zoranb Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Aς πάμε στο 2ο project μου (βοήθειά σας ) πρόκειται για ένα τροχήλατο έπιπλο για lcd tv το οποίο θέλω να κάνω από πάνελ χαρτοκυψέλης για να φαίνεται πιό designάτο και ταυτόχρονα ελαφρύ! Tο ερώτημά μου έχει να κάνει με τον τρόπο ένωσης των πάνελ προκειμένου να φτιαχτεί το περιμετρικό τελάρο χωρίς όμως να φαίνεται ο τρόπος κόλλησης. Σκεφτόμουν να βάλω καβίλιες και ίσως και βίδες τις οποίες θα φρεζάρω και ακολούθως θα στοκάρω ώστε στο τέλος να βαφτεί με λάκα (ναι πάλι, τελικά έχω ψύχωση με τη λάκα). Αλλά δεν ξέρω με τί πατέντα θα γίνουν οι τρύπες για τις καβίλιες σε κάθε πάνελ χαρτοκυψέλης, που θα πρέπει να είναι απόλυτα κάθετες ώστε να κουμπώσουν σωστά τα κομμάτια. Δεν έχω βάση για δράπανο ώστε να το έκανα σωστά κ γρήγορα... τί άλλη λύση λοιπόν έχω τώρα;
klainmaingr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Σκεφτόμουν να βάλω καβίλιες και ίσως και βίδες τις οποίες θα φρεζάρω και ακολούθως θα στοκάρω ώστε στο τέλος να βαφτεί με λάκα (ναι πάλι, τελικά έχω ψύχωση με τη λάκα). Αλλά δεν ξέρω με τί πατέντα θα γίνουν οι τρύπες για τις καβίλιες σε κάθε πάνελ χαρτοκυψέλης, που θα πρέπει να είναι απόλυτα κάθετες ώστε να κουμπώσουν σωστά τα κομμάτια. 這是對我所有的希臘 Ύστερα λένε οτι οι gamers έχουν δική τους γλώσσα. Nothing to contribute here. Απλά είχα καιρό να δω δυο άγνωστες λέξεις σε μια πρόταση Καλή επιτυχία και με αυτό το project. Η πρόταση μου είναι να δείς πως συναρμολογούνται τα αντίστοιχα έπιπλα του ΙΚΕΑ. Είναι τρομερά απλοποιημένα και πρακτικά και νομίζω οτι δεν θα δυσκολευτείς να φτιάξεις κάτι σχετικό αν μπορέσεις να βρείς τα βιδοparts. Απο πλευράς τρυπήματος είναι πάναπλα. Αυτο με ρόδες; http://www.ikeafans.com/galleries/index.php?c=10&page=101
zoranb Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 ποιό έτοιμο έχεις δεί που να μοιάζει με αυτό που θέλω να φτιάξω;
bluesattack Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Στα γρηγορα με σκρουτζαρισμα..χωρις ψαξιμο σε μαγαζια http://www.skroutz.gr/c/883/furnitures-for-tv.html?page=2 Τροχηλατα ξυλινα η με γυαλι.Αν πιασουμε και αυτα που δεν εχουν ροδες αλλα μπορεις να προσθεσεις εσυ ευκολα ..χαμος Αν θελεις συγκεκριμενες διαστασεις ενταξει.Αν θες την χαρα της δημιουργιας πασο.Αν τα θεωρεις επιφοβα μερικα και θελεις να φτιαξεις μια τουμπανατη γερη κατασκευη να αντεχει το βαρος μικρης η μεγαλης τηλεορασης οκ (θα στοιχισει ελαφρως ).Αν θελεις να φτιαξεις μια απλη , ελαφρια κατασκευη πιστευοντας οτι θα εχεις κερδος εναντι μιας ετοιμης εγω ψηφιζω οχι
zoranb Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 φυσικά κ δεν γίνεται για το κέρδος κλπ. σίγουρα για το ταξίδι αλλά κ το design, εάν προσέξεις το δικό μου είναι 5cm πάχος το κάθε ξύλο (πάνελ) το οποίο δίνει ένα βαρύ designάτο λιτό στυλ
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 designάτο ; ένα απλό ορθογώνιο είναι με ροδάκια.
zoranb Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 είναι ένα χοντρό ορθογώνιο με ροδάκια 5 cm δεν είναι κ λίγο, δεν το συναντάς συχνά τέτοιο έπιπλο... νομίζω!
pournaras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Τι εννοεις με το "πανελ χαρτοκυψελης";
klainmaingr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 είναι ένα χοντρό ορθογώνιο με ροδάκια 5 cm δεν είναι κ λίγο, δεν το συναντάς συχνά τέτοιο έπιπλο... νομίζω! Αστειεύεσαι θέλω να πιστεύω
zoranb Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Τι εννοεις με το "πανελ χαρτοκυψελης"; http://www.akritas.gr/?page_id=449 Αστειεύεσαι θέλω να πιστεύω καθόλου
gtroza Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 για να μην κουράζουμε το πρόβλημα κόβεις τα κομάτια λίγο πιό μεγάλα σε μήκος, περίπου 1-2 εκ αφαιρείς απο όλα τα σόκορα ένα μέρος του χαρτιού σε βάθος λιγο μεγαλύτερο απο το πάχος τοποθετείς- κολλάς ένα κομάτι ξύλου σε όλο το φάρδος, με πάχος ακριβώς όσο το ύψος του χαρτιού, δηλαδή όση είναι η εσωτερική απόσταση των κοντραπλακέ ή mdf κόβεις τις άκρες όπου θα γίνει η σύνδεση, με φάλτσο 45 μοίρες, και έτσι έχεις άκρες με εσωτερική "ψύχα" ώστε να μπορεί να γίνει μιά "ισχυρή" σύνδεση, με καβίλιες στα 2 μεγάλα κομάτια, το εσωτερικό ξύλο που θα βάλεις πρέπει να έχει λίγο πιό μεγάλο βάθος ώστε να κάνεις τρύπες για να βιδώσεις ροδάκια με πείρο αλλιώς ροδάκια με επιφάνεια και 4 τρύπες για βίδωμα στο κοντραπλακέ ή mdf καλή επιτυχία zoranb! τέλειο θα γίνει το εγκρίνω! μπορείς και μέ κάθετη σύνδεση, αλλά μάλλον θα έχεις πρόβλημα στα σόκορα τώρα βέβαια έχεις πρόβλημα "τεχνικής" ίσως χρειαστείς βοήθεια απο μαραγκό με "ράδιαλ", για τα φάλτσα .
zoranb Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 σευχαριστώ gtroza, κοίτα... - δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να κόψω όλα τα κομμάτια 1-2εκ μεγαλύτερα - γιατί προτείνεις, να μην τα αφήσω έτσι να κολληθούν κάθετα; - βασικά δεν θα έχω σόκορα γιστί, τα πάνελ αυτά σκέφτομαι να τα πάρω σε καπλάμά. Οπότε θα θέλει ένα καλό τρίψιμο για λάκα που το προορίζχω μετά!
gtroza Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 αν τα κομάτια έχουν τελειώματα γύρω γύρω απλά τα κολλάς, μάλλον και με κάποιες κάποιες καβίλιες και είσαι εντάξει άν όμως τα σόκορά τους μένουν "ανοιχτά" , πρέπει με κάποιο τρόπο να τα κλείσεις, αλλιώς θα φαίνονται τα χαρτόνια είπα λίγο μεγαλύτερα ώστε να μπορούν να κοπούν ακριβώς σε φάλτσο 45 μοιρών .
zoranb Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 έχω δύο λόγους γιατί δεν θα προτιμούσα το 45ο φάλτσο που προτείνεις και θα ήθελα τη γνώμη σου 1. από πλευράς design πιστεύω πως η κάθετη συγκόλληση είναι πιό όμορφη κ δείχνει πιό στιβαρή κ μίνιμαλ, τί λες; 2. τα συγκεκριμένα πάνελ χαρτοκυψέλης δεν έχουν γεμίσματα όταν κόβονται,γιατί είναι κούφια (μόνο η χαρτοκυψέλη υπάρχει) οπότε θα είναι και δύσκολο να γίνουν φάλτσα γεμίσματα δεν συμφωνείς; Eκτός από τις χαρτοκυψέλες του Ακρίτα, ποιός άλλος έχει αντίστοιχο προϊόν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.