Προς το περιεχόμενο

mysql συμβουλές για User profile design

some1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Δεν κατέχω και πολλά από mysql οπότε θα ήθελα την συμβουλή σας για το πως ενδείκνυται να πραγματοποιήσω το εξής.

Έχω έναν πίνακα με χρήστες και τα στοιχεία των προφίλ τους. Ο πίνακας αυτός έχει τυπικά πεδία όπως userid, firstname, lastname, email, κοκ. Θέλω για κάθε χρήστη να καταγράφω κάποιες προτιμήσεις του, όπως π.χ. favorite movies και την ημερομηνία καταγραφής της προτίμησης αυτής. Κάθε χρήστης θα έχει πολλές προτιμήσεις οι οποίες θα καταγράφονται με το id τους.

Πως μπορεί να γίνει κατι τέτοιο. Μπορώ κάπως να έχω ένα field 'Favorites' μέσα στο οποίο θα αποθηκεύω σειριακά τα ζέυγη 'favoriteID, datetime' και να τα ξεχωρίζω με | ? Έχει πάρει κάπου το μάτι κάτι όπως

> 'id1,2011-02-15 15:32:09|id2,2011-01-11 12:37:01|id3,2011-01-15 10:57:03|...'

με ποιό query μπορώ να υλοποήσω το παραπάνω εάν είναι σωστή αυτή η λύση και αντίστοιχα πως μπορώ να αντλώ δεδομένα στην συνέχεια από αυτό το πεδίο? Π.χ. ένα query Που θα πάρει τις προτιμήσεις όλων των χρηστών και θα εμφανίσει ένα αύξων πίνακα πόσοι χρήστες έχουν επιλέξει το κάθε favorite (id).

Δημοσ.

Θα φτιάξεις έναν άλλο πίνακα στον οποίο θα καταχωρείς το UserID, το FavoriteID, την ταινία κτλ.

Μετά με απλά ερωτήματα SQL θα βρίσκεις τα στοιχεία που θέλεις από τους δύο πίνακες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...