Προς το περιεχόμενο

6950 σε Crossfire και απόδοση σε χαμηλές αναλύσεις.

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συνεπώς όσο πιό βαρύ είναι το παιχνίδι στον επεξεργαστή, τόσο πιό κάτω είναι και τα fps.

Ακριβώς, και γι αυτό τους cpu τους benchαρουν πάντα σε χαμηλές αναλύσεις διότι παραπάνω το load μεταφέρεται στην gpu.

Αυτό που ήθελα να σου πω πριν είναι πως αν έκανες ακριβώς τα ίδια test σε υψηλότερες αναλύσεις , θα είχες ακόμα μεγαλύτερες διαφορές υπερ του crossfire.Εγω στο crysis βλέπω διπλασιαμό σχεδόν. Σε άλλα games βέβαια απενεργοποιώ την μία κάρτα για μην καίει τζάμπα...

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

OK, έκανα πολλά τέστ να δούμε τί συμβαίνει.

Ανάλυση: Super Duper 1360X768

Black Ops: Με μία κάρτα 30-50. Με 2 κάρτες 60 - 90

The witcher: Με μία κάρτα 70 - 130. Με 2 καρτες 70 - 130

Halflife Fakefactory CM10 mod: Μία κάρτα 47-60. 2 κάρτες 95-100

STALKER Shadow of Chernobyl: Μία κάρτα 136-182. 2 κάρτες 158 -310 Εδώ όμως το average framerate είναι το ίδιο στα 150

Βρε συ πάνθηρα, crossfire 6950 στην ανάλυση 1360 Χ 768 είναι overkill!!! :confused:

Φυσικό είναι να μην ζορίζονται οι κάρτες και να τραβάει το ζόρι η CPU. Η συγκεκριμένες κάρτες θέλουν από 1920 Χ 1080 και πάνω για να πιεστούν.

Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα το hardware. Είναι θέμα profiles , drivers, resolution.

Το scaling στα παιγνίδια που αναφέρεις είναι μία χαρά.

Έχω μία απορία όμως, γιατί αγόρασες 2 κάρτες που ο συνδυασμός τους είναι για πολύ ψηλότερες αναλύσεις και όχι μία?

Θα αλλάξεις την οθόνη μελλοντικά?

Δημοσ.

Βασικά σκοπός μου ήταν να ανεβάσω τα minimum fps στα απαιτιτικά παιχνίδια και να είμαι έτοιμος για τη νέα φουρνιά παιχνιδιών ( Crysis 2 etc).

Τελικά τα minimum fps ανέβηκαν ελάχιστα. Αυτό που ανέβηκε κατακόρυφα είναι η ποιότητα των γραφικών, διότι τώρα τα έχω βάλει όλα στο φούλ και κυρίως το ΑΑ το οποία τώρα είναι ή 8Χ ή 16Χ Super Sample.

Ειδικά στην χαμηλή ανάλυση που παίζω μου εξαφάνισε τελείως τα jaggies.

Δεν πιστεύω το Crossfire να πηγαίνει χαμένο, διότι στα απαιτητικά παιχνίδια με όλα φούλ οι κάρτες δουλεύουν καλά καί οι δύο.

Αν τώρα δώ ότι όντως δέ λέει, η 2η κάρτα θα επιστρέψει πίσω.

Δημοσ.

ΟΚ καλώς, αν και οι κονσόλες έχουν σε κάποιο βαθμό φρενάρει την εξέλιξη των PC games γιατί το σκεπτικό των περισσότερων εταιριών είναι τα παιγνίδια να παίζουν ικανοποιητικά στις κονσόλες.

Αν λάβεις υπόψη σου πως αυτές είναι 2-3 γενιές, ίσως και περισσότερο, πίσω σε σχέση με το PC hardware, πιστεύω πως θα’σαι καλυμμένος και μελλοντικά.

( Το Crysis 2 έχει βγει με αυτό το σκεπτικό και έχει και πολύ πιο βελτιωμένο coding από το original)

Βέβαια υπάρχει και το Rage στον ορίζοντα. :devil:

:-D

Δημοσ.

Κάπως έτσι το κόβω το πράμα.

Για καινούργιο μόνιτορ λίγο δύσκολο διότι παίζω στο σαλόνι στη 40-άρα τηλεόραση αραχτός στο καναπέ. Δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψω σε φάση μόνιτορ - καρέκλα - γραφείο.

Και μπορεί να είχαμε λεφτά για πέταμα ( που δεν είχαμε) για 2η κάρτα, λεφτά για 1920Χ1080 τηλεόραση δεν έχουμε.

Βασικά όπως έχω ξαναπεί, στο σαλόνι έχω 2 LCD, η μία δίπλα στην άλλη. Μιά 40-άρα για gaming/internet/ταινίες και μία 32-άρα για τηλεόραση.

Επειδή τα πράματα είναι πολύ ρευστά στις τεχνολογίες των τηλεοράσεων, δεν λέει αυτή τη στιγμή η επένδυση σε μεγάλη TV.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η 40αρα.B)

Επειδή όμως δεν έχει ανάλυση full HD θα πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να έχεις τα φίλτρα της VGA στο maximum

για να εξαλείψεις τα jaggies της χαμηλής ανάλυσης.

Νομίζω ότι ήδη θα έχεις δει μεγάλη διαφορά.

Η 6950 πρόσφατα κυκλοφόρησε, θα ωριμάσουν και οι drivers και τα profiles.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, η σύνθεσή σου έτσι όπως είσαι σε καλύπτει άνετα και στο μέλλον.

Δημοσ.

σε πιο βαρια παιχνιδια ομως (που δεν ειναι και λιγα) θα τα εβρισκε σκουρα η 6870, οπως και η 6950

τα συγκεκριμενα που τεσταρει ο τυπος δεν ειναι και τα πιο απαιτητικα

αν εχεις βεβαια τα λεφτα για 3 οθονες θα κανεις και cf

Για καινούργιο μόνιτορ λίγο δύσκολο διότι παίζω στο σαλόνι στη 40-άρα τηλεόραση αραχτός στο καναπέ. Δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψω σε φάση μόνιτορ - καρέκλα - γραφείο.

εχει φιλος μου 47αρα full hd συνδεδεμενη στο pc (και διπλα γραφειο με full hd monitor, γιατι εχω και αλλο φιλο που εχει το pc μονο στη τηλεοραση και κατα την αποψη μου δε βολευει) και ειναι φανταστικη στα παιχνιδια :wub:

με ασυρματο xbox δε σου λειπει τιποτα απο τη κονσολα :-D

(βασικα εισαι πολυ καλυτερα απο κονσολα)

εγω δυστυχως παιζω ακομα σε γραφειο :-( , αλλα να σου πω την αληθεια φιλε πανθηρα προτιμω το γραφειο με 1080p, παρα την τηλεοραση μου που ειναι μικροτερη απο τη δικη σου (32") και εχει την ιδια αναλυση (η οποια μου φαινεται πολυ μικρη ακομα και στη δικη μου)

πλεον και το 1080p εχει αρχισει να μου φαινεται λιγο, ειδικα σε μεγαλες τηλεορασεις, οπου αν δεν εισαι στη καταλληλη αποσταση το πιξελιασμα δεν αντεχεται

βεβαια αυτα ειναι και λιγακι υποκειμενικα..

Δημοσ.

E ναί, από τότε που έκανα το σαλόνι gaming room την TV και το καναπέ δεν τα αλλάζω με τιποτα.

Και όντως, όπως και είπα και πρίν τώρα με τα ΑΑ στο τέρμα εξαφανίστηκαν τελείως τα jaggies της χαμηλής ανάλυσης.

Δημοσ.

Μπράβο για το troubleshooting!

Χεχε τώρα panther μπορείς να συνεχίσει το Shooting!

Panther, όντος οι 5850 κλοκαριμένες ήταν απίθανες – Αλλά εάν modαρεις τις 6950 … οι επιδώσεις ξεφεύγουν.

Δημοσ.

Δε ξεκλειδωνει shaders αυτη που χουμε εγω και ο panther ο,τι κανει μονο με o/c

Αλλα ο panther συγκεκριμενα που χει 2 δεν εχει αναγκη

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Δημοσ.

Βασικά το πρόβλημα ξεκίνησε ώς εξής:

Έβαλα το crossfire προχτές και έβαλα 2 παιχνίδια όλο κι όλο όπου είδα μηδαμινό scaling.

Μπήκα στο νέτ να δώ τί παίζει και βλέπω τόπικ στο guru3D και anandtech όπου ο κόσμος κάνει τέστ τις 6950 με το πρόγραμμα pci-e speedtest και τα νούμερα βγαίνουν πολύ χαμηλά.

Εκεί είναι που νόμισα ότι υπάρχει πρόβλημα.

Τη κατάσταση την έσωσε ο gimpr όπου μας έδωσε τη νέα έκδοση του προγράμματος και τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους.

Έβαλα και εγώ αρκετά άλλα παιχνίδια να δώ τί παίζει και τελικά οι 2 κάρτες φτάνουν μέχρι και διπλασσιασμό της ταχύτητας, αρκεί να τα βάλεις όλα στο φούλ, αλλιώς τα πράγματα εξαρτώνται από την CPU.

Οπότε το θέμα είναι λήξαν και φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι και στη χαμηλή αυτή ανάλυση 1360Χ768 το scaling είναι άψογο, ενώ σου δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις παντού υπερβολικά υψηλά ΑΑ.

Δημοσ.

Πιθανώς να έχετε διαβάσει το review για τις 6970 και 6950. Τωρα ειμαι σε φαση που τις δοκιμαζω σε Crossfire, εχω φλασαρει την 6950 --> 6970 και στην ουσία είναι σαν να παιζω με 6970 σε CrossFire. Δεν έχω μέχρι στιγμής πρόβλημα, αφού στα περισσότερα παιχνίδια είναι 50% και άνω οι επιδόσεις. Τωρα προσπαθω να παιξω σε χαμηλες αναλυσεις με το FarCry που δεν επηρεάζεται απο το Tesselation και εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα βασισμένα στο FarCry2:

• 1. Στο DX10 είναι καλύτερες οι επιδόσεις, από ότι στο DX9.

Είτε παίζεις σε χαμηλή είτε παίζεις σε υψηλή ανάλυση, με τις συγκεκριμενες καρτες είναι προτιμότερο να τρέχεις το FarCry σε DirectX10 αφού δίνει σ'όλες τις περιπτώσεις μεγαλύτερο framerate.

• 2. Δε συμφέρει να παίζεις DX10 CF χωρίς AA σε χαμηλές αναλύσεις, έχεις σχεδόν ίδια αποτελέσματα με single. Ενώ με DX9 έχεις κάποια έστω και μικρή διαφορά. Σε DX11 λογικά θα συμφέρει ακόμα περισσότερο (still on testing)

Για παράδειγμα σε 1024x768 DX10:

Διαφορά CF/Single = 1 Frame

Για παράδειγμα σε ιδια 1024x768 DX9:

Διαφορά CF/Single = 9 Frames

Ενώ αν σε μία τόσο χαμηλή ανάληση ενεργοποιήσω το Anti-Aliasing 8x τότε εχω:

Για παράδειγμα σε 1024x768 DX10 με AA 8x

Διαφορά CF/Single = 7 Frame

Για παράδειγμα σε 1024x768 DX9 με AA 8x

Διαφορά CF/Single = 16 Frame

Αν ψηλώσω τώρα την ανάλυση σε 1650x1080 που είναι η τυπική 22άρας monitor ανάλυση, τότε η διαφορά στο DX10 από εκεί που ήταν 1 frame χωρίς ΑΑ, τώρα γίνεται 11. Ενώ ενεργοποιώντας το AA 8x η διαφορά από 7 Frames εκτοξεύεται στο 26. Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και στο DX9 με μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε CF/Single αλλά με χαμηλότερο framerate. Συνεπώς όλοι, είτε έχετε Single 6950 είτε έχετε CF 6950, θα επιλέξετε DirectX10 για το FarCry2 .

Άρα προκύπτει ένα ακόμα συμπέραμα:

• 3. Ενεργοποιώντας το AntiAliasing σε υψηλές αναλύσεις υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά από ένα single configuration. Όσο υψηλότερο η ανάλυση τόσο μεγαλύτερη η διαφορά και η αξία του CF.

Για παράδειγμα σε 1650x1080 με AA 8x

Διαφορά CF/Single = 26 Frames

ενώ στην ίδια ανάλυση αν κλείσω το AA έχω διαφορά CF/Single = 11 frames

Αυτά για το FarCry 2 .... Τώρα τεσταρω το Tesselation στο Heaven Benchmark που το υποστήριζει πλήρως...

Δημοσ.

Βασικά είναι αυτό που έγραψα παραπάνω.

Στις χαμηλές αναλύσεις αν το παιχνίδι ικανοποιείται πλήρως από την επεξεργαστική ισχύ σου στα γραφικά, τότε τα fps καθορίζονται από την CPU και πόσο σηκώνει την engine του παιχνιδιού.

Στη δικιά μου περίπτωση στο Crysis Warhead αν δείς το αναλυτικό πόστ που έκανα στη προηγούμενη σελίδα (http://www.insomnia.gr/topic/399791-6950-%cf%83%ce%b5-crossfire-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/page__view__findpost__p__3880212/, θα διαπιστώσεις ότι η CPU καθορίζει τα fps. Βασικά η CPU αντέχει μεταξύ 40 και 80 fps. Όσες κάρτες γραφικών και αν βάλεις, στα 40 με 80 θα μείνεις γιατί πολύ απλά ο επεξεργαστής δεν μπορεί να τρέξει πιό γρήγορα τη μηχανή του παιχνιδιού.

Η διαφορά λοιπόν θα φανεί όταν βάλεις τα γραφικά στο απόλυτο max, όπου εκεί έχεις για παράδειγμα:

Με μία κάρτα: 20 - 50 fps ( o επεξεργαστής σηκώνει 40 - 80. Αυτό που θα δείς είναι 20 - 50)

Με δύο κάρτες: 40 - 80 ( οι κάρτες μπορεί να σηκώνουν και 300 fps, αλλά ο επεξεργαστής μπορεί να δώσει 40 -80, οπότε αυτό που θα δείς στην οθόνη είναι 40 - 80).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...