beastgr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Όπως και επίσης ότι το proficiency (οποιοδήποτε) δεν είναι valid for life. Σε αγγλικά πανεπιστήμια που έκανα αίτηση πριν κανα 5-6 χρόνια δεχόντουσαν το cambridge αν το έχεις πάρει μέχρι και 2 χρόνια πριν (και πολύ λογικά) μιας και αν δεν τη μιλάς τη γλώσσα δεν παίζει να την θυμάσαι και πολύ μετά από χρόνια... Το καλύτερο για μένα είναι να μη δώσεις τίποτα. Μαθαίνεις αγγλικά μόνος / η σου βλέποντας ταινίες με αγγλικού υπότιτλους όπως είπε και κάποιος άλλος, διαβάζοντας άρθρα, βιβλία, περιοδικά κτλ κτλ κτλ και είσαι άρχοντας. Όταν και αν θα χρειαστείς να πας για καμιά εξέταση δίνεις τπτ TOEFL / IELTS κτλ κτλ κτλ και τελειώνεις. Επίσης αν είσαι μάγκας στα πανεπιστήμια που σε πρήζουν για πτυχίο ζητάς να κάνεις μια συνέντευξη μαζί τους για να δουν το επίπεδό σου Τέσπα εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δε χρειάζεται οπως και δήποτε να έχεις το super duper πτυχίο αλλά απλά να ξέρεις τη γλώσσα και να μπορείς να το αποδείξεις (φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις του στυλ καθηγητής αγγλικών κτλ) ΥΣ : Έχω το prof αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και πουθενά (σιγα μην με πιστέψει κανείς ότι το πτυχίο που έχω πάρει 10 χρόνια πριν είναι και απόδειξη του ότι ξέρω αγγλικά!)
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Όπως και επίσης ότι το proficiency (οποιοδήποτε) δεν είναι valid for life. Σε αγγλικά πανεπιστήμια που έκανα αίτηση πριν κανα 5-6 χρόνια δεχόντουσαν το cambridge αν το έχεις πάρει μέχρι και 2 χρόνια πριν (και πολύ λογικά) μιας και αν δεν τη μιλάς τη γλώσσα δεν παίζει να την θυμάσαι και πολύ μετά από χρόνια... Το καλύτερο για μένα είναι να μη δώσεις τίποτα. Μαθαίνεις αγγλικά μόνος / η σου βλέποντας ταινίες με αγγλικού υπότιτλους όπως είπε και κάποιος άλλος, διαβάζοντας άρθρα, βιβλία, περιοδικά κτλ κτλ κτλ και είσαι άρχοντας. Όταν και αν θα χρειαστείς να πας για καμιά εξέταση δίνεις τπτ TOEFL / IELTS κτλ κτλ κτλ και τελειώνεις. Επίσης αν είσαι μάγκας στα πανεπιστήμια που σε πρήζουν για πτυχίο ζητάς να κάνεις μια συνέντευξη μαζί τους για να δουν το επίπεδό σου Τέσπα εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δε χρειάζεται οπως και δήποτε να έχεις το super duper πτυχίο αλλά απλά να ξέρεις τη γλώσσα και να μπορείς να το αποδείξεις (φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις του στυλ καθηγητής αγγλικών κτλ) ΥΣ : Έχω το prof αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και πουθενά (σιγα μην με πιστέψει κανείς ότι το πτυχίο που έχω πάρει 10 χρόνια πριν είναι και απόδειξη του ότι ξέρω αγγλικά!) Οπως ειπα ειναι θεμα ΤΡΟΠΟΥ κ οχι ΚΟΠΟΥ. Αρχικα, φυσικα και το Cambridge Proficiency ειναι valid for life.Κατα δευτερον ειναι λογικο εαν πεφτεις σε μπαζα admin υπαλληλους να λενε τις ακυροσυνες πηγαινοντας βαση IELTS. Eπειδη λοιπον ΚΑΝΩ PART TIME ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟ UCL ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ PROFICIENCY ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 1997 να πω οτι ακριβως την ιδια ακυροσυνη αντιμετωπισα κ εγω.Απαντησα πολυ απλα με forward του email που ειχα απο το Cambridge για την διαρκεια ζωης του κ στα καπακια ειπαν ναι εχετε απολυτο δικιο κ συγνωμη. κ επισης εδω. Common European Framework of Reference for Languages In the Common European Framework of Reference for Languages CPE is ranked at the C2 level. Like all the other Cambridge exams, once the candidate has passed the exam this qualification never expires. It is considered to be very valuable for professional purposes, since a large number of companies and employers use it as an indicator of the would-be employee's English skills. K εδω http://www.cambridgeforlife.org/exam_cpe.html Successful candidates are awarded the Cambridge ESOL CPE certificate, which is valid for life, approximately 10 weeks after the exam. Και κυριως εδω. http://www.cambridgeforlife.org/faq.html#a6 Are the certificates recognised by overseas universities as English language requirement for entrance, or would I still need to sit for either TOEFL of IELTS? Universities in Britain, North America and throughout the world accept the certificates awarded to successful candidates at CAE and CPE levels as evidence of an adequate standard of English for admission to undergraduate and post graduate degree courses. Furthermore, both IELTS and TOEFL qualifications have a validity period of two years whereas the Cambridge English certificates are valid for life.
BritGreek Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Για μένα, κορυφαίο Proficiency είναι αυτό του City & Guilds. Είναι από τους μεγαλύτερους εξεταστικούς φορείς στον κόσμο, με παγκόσμιο κύρος. Αν θέλεις, κοίταξέ το και δεν θα χάσεις. Επίσης, έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να δώσεις ξανά το μέρος στο οποίο κόβεσαι (είτε γραπτό, είτε προφορικό μέρος). Απλά το Cambridge Proficiency μονοπωλούσε για δεκαετίες την ελληνική αγορά και γι' αυτό είναι και πιο γνωστό.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Απλά το Cambridge Proficiency μονοπωλούσε για δεκαετίες την ελληνική αγορά και γι' αυτό είναι και πιο γνωστό. Καλα,χωρις να ξερω πως γινεται η εξεταση του City and Guilds πολυ αμφιβαλω οτι το Cambridge θα το αφησει ετσι αναπαντητο να αιωρηται στην αγορα ως προς το εαν ειναι κορυφαιο η οχι.Εαν τιθεται τετοιο θεμα δεν παιζει το Cambridge να μην το ''τσακισει'' ανταγωνιστικα.Ικανους τους εχω να βαλουν ως βαση το Β και παραλληλα να το δυσκολεψουν μονο κ μονο για να παραμενουν οι πρωτοπωροι παγκοσμιως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.