Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμός από τη σκόνη...

jimex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Aνοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω τι τρόπους καθαρισμού από τη σκόνη χρησιμοποιείται οι περισσότεροι εδώ μέσα, τόσο για την αερόψυξη του επεξεργαστή όσο και της κάρτας γραφικών. Συνήθως αυτό που κάνω είναι να αφαιρώ τελείως την ψύκτρα του επεξεργαστή, όπως και της κάρτας γραφικών και την πάστα, να τα καθαρίζω από τη σκόνη και στη συνέχεια να τα τοποθετώ ξανά. Όμως κάτι τέτοιο είναι αρκετά χρονοβόρο οπότε περιορίζομαι στο να καθαρίζω τα PC μου μια φορά στο εξάμηνο και αν. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος τρόπος και άμα θα δω διαφορά στις θερμοκρασίες (δεν μιλάω φυσικά για το βασικό μου pc) εφοσον δεν βάλω καινούργια πάστα.

ΥΓ. μια Noctua NT-H1 που έχω εδώ και 7-8 μήνες ανοιχτή να τη χρησιμοποιήσω ή χάνει την απόδοση της;

Δημοσ.

Εγω φιλε μου παω σε ενα πλυντηριο μαζι με το κουτι αφου εχω βγαλει τα πλαινα καπακια και το φυσαω με τον αερα να ειναι χαλαρος παντα για να μην κανω καμια ζημια σε κανενα υποσυστημα της μητρικης η αλλα και φευγουν κομματια απο μεσα χωρις να τα βλεπεις και μετα λαμπει ξανα...

Δημοσ.

Εγω φιλε μου παω σε ενα πλυντηριο μαζι με το κουτι αφου εχω βγαλει τα πλαινα καπακια και το φυσαω με τον αερα να ειναι χαλαρος παντα για να μην κανω καμια ζημια σε κανενα υποσυστημα της μητρικης η αλλα και φευγουν κομματια απο μεσα χωρις να τα βλεπεις και μετα λαμπει ξανα...

Είναι αποτελεσματικό όμως; Παλιότερα με πεπιεσμένο αέρα που είχα δοκιμάσει να καθαρίσω άλλα pc, δεν είχα πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα, πόσο μάλλον αν πάω να καθαρίσω τη GTX480. Δεν ξέρω αν αυτό που λες έχει καλύτερα αποτελέσματα από αυτό που αναφέρω.

Δημοσ.

Το κανω χρονια φιλε μου και ολα ειναι μια χαρα,ο αερας πρεπει να ειναι χαλαρος μεχρι που θα βλεπεις στο χερι σου αν τον βαζεις πως ισα ισα κουναει το δερμα σου,οσο για τα προιοντα που πουλιονται στην αγορα δεν εχω εμπηστοσυνη γιατι ο αερας γινεται υγρος και μπορει να σου κανει ζημια επηδει ειναι κρυος...

Τωρα ο καθενας εχει βρει τον τροπο του αλλα η αληθεια ειναι πως σε αλλους περνει ωρες να το καθαρισουν σε αλλους λεπτα ειναι η διαθεση που θα εχεις,εγω επηδει βαριεμαι να σου πω την αληθεια πηγαινω στο πλυντηριο και σε 10 δευτερα τελος...

Δημοσ.

εμεις που δεν εχουμε πλυμτηριο κοντα στο σπιτι μας τι κανουμε? υπαρχει κανενα οικιακο μηχανημα που να φυσαει αερα με ρυθμιζομενη πιεση ?

Δημοσ.

Τωρα ο καθενας εχει βρει τον τροπο του αλλα η αληθεια ειναι πως σε αλλους περνει ωρες να το καθαρισουν σε αλλους λεπτα ειναι η διαθεση που θα εχεις,εγω επηδει βαριεμαι να σου πω την αληθεια πηγαινω στο πλυντηριο και σε 10 δευτερα τελος...

Είσαι σίγουρος ότι γίνεται τόσο καλή δουλειά; Φαντάζομαι πως αν αφερέσεις τελείως την ψύκτρα της κάρτας γραφικών, θα δεις μεγάλη ποσότητα σκόνης σε σημία που δεν είναι τόσο εύκολο να καθαριστούν (εξαρτάται βέβαια και ποιά κάρτα γραφικών έχεις με ποιά ψύκτρα), όπως και ανάμεσα στα διάφορα parts. Καλός ο αέρας και η πίεση, αλλά για συστήματα προ 5ετίας που σχεδόν όλα εκεί μέσα λειτουργούσαν με passive cooling.

Δημοσ.

Πεπιεσμενος αερας και ξηλωμα.Βγαζω το παντα εκτος απο την mobo,τα φυσαω με εναν πεπιεσμενο αερα ολα ,και μετα τα ξαναβαζω και τοποθετω καινουργια παστα στον cpu.Αυτα.Θα το κανω και εγω αυριο που θα εχω χρονο,καθως θελει αρκετο.

Δημοσ.

Εχει παρει ο πατερας μου ενα... πορτοκαλι φυσερο που το βαζεις στη (μ)πριζα της ΔΕΗ και βγαζει αέρα με καποια πιεση ! Ειχα να καθαρισω το παλιο μου κουτι απο τοτε που το πηρα :P δλδ κανα 2αρι χρονια και μολις πηγα και το..φυσηξα εκεινο με εκδικηθηκε!!! αφου ηταν το παλιο εφαγε ενα κλωτσιδιιιι! (πλακα κανω δε το κλωτσησα αν και θα θελα :P ) H oυσια του ποστ μου ειναι παντως πως κανω τη δουλεια μου με ενα πορτοκαλι φυσερο που δε ξερω με ποση πιεση βγαζει αερα αλλα δε το πλησιαζω και στα 5 εκατοστα... απο ενα μετρο αποσταση πανω κατω μπορει κ πιο πολυ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...