katerina_a_86 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Κι εκεί που ήταν όλα καλά ξαφνικά έκλεισε. Τρομάζω εγώ, λέω πάει το χάσαμε το παιδί, ευτυχώς όμως δοκιμάζοντας με την μπαταρία λειτουργεί κανονικά. Δεν είχα πάνω την μπαταρία όπως πάντα και για να μην την φθείρω και για να μην είναι βαρύ. Δοκίμασα και σε άλλη πρίζα μήπως χάλασε αλλά τπτ, δεν φορτίζει η μπαταρία, άρα υπάρχει πρόβλημα παροχής ρεύματος. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι, χάλασε το καλώδιο ή χάλασε κάτι στην είσοδο του ρεύματος στο netbook και πως μπορώ να το καταλάβω ώστε να πάω να πάρω κανένα καλώδιο? (Με την εγγύηση και τα καλώδια τι παίζει?) Με λίγα λόγια ΒΟΗΘΕΙΑ!!! :cry:
nikos903 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 To LED απάνω στον φορτιστή ανάβει; Άμα λυγίσεις λίγο το καλώδιο στην άκρη της επαφής με το λάπτοπ γίνεται τίποτα; Πολύμετρο ή κανένα ηλεκτρολογικό κατσαβίδι παίζει εκεί;
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Το καλώδιο είναι αυτό. Δεν έχει led, το led φόρτισης πάντως του netbook δεν ανάβει. Το λύγισα σε διάφορα σημεία αλλά χωρίς να γίνει κάτι. Κατσαβίδι τέτοιο που λες δεν έχω... Τι είναι το πιθανότερο να χάλασε το καλώδιο ή το παιδί?
nikos903 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είναι στην εγγύηση ακόμα; Άμα είναι πας και σου το αλλάζουν καπάκι ότι χάλασε. Εναλλακτικά βρες απο κανένα γνωστό κανένα φορτιστή λάπτοπ universal(ή κάποιο που να κάνει τέλος πάντων) για να δοκιμάσεις άμα δουλεύει με αυτόν. Εγώ θα έλεγα να βρεις ένα κατσαβίδι και να δοκιμάσεις πρώτα πάντως, είναι το πιο εύκολο, όλο και κάπου θα υπάρχει ένα κατσαβίδι... Γενικά πάντως πιο συχνά καίγεται ο μετασχηματιστής, λόγο θερμοκρασίας και.... χτύπων Το κακό όμως με τα pc είναι οτι τίποτα δεν είναι σίγουρο
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είναι στην εγγύηση ακόμα; Άμα είναι πας και σου το αλλάζουν καπάκι ότι χάλασε. Εναλλακτικά βρες απο κανένα γνωστό κανένα φορτιστή λάπτοπ universal(ή κάποιο που να κάνει τέλος πάντων) για να δοκιμάσεις άμα δουλεύει με αυτόν. Εγώ θα έλεγα να βρεις ένα κατσαβίδι και να δοκιμάσεις πρώτα πάντως, είναι το πιο εύκολο, όλο και κάπου θα υπάρχει ένα κατσαβίδι... Γενικά πάντως πιο συχνά καίγεται ο μετασχηματιστής, λόγο θερμοκρασίας και.... χτύπων Το κακό όμως με τα pc είναι οτι τίποτα δεν είναι σίγουρο Σε 2 μήνες μήνες κλείνει 2 χρόνια οπότε πρέπει να είναι εντός της εγγύησης, νομίζω ήταν 2ετής. Το θέμα είναι ότι το να μπλέξεις με την alman hellas δεν είναι ότι καλύτερο... Επίσης είμαι στην Θεσσαλονίκη και η msi εδώ δεν μας παρέχει αντιπροσωπεία και πρέπει να το στέλνω στην Αθήνα. Όταν έσβησε, έκανα απόπειρα να το ξαναανοίξω και το φωτάκι λειτουργίας άναψε για 0,1 sec και μετά έσβησε αργά. Οπότε πιστεύω κάηκε κάτι μέσα στο netbook (σωστά?). Αν βρω δοκιμαστικό κατσαβίδι πως το χρησιμοποιώ?? Όταν επικοινωνήσω την alman να μην τους πω ότι το είχα χωρίς την μπαταρία ε? Επίσης έχω και πολύμπιζο ασφαλείας υποτίθεται.
nikos903 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Γενικά όπου μπλέκεις με εγγυήσεις είναι χαμός... Δράμα η κατάσταση... To οτι άναψε λίγο το led σημαίνει οτι βρήκε λίγο ενέργεια κάπου και πήγε να πάρει, μετά τα έφτυσε, μπορεί μέσα στο λάπτοπ κάτι, μπορεί και στον μετασχηματιστή, δεν μπορείς να ξέρεις χωρίς να δοκιμάσεις... Το δικιμαστικό κατσαβίδι έχει απο πάνω μια μεταλική επιφάνεια που βάζεις το χέρι σου (για να κάνεις γείωση) και ακουμπάς την μύτη του κατσαβιδιού στην μέση του φίς (εκεί στην τρύπα με το πλαστικό, κάτω κάτω πρέπει να έχει μέταλλο και να βγάζει 19V). Πρόσεχε μην του βάλεις πολύ δύναμη και στραβώσει τίποτα εκεί και μετά δεν το δέχονται για εγγύηση... Μικρό κατσαβίδι και σιγά σιγά. Edit: Και να τους το πεις και όχι το ίδιο κάνει, αφου έχει άλλο πράγμα πρόβλημα. Όσο για το πολύμπριζο δοκίμασες και χωρίς αυτό ε;
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Γενικά όπου μπλέκεις με εγγυήσεις είναι χαμός... Δράμα η κατάσταση... To οτι άναψε λίγο το led σημαίνει οτι βρήκε λίγο ενέργεια κάπου και πήγε να πάρει, μετά τα έφτυσε, μπορεί μέσα στο λάπτοπ κάτι, μπορεί και στον μετασχηματιστή, δεν μπορείς να ξέρεις χωρίς να δοκιμάσεις... Το δικιμαστικό κατσαβίδι έχει απο πάνω μια μεταλική επιφάνεια που βάζεις το χέρι σου (για να κάνεις γείωση) και ακουμπάς την μύτη του κατσαβιδιού στην μέση του φίς (εκεί στην τρύπα με το πλαστικό, κάτω κάτω πρέπει να έχει μέταλλο και να βγάζει 19V). Πρόσεχε μην του βάλεις πολύ δύναμη και στραβώσει τίποτα εκεί και μετά δεν το δέχονται για εγγύηση... Μικρό κατσαβίδι και σιγά σιγά. Edit: Και να τους το πεις και όχι το ίδιο κάνει, αφου έχει άλλο πράγμα πρόβλημα. Όσο για το πολύμπριζο δοκίμασες και χωρίς αυτό ε; Θα πάω να πάρω κανένα δοκιμαστικό κατσαβίδι αλλά λόγω απαισιοδοξίας πιστεύω πως φταίει το netbook. Αλλά ότι και να φταίει θα μπλέξω με την κολοalman ξανά. Ναι δοκίμασα και χωρίς το πολύμπριζο. Αν τους πω ότι το δούλευα χωρίς την μπαταρία ίσως μου πούνε ότι κάηκε από υπέρταση και δεν το καλύπτει η εγγύηση. Ξέρω γω... Τώρα μεταφέρω αρχεία με όση μπαταρία απέμεινε. Αλήθεια τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Ο κάθε τεχνικός έχει πρόσβαση στα αρχεία σου?
nikos903 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Η τάση του δικτύου φτάνει μέχρι τον μετασχηματιστή, μετά 19V μόνο μέσα στο λάπτοπ και βγαίνουν και άλλες μικρότερες τάσεις. Πρέπει να γίνει καλό βραχυκύκλωμα για να καεί μέσα κάτι... Κακοφτιαγμένο κύκλωμα αμα είναι μπορεί να λιώσει κιόλας... Πολύ χλωμό όμως, αυτά τα ψάχνουν κανονικά πριν αρχίσουν να πουλάνε... Οι περισσότερες πιθανότητες πάνε στον μετασχηματιστή και στην χειρότερη το βύσμα πάνω στο λάπτοπ... Δεν ξέρω απο alman αλλά άμα είναι τόσο ............... τότε κάνε το απλό, πες τους απλά οτι χάλασε στα καλά καθούμενα και τίποτα άλλο Όπως και να έχει δεν μπορεί να ευθύνεται η μπαταρία για αυτό. Όσο για τα αρχεία όντως πρέπει να έχουν μια κάποια πρόσβαση αλλά δεν πιστεύω να κάνουν καγκουριές Καλού κακού αμα έχεις αμφιβολίες σβήσε τα αφου τα μετέφερες κιόλας ή κάνε τα κρυφά (όχι οτι δεν θα τα βρούνε αμα θέλουν αλλα δεν θα τους είναι και στο μάτι στην περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει ο υπολογιστής).
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Η τάση του δικτύου φτάνει μέχρι τον μετασχηματιστή, μετά 19V μόνο μέσα στο λάπτοπ και βγαίνουν και άλλες μικρότερες τάσεις. Πρέπει να γίνει καλό βραχυκύκλωμα για να καεί μέσα κάτι... Κακοφτιαγμένο κύκλωμα αμα είναι μπορεί να λιώσει κιόλας... Πολύ χλωμό όμως, αυτά τα ψάχνουν κανονικά πριν αρχίσουν να πουλάνε... Οι περισσότερες πιθανότητες πάνε στον μετασχηματιστή και στην χειρότερη το βύσμα πάνω στο λάπτοπ... Δεν ξέρω απο alman αλλά άμα είναι τόσο ............... τότε κάνε το απλό, πες τους απλά οτι χάλασε στα καλά καθούμενα και τίποτα άλλο Όπως και να έχει δεν μπορεί να ευθύνεται η μπαταρία για αυτό. Όσο για τα αρχεία όντως πρέπει να έχουν μια κάποια πρόσβαση αλλά δεν πιστεύω να κάνουν καγκουριές Καλού κακού αμα έχεις αμφιβολίες σβήσε τα αφου τα μετέφερες κιόλας ή κάνε τα κρυφά (όχι οτι δεν θα τα βρούνε αμα θέλουν αλλα δεν θα τους είναι και στο μάτι στην περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει ο υπολογιστής). θα δείξει, ότι και να φταίει πρέπει να τους το στείλω. Όσο για τα αρχεία, έχω κωδικό στα windows, αν καταφέρουν να τον ανοίξουν ποιος ο λόγος να θέλουν να μπούνε και στα windows? Θα μου τον ζητήσουν μάλλον όμως.
nikos903 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Κανονικά δεν θα χρειαστεί να τους δώσεις τον κωδικό, τι να κάνουν μέσα στο ΛΣ; Άμα το βάλουν μπρος είναι έτοιμο βασικά... Το θέμα είναι να δοκιμάσουν τον μετασχηματιστή και το κύκλωμα τροφοδοσίας μέσα στο λάπτοπ και να αλλάξουν-επισκευάσουν οτι είναι.
katerina_a_86 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Τελικά το καλώδιο έφταιγε. Η εξυπηρέτηση τους ήταν καλή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.