Προς το περιεχόμενο

12αρηδες Ανεμιστηρες

mavlamemos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οι xilence που πρότεινα εγώ(δείτε στη αρχή του topic) είναι pwm?έχει σημασία αν θα συνδέσεις το cooler στο τροφοδοτικο η στην mobo για να λειτουργεί το pwm?και επεισης πρέπει να ρυθμίσεις τα bios για να ενεργοποιησεις το pwm?έχω τα παραπάνω xilence αλλα λέω να τα αλλάξω με coolermaster sickleflow τι λέτε?θα κάνουν το ίδιο θόρυβο και θα δουλεύουν στο full συνέχεια?ελπίζω να μην σας κούρασα παρα πολυ. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσύ θα μας πεις αν είναι PWM. 3 καλωδιάκια δεν έχει; Δεν είναι ;)

Οι PWM έχουν τέσσερα καλώδια, και για να ανεβοκατεβάζουν στροφές πρέπει να είναι ενωμένοι με το motherboard σε PWM fan header. Για το fan που σκέφτεσαι καλύτερα να μας δώσεις κάποιο link.

Αυτά είναι τα cooler που θέλω να αντικαταστησω τα xilence:http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/CoolerMaster-SickleFlow-Blue-LED-Fan-120mm-R4-L2R-20AC-GP.htm

Έχω για mobo την gigabyte ga945p s3.

Έχει ως ικανότητα το pwm?

Pwm μεσω molex είναι εφικτό;

Το συγκεκριμένο CM είναι πολύ καλό, good choice ;)

Η μητρική σου έχει PWM στην έξοδο για το cpu fan (ρίξε μια ματιά και στις άλλες, αν έχει και αλλού 4 pins) για τις υπόλοιπες εξόδους δεν θυμάμαι. Αν έχει μόνο μια PWM και θέλεις να βάλεις δύο, πρέπει να βρεις ένα extension σε Υ διάταξη. Αν βάλεις τα fans πάνω σε molex θα δουλεύουν @ 100%, και τότε μόνο κάτι σε fan controller θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει...

για να μην ανοιγω τοπικ για 12αρηδες , θελω να βαλω 2 12ρηδες σε push - pull στην corsair h50 , εχετε να προτεινεται καποιον?

αυτοι θα μου κανουν?

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/CoolerMaster-SickleFlow-Blue-LED-Fan-120mm-R4-L2R-20AC-GP.htm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις παρέλαβα τα ανεμιστήρια. Λοιπόν έχω την εξής απορία. Πριν τους εγκαταστήσω θέλω να ρωτήσω αν βάλω τους 2 scythe pwm σε ένα διακλαδωτήρα, πάλι 4-pin κι έπειτα τον ενώσω στην υποδοχή της μητρικής θα μπορώ να ελέγχω την ταχύτητα των ανεμιστήρων κανονικά μέσω bios ε;;;;

οκ λειτουργεί κανονικά. Όταν είναι idle δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου αλλά σε full load κάνει θόρυβο. Σπάνια ξεπερνάω όμως τους 47C που έχω βάλει target temp στο bios οπότε δε με νοιάζει. Είμαι ευχαριστημένος.

edit: Λοιπόν βιάστηκα να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Μόλις κούμπωσα και την NB στο πλάι άρχισε να βουίζει χωρίς λόγο.την ξεβίδωσα και την κράτησα στο χέρι ενεργή κι ο θόρυβος σταμάτησε. Άρχισα να την πλησιάζω σιγά σιγά προς τη σίτα κι όσο πιο κοντά έφτανε τόσο πιο πολύ βούιζε. Χαμήλωσα τις στροφές από το bios αλλά πάλι βούιζε με πιο αργό ρυθμό. Η ΝΒ είναι αυτή. Πριν είχα έναν coolermaster 12άρη χωρίς κανένα πρόβλημα.

Να κι ένα video για να ακούσετε:

http://www.youtube.com/watch?v=CJuHjRGMHVg

edit 2: Έβαλα και τον ανεμιστήρα της corsair που είχε η Α70 στην ίδια θέση στο πλάι και κάνει κι αυτός ακριβώς τον ίδιο θόρυβο. Συμπέρασμα: Η σίτα του κουτιού δεν είναι σωστά σχεδιασμένη ώστε όταν ρουφάνε αέρα οι ανεμιστήρες δημιουργείται θόρυβος;;; ΚΟΥΦΟ!!!

Επεξ/σία από chrisosfp488

Ολόκληρο το side-panel λειτουργεί ως ηχείο-ενισχυτής που ενδυναμώνει σε μέγιστο βαθμό το θόρυβο "κύλισης" του ανεμιστήρα. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τη ροή αέρα μέσω της γρίλιας, αντιθέτως πιστεύω ότι είναι καθαρά το bearing του ρότορα... Θα σε κουφάνω τώρα, αλλά στη θέση του θα κάλυπτα το πάνελ είτε με μονωτικό Akasa είτε με Dynamat και θα το "βούλωνε" με τη μία.

Θα διαφωνήσω μαζί σου.Ο θόρυβος δημιουργείται μόνο από τον αέρα καθώς περνάει από τη γρίλια. Όταν βάζω τον ανεμιστήρα σε αντίθετη φορά δηλαδή να βγάζει αέρα προς τα έξω δεν ακούγεται τίποτα.Επίσης αν καλύψω με μία χαρτοπετσέτα πχ ή οτιδήποτε την γρίλια πάλι δεν ακούγεται τίποτα.

Για θυμησε μας πιο κουτι εχεις?αν και απ'οτι βλεπω ειναι ενα της xigmatek σωστα?τωρα και εγω υποθετω ετσι οπως τα λες οτι ειναι θεμα γριλιας.φυσικα η λυση δεν ειναι να κοψεις το κουτι.

Κανε το εξης απλο μπας και καλυτερεψουν λιγο τα πραγματα(και μην γελασεις).Παρε ενα καλσον και κοψε το στο μεγεθος της γριλιας,τεντωσε το και κολλησε το καλα με καποια κολλητικη ταινια απο την μεσα πλευρα ετσι ωστε να λειτουργει και σαν φιλτρο για τις σκονες αλλα ταυτοχρονα να μειωθει και λιγο ο αερας που περναει μεσα απο τις γριλιες.

Εχω καλυψει με αυτο τον τροπο ολες τις γριλιες του κουτιου μου και ειδικοτερα στο πλαινο καπακι που εχω εναν ανεμιστηρα,περα απο το οτι κραταει πολυ σκονη,εχει μειωθει και λιγο ο θορυβος που εκανε ταυτοχρονα με την ροη του αερα που περναει.αλλα εγω παλι εκει εχω εναν coolermaster 1000 στροφων.Απλα προσεξε να το στερεωσεις καλα και μην το ρουφιξει κανενας ανεμιστηρας ετσι οπως γυριζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...