Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός δίσκος για δύο Mac

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι, αλλά αυτό το αρχείο μπορεί, και θα πιάσει όσο χώρο θέλει. Εγώ θέλω να τον περιορίσω.

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα απο την στιγμη που πηγες σε σοβαρη λυση να ξεχασεις τους εξωτερικους usb δισκους. Καλυτερα να τους πουλησεις, εστω και κοψοχρονια και να παρεις αλλον εναν 2tb.

Θα ελεγα επισης να κανεις και raid ωστε να μην φοβασαι οτι θα χασεις ποτε την μουσικη σου κλπ ακομα και αν καει ενας σκληρος.

Τελος, σε αυτην την περιπτωση καλο θα ηταν να μεταφερεις ΟΛΑ τα δεδομενα σου (mp3, εγγραφα,φωτο κλπ) στο nas που λογω raid θα εχεις αυτοματο πληρες backup και να αφβσεις το time machine μονο για τα αρχεια του συστηματος και τα applications.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πού μπορεί να έχω πρόβλημα με το να χρησιμοποιήσω τους εξωτερικούς μου; Στην τελική, ας χαλάσουν κιόλας. Για BackUp θα τους έχω, δε θα χάσω τίποτα. Αν συμβεί, θα τους αλλάξω.

edit: Το iSCSI τι είναι; Να το ψάξω; Συμφέρει;

Δημοσ.

Μπορείς νομίζω στο Time Machine folder να ορίσεις μέγιστο μέγεθος ώστε να μην σου "φάει" όλο το διαθέσιμο χώρο του NAS. Αλλά και πάλι, το πρώτο Time Machine backup δεν έχει συγκεκριμένο μέγεθος αφού κάνει backup όλο τον υπολογιστή; Να ομολογήσω δεν το έχω δουλέψει πολύ αλλά αν το iMac έχει 1 ΤΒ δεδομένα δεν θα χρειαστεί τόσο περίπου χώρο και στο NAS μείον την όποια συμπίεση;

Το iSCSI είναι να για να συνδέσεις remote δίσκους στο NAS (πχ μέσω internet), μπορείς να δεις πληροφορίες εδώ.

Τέλος, σχετικά με τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, θα ήθελα να τονίζω ότι το NAS δεν είναι backup λύση αν τα δεδομένα βρίσκονται μόνο σε αυτό. Μπορεί να λειτουργήσει ως backup για τους Mac υπολογιστές μέσω Time Machine, αλλά δεδομένα που βρίσκονται μόνο στο NAS θα πρέπει να έχεις και backup αλλού, πχ σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο NAS. Υπάρχει ένα επίπεδο ασφάλειας με διάταξη RAID1/5 αλλά όπως πάντα δεν είναι 100% εγγύηση των δεδομένων (μπορεί να πέσει νερό στο NAS, να το κάψει κάποια αυξομείωση τάσης, να χαλάσουν και οι δύο δίσκοι και άλλα). Υπάρχει η δυνατότητα backup μέσω του interface σε εξωτερική συσκευή που περιγράφεται στο manual.

Δημοσ.

Νταξ μιλαμε για πολυ μικρες πιθανοτητες για δεδομενα που δεν ειναι και τοσο σημαντικα φανταζομαι ταινιες τραγουδια κλπ...

Δημοσ.

Νταξ μιλαμε για πολυ μικρες πιθανοτητες για δεδομενα που δεν ειναι και τοσο σημαντικα φανταζομαι ταινιες τραγουδια κλπ...

Το διακινδυνεύεις έστω και 0,5% να είναι να χάσεις 2 ΤΒ δεδομένα;

Δημοσ.

Το διακινδυνεύεις έστω και 0,5% να είναι να χάσεις 2 ΤΒ δεδομένα;

οταν για 0,5 % χρειαζεται να πληρωσω εναν επιπλεον 2ΤΒ δισκο ναι! αυτη τη στιγμη εχω 1ΤΒ γεματο time capsule και την πλειοψηφια του περιεχομενου του την χρησιμοποιω σπανια...

τα οποια και να τα χασω τα ξαναβρισκω ευκολα στο net... αν δεν υπαρχουν πχ σημαντικα αρχεια δουλειας η φωτο με συναισθηματικη αξια κλπ πιστευω δεν υπαρχει σοβαρος λογος για backup...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμένα δε με απασχολεί αυτό. Πρόκειται πράγματι για ταινίες και MP3, οπότε αν χαθούν, θα στεναχωρηθώ, θα τσατιστώ, αλλά δε θα τρέξει και τίποτα ιδιαίτερο. Άλλωστε θέλω να πιστεύω ότι το ρίσκο δεν είναι τόόόσο μεγάλο. Αλλά όσο και να είναι, είμαι διατεθειμένος να το πάρω. Δε θα βάλω τίποτα εκεί μέσα που να πάθω σοκ αν χαθεί.

Αυτό που με απασχολεί είναι: τι πρόβλημα θα έχω αν επιλέξω να κάνω Time Machine Backups σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που θα συνδέσω στο DS211j, και όχι στον εσωτερικό των 2ΤΒ. Αναξιόπιστα backup; Θα κάψω τους δίσκους; Η ταχύτητα θα είναι τόσο αργή που θα δημιουργήσω πρόβλημα στο μηχάνημα;

Η λύση που έχω εφαρμόσει (γιατί υπάρχει τελικά) είναι η εξής: έφτιαξα έναν χρήστη όπου όρισα μέγιστο μέγεθος quota 650GB και του έδωσα δικαιώματα για έναν φάκελο τον οποίο όρισα ως δίσκο για το Time Machine και από τους δύο υπολογιστές. Δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Από τον iMac βλέπω

Όλα καλά, αν και κάνουν απίστευτα πολύ ώρα. Ειδικά ο MacBook, δουλεύει εδώ και 2 ώρες και έχει κάνει backup μόνο 26GB (!). Ελπίζω να μη σημαίνει τίποτα αυτό για την ταχύτητα μεταφοράς, γιατί αν ήταν έτσι έκανα backup και μέσω του iMac. Απ' ότι έχω καταλάβει, πάλι με το πρότυπο afp δουλεύει το πράγμα. Το afp έχει όριο; Μήπως το πρόβλημα είναι το router μου;

Και ο iMac άργησε, αλλά όχι και τόσο πολύ!

Αυτά τα 650GB, πιστεύω θα μπορούσα να μην τα χάσω ως χώρο από τα 2ΤΒ, αν χρησιμοποιήσω τους σκληρούς που κάθονται...

Δημοσ.

Αν εχεις συνδεδεμενο υπολογιστη ενσυρματο με 1000αρι gigabit, τοτε θα ειχες ταχυτητα μεταφορας περι τα 70MB/sec με τους εσωτερικους σκληρους.

Με εξωτερικους σκληρους usb, η ταχυτητα πεφτει στα ~25MB/sec , παντα με gigabit.

Με το 100αρι που εχεις, η ταχυτητα πεφτει στα ~10ΜΒ/sec.

Με ασυρματη συνδεση (αν πχ ετσι ειναι συνδεδεμενο το macbook), υπολογιζε αναλογα με την αποσταση απο 1-3MB/sec.

Οποτε, ειδικα για το πρωτο backup , συνεδεσε το macbook ενσυρματα.

Καποια στιγμη θα πρεπει να παρεις και ενα ποιοτικο modem-router με gigabit ports και 802.11n wifi.

Προσωπικα επιμενω να μην χρησιμοποιησεις τους usb δισκους, γιατι ειναι απο την φυση τους αναξιοπιστοι, ειναι εξωτερικοι και πιανουν χωρο και ρευμα, ειναι πιο αργοι και πιο θορυβωδεις.

Πουλα τους (αν τους βαλεις και τους 2 μαζι 50-60€ πιστευω θα φυγουν αμεσα) και παρε αλλον εναν 2tb.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Ο MacBook έχει μόνο 1-3MB/sec;! Μια διευκρίνιση: αυτό οφείλεται επίσης στο router; Ή τόσο πάει μόνο; Γιατί σκέφτομαι ότι αν δε μπορεί να εκμεταλλευτεί όλο το bandwidth των 10MB/sec, τι νόημα έχει να πάω σε κάτι πιο γρήγορο;

Καμία πρόταση για router;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το router που έχει το modem είναι 10/100 και οι ταχύτητες που θα δεις ενσύρματα (μέσω ethernet) είναι περίπου 10mb/s. Με 10/100/1000 router/switch (gigabit), θα έχεις σίγουρα μεγαλύτερες ταχύτητες μέσω ethernet. Αυτό είναι καλό όταν περνάς αρχεία στο NAS καθώς κάνει πιο γρήγορα, στο streaming δεν έχω δει κανένα πρόβλημα.

Τα gigabit switches ξεκινούν από 30 ευρώ περίπου αλλά θα χρειαστείς και καλώδια δικτύου που να υποστηρίζουν αυτές τις ταχύτητες (cat6).

Επειδή έχω μεγάλα προβλήματα με την ταχύτητα, θα ήθελα μια συμβουλή-πρόταση όσον αφορά τα gigabit switches. Κάποιο φθηνό router υπάρχει; Για καλώδιο (απ' ότι καταλαβαίνω) είναι απλά τα πράγματα και φθηνά. Ασύρματα, όμως, τι γίνεται; Γιατί εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Ο MacBook έχει μόνο 1-3MB/sec;! Μια διευκρίνιση: αυτό οφείλεται επίσης στο router; Ή τόσο πάει μόνο; Γιατί σκέφτομαι ότι αν δε μπορεί να εκμεταλλευτεί όλο το bandwidth των 10MB/sec, τι νόημα έχει να πάω σε κάτι πιο γρήγορο;

Καμία πρόταση για router;

Το ασυρματο 802.11g τοσο φθανει, το μεγιστο ειναι 3mb/sec περιπου αν εισαι κοντα στο ρουτερ και εχει καλο σημα.

Με ενα καλο 802.11n router πιστευω θα μπορεσεις να παιξεις στα σχεδον 10mb/sec αν εχεις καλο σημα και εισαι κοντα.

Οπως και να εχει , πιστευω πως το πρωτο backup κλπ, πρεπει να το κανεις ενσυρματα.

Επειδή έχω μεγάλα προβλήματα με την ταχύτητα, θα ήθελα μια συμβουλή-πρόταση όσον αφορά τα gigabit switches. Κάποιο φθηνό router υπάρχει; Για καλώδιο (απ' ότι καταλαβαίνω) είναι απλά τα πράγματα και φθηνά. Ασύρματα, όμως, τι γίνεται; Γιατί εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα...

Δες εδω:

http://www.skroutz.gr/s/309797/NetGear-DGN3500-100PES.html

Ειναι και adsl modem εκτος απο router, οποτε δεν σου χρειαζεται αυτο που εχεις τωρα και μπορεις να το πουλησεις.

Τελος, αν παρεις gigabit switch δεν θα δεις διαφορα οσον αφορα το ασυρματο γιατι θα εξακολουθεις να χρησιμοποιεις το τωρινο σου router. Μονο ενσυρματα θα δειςδιαφορα με gigabit switch.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ωχ... θα πρέπει να σκάσουμε κι άλλα φράγκα... δεν είναι ασήμαντο το ποσό...

Με Time Capsule, τις ίδιες επιδόσεις θα είχα;

Δημοσ.

Εγώ πάντως βλέπω με πολύ θετικό μάτι το να αγοράσω κάτι τέτοιο κάποια στιγμή.

"Drobo"

http://www.drobo.com...s/drobodemo.php

και εδώ μία ενδεικτική τιμή στο Amazon UK

http://www.amazon.co...01167390&sr=1-1

http://www.amazon.co.uk/Droboshare-Networked-Attached-Accessory-Drobo/dp/B0012MF4G0/ref=pd_rhf_p_t_2

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον μηχανάκι πάντως γενικώς εκ πρώτης ματιάς που του έχω ρίξει...!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...