Προς το περιεχόμενο

Windows 7 service pack 1

zvarthangalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα μου έβγαλε αυτό το σφάλμα σε windows 7 ultimate

http://i259.photobuc...008/problem.png

Το ίδιο βγάζει και σε μένα όταν κάνω την εγκατάσταση του SP1 από το DVD.

Τελικά έκανα εγκατάσταση από την αρχή και πήρε κανονικά την αναβάθμιση SP1.

Θα κάνω και ενσωμάτωση του SP1 στο αρχικό DVD (slipstream) για μελλοντική χρήση.

Τελικά ο χρόνος που χρειάστηκε για την αναζήτηση λύσης ήταν πολλαπλά μεγαλύτερος από αυτόν της νέας εγκατάστασης λειτουργικού και λοιπού λογισμικού-ρυθμίσεων.

Ας κάνουμε και κανένα format που και που, καθαρίζει και το μητρώο.

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τελικά ο χρόνος που χρειάστηκε για την αναζήτηση λύσης ήταν πολλαπλά μεγαλύτερος από αυτόν της νέας εγκατάστασης λειτουργικού και λοιπού λογισμικού-ρυθμίσεων.

Ας κάνουμε και κανένα format που και που, καθαρίζει και το μητρώο.

Το format είναι η έσχατη /εύκολη λύση, οι γνώσεις/εμπειρία που αποκτάς κατά την διάρκεια της προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος είναι το κέρδος σου.

Anyway, το σύστημά σου είναι δυνατό και θα μπορούσες άνετα να τρέχεις σε virtual OS πολλές εφαρμογές (XP mode με Virtual PC π.χ.)

κρατώντας έτσι τη βασική εγκατάσταση κατά πολύ καθαρότερη.

Το έχεις προσπαθήσει ποτέ αυτό ?

Δημοσ.

Anyway, το σύστημά σου είναι δυνατό και θα μπορούσες άνετα να τρέχεις σε virtual OS πολλές εφαρμογές (XP mode με Virtual PC π.χ.)

κρατώντας έτσι τη βασική εγκατάσταση κατά πολύ καθαρότερη.

Το έχεις προσπαθήσει ποτέ αυτό ?

Το δοκίμασα για μία και μόνο φορά, δεν το βρήκα εξυπηρετικό και το άφησα. Το σύστημά μου μένει ούτως ή άλλως "καθαρό" λόγω χρήσης deepfreeze και "ελαφρύ" λόγω ύπαρξης πέντε και πλέον λειτουργικών συστημάτων σε τέσσερις φυσικούς δίσκους, μόνιμα συνδεδεμένους και δυο εξωτερικούς για backup & ghost.

Σε κάθε λειτουργικό τρέχω συγκεκριμένες εφαρμογές ώστε να μη χρειάζεται να έχω τα πάντα φορτωμένα σε ένα, πράγμα που θα το έκανε εξαιρετικά δυσκίνητο. Οι επανεκκινήσεις γία μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο γίνονται στο χρόνο που χρειάζεται για να πάω από το γραφείο στην κουζίνα για να πιω νερό και να επιστρέψω.

Το μόνο πρόβλημα είναι η λήψη ενημερώσεων από τη Microsoft, την οποία αναγκάζομαι να κάνω εις τετραπλούν κάθε μήνα, πράγμα που δε μου τρώει πολύ χρόνο διότι την κάνω σε ώρες που δε χρειάζομαι τον υπολογιστή και απασχολούμαι μόνο όσο χρόνο χρειάζεται για να κάνω τις απαραίτητες επανεκκινήσεις.

Ένα αρχείο .txt που ενημερώνω βοηθά στο να μου υπενθυμίζει (λόγω ηλικίας) τί πρέπει να κάνω για "συντήρηση" κάθε φορά που "ξεπαγώνω" την κατάτμηση που έχει το λειτουργικό με το οποίο κάνω χρήση του Internet.

Ευχαριστώ πάντως για όλα. Να είσαι καλά!!!

Δημοσ.

Μετά την εγκατάσταση του sp παρατήρησε κανένας πρόβλημα με τον χρόνο των ενημερώσεων;

Δηλαδή όταν πατάω "έλεγχος για ενημερώσεις" μπορεί να κάνει και 5 λεπτά μεχρι να βρει μια ενημέρωση (αν υπάρχει) ή να μου πει ότι το σύστημα είναι ενημερωμένο.

Το παράξενο είναι ότι μου το κάνει μόνο σε Win7 Home Premium 32-bit. Στα Win7 Ultimate 64-bit είναι όλα μια χαρά. Και τα δύο λειτουργικά είναι γνήσια.

Δημοσ.

Το δοκίμασα για μία και μόνο φορά, δεν το βρήκα εξυπηρετικό και το άφησα. Το σύστημά μου μένει ούτως ή άλλως "καθαρό" λόγω χρήσης deepfreeze και "ελαφρύ" λόγω ύπαρξης πέντε και πλέον λειτουργικών συστημάτων σε τέσσερις φυσικούς δίσκους, μόνιμα συνδεδεμένους και δυο εξωτερικούς για backup & ghost.

Αν μου επιτρέπεις, γιατί τόσος χαμος με τα λειτουργικά?

Δημοσ.

Αν μου επιτρέπεις, γιατί τόσος χαμος με τα λειτουργικά?

XP Χ86 από συνήθεια 10 χρόνια τώρα, XP X64 για πλήρη εκμετάλλευση των 4 Gb της RAM, Win7 Χ86 επειδή αυτό προτοέβαλα όταν βγήκε, Win7 X64 για πλήρη εκμετάλλευση των 4 Gb της RAM και πάλι, ubuntu για ταχύτητα σε όλα και Mandriva επειδή η κάρτα τηλεόρασης που έχω δε βγάζει ήχο στο ubuntu. Ξέμειναν και από παλιά τρεις δίσκοι των 20Gb και ένας των 40Gb και είπα να μην τους πετάξω, οπότε και τους χρησιμοποίησα εγκαθιστώντας λειτουργικά. Έχοντας επίσης λειτουργικά Windows σε διαφορετικούς δίσκους μπορείς να κάνεις πλήρες ghost σε περιβάλλον 32bit μέσα από το λειτουργικό τη στιγμή που δουλεύεις κάτι άλλο και όχι να μπουτάρεις από CD και να κάθεσαι να το χαζεύεις όσο δημιουργεί ή επαναφέρει το ghost μη μπορώντας να κάνεις τίποτε άλλο παράλληλα. Έχω και ένα ghost με "καθαρό" λειτουργικό το οποίο επαναφέρω κάθε φορά που θέλω να διαπιστώσω τις αλλαγές που κάνει στη registry η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος, είτε για να το κάνω portable είτε για να βρω τρόπο χειροκίνητης επέκτασης του χρονικού ορίου χρήσης των trial εκδόσεων.

Αυτά τα ολίγα μου ήλθαν στο μυαλό τελείως πρόχειρα.

ΥΓ. Είμαι και συνταξιολήπτης οπότε με κάτι πρέπει να περνώ την ώρα μου όταν είμαι αναγκασμένος να κλείνομαι στο σπίτι.

Δημοσ.

Ε πες ότι εισαι συνταξιούχος να καταλάβω... lol

Σοβαρα τώρα, οι 32μπιτες θα μπορούσαν και να λειπουν

Δημοσ.

Το σύστημά μου μένει ούτως ή άλλως "καθαρό" λόγω χρήσης deepfreeze και "ελαφρύ" λόγω ύπαρξης πέντε και πλέον λειτουργικών συστημάτων σε τέσσερις φυσικούς δίσκους, μόνιμα συνδεδεμένους και δυο εξωτερικούς για backup & ghost. ....

..........

Ευχαριστώ πάντως για όλα. Να είσαι καλά!!!

Ναι, σε καταλαβαίνω, έχω κάνει μια παρόμοια προσέγγιση, για διαφορετικούς λόγους βέβαια,

στο - τώρα πια ξεπερασμένο- σύστημα μου.

Να ‘σαι καλά και σύ για τα λόγια σου, ότι γνωρίζω εδώ το μοιράζομαι.

Αφού τελικά έγινε και η αναβάθμιση των WIN 7 σε SP1 όλα καλά. :mrgreen:

Δημοσ.

XP Χ86 από συνήθεια 10 χρόνια τώρα, XP X64 για πλήρη εκμετάλλευση των 4 Gb της RAM, Win7 Χ86 επειδή αυτό προτοέβαλα όταν βγήκε, Win7 X64 για πλήρη εκμετάλλευση των 4 Gb της RAM και πάλι, ubuntu για ταχύτητα σε όλα και Mandriva επειδή η κάρτα τηλεόρασης που έχω δε βγάζει ήχο στο ubuntu.

Δοκίμασε και το Pinguy OS.

Δημοσ.

Δοκίμασε και το Pinguy OS.

Το δοκίμασα στα 64bit και η μόνη διαφορά από το ubuntu είναι ότι τώρα δεν έχω ήχο ούτε στη δοκιμή ηχείων και όπως και στο ubuntu X86 δεν έχω ήχο στην κάρτα TV. Tα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά.

Δημοσ.

πέρασα σε 4 PC σήμερα SP1, όλα χωρίς πρόβλημα...flawless victory!

Απ’ ότι ακούω και διαβάζω δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του SP1, και στην πλειοψηφία τους όλες ολοκληρώνονται με επιτυχία.

Τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται είτε σε corrupted ή missing αρχεία συστήματος όπου δεν τα αναγνωρίζει και σταματά την εγκατάσταση,

είτε σε περιπτώσεις με dual boot -κυρίως με Linux - όπου για κάποιον λόγο (ίσως να μπερδεύεται με τον boot loader) θέλει σαν active partition αυτό των WIN 7.

πως μπορω να το κανω slipstream sto dvd το αρχικο ;

¨Ενας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι με το RT Seven Lite Beta 2.6.0. Για οδηγίες εδώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...