lionheart75 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Τον i7 870 με θερμοκρασίες περίπου 40-45 σε full load (δεν είμαι σπίτι για να πω σίγουρα). Κοίτα ο NB PL2 θαρρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή σε σχέση κόστους/ποιότητας/απόδοσης/θορύβου. Τα ~56cfm και το σχετικά υψηλό static pressure σε σχέση με τις μόλις 1400rpm και τα ~20db θορύβου τον καθιστούν αν όχι τον κορυφαίο έναν απο τους κορυφαίους που κυκλοφορούν και σίγουρα τον κορυφαίο στην κατηγορία τιμής του. Πιστεύω λοιπόν ότι θα έχεις ίσως και καλύτερα αποτελέσματα με αυτόν απο ότι με τον stock της coolermaster αλλά σίγουρα πολύ πιο αθόρυβη λειτουργία. Απο την άλλη αν οι θερμοκρασίες σου είναι αυτές δεν βρίσκω το λόγο να μην το κάνεις, είναι πολύ καλές έτσι και αλλιώς. 2-3 βαθμοί πάνω - κάτω δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί για τόσους μιλάμε.
drentas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Σήμερα έτυχε και πήγα στο πλαίσιο στην Καλαμαριά και είχαν φέρει 2 noise blocker. Τα μοντέλα δεν τα θυμάμαι ακριβώς. 12άριδες και οι 2 ο ένας 21 και ο άλλος 9 ευρώ. Είναι όντως τόσο καλοί αυτοί?
mavlamemos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Σήμερα έτυχε και πήγα στο πλαίσιο στην Καλαμαριά και είχαν φέρει 2 noise blocker. Τα μοντέλα δεν τα θυμάμαι ακριβώς. 12άριδες και οι 2 ο ένας 21 και ο άλλος 9 ευρώ. Είναι όντως τόσο καλοί αυτοί? Ειναι οντως τοσο καλοι... Τη μαρκα δεν την ηξερα καν και ακολουθησα τη συμβουλη των παλικαρων εδω μεσα. Πρεπει να πω οτι το μηχανακι εσκασε να κανει σα turbo jet. Οι coolermaster που ειχα μπροστα σ´αυτους ειναι ολιγον μαπα για μενα. Sent from my iPod touch using Insomnia
phanispal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Καλοί είναι, βέβαια τα 21€ είναι κάπως αρκετά, αλλά και ο Noctua κάπου τόσο κοστίζει.
lionheart75 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Oι ΝΒ PL2 που προτάθηκαν κάνουν 14,5€ στο Πλαίσιο και 13€ στο eworld. 21€ κάνουν αυτοί οι NB οι οποίοι δεν προτάθηκαν: http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/NoiseBlocker-Fan-Multiframe-M12-S3-120mm-L-M12S3.htm
Dosas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Οι sleeve bearing όπως είναι οι noiseblockers, γίνεται να τοποθετούνται οριζόντια φυσώντας προς τα πάνω ή χαλάνε;
Navu Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Oι ΝΒ PL2 που προτάθηκαν κάνουν 14,5€ στο Πλαίσιο και 13€ στο eworld. 21€ κάνουν αυτοί οι NB οι οποίοι δεν προτάθηκαν: http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/NoiseBlocker-Fan-Multiframe-M12-S3-120mm-L-M12S3.htm Φίλε lionheart75 (κάνω πάτημα στο ποστ σου για να το ακούσουν όλοι), οι multiframe βάσει δοκιμών είναι υποδεέστεροι των PL2 (ω, ναι, συμβαίνουν και αυτά!): ούτε ψύχουν καλύτερα, ούτε είναι πιο ήσυχοι (πάντα στις ίδιες στροφές λειτουργίας). In fact, υπολείπονται και άλλων ακόμη φτηνότερων υλοποιήσεων. Τώρα, αν έχουν εγγύηση 20 χρόνια ή αν το σασί τους είναι από σιλικόνη και εκμηδενίζει τους κραδασμούς αναγκαστικά ΔΕ θα τα λάβω υπόψη μου εφόσον ήδη μπορώ να κάνω τη δουλειά μου πάρα πολύ καλά και με φτηνότερους (PL2). @Dosas βάλτους όπως θες, το μόνο που χαλάει τον ανεμιστήρα είναι η σκόνη και η πολυετής έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.
lionheart75 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Συμφωνώ απόλυτα φίλε Navu. Οι NB multiframe είναι πολύ υπερτιμημένοι και δεν αξίζουν τα 20+ €. Χίλιες φορές Noctua ή Bequiet αν θέλει κάποιος να δώσει κάτι παραπάνω απο τους PL2 (αν και είναι υπερβολή τόσα χρήματα για Fans και δεν βρίσκω τον λόγο). Btw καλή και πολύ φθηνή λύση είναι και οι Nexus αλλά δυστυχώς δεν τους βρίσκεις πια.
Commendatore Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Συμφωνώ απόλυτα φίλε Navu. Οι NB multiframe είναι πολύ υπερτιμημένοι και δεν αξίζουν τα 20+ €. Χίλιες φορές Noctua ή Bequiet αν θέλει κάποιος να δώσει κάτι παραπάνω απο τους PL2 (αν και είναι υπερβολή τόσα χρήματα για Fans και δεν βρίσκω τον λόγο). Btw καλή και πολύ φθηνή λύση είναι και οι Nexus αλλά δυστυχώς δεν τους βρίσκεις πια. Δεν ξέρω εάν αξίζουν τα λεφτά αυτά οι multiframe, αλλά ομολογώ πως ίσως έμπαινα στον πειρασμό εξαιτίας του πολύ πρακτικού τρόπου στήριξης, κάτι που φαντάζομαι θα έκανε το καθαρισμό του ....παιχνιδάκι ! Κάτι ανάλογο νομίζω πως είχε κάνει και η Enenrmax
lionheart75 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δεν ξέρω εάν αξίζουν τα λεφτά αυτά οι multiframe, αλλά ομολογώ πως ίσως έμπαινα στον πειρασμό εξαιτίας του πολύ πρακτικού τρόπου στήριξης, κάτι που φαντάζομαι θα έκανε το καθαρισμό του ....παιχνιδάκι ! Κάτι ανάλογο νομίζω πως είχε κάνει και η Enenrmax Στην ουσία αυτό είναι μόνο το προτέρημά τους και αυτό πληρώνεις πέραν της πολυετούς εγγύησης που μικρή σημασία έχει για fans κακά τα ψέματα. Όμως αν σε ενδιαφέρει η ησυχία πέραν του αποτελέσματος, τότε δεν συμφέρει καθόλου αφού τα συγκεκριμένα fans είναι πολύ ακριβότερα απο τα PL2 και πιο θορυβώδη ακόμα και απο τα Bequiet που ομολογουμένως είναι ακόμα πιο ήσυχα αλλά με ελαφρώς χειρότερη απόδοση απο τα PL2. Προσωπικά καθαρίζω σχολαστικά τα πτερύγια των Fans με ένα πινελάκι σε τακτά χρονικά διαστήματα και μετά ρίχνω ένα φύσημα για να φύγουν και τα τυχόν υπολείμματα που απέμειναν. Δεν γίνεται ίσως τόσο καθαρή δουλειά όπως με την ευκολία που σου παρέχουν οι multiframe αλλά δεν έχω σκοπό να τα κρατήσω και για πάντα.
thinlizzy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Έβαλα και εγώ τον PL2 πάνω στην Hyper 212. Ομολογώ πως στις φουλ στροφές (1400) έκανε θόρυβο, καθώς οι υπόλοιποι ανεμιστήρες στο κουτί δεν κάνουν καθόλου θόρυβο (κάρτα γραφικών με Accelero και ανεμιστήρες κουτιού στα 7V). Έτσι τον έβαλα να "βλέπει" το Voltage από το Bios και ησύχασα. Τώρα τρέχει στις περίπου 850 σε idle.
thinlizzy Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Αν εννοείς διαφορές στην θερμοκρασία, 2-3 βαθμούς πάνω σε idle και 5-6 σε full. Έτσι και αλλιώς με την 212 έχω χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε δεν με πειράζει και τόσο.
Navu Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Έβαλα και εγώ τον PL2 πάνω στην Hyper 212. Ομολογώ πως στις φουλ στροφές (1400) έκανε θόρυβο, καθώς οι υπόλοιποι ανεμιστήρες στο κουτί δεν κάνουν καθόλου θόρυβο (κάρτα γραφικών με Accelero και ανεμιστήρες κουτιού στα 7V). Έτσι τον έβαλα να "βλέπει" το Voltage από το Bios και ησύχασα. Τώρα τρέχει στις περίπου 850 σε idle. Δεν κάνει τόσο θόρυβο ο ίδιος ο ανεμιστήρας όσο η ροή του αέρα όταν περνάει μέσα από το fins της ψήκτρας. Στην ουσία, πιάνουμε τα "ανώτερα μαθηματικά" περί αποστάσεως και διάταξης fins, εδώ γίνεται μεγάλο πανηγύρι... Αν τρέξεις τον ίδιο ανεμιστήρα "στον αέρα", κρατώντας τον από τη μία άκρη με το χέρι σου δε θα ακούσεις σχεδόν τίποτα (ειδικά σε σύγκριση με άλλους 1400άρηδες).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα