Προς το περιεχόμενο

Επιλογή ηλιακού, απόψεις από ειδικούς-πεπειραμένους

Καλαμαριώτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα

Σας χαιρετώ όλους σαν φρέσκος στην παρέα σας και σπεύδω να ζητήσω τη βοήθεια και την άποψη κάποιων ειδικών και

έμπειρων, για να επιλέξω ηλιακό θερμοσίφωνα. Έχω τετραμελή οικογένεια και ύστερα από μια περιήγηση στις σελίδες

σας έχω καταλήξει στην εξής γενική φόρμα:

α} Ηλιακός κλειστού κυκλώματος

β} Μπόϊλερ διπλής ενέργειας, 150 λίτρων, με εναλλάκτη διπλού μανδύα, εσωτερικά χαλυβδοέλασμα 3mm και διπλή

επίστρωση duroglass, μόνωση πολυουρεθάνης 6-7 mm και εξωτερικά αντιμαγνητική λαμαρίνα.

γ} Συλλέκτης επιλεκτικός με χάλκινους σωλήνες και χάλκινη ή αλουμινένια επιλεκτική επιφάνεια, κολλημένη με μέθοδο

ultrasonic και επίστρωση με οξείδια τιτανίου (TiNOX blue), επιφάνειας 3 m2 και γυάλινη πλάκα low iron, 4 mm.

δ} Βάση στήριξης για κεραμοσκεπή, γαλβανισμένη.

ε} Πιστοποιητικό για την απόδοση του συλλέκτη από ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ (βαθμό αποδόσεως ή ενεργειακή απολαβή, Kwh/m2, κλπ)

στ}Γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας για πάνω από 5 χρόνια.

Από μια πρώτη ματιά, κυρίως στις Βορειοελλαδίτικες κατασκευάστριες εταιρείες (και όχι φασόν), έχω διαπιστώσει ότι

οι πιο σοβαρές είναι η ΗΛΙΟΝΑΛ και η ΛΑΤΟ. Ένα από τα κριτήρια επιλογής είναι και η εντοπιότητα που μεταφράζεται

σε λιγότερα έξοδα μεταφοράς καθώς και στην αμεσότητα ανταπόκρισης όταν υπάρξει ανάγκη για service.

Όμως, νοιώθω πως όλα αυτά είναι και κάπως θεωρητικά, που σαν καλός μαθητής τα συγκέντρωσα από τις συνομιλίες

σας στο πολύ κατατοπιστικό forum, από τα sites των εταιρειών και από κάποιες συζητήσεις με κατασκευαστές σε μια

πρόσφατη έκθεση (16-20 Φεβρ.)στη Θεσ/νίκη. Γιαυτό, πιστεύω τελικά πως ζητώντας τη γνώμη σας θα αποφασίσω με

περισσότερη σιγουριά, τόσο για τις προδιαγραφές (φόρμα), όσο και για την εταιρεία. Περιμένω σύντομα απαντήσεις.

Δημοσ.

εμενα παντως γιατι τα β) γ) και ε) (περα απο τη συζητηση με συγκεκριμενες σοβαρες αλλα κατα τα αλλα ψιλοαγνωστες εταιρειες) μου κανουν κατι παρομοιο με τις φωτογραφικες περιγραφες προιοντων σε παραγγελιες του δημοσιου; :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...