Προς το περιεχόμενο

6950 σε Crossfire και απόδοση σε χαμηλές αναλύσεις.

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου, έδωσα το link του guru3D ακριβώς για να μήν πιάσουμε το μεμονωμένο της δικιάς μου φάσης και βγάλουμε μεμονομένα συμπεράσματα. Όσο για το HT και gaming ουδέν σχόλιο....

Άτομο με

i7 970

Crossfire XFX 6950's shaders unlocked

MSI Big Bang

12GB PNY XLR8

Seasonic X650

έχει ακριβώς το ίδιο θέμα. Λίγο δύσκολο να φταίει η CPU.

Επίσης, δεν έχω δεί μέχρι τώρα ούτε ένα review crossfire όπου να παρουσιάζεται μηδενικό scaling σε οποιαδήποτε ανάλυση. Εφόσον φυσικά χρησιμοποιείται και η 2η κάρτα.

Τέλος δεν διαλέγω τίποτα. Τα παιχνίδια που έχω εγκατεστημένα δοκιμάζω.

UPDATE:

Στο φόρουμ του anandtech γίνεται η ίδια συζήτηση με τέστ και από Έλληνες. Βασικά αυτό που παρατηρείται στην 6950 είναι εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα αποστολής δεδομένων από την GPU στην CPU.

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2142431

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι λέω στο #15 - αν όχι πήγαινε στο link που δίνεις στο #12 και δες τα Unreal Tournament 3 & Supreme Commander 2 και θα καταλάβεις. Λέω ότι όλα τα παιχνίδια δεν scalάρουν σε CF ίδιο και αυτό ισχύει είτε συμφωνείς είτε σε αντίθετη περίπτωση.

Επίσης λέω ότι cpc 750<>920. Fact, έστω και με μικροδιαφορές. Και ότι 3.6<>3.8.

Κατά τα άλλα υπάρχει το θέμα που περιγράφεις και προφανώς όσοι έχουν αντίστοιχες συνθέσεις είναι στο περίμενε για drivers και patches. Πάντως όταν το CF δουλεύει σωστά, οι 69ΧΧ scallάρει πολύ καλά, βασικά όλη η 6ΧΧΧ σειρά scallάρει as good as it gets όταν υπάρχει σωστή υποστήριξη.

Δημοσ.

H mobo σου φταίει 8x8 για crossfire είναι μαπα. Σκέψου οτι είναι τα μισά επί τις μιας μόνο κάρτας που τρέχει x16 αρα γιαυτό το λόγο δεν παίρνεις ουσιαστικά περισσότερα fps...

Εγω είχα μια mobo cf 16 x 4 οταν ειχα πάρει τι 2καρτα αντι να μου ανεβάζει μου έριχνε τις επιδόσεις γιατι για να γινει cf δηλαδη να συγχρονιστουν μεταξυ τους το 1slot pci έπεφτε στα 4 αρα έπαιρνα 4x4.Πριν κατι χρονιά αυτό.

Δεν ξερω τι κάνουν εκεί στην άτι αυτο που ξέρω ειναι οτι δεν ενημερώνει κοσμάκη που σαν θύμα ακούει cf και λέει πω θα πετάει το σύστημα.

Πετάει αν εχεις το κατάλληλο mobo να τις τρέξει στα full.

Άρα αυτο που κάνεις είναι ή την γυρνάς πίσω με σκοπό να πάρεις κατι άλλο ή τη πουλάς ή αγοράζεις άλλη mobo αν έχεις τόσο μεγάλη κάψα.

Δημοσ.

H mobo σου φταίει 8x8 για crossfire είναι μαπα. Σκέψου οτι είναι τα μισά επί τις μιας μόνο κάρτας που τρέχει x16 αρα γιαυτό το λόγο δεν παίρνεις ουσιαστικά περισσότερα fps...

Εγω είχα μια mobo cf 16 x 4 οταν ειχα πάρει τι 2καρτα αντι να μου ανεβάζει μου έριχνε τις επιδόσεις γιατι για να γινει cf δηλαδη να συγχρονιστουν μεταξυ τους το 1slot pci έπεφτε στα 4 αρα έπαιρνα 4x4.Πριν κατι χρονιά αυτό.

Δεν ξερω τι κάνουν εκεί στην άτι αυτο που ξέρω ειναι οτι δεν ενημερώνει κοσμάκη που σαν θύμα ακούει cf και λέει πω θα πετάει το σύστημα.

Άρα αυτο που κάνεις είναι ή την γυρνάς πίσω με σκοπό να πάρεις κατι άλλο ή τη πουλάς ή αγοράζεις άλλη mobo αν έχεις τόσο μεγάλη κάψα.

δεν φταιει αυτο

οι διαφορες αναμεσα σε 2χ16 και 2χ8 ειναι αρκετα μικρες

Δημοσ.

αλλο x4 (οπως ειναι η δικη μου που την πηρα εν γνωση μου), αλλο x8 οπως λεει ο vasilisga πιο πανω , το x8 δουλευει μια χαρα

στο P55 αλλωστε δεν γινεται να εχεις και στα 2 pcie x16

Δημοσ.

δεν φταιει αυτο

οι διαφορες αναμεσα σε 2χ16 και 2χ8 ειναι αρκετα μικρες

Κάνεις λάθος.

Στη μια παίρνει 16 στις 2 παίρνει 8. Αν πχ είναι 2ghz η μια (λεμε τωρα) και οι 2 μαζί μας κάνουν 4ghz.2ghz τρέχει στα 16x παντα.

Αρα αφού το σύστημα του τον αναγκάζει να τις τρέξει στα μισα δηλαδή απο 16x στα 8x μας τρέχει αυτομάτως παλι στα 2ghz διότι απο τα 4ghz τα μισά ειναι 2ghz.

Επαλήθευση.

2ghz x 2 = 4

4ghz / 2 = 2

αρα διαφορά 0

-

Για όσους δεν καταλάβανε.

2000ghz x 2 x 16 = 64000 οταν τρέχουν δηλαδή στα φουλ

2000ghz x 2 x 8 = 32000 στη περίπτωση του φίλου μας

2000ghz x 1 x 16 = 32000 στη περίπτωση του φίλου μας πριν το cf

Δημοσ.

Κάνεις λάθος.

Στη μια παίρνει 16 στις 2 παίρνει 8. Αν πχ είναι 2ghz η μια (λεμε τωρα) και οι 2 μαζί μας κάνουν 4ghz.2ghz τρέχει στα 16x παντα.

Αρα αφού το σύστημα του τον αναγκάζει να τις τρέξει στα μισα δηλαδή απο 16x στα 8x μας τρέχει αυτομάτως παλι στα 2ghz διότι απο τα 4ghz τα μισά ειναι 2ghz.

Επαλήθευση.

2ghz x 2 = 4

4ghz / 2 = 2

αρα διαφορά 0

δεν ειναι οπως τα λες

http://hardocp.com/article/2010/08/23/gtx_480_sli_pcie_bandwidth_perf_x16x16_vs_x8x8/

Δημοσ.

Και παλι ρε παιδια πρεπει να αλλαξει τελειως πλατφορμα για να χει x16 και στις 2 ,αυτο δε νομιζω να ειναι εφικτο

Μηπως η αναλυση του ειναι πολυ χαμηλη?

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Δημοσ.

Καλα αυτα τα διαβάσανε πολλοί και πέσανε θύματα πιστεύοντας οτι θα δουν διαφορά.

@@ καράμπελα δηλαδή αμφισβητείς τους αριθμούς πιο πάνω;

Απλα στα παιχνίδια που το supportαρουν το cf θα δει διαφορά αλλά και πάλι δεν θα ειναι άξια τις τιμής της.

Συνοψίζοντας αν το συστημα σας δεν έχει 16 x 16 προς τα υποψήφια θύματα μην αγοράσετε 2η κάρτα γραφικών για cf καλύτερα πουλήστε την υπάρχουσα κάρτα σας και πάρτε μια καλύτερη/.

Δημοσ.

Καλα αυτα τα διαβάσανε πολλοί και πέσανε θύματα πιστεύοντας οτι θα δουν διαφορά.

@@ καράμπελα δηλαδή αμφισβητείς τους αριθμούς πιο πάνω;

Απλα στα παιχνίδια που το supportαρουν το cf θα δει διαφορά αλλά και πάλι δεν θα ειναι άξια τις τιμής της.

Συνοψίζοντας αν το συστημα σας δεν έχει 16 x 16 προς τα υποψήφια θύματα μην αγοράσετε 2η κάρτα γραφικών για cf καλύτερα πουλήστε την υπάρχουσα κάρτα σας και πάρτε μια καλύτερη/.

δεν αμφισβητω τιποτα, πιστευω αυτα που βλεπω μονο

το λινκ που σου εδωσα το ειδες? και εξακολουθεις να λες οτι αξιζει μονο οσοι εχουν 2x16? :rolleyes:

υπαρχουν και αλλα sites

Δημοσ.

Ναι αξίζει μόνο στα 16 χ

.

Και πολύ θα ήθελα να δω τα bech αυτα με μια κάρτα μόνη της. :)

μα δεν βλεπεις οτι δεν υπαρχουν διαφορες αναμεσα στα 2χ16 και στα 2χ8?

θα μας τρελανεις τελειως ετσι?

διαβασε και στον επιλογο αυτο

If you are running on a 30" display at 2560x1600 or below, an x8/x8 SLI or CFX configuration will perform the same as a x16/x8 or x16/x16 configuration. The only time that you should even be slightly concerned about running at x8/x8 is when you move up to a multiple display setup. When we pushed the GTX 480 SLI at 5760x1200 we saw up to a 7% difference in performance between x8/x8 and x16/x16, in favor of x16/x16, but that was in one game only.

και δες και ενα αλλο site

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GTX_480_PCI-Express_Scaling/24.html

ε αμα εξακολουθεις να λες τα δικα σου δεν μπορω να κανω κατι :-)

Δημοσ.

Καλα το link που σου ζήτησα γιατι δεν το έβαλες.

Εγω λεω τα δικά μου γιατι ειμαι προσωπικότητα φίλε μου εχω την δικιά μου αποψη για το κόσμο γύρο μου και οχι αυτη που μου πασάρουν διάφορα εμπορικά site.

Και επειδη τα ματάκια μου βλέπουν πιο πέρα απο τα δικα σου προφανώς πες μου τότε γιατι στο 4x4 δουλεύει χειρότερα απο μια κάρτα στο x16 και γιατι στο 8χ8 δουλεύει το ιδιο με μια κάρτα χ16?

Αυτο το link δεν το έχεις βρει ακόμα;;

Δημοσ.

Καλα το link που σου ζήτησα γιατι δεν το έβαλες.

Εγω λεω τα δικά μου γιατι ειμαι προσωπικότητα φίλε μου εχω την δικιά μου αποψη για το κόσμο γύρο μου και οχι αυτη που μου πασάρουν διάφορα εμπορικά site.

Και επειδη τα ματάκια μου βλέπουν πιο πέρα απο τα δικα σου προφανώς πες μου τότε γιατι στο 4x4 δουλεύει χειρότερα απο μια κάρτα στο x16 και γιατι στο 8χ8 δουλεύει το ιδιο με μια κάρτα χ16?

Αυτο το link δεν το έχεις βρει ακόμα;;

οχι περιμενω να το ανεβασεις εσυ που το εχεις τσεκαρει με τα δικα σου ματακια ;)

πιστευε οτι θελεις, μην παρασυρεις ομως και τους υπολοιπους λογω αγνοιας

δεν εχω να πω κατι αλλο :-)

Δημοσ.

Εγω σου μιλάω με επιχειρήματα και εσύ το πας αλλού όμως.

Δεν κάνουμε διάλογο.

Για να δεις λοιπόν φίλε μου οτι φίλος σου είναι ο εγκέφαλος σου και η σκέψη σου και όχι το google.(google is your friend που λένε)

Για να πάρεις τα κανονικά bech τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρέπει να βάλεις οχι high end καρτα αλλα low end σε διάταξη crossfire με το ποιο απαιτητικό παιχνίδι.

Γιατί το λεω αυτό;

Διότι ενα game ειναι φτιαγμένο να παιζει στα % του ως ενα σημειο απο κει και πέρα οτι κάρτα και να βαλεις καλύτερη παλι το ίδιο θα το παίζει.

(Βάλε να παίξεις age of empires 1 με μια ATI V3700 256MB και βάλε και την 6950 θα δεις διαφορά;ΟΧΙ)

Αυτα τα παιχνίδια που βάζουν για δοκιμή συνήθως λοιπόν μια κάρτα γραφικών φτάνει τα 100% του παιχνιδιού αυτο στα cf δεν θα δεις διαφορά απο μια μόνη της αν δεις κάπου διαφορά θα ειναι στο να προσθέσεις AA κλπ.

αλλα πες μας τώρα είναι πραγματικά τα bech;όχι τα πιστεύεις;

Απο πότε λοιπόν 1ή2ή3ς κάρτες γραφικών αποδίδουν καλύτερα σε υψηλότερη ανάλυση;

perfrel_1920.gif

perfrel_2560.gif

Πες μου πως γίνεται αυτο εδω το να ανεβαίνει το x8 απο 98 στα 99 σε υψηλότερη ανάλυση και 16x16 να δινει παλι το ιδιο αποτέλεσμα 100% και οχι 101%.

Μελέτησε το κόσμο γύρο σου δεν είναι ολα οπως στα παρουσιάζουν παίζονται συμφέροντα που σκοπό εχουν να σε αποβλακώσουν.

ps Aλλο πράγμα το cf και αλλο το sli δεν διαφωνώ ότι στο 8x8 το sli αποδίδει καλύτερα απο cf.

Και anyway δεν θέλω να δώσουμε συνέχεια, εγω postαρα την αποψη μου για το πρόβλημα του panther_512.

Φιλικά ολα τα παραπάνω.

Καλημέρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...