jimex Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σας, Aνοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω τι τρόπους καθαρισμού από τη σκόνη χρησιμοποιείται οι περισσότεροι εδώ μέσα, τόσο για την αερόψυξη του επεξεργαστή όσο και της κάρτας γραφικών. Συνήθως αυτό που κάνω είναι να αφαιρώ τελείως την ψύκτρα του επεξεργαστή, όπως και της κάρτας γραφικών και την πάστα, να τα καθαρίζω από τη σκόνη και στη συνέχεια να τα τοποθετώ ξανά. Όμως κάτι τέτοιο είναι αρκετά χρονοβόρο οπότε περιορίζομαι στο να καθαρίζω τα PC μου μια φορά στο εξάμηνο και αν. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος τρόπος και άμα θα δω διαφορά στις θερμοκρασίες (δεν μιλάω φυσικά για το βασικό μου pc) εφοσον δεν βάλω καινούργια πάστα. ΥΓ. μια Noctua NT-H1 που έχω εδώ και 7-8 μήνες ανοιχτή να τη χρησιμοποιήσω ή χάνει την απόδοση της;
kosgreece Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Εγω φιλε μου παω σε ενα πλυντηριο μαζι με το κουτι αφου εχω βγαλει τα πλαινα καπακια και το φυσαω με τον αερα να ειναι χαλαρος παντα για να μην κανω καμια ζημια σε κανενα υποσυστημα της μητρικης η αλλα και φευγουν κομματια απο μεσα χωρις να τα βλεπεις και μετα λαμπει ξανα...
tarantules Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Έχω παραγγείλει αυτό και το περιμένω. Εγώ το δικό μου το καθαρίζω με πεπιεσμένο αέρα από κοφλέρ
jimex Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Εγω φιλε μου παω σε ενα πλυντηριο μαζι με το κουτι αφου εχω βγαλει τα πλαινα καπακια και το φυσαω με τον αερα να ειναι χαλαρος παντα για να μην κανω καμια ζημια σε κανενα υποσυστημα της μητρικης η αλλα και φευγουν κομματια απο μεσα χωρις να τα βλεπεις και μετα λαμπει ξανα... Είναι αποτελεσματικό όμως; Παλιότερα με πεπιεσμένο αέρα που είχα δοκιμάσει να καθαρίσω άλλα pc, δεν είχα πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα, πόσο μάλλον αν πάω να καθαρίσω τη GTX480. Δεν ξέρω αν αυτό που λες έχει καλύτερα αποτελέσματα από αυτό που αναφέρω.
kosgreece Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Το κανω χρονια φιλε μου και ολα ειναι μια χαρα,ο αερας πρεπει να ειναι χαλαρος μεχρι που θα βλεπεις στο χερι σου αν τον βαζεις πως ισα ισα κουναει το δερμα σου,οσο για τα προιοντα που πουλιονται στην αγορα δεν εχω εμπηστοσυνη γιατι ο αερας γινεται υγρος και μπορει να σου κανει ζημια επηδει ειναι κρυος... Τωρα ο καθενας εχει βρει τον τροπο του αλλα η αληθεια ειναι πως σε αλλους περνει ωρες να το καθαρισουν σε αλλους λεπτα ειναι η διαθεση που θα εχεις,εγω επηδει βαριεμαι να σου πω την αληθεια πηγαινω στο πλυντηριο και σε 10 δευτερα τελος...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 επηδει βαριεμαι να σου πω την αληθεια πηγαινω στο πλυντηριο και σε 10 δευτερα τελος... Το πλυντήριο είναι κάτω από το σπίτι σου;
kosgreece Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Ναι σχετικα κοντα ειναι αλλα ειναι μια καλη λυση για μενα φιλε μου και κανει δουλεια
hal9001 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 εμεις που δεν εχουμε πλυμτηριο κοντα στο σπιτι μας τι κανουμε? υπαρχει κανενα οικιακο μηχανημα που να φυσαει αερα με ρυθμιζομενη πιεση ?
jimex Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Τωρα ο καθενας εχει βρει τον τροπο του αλλα η αληθεια ειναι πως σε αλλους περνει ωρες να το καθαρισουν σε αλλους λεπτα ειναι η διαθεση που θα εχεις,εγω επηδει βαριεμαι να σου πω την αληθεια πηγαινω στο πλυντηριο και σε 10 δευτερα τελος... Είσαι σίγουρος ότι γίνεται τόσο καλή δουλειά; Φαντάζομαι πως αν αφερέσεις τελείως την ψύκτρα της κάρτας γραφικών, θα δεις μεγάλη ποσότητα σκόνης σε σημία που δεν είναι τόσο εύκολο να καθαριστούν (εξαρτάται βέβαια και ποιά κάρτα γραφικών έχεις με ποιά ψύκτρα), όπως και ανάμεσα στα διάφορα parts. Καλός ο αέρας και η πίεση, αλλά για συστήματα προ 5ετίας που σχεδόν όλα εκεί μέσα λειτουργούσαν με passive cooling.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Πεπιεσμενος αερας και ξηλωμα.Βγαζω το παντα εκτος απο την mobo,τα φυσαω με εναν πεπιεσμενο αερα ολα ,και μετα τα ξαναβαζω και τοποθετω καινουργια παστα στον cpu.Αυτα.Θα το κανω και εγω αυριο που θα εχω χρονο,καθως θελει αρκετο.
panosno1com Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Εχει παρει ο πατερας μου ενα... πορτοκαλι φυσερο που το βαζεις στη (μ)πριζα της ΔΕΗ και βγαζει αέρα με καποια πιεση ! Ειχα να καθαρισω το παλιο μου κουτι απο τοτε που το πηρα δλδ κανα 2αρι χρονια και μολις πηγα και το..φυσηξα εκεινο με εκδικηθηκε!!! αφου ηταν το παλιο εφαγε ενα κλωτσιδιιιι! (πλακα κανω δε το κλωτσησα αν και θα θελα ) H oυσια του ποστ μου ειναι παντως πως κανω τη δουλεια μου με ενα πορτοκαλι φυσερο που δε ξερω με ποση πιεση βγαζει αερα αλλα δε το πλησιαζω και στα 5 εκατοστα... απο ενα μετρο αποσταση πανω κατω μπορει κ πιο πολυ!
panosno1com Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 ναι απο το practicer ειχε παρει σε περιπου τετοια τιμη ενα τετοιο! Αρκετα ομοιο, παιζει να ειναι αυτο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.