Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ΦΟΡΜΑΤ δεν ανγνωρίζει τον σκληρό

tacuma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω ενα notebook, acer aspire one.

Το συγκεκριμένο έβγαινε με windows 7.

Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν windows μέσα διοτι ειχαν σβηστεί απο άλλο πρόσωπο.

Μετατρέπω το φλασακι σε boot disk βάζοντας μέσα τα win7, όταν παω να κάνω φορματ το notebook, ξεκινάει τα προκαταρκτικά για την έναρξη της εγκατάστασης των win7 αλλα όταν βρισκομαι στην επιλογή "σε ποιον σκληρό δίσκο να γινει η εγκατάσταση" δεν εμφανίζει κανέναν σκληρό.

Μπήκα στα BIOS, εκει στο sata γράφει IDE.

Τι να κάνω?

Δημοσ.

Πολυ δυσκολα να το κάνω αυτό, εχει ποσες βίδες το notebook, θα το αφήσω για τελευταία επιλογή.

Εστω οτι το έκανα ομως και πάλι δεν αναγνώριζε τον σκληρό, εκει τι έκανα?

Δημοσ.

τα notebook δεν παιρνουν dvd κλπ. (και δεν εχω κατι εξωτερικο σε dvd)

Αναγκαστικα usb. Αλλα τι σχέση έχει αυτό? Το οτι δεν αναγνωρίζει τον σκληρό δεν εχει να κάνει με το μεσο που θα του κάνω εγω φορμάτ.

Δημοσ.

Δεν εμφανίζει κανέναν σκληρό επειδή δεν αναγνωρίζει τον ελεγκτή SATA,πρέπει να κατεβάσεις τον αντίστοιχο από την σελίδα της acer και να τον γράψεις κάπου αποσυμπιεσμένο,έτσι ώστε να μπορέσεις να τον φορτώσεις όταν ψάχνει για σκληρούς.

Όπως βλέπεις στην παρακάτω φώτο το Load Driver.

3475180444_4c1c177b07.jpg

Δημοσ.

Αυτον τον ελεγκτη sata πως θα τον βρώ?

Στο site της acer δεν βρίσκω κάτι. Κάποιους drivers και κάτι BIOS έχει και πάλι δεν ειμαι σίγουρος αν κάνει για αυτό το μοντέλο.

Δημοσ.

στο bios αλλαξε το προτυπο του controller σε ahci/sata απο ide ή native ide ή emulation ide (προτυπα συμβατα και με 7 αλλα και με xp) που εχει τωρα. αφου βεβαιωθεις οτι και με το προτυπο ahci/σατα (συμβατο μονο με 7 και οχι με xp) η bios βλεπει κανονικα το σκληρο οπως και πριν ακολουθως ξανακανε εγκατασταση και δες αν τωρα βρισκει το λειτουργικο το σκληρο. αν παλι δε τον βλεπει (ασυμβατοτητα drivers που φερουν τα 7 με το chipset/sata controller) ο sata driver σου ειναι στη σελιδα της acer. στο drop menu με τους διαθεσιμους οδηγους για το λαπτοπ σου με μια γρηγορη ματια που εριξα αν δεν κανω λαθος ειναι αυτος που ξεκιναει με '' chipset_intel_v**..''. εχει οδηγιες μεσα για το πως να τον εγκαταστησεις.

επισης το τελευταιο σχολιο σου δεν το καταλαβα. αν ξερεις ποιο μοντελο acer aspire one εχεις (3-4 ειναι ολα) οι driver που σου βγαζει να εισαι σιγουρος οτι θα κανουν. ο sata driver οπως σου προανεφερα επειδη διαβασα και τα contents περιεχεται στο πακετο chipset_intel... που σου δινει στο site η acer.

Δημοσ.

Πρόσθεσε τους drivers που χρειάζεσαι για τον σκληό δίσκο στο image των windows πριν το βάλεις σε bootable usb drive

Link

SATAWIN_005-large.png

ή ίσως βοηθήσει αυτό ο οδηγός

ναι δεν ειναι λανθασμενη η διαδικασια. πολυ σωστα του προτεινεις το nlite αλλα βεβαια τα 7 εχουν απο μονα τους επιλογη στην εγκατασταση να φορτωσουν sata drivers. oπως και να ναι το παιδι που εχει το προβλημα μαλλον παρατησε το θεμα και δε θα μπει να μας πει αν ελυσε το προβλημα

Δημοσ.

στο bios αλλαξε το προτυπο του controller σε ahci/sata απο ide ή native ide ή emulation ide (προτυπα συμβατα και με 7 αλλα και με xp) που εχει τωρα. αφου βεβαιωθεις οτι και με το προτυπο ahci/σατα (συμβατο μονο με 7 και οχι με xp) η bios βλεπει κανονικα το σκληρο οπως και πριν ακολουθως ξανακανε εγκατασταση και δες αν τωρα βρισκει το λειτουργικο το σκληρο. αν παλι δε τον βλεπει (ασυμβατοτητα drivers που φερουν τα 7 με το chipset/sata controller) ο sata driver σου ειναι στη σελιδα της acer. στο drop menu με τους διαθεσιμους οδηγους για το λαπτοπ σου με μια γρηγορη ματια που εριξα αν δεν κανω λαθος ειναι αυτος που ξεκιναει με '' chipset_intel_v**..''. εχει οδηγιες μεσα για το πως να τον εγκαταστησεις.

Αλλαξα το πρότυπο απο ide σε ahci και εμφάνισε τον σκληρό. Έκανα την εγκατάσταση, όλα καλά.

επισης το τελευταιο σχολιο σου δεν το καταλαβα. αν ξερεις ποιο μοντελο acer aspire one εχεις (3-4 ειναι ολα) οι driver που σου βγαζει να εισαι σιγουρος οτι θα κανουν. ο sata driver οπως σου προανεφερα επειδη διαβασα και τα contents περιεχεται στο πακετο chipset_intel... που σου δινει στο site η acer.

Το μονο προβλημα το έχω με τους drivers πλέον μιας και δεν ξέρω ακριβώς ποιο μοντέλο aspire one είναι αλλα και επειδή στο suport της acer εδώ -> http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html δεν έχει drivers για win7 παρα μονο για xp για τα μοντέλα aspire one

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...