Προς το περιεχόμενο

Cosmote ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ Χρεωσεις ΙΝΤΕΡΝΕΤ WAP

pema

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειμαι χρηστης blackberry κινητου BOLD 9700 και χρησιμοποιω το πακετο blackberry Internet οπου θα επρεπε να μπαίνω απεριοριστα στο ιντερνετ και να βλεπω τα email mou, google, facebook κτλ, με ενα σταθερό παγιο 15 ευρω . Ο λόγος που πληρώνω αυτο το πάγιο ειναι προφανως γιατι έχω τη συσκευη blackberry και για να μην έχω οποιεσδηποτε άλλες χρεωσεις.

Σαν φοιτητρια τους λογαριασμούς τους πλήρωνε η μητέρα μου και ειχα ζητησει να μου έρχονται ηλεκτρονικα οι αναλυτικές, οπου δεν τις ειχα κοιταξει γιατι συγκεκριμενα το MYCOSMOS ειχε κολλησει πολυ καιρο (μηνες) και απλά τις ελεγα το ποσο πήγαινε σε γερμανό και το πλήρωνε. εχωντας αυξημενους λογριασμους κοιταζοντας το νοεμβριο τις αναλυτικες διαπιστωσα πως τόσο καιρο περα απο το πακετο blackberry internet 15 ευρώ χρεώνομαι κάθε μηνα εξτρα WAP ιντερνετ παράλληλα στα ποσά των 10 - 100 ευρώ τον μήνα.

Φυσικά πηγα επιτόπου στη κοσμοτε τι τους εξηγησα περιτινώς πρόκειται, εκανα αμφισβήτηση και περίμενα να δω τι θα γίνει.

Τους λογαριασμούς τους τελευταίους που μου έχουν χρεώσει WAP 100 ευρώ φυσικα και αρνούμαι να τους πληρώσω γιατι ο λογος που πληρώνω ιντερνετ απεριοριστο ειναι για να μην περναω απο τετοιου ειδους χρεώσεις και κοροιδιες.

Μου έκοψαν τη γραμμη, μετα απο πολλες προσπαθειες συνεννοησεως και που λεγανε οτι θα με παρουν και δεν με περνανε ποτε, καποια στιγμη μετα απο μερες μιλησα με το τεχνικο τμήμα που μου είπαν πως καταλαβαινουν πως ειναι περιεργο αλλα αυτοι δεν βλεπουν πως εχει γινει κατι λάθος και μήπως χρησιμοποιω αλλη συσκευή παράλληλα με το blackberry και αλαζω καρτες η μήπως μπαινω σε website που συνδεονται σε wap.

οι ρυθμισεις του κινητου μου δεν επιτρέπουν να μπεις σε WAP το εχω βαλει να μπαινει μονο με BIS i wifi. δεν εχω ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟ, δεν έχω καν εικονιδιο για να μπένω μέσω WAP. παρολα αυτά μου χρεώνουν και οτι μπενω ιντερνετ μέσω blackberry αλλα και μέσω WAP. που και απλα να μην γνωριζα για το πως λειτοργουν οι υπηρεσιες, οταν είχα κανει τη σύνδεση για Blackberry internet μου είχαν πει ακριβως στο μαγαζι της κοσμοτε πως θα μπαίνω όποτε θέλω στο ιντερνετ πληρώνοντας αυτο το παγιο και χωρις τιποτα αλλες χρεωσεις.

Οσους ξερω με blackberry απο άλλα δίκτυα κανουν ακριβώς την ιδια χρηση με εμενα και μπαίνουν στο ιντερνετ χωρις να έχουν χρεωσεις WAP. Μονο προσφατα διαβασα σε ενα αλλο φορουμ καποιον με το ιδιο παραπονο στη κοσμοτε.

Το τεχνικο τμημα μου προτεινε συμβιβασμο να πληρωσω το 50% των χρεωσεων WAP των δυο τελευταιων απληρωτων λογαριασμον μου και να ξεχασω ολα τα ποσα που εχω πληρωσει σε WAP τους τελευτεους μηνες καθως δεν επιθυμουν να μου κανουν κανενα ειδος πιστωσης και απλα μια εκπτωση στους δυο τελευταιους και να ειμαι ευχαριστιμενη.

Μετα απο επικοινωνια με την κοσμοτε τους ειπα πως επιθυμω να διακοψω. Αυτοι μου ειπαν πως αν δεχομαι τον συμβιβασμο αυτο εχει καλως διαφορετικα αν δεν τους πληρωσω αυτα τα ποσα θα κινηθουν νομικα,

τους ειπα πως εγω δεχομαι να πληρωσω τις κλησεις μου και το παγιο blackberry internet αλλα πως πρεπει να μου πιστωσουν οτι εχω δωσει τωρα επιπλεον και να σβησουν τα WAP των τελευταιων λογαριασμων αφου εχω παγιο για ιντερνετ απεριοριστα και πως δεν επιθυμοσα ποτε να πληρωνω WAP κ να με χρεωνουν επιπλεον. μου λενε πως δεν γινεται αλλα αμα ακυρωσω τη συμβαση εχω να δωσω 350 ευρω περιπου επιπλεον λογο οτι ειχα παρει συσκευη blackberry και ακυρωνω 5 μηνες πριν τη ληξη.

Ειναι τελειως παραλογο απο τι στιγμη που πληρωνω σταθερο παγιο για να έχω απεριοριστο ιντερνετ να μου βαζουν καθε μηνα χρεωσεις WAP και συγκεκριμενα ενω καθε φορα ερχοταν απο 10 με 30 ευρώ επιπλεον οταν ζητησα να μου διακόψουν την υπηρεσια ο λογαριασμος εκεινου του μήνα μου ήρθε σαν τιμωρια που δεν θελω να με χρεώνουν πια 120 ευρω το WAP, (σαν να μαζεψανε το ποσο τον επομενων λογαριασμών αφου δεν θα μπορουν να με κοροιδευουν τους επομενους μηνες).

επίσης οταν ζητησα να σταματήσει η υπηρεσία WAP (επειδη λεγανε οτι ισως να χρησιμοποιω δευτερη συσκευη η τα sites pou mpenw na einai mono wap, εννοείται πως συνέχισα να μπαίνω στα sites που έμπαινα κανονικά χωρις να έχω κανένα προβλημα που σημαινει πως to google, to facebook to twitter ta email mou μεχρι και τους χαρτες δεν einai WAP sites.

Τωρα ειμαι σε ανταγωνιστρια εταιρια εδω και 3 μηνες εχωντας ενεργοποιημενο το blackberry internet ξανα κανωντας την ιδια χρηση ακριβως χωρις καμια wap επιπλεον χρεωση.

Οι λογαριασμοι ερχονται γυρω στα 55-60 ευρω το μηνα και οχι 100 με 200 που εδινα κ στη cosmote.

Ενω δεν χρησιμοποιω την γραμμη της cosmote συνεχιζουν και ερχονται οι λογαριασμοι με παγια των 80 ευρω καθε μηνα, γιατι οταν ζητησα να διακοψω μου ειπαν πως αν δεν καταθεσω τα ποσα τον τελευταιων λογαριασμων (με τις παραλογες χρεωσεις) δεν θα διακοψουν ποτε τη γραμμη και θα χρεωνομαι για παντα παγια. Τους ειπα εστω να χαμηλωθει το παγιο στα 13 ευρω(, που ειναι το χαμηλοτερο) αφου την γραμμη δεν τη χρησιμοποιω μου ειπαν και παλι πως ειναι αδυνατο γιατι πρεπει να τους πληρωσω πρωτα ενα ποσο με χρεωσεις δικες τους και που συνεχεια φουσκωνει.

Εχω στειλει στην ΕΕΤΤ και στον συνηγορο του καταναλωτη κ περιμενω να δω τι θα γινει.

Περιμενω τα σχολια σας.

Δημοσ.

Αμφισβητείς την χρήση ή την χρέωση;

Το ΒΒ σου το είχες σωστά ρυθμισμένο να χρησιμοποιεί την σωστή ΒΒ ΑPN;

Πάντως εφόσον η χρήση έχει γίνει, κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί,

δεν θα βγάλεις άκρη με την ΕΕΤΤ.

Σου εύχομαι να βγάλεις δηλαδή, αλλά είναι κομματάκι χλωμό. :(

Δημοσ.

και τα δυο. ενεργοποιησα το BIS για να εχω ιντερνετ απεριοριστο και δεν μου στεκει να υπαρχει χρεωση WAP επειδη μπαινω στο facebook google κ mail. ειναι παραλογα αυτα τα πραγματα. ασε κιολας που ζητησα να μου πουν σε ποια ιντερνετ sites υποτιθεται εμπαινα και μου λενε πως ειναι απορρητα.

παραλογο τελειως. και αμα δεν πληρωσω λεει αυτα τα wap κ τους λογαριασμους θα μου βαζουν συνεχως παγιο 80 ευρω το μηνα?!

Δημοσ.

αστα να πανε. περιμενω να δω τι θα γινει με την ΕΕΤΤ και το συνηγορο του καταναλωτη ελπιζω να βρω το δικιο μου καπως

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας

Λεγομαι Μαριος

Και εμενα εγινε αυτο τον τελευταιο μηνα με χρεωνουν WAP ξαφνικα στο συνολο 27 ευρω μου ειπαν οτι μπαινω στο ιντερνετ εκτος bb οταν επιλεγω profile και διαφορα.... σημερα θα παω σε καταστημα cosmote να δω τι γινεται

Εαν συνεχιστει και εγω θα αλλαξω εταιρια

Δημοσ.

Πρώτα κατανόησε το πως δουλευει αυτο το αντικειμενο που λεγεται κινητο τηλεφωνο και κρατας στα χερια σου.

Αφου το κανεις αυτο, μετα βαλε καποιο προγραμμα δεδομενων στην γραμμη σου ή απενεργοποιησε εντελως το mobile internet γιατι σε βλεπω να φευγεις και απο τον καινούριο σου παροχο.

Δημοσ.

δεν εχει να κανει με το να γνωριζεισ τη χρηση του κινητου τηλεφωνου. Το να σου ενεργοποιουν το WAP χωρις να το εχεις κανει ποτε σου αιτηση να ενεργοποιηθεί ειναι αδικαιολόγητο. Συγκεκριμένα το δικό μου πρόγραμμα έχει 1,5 gb δωρέαν WAP το μήνα υποτίθεται που δεν τα έχω ξεπεράσει και πάλι με χρεώνουν. Απο τη στιγμή που η Cosmote και οι πωλητες της οταν ενεργοποιεις το πακετο BIS σου λένε έχεισ ιντερνετ "απεριόριστο" και καμια εξτρα χρέωση και τιποτα δεν πρεπει να σε χρεώνουν με WAP. Ιδια υπόθεση απο μια φίλη λύθηκε, στράφηκε βέβαια στο συνήγορο του καταναλωτή, και έκανε αρκετή φασαρία στα κεντρικά. Της λεγανε πάλι οι μετρητές μας είναι ενταξει. και μετα συγνώμη για το μπέρδεμα.

Απλα ζητα να απενεργοποιηθεί η WAP υπηρεσια για να μην ξαναέχεισ τετοια θέματα, και επειδη είναι μικρο το ποσο η το αφήνεισ η απλα πας συνήγορο καταναλωτή. η ΕΕΤΤ δεν βοηθαει σε τετοια θέματα. Εμένα η υπόθεση ειναι στο συνήγορο κ θέλω να πιστέυω το δίκιο μου θα βρεθεί.

Δημοσ.

Άλλο το INTERNET στο iPHONE σου και άλλο το INTERNET στο Blackberry.

Άλλο το BIS και άλλο αυτό που αναφέρεις ως WAP.

Υπηρεσία Blackberry σημαίνει λογικά και APN για Blackberry.

Αν έχεις ενεργοποιημένο πρόγραμμα Blackberry και μπαίνεις με άλλο APN από το Blackberry κινητό σου, είναι λογικό να έχεις χρεώσεις.

Νομίζω πώς όλοι οι πάροχοι έχουν ενεργοποιημένες υπηρεσίες data(λόγω MMS) σε όλους τους αριθμούς , ασχέτως αν είναι καρτοκινητά ή συμβόλαια.

Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν και προγράμματα χρήσης όμως.

Δημοσ.

ναι εννοειται οτι ειναι διαφορετικα πραγματα, αλλα 1 ποτε δεν ζήτησα να έχω wap 2 ποτε δεν εμπαινα απο browser wap 3 ρυθμισεις APN σωστες. 4 δικαιούμαι πέρα απο το BIS απεριόριστο που έχει επιπλέον πάγιο 1,5 gb WAP κάθε μήνα κ δεν ξεπεράστηκε ποτε συμφωνα με αυτους.

Εντωμεταξύ σου λέει για ενεργοποίηση WAP στείλτε "ναι" η κατι τελος παντων στο τάδε νούμερο. και σου έρχονται ρυθμίσεις υποτίθεται και της σετάρεις.

Όπως και να έχει ειτε αυτόματα έιτε όχι είναι απαραδεκτο.

και απο τη στιγμη που σου λένε πληρώνεις παγιο για να έχεις ιντερνετ απεριόριστο, όπου και να μπαίνεις και δεν κανουν ξεκάθαρα define οτι υπαρχουν χρεωσεις WAP που θέλουν προσοχή η απενεργοποιεις η οτιδήποτε. δε το καταλαβα δηλαδη ότι θελουν θα μας βάζουν? ζήτησα λίστα σε ποια wap site υποτιθεται οτι εμπαινα και μου ειπαν ειναι απορρητα τα στοιχεια <_< <_< .

κ απο περιέργια μαριε τι υψος λογαριασμών κανεις το μήνα? γιατι εχω παρατηρήσει οτι αυτες οι γινονται σε αυτους που κανουν απο 90 ευρω κ πανω.

Δημοσ.

Με μπέρδεψες και μπορεί να κάνω και λάθος.

Ευ/δυστυχώς με Cosmote μια φορά έμπλεξα τα τσανάκια μου με το What's Up και πολύ τους ήταν.

Πάρε τους τηλέφωνο να σου ξεκαθαρίσουν τί APN έχουν για BB, τί APN για web browsing και τί APN για wap browsing.

Αν βγάλεις άκρη, σφύρα και από εδώ για να βοηθήσουμε.

Δημοσ.

εχω παει στη WIND τωρα, αλλαξα τελειως νουμερο κ δεν εχω τετοια θεματα προς το παρων ευτυχώς. περιμενω να λυθει το θεμα παντως με τη cosmote αυτο το μηνα :-D . θα σας εχω ενημερους B)

Δημοσ.

Γεια σας

Ο λογαιασμος μου ειναι τωρα για 3 μηνες 180 ευρω εντωμεταξυ πολυ μπερδεμα

εχουν χρεωσει απο τωρα το παγιο του Μαρτιου

Το αλλο που ειδα στον 1ο όγαριασμο ειδα χρεωση WAP .256kb - 0 euro και καποιες αλλες ελαχιστες παλι χρεωσεις wap ηταν 0 ευρω

Στον 2 ο λογαριασμο αναφεροταν παλι σε wap και χρεωνοντουσαν κανονικα τα μισοευρα φευγαν βροχη.

Σημερα τελικα θα το διευθετησω το θεμα γιατι δουλευω και το σαββατο δεν τους προλαβα ανοικτους..

Τωρα η γνωμη μου για την επικοινωνια γενικως ειναι 10 ευρω για ολλα σταθερα κινητα ιντερνετ κτλπ να τελειωνουμε ετσι κι αλλιως και παλι κερδος θα ειχαν και απο τη στιγμη που κραταν backup τις συνομιλιες μου και γενικα τ απροσωπικα δεδομενα αιντε μην πω τιποτες παραπανω...

ναι εννοειται οτι ειναι διαφορετικα πραγματα, αλλα 1 ποτε δεν ζήτησα να έχω wap 2 ποτε δεν εμπαινα απο browser wap 3 ρυθμισεις APN σωστες. 4 δικαιούμαι πέρα απο το BIS απεριόριστο που έχει επιπλέον πάγιο 1,5 gb WAP κάθε μήνα κ δεν ξεπεράστηκε ποτε συμφωνα με αυτους.

Εντωμεταξύ σου λέει για ενεργοποίηση WAP στείλτε "ναι" η κατι τελος παντων στο τάδε νούμερο. και σου έρχονται ρυθμίσεις υποτίθεται και της σετάρεις.

Όπως και να έχει ειτε αυτόματα έιτε όχι είναι απαραδεκτο.

και απο τη στιγμη που σου λένε πληρώνεις παγιο για να έχεις ιντερνετ απεριόριστο, όπου και να μπαίνεις και δεν κανουν ξεκάθαρα define οτι υπαρχουν χρεωσεις WAP που θέλουν προσοχή η απενεργοποιεις η οτιδήποτε. δε το καταλαβα δηλαδη ότι θελουν θα μας βάζουν? ζήτησα λίστα σε ποια wap site υποτιθεται οτι εμπαινα και μου ειπαν ειναι απορρητα τα στοιχεια <_< <_< .

κ απο περιέργια μαριε τι υψος λογαριασμών κανεις το μήνα? γιατι εχω παρατηρήσει οτι αυτες οι γινονται σε αυτους που κανουν απο 90 ευρω κ πανω.

Δημοσ.

Στο λογαριασμό σου, προπληρώνεις το πάγιο του επόμενου μήνα.

Έτσι γίνεται σε όλες τις εταιρείες.

Από εκεί και πέρα, για τις χρεώσεις WAP, τί κινητό έχεις;

Αν έχεις απανεργοποιήσει τα δεδομένα και παρόλα ταύτα έχει χρεώσεις WAP, αυτό είναι θέμα...

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες,

Λοιπόν απ' ότι ξέρω πλέον εδώ και πολύ καιρό οι APN έχουν ενοποιηθεί που σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις για Wap και Web σελίδες είναι ίδιες απλώς πρέπει να ξέρεις ποιά APN είναι ενεργοποιημένη στην γραμμή σου. Τώρα για τις συσκευές Blackbarry τα πράγματα είναι ώς εξής για να δουλέψει το Internet στην συσκευή όχι με Wifi πρέπει να έχεις ενεργοποιήσεις υπηρεσία ΒΒ. Ακόμα μπορείς να έχεις υπηρεσία ΒΒ χωρής κάποια ταρίφα, θα μπορείς να μπαίνεις στο internet και θα πληρώνεις όσα Μb θα κατεβάζεις. Με αυτό το tarif plan οι χρέωση το Mb είναι υψηλότερες απο το άν είχες κάποιο πακέτο με δωρεάν internet και είχες ξεπεράσεις τα δωρεάν Mb.

Όταν λένε απεριόριστο internet οι εταιρίες δέν εννοούν να μπαίνεις και να κατεβάζεις ότι γουστάρεις όσα Gb θέλεις αλλά έχουν πάντα την λέξη που λέει "απεριόριστο Internet με ορθή πολιτική χρήση" που σημαίνει στην περίπτωση της κοπελιάς στον συμβόλαιό της κάπου πρέπει να λέει απεριόριστη πλοήγηση 1 ή 1,5 Gb(Αν δεν κάνω λάθος για BIS τόσα δίνουν) με πολιτική ορθής χρήσης. Που αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 1-1,5 Gb δέν θα χρεώνεσαι, όταν όμως θα τα ξεπεράσεις θα χρεώνεσαι κάποια λεπτά το Κb.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δέις στην αναλυτική κατάσταση άν έχεις ξεπεράσεις το δωρεάν όγκο που σου δίνουν και άν ναί πόσα, για υπολογίσεις πόσα επιπλέον πρέπει να έχεις χρεωθεί.

Και τέλος και σημαντικότερο όταν σου λένε δωρεάν Internet σημαίνει και σε Web και σε Wap σελίδες. Δέν σταματάει η ταρίφα σου στην μία και συνεχίζει στην άλλη....

Αυτά....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...