε αποκλείσει την χρήση παιχνιδιών, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν αφορά τον νεαρό.

Το budget καταρχάς κυμαίνεται γύρω στα 500€ (50€ πάνω, 50€ κάτω δεν χάλασε ο κόσμος, αρκεί να μην ξεφύγουμε για τα καλά) άνευ οθόνης και δίχως OS και office, η δε χρήση έχει να κάνει με τα ενδιαφέροντα ενός μέσου έφηβου, τουτέστιν: internet, παιχνίδια, ταινίες κοκ. Προφανώς σε αυτά τα επίπεδα τιμής, στην καλύτερη θα παίζουμε με μια μέτρια κάρτα γραφικών, αλλά το βαλάντιο αυτό παραμένει και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Χρήσιμο επίσης η σύνθεση να αφορά ένα και μόνο κατάστημα υπολογιστών (e-shop, πλαίσιο, multirama κοκ), γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα εκ μέρους μου στησίματος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε προσφερόμενη σύνθεση κι ελπίζω ο μικρός σύντομα να χαμογελάει.

Δημοσ.

Φίλε μου αν το παιδί δεν παίζει παιχνίδια μπορεί να πάει σε ένα σύστημα με onboard κάρτα γραφικών που θα τον καλύψει σε οτιδήποτε άλλο και αν θέλει να κάνει.Απλά όοοοοταν και αν θελήσει να παίξει παιχνίδια θα ξέρει πως πρέπει να αγοράσει μια κάρτα γραφικών γιατί η onboard είναι αδύναμη για να παίξει βαριά παιχνίδια.Δεν υπάρχει δηλαδή λόγος να προβείς σε αγορά έξτρα κάρτας γραφικών η οποία να κάθεται απλά και να μην χρησιμοποιείται καθόλου επειδή πιθανολογείς ότι μπορεί κάαααποια στιγμή να του έρθει να παίξει παιχνίδια.Καλύτερα αυτά τα 70-80€ που θα έδινες τώρα στην κάρτα γραφικων extra εσύ να μείνουν στην άκρη να ξοδευτούν ΟΤΑΝ θα θελήσει να παίξει παιχνίδια.Θα πάρει τουλάιχστον 5 φορές καλύτερη κάρτα γραφικών η οποία και θα χρησιμοποιείται.

Δημοσ.

Σας μπέρδεψα αναίτια...το "δεν τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια" δεν αφορούσε το νεαρό, αλλά το φίλο που έχει ανοίξει αυτό το αντίστοιχο για σύστημα 500€ thread και στο οποίο θα κατέφευγα, αλλά η ανάγκη για πιο καλή κάρτα γραφικών αλλάζει τα δεδομένα και τη σύνθεση αυτή καθεαυτή, για να μου είναι τόσο χρήσιμες οι προτάσεις. Γι' αυτό κι άνοιξα καινούργιο, καθότι μια κάρτα γραφικών εκεί γύρω στα 100€ (ή λιγότερο) σε ένα σύστημα 500€ περίπου, θα αλλάξει τις ισορροπίες και στα άλλα υποσυστήματα.

Ελπίζω τώρα να το έκανα πιο διαυγές.

Δημοσ.

Καλά και μόνο ότι τα θέλεις από ένα κατάστημα αλλάζει τα δεδομένα.:)

Το Vision Studio από Θεσσαλονίκη είναι δεκτό ή μόνο e-shop,πλαίσιο multirama;

Πες μας και την οθόνη που θα χρησιμοποιηθεί.Αλλάζει τα πάντα και αυτή στην επιλογή της κάρτας γραφικών.

Δημοσ.

Sorry...ξεχάστηκα για την οθόνη. Αν και δεν έχουμε κατασταλλάξει, πιθανότατα να είναι αυτή: Dell Ultrasharp U2311H. Έχετε υπόψη μια τυπική 22''-23'' με ανάλυση 1920x1080px.

Αναφορικά με το κατάστημα, θα ήταν προτιμητέο κάποιο που να έχει έδρα Πειραιά/Αθήνα ώστε να μπορεί να παραληφθεί κι από τους γονείς του μικρού, αλλά αν τα μεταφορικά δεν ξεφεύγουν, θεμιτό κι οτιδήποτε εκτός πρωτεύουσας.

και πάλι ευχαριστώ!

Δημοσ.

93433251.jpg

Καλό είναι να μπεί και μεγαλύτερος σκληρός αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.Άφησα τον 500άρη να μην ξεφύγω πολύ σε χρήματα επειδή τον είχε σε καλή τιμή.Βάζει και τον 1tb και βγαίνει ~550€ αν θέλετε.Μπαίνει και αργότερα και δεύτερος αν δεν του φτάνει.Καλό επίσης θα ήταν για fullHD gaming να μπεί καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά σε αυτά τα λεφτά ότι καλύτερο γίνεται είναι η 5770 πιστεύω.Γνώμη μου πως αν το παιδί παίζει γενικά παιχνίδια βαριά καλύτερα να πάτε ή σε κάποια χρήματα παραπάνω για καλύτερη κάρτα γραφικών ή σε αγορά 1680χ1050 ανάλυσης οθόνη στην οποία θα είναι κομπλέ.Καλύτερα το πρώτο αν μπορούν να διαθέσουν κοντά στο 600άρι καθώς στην u2311 δεν είναι μόνο η ανάλυσή της η οποία αξίζει για να την αγοράσει κάποιος.Είναι και το πάνελ,είναι και η βάση της.Αν μπορούνε να ξεφύγουν λίγο ας πάνε σε αγορά 6850 πρωτίστως και στον phenom II 955 δευτερευόντως ανάλογα του πόσο μπορούν να ξεφύγουν.

Δημοσ.

visionf.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Να ένα από vision studio!

Με καμια 30αρα πάνω μπορει να χωρέσει και κανενας Χ4 και μετά θα έχει συστηματακι τουμπανο! :)

Δημοσ.

Ορίστε φίλε μου από μένα μια σύνθεση από το http://www.pc1.gr/index.php

post-178948-0-88882000-1298536444_thumb.png

Υ.Γ Το συναρμολογούν και στο φέρνουν δωρεάν.

Υ.Γ2 Δεν έβαλα καθόλου περιφερειακά γιατί δεν αναφέρθηκαν,αν χρειάζεται πες μας.

Δημοσ.

πολυ ωραίες συνθέσεις ...

απίστευτο τι μηχάνημα περνεις με 500 ευρω(170.000 δρχ)

οσο σκέφτομαι ποσο ειχα πάρει τον πρώτο Pentium η τον p4 ειναι να τρελένεσαι.

κάτι αλλο την 5770 και την 6850 την σηκώνει τα 430W??

γιατί εγώ πέρσι που πήρα την 5770 έπρεπε να κοιτάζω απο 650+

Δημοσ.

lol χαλαρά τη σηκώνει ένα καλό 400άρι.Ειδικά η 5770 100W καίει στο peak της που δεν πρόκειται να το φτάσιε ποτέ.Και 125W η 6850.Αυτό που γράφουν ότι για αυτές τις κάρτες χρειάζεται μεγαλύτερο από τόσα W τροφοδοτικό είναι πρώτον για να έχουν τον κώλο τους καλυμένο μην πάει ο άλλος και αγοράσει κανένα noname 350-400άρι του μείνει στο χέρι και τους την λέει κιόλας και δεύτερον γιατί οι παλιότερες κάρτες καίγανε πολύ περισσότερο.

http://img340.imageshack.us/f/gfxpowerchartbybrandgen.png/

Δημοσ.

πολυ ωραίες συνθέσεις ...

απίστευτο τι μηχάνημα περνεις με 500 ευρω(170.000 δρχ)

οσο σκέφτομαι ποσο ειχα πάρει τον πρώτο Pentium η τον p4 ειναι να τρελένεσαι.

κάτι αλλο την 5770 και την 6850 την σηκώνει τα 430W??

γιατί εγώ πέρσι που πήρα την 5770 έπρεπε να κοιτάζω απο 650+

Μια χαρά την σηκώνει και τα 650 είναι πολυ μεγάλη υπερβολη για την μικρή "5770"

Δες τι σηκώνω εγώ με ένα ποιοτικο 525αρι στην υπογραφή!! (i7 + 58xx crossfire + 3 HDD+ μπολικο OC)

Δημοσ.

H σύνθεση με την HD6850 για την dell U2311H κρίνεται επιτακτική και συνάμμα η καλύτερη.

Δεν μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα εφόσον τον ενδιαφέρει το gaming σε Fhd αναλύσεις. Όσο για το τροφοδοτικό, όπως είπαν και τα παιδιά ένα ποιοτικό και οικονομικό 400άρι σηκώνει άνετα την 6850. (εγώ την είχα σε ενα Hec 400W). :)

Δημοσ.

Με λίγα λόγια αυτό είναι το ολοκληρωμένο gaming pc των 600€

70755820.jpg

Αν ψάξεις σε άλλα μαγαζιά μπορεί να σου βγεί και κανένα 50€ πιο φθηνό,και από εκεί και πέρα αρχίζεις τις περικοπές ή τις προσθήκες ανάλογα με τα χρήματα.Αν υπάρχουν και άλλα βάζεις ssd,αν δεν υπάρχουν κόβεις τον 955 και πας σε athlon ΙΙ x4.Αλλά εντάξει νομίζω πως από τη στιγμή που δίνει μέχρι και 550€ άνετα το βρίσκει σε άλλο μαγαζί και με 1ΤΒ σκληρό ακριβώς έτσι χωρίς καμμία περικοπή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...