Προς το περιεχόμενο

Βλαστοκύτταρα

kostpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα ντοκιμαντέρ του Εξάντα για τα βλαστοκύτταρα που αξίζει να το δείτε, και να ενημερώσετε όσους γνωρίζετε να το δουν με την σειρά τους.

Είναι 55 λεπτά αλλά αξίζει το κάθε λεπτό. Εάν δεν μπορείτε να διαθέσετε τόσο χρόνο πάτε το video μπροστά στην χρονική περίοδο 30:20, αλλά αξίζει να το δείτε όλο.

Πάτε εδώ

http://exandas.ert.gr/el/ola-ta-ntokimanter (εάν δεν ανοίγει με firefox δοκιμάστε με chrome)

και επιλέξτε την εκπομπή "το πολύτιμο κύτταρο"

Δημοσ.

Πολύ σωστά κάνεις που το βάζεις εδώ...

Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια. Πρώτα απ'όλα για να σωθούν ζωές, δευτερον να μην καλλιεργούνται ψευτικες ελπίδες και τριτευόντως για να γλιτώσουν και 1-2 χιλιάρικα απο απατεώνες οι νέοι γονείς.

Αλλά, ακόμα και έτσι, είναι μια "πονεμένη" ιστορία...

Δημοσ.

Εάν δεν μπορείτε να το δείτε πάτε εδώ

http://exandas.ert.gr/el/kentriko-eksantas/featured-documentaries/to-polytimo-kyttaro

και επιλέξτε το "Δείτε την ταινία online"

Αξίζει να διαδόσουμε το θέμα.

Πρέπει να ενισχυθούν οι δημόσιες τράπεζες.

Το θέμα αφορά όλους γιατί κάποια στιγμή της ζωής μας ίσως χρειαστούμε βλαστοκύτταρα συμβατά, τα οποία να είναι σε κάποια ιδιωτική τράπεζα, πιθανότατα άχρηστα γ' αυτόν που έχει πληρώσει και κρατήσει, αλλά ένα δώρο ζωής για εμάς.

Ένα δώρο ζωής που δεν θα το λάβουμε ποτέ μιας και το συμβατό δείγμα θα βρίσκεται κατεψυγμένο σε μια ιδιωτική τράπεζα για κάποιον που πλήρωσε και πιθανότατα όταν κτύπα ξύλο χρειαστεί θα καταφύγει σε δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων.

Δημοσ.

Δεν πεφτει τίποτα κάτω απο το insomnia... Φοβερό... :-D

Πολύ ωραία όλα αυτά παιδιά, αλλά ενώ έκανα για το συγκεκριμένο θέμα "σεμινάρια" ολόκληρα σε δυο φίλους μου που γεννούσαν , στο τέλος πέταξαν τα βλαστοκύτταρα!!!

Εγώ έτρεχα σαν το μαλάκα αμέσως μετά τη γέννα του παιδιού μου και της ανιψιάς μου (αντί να είμαι εκεί) για να στείλω τα βλαστοκύτταρα που ίσως κάποτε θα βοηθήσουν ένα ξένο για εμένα παιδί, και οι φίλοι μου, όταν τους ρώτησα τί έκαναν με τα βλαστοκύτταρα μου είπαν, "α, μωρέ... τα ξέχασα.... "

Τα ξέχασα.... Τα ξέχασα; Εγώ γιατί δεν το ξέχασα; Στ'αρχίδια τους όλοι...

Δημοσ.

είναι πολύ σοβαρό θέμα.

Μπορεί να ωφελείσει ένα νεογέννητο στα επόμενα χρόνια της ζωής του.

Έκανα την διαδικασία για τον ανιψιό μου πριν ενάμιση χρόνο.

Ο γιατρός στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο έκανε πως δεν ήξερε την δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων :confused: .

Ένεκα μίζας, 300 € :devil:

Δεν πεφτει τίποτα κάτω απο το insomnia... Φοβερό... :-D

Πολύ ωραία όλα αυτά παιδιά, αλλά ενώ έκανα για το συγκεκριμένο θέμα "σεμινάρια" ολόκληρα σε δυο φίλους μου που γεννούσαν , στο τέλος πέταξαν τα βλαστοκύτταρα!!!

Εγώ έτρεχα σαν το μαλάκα αμέσως μετά τη γέννα του παιδιού μου και της ανιψιάς μου (αντί να είμαι εκεί) για να στείλω τα βλαστοκύτταρα που ίσως κάποτε θα βοηθήσουν ένα ξένο για εμένα παιδί, και οι φίλοι μου, όταν τους ρώτησα τί έκαναν με τα βλαστοκύτταρα μου είπαν, "α, μωρέ... τα ξέχασα.... "

Τα ξέχασα.... Τα ξέχασα; Εγώ γιατί δεν το ξέχασα; Στ'αρχίδια τους όλοι...

Καλά έκανες, θα έχεις την συνείδησή σου ήσυχη.

Και εγώ συνάντησα αδιαφορία από άλλους πατεράδες για τα παιδιά τους, είναι αμορφωσιά, βλακεία...

Υπάρχουν και χειρότερα, άλλοι έχουν τα παιδιά τους γα αερόσακους...

Δημοσ.

άρχισα να το βλέπω, αλλά είναι λίγο αηδία, έτρωγα κιόλας, ξεκινάει με το μωρό να το αφαλοκόβουν και μετά ανιμέισον μέσα στον πλακούντα και μιλάει και με τρόπο που δε μου αρέσει ο αφηγητής.

Θες να μας πεις όπως οφείλεις από τους κανόνες του φόρουμ, τα βασικά σημεία;

Τελικά είδα, το ντοκιμαντέρ για την Τιχουάνα.

Δημοσ.

άρχισα να το βλέπω, αλλά είναι λίγο αηδία, έτρωγα κιόλας, ξεκινάει με το μωρό να το αφαλοκόβουν και μετά ανιμέισον μέσα στον πλακούντα και μιλάει και με τρόπο που δε μου αρέσει ο αφηγητής.

Θες να μας πεις όπως οφείλεις από τους κανόνες του φόρουμ, τα βασικά σημεία;

Τελικά είδα, το ντοκιμαντέρ για την Τιχουάνα.

Ότι και να σου πω είναι λίγο.

Εάν θέλεις πάνε στο σημείο 30:20 και δες.

Εν ολίγοις με τα βλαστοκύτταρα όντος θεραπεύονται θανατηφόρες ασθένειες. Το θέμα είναι ότι εάν το παιδί σου αρρωστήσει και χρειαστείς βλαστοκύτταρα, ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να χρησιμοποιήσεις τα δικά του γιατί είναι 100% ιδία με αυτά που έχει οπότε δεν θα υπάρξει ίαση.

Η λύση είναι να βρεις συμβατά κάποιου άλλου.

Τότε αναγκαστικά στρέφεσαι σε δημόσια τράπεζα για βλαστοκύτταρα.

Αυτήν της στιγμή και σύμφωνα με αυτά που είδα στο ντοκιμαντέρ οι δημόσιες τράπεζες ένα παγκόσμιο δίκτυο και εξυπηρετούν ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι παγκόσμιες τράπεζες έχουν περίπου 400.000 δείγματα ενώ οι ιδιωτικές 1.000.000

Οπότε ένας ο οποίος έχει κρατήσει για τα παιδιά του τα βλαστοκύτταρα, θα πληρώσει σε μία ιδιωτική εταιρία για να τα φυλάξει μόνο για την οικογένεια.

Εάν πάνε όλα καλά και δεν αρρωστήσει κανείς θα πει στον εαυτό του ότι έκανε μια ασφάλεια ζωής που δεν την χρειάστηκε ποτέ.

Εάν όμως αρρωστήσει το παιδί από το οποίο έχουν ληφθεί τα βλαστοκύτταρα είναι βέβαιο σύμφωνα με αυτό που είδα στο ντοκιμαντέρ πως θα πρέπει να αναζητήσουν λύση στην δημόσια τράπεζα.

Τότε θα εύχεται να βρει συμβατό δότη.

Εάν δεν βρει θα εύχεται να μην υπήρχαν οι ιδιωτικές τράπεζες και όλοι να είχαν τα δείγματα στην δημόσια μιας και θα είχε 3 φορές περισσότερες πιθανότητες ανεύρεσης συμβατού δότη.

Μόνο που οι πιθανότητες να βρουν συμβατό δότη είναι 1/3 μικρότερες μιας και τα δείγματα που υπάρχουν στην δημόσια τράπεζα είναι μόλις 400.000 σε σύγκριση με το 1.000.000 των ιδιωτικών.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση στην ερώτηση. Ουσιαστικά δηλαδή δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς ιδιωτικές τράπεζες;

Θα το δω πάντως το βράδυ.

Δημοσ.

Δε θα έλεγα ακριβώς ότι δεν έχει νόημα. Αν τα δώσεις σε ιδιωτική τράπεζα, οι πιθανότητες να σου φανούν χρήσιμα είναι ιδιαίτερα μικρές, το κόστος υψηλό και η αξιοπιστία των τραπεζών στην Ελλάδα αμφίβολη.

Χωρίς να είναι ακριβώς το ίδιο, είναι λίγο σαν το αίμα. Μπορείς να δίνεις αίμα και να το φυλάς για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Αν όμως αρκετοί δίνουν σε δημόσιες τράπεζες, οι ανάγκες όλων καλύπτονται. Στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία και πρακτική σκέψη δηλαδή.

Δημοσ.

μόνο που υπάρχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με το αίμα: τα δικά σου βλαστοκύτταρα σου είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) κατά 99,99% άχρηστα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση στην ερώτηση. Ουσιαστικά δηλαδή δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς ιδιωτικές τράπεζες;

Θα το δω πάντως το βράδυ.

Σύμφωνα με αυτό που είδα στο ντοκιμαντέρ, εάν κτύπα ξύλο τα χρειαστεί το παιδί από το οποίο λήφθηκαν τότε είναι άχρηστα.

Όσο αφορά τα αδέλφια του τότε υπάρχουν πιθανότητες χρησιμοποίησης μία στις τέσσερις.

Το σίγουρο είναι πως εάν το κράτος κάνει κάτι αντίστοιχο της Γαλλίας οι πιθανότητες να βρεις συμβατό δότη βλαστοκυττάρων θα είναι πολλαπλάσια.

Σκέψου μονάχα να παθαίνεις από λευχαιμία και η σωτηρία σου να είναι σε κάποια ιδιωτική τράπεζα βλαστοκυττάρων για κάποιον που ποτέ του δεν θα το χρειαστεί. Βέβαια αυτός δεν φταίει. Δες στο ντοκιμαντέρ στο 30:20 και θα καταλάβεις τι λέω.

Καλώς ή κακώς το εμπόριο στην υγεία υπάρχει.

Η λύση είναι μία.

Ενημέρωση.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Μετά ο κάθε ένας από εμάς ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας σκεφτεί τι θα κάνει εάν κτύπα ξύλο του κάτσει καμία στραβή και χρειαστεί βλαστοκύτταρα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ και ενημερώστε όλους τους γνωστούς σας να το δουν.

Μπορεί κάποια μέρα να εξαρτηθεί η ζωή σας από αυτό.

Δε θα έλεγα ακριβώς ότι δεν έχει νόημα. Αν τα δώσεις σε ιδιωτική τράπεζα, οι πιθανότητες να σου φανούν χρήσιμα είναι ιδιαίτερα μικρές, το κόστος υψηλό και η αξιοπιστία των τραπεζών στην Ελλάδα αμφίβολη.

Χωρίς να είναι ακριβώς το ίδιο, είναι λίγο σαν το αίμα. Μπορείς να δίνεις αίμα και να το φυλάς για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Αν όμως αρκετοί δίνουν σε δημόσιες τράπεζες, οι ανάγκες όλων καλύπτονται. Στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία και πρακτική σκέψη δηλαδή.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο.

Εάν δεις το ντοκιμαντέρ θα καταλάβεις.

Δημοσ.

Βρε παιδιά, "λίγο σαν το αίμα" έγραψα, δεν είπα ότι είναι το ίδιο. Το σκεπτικό της αναλογίας ήταν ότι οι δημόσιες τράπεζες είναι πιο καλές, γιατί έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...